QUOTE(bevardė @ 2013 06 05, 09:10)
Pritariu minčiai, kad negalima nuleisti rankų ir reikia ieškoti priežasties. Mažiau žiūrėkit tuos čiužinius, intensyvus veiduko bėrimas su šlapiavimu dažniausiai būna įtakojamas maisto. Sunku aišku atsirinkt, sunku vaikui neduot to ko jis nori, bet bus dar sunkiau, kai visi tie bėrimai pereis į sunkiai kontroliuojama ir praktiškai neišaugamą astmą. Aš atvargau jau ir ačių aukščiausiam kad užteko man kantrybės ir valios, tai tikrai sunkus darbas, bet vardan vaiko sveikatos.
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 05, 09:26)
leja06, bet pažiūrėjau, jūsų vaikas dar nelabai ir didelis, tai jums žymiai lengviau atrinkt produktus, pradėkit nuo keliu produktu ir jei sav. bėgyje viskas gerai, įvedinėkit kitą
Pradėkit maitinimą nuo tų maisto produktų, kurie alergijas sukelia rečiausiai (bulvės, ryžiai, obuoliai...). Ruošiant maistą, nedėkit jokių papildomų ingredientų(sultinio, prieskonių), virkit tik vandenyje, neduokit pieno (tik jei pati dar maitinat). Venkite kiaušinių, riešutų, kviečių, iš mėsos neduokit vištienos, bet galit duot kalakutieną...ir viskas palaipsniui, ir taip atrinksit kas jūsų vaikui tinka, o kas ne
Pradėkit maitinimą nuo tų maisto produktų, kurie alergijas sukelia rečiausiai (bulvės, ryžiai, obuoliai...). Ruošiant maistą, nedėkit jokių papildomų ingredientų(sultinio, prieskonių), virkit tik vandenyje, neduokit pieno (tik jei pati dar maitinat). Venkite kiaušinių, riešutų, kviečių, iš mėsos neduokit vištienos, bet galit duot kalakutieną...ir viskas palaipsniui, ir taip atrinksit kas jūsų vaikui tinka, o kas ne
Ka beduociau valgyti, dar nera buve, kad vaikui viskas gerai, tik po ligonines kai priteptas hormonu gerai savaitei mazdaug. Esu isbandzius jau daug ir ivairiu variantu kaip atrinkti jam tinkama maista, supratau, kad cia beviltiska kova su vejo malunais...
QUOTE(bevardė @ 2013 06 05, 09:38)
Bulves prieš verdant patartina bent keleta valandų palaikyti nuskustas vandenyje. Aš iš vakaro nuskusdavau ir sekančia dieną virdavau.
Kalakutienos nesiųlyčiau, nebent kaimiškos, tai ką perkat parduotuvėje alergizuoti gali labiau už pieną.
Šiaip būtų įdomu sužinoti jūsų vaiko meniu, tada galėčiau ką nors pakomentuoti, bet reiktų kuo tikslesnio meniu. Atminkite jei dar pati maitinate turite ir pati laikytis itin griežtos dietos.
Kalakutienos nesiųlyčiau, nebent kaimiškos, tai ką perkat parduotuvėje alergizuoti gali labiau už pieną.
Šiaip būtų įdomu sužinoti jūsų vaiko meniu, tada galėčiau ką nors pakomentuoti, bet reiktų kuo tikslesnio meniu. Atminkite jei dar pati maitinate turite ir pati laikytis itin griežtos dietos.
Mano vaiko meniu labai skurdus. Ryte kukuruzu kose virta vandeni su trupuciu druskos, per pietus ryziu, morku ir vistienos (kartais keiciu i triusiena) tirsta sriuba. Vakare ta pati sriuba tik be mesos. Dar moliugas virtas. Jokiu prieskoniu, jokio pirktinio maisto iskyrius kruopas. Geriam dar ir misinuka specialu be pieno NEOCATE. Ji turim kompensuojama. Atsigerimui tik virintas vanduo.
Plius jo skanestai: kukuruzu, ryziu ziedeliai be jokiu priedu, duoniukai ryziu, ryziu trapuciai.
Visi sie produktai jam alergijos nerodo, anksciau valgydavo ir budavo, kad odele pageredavo, t.y. nors neslapiuodavo.
Siaip mes turim 4 kl alergija pienui, kiausiniu, bulvei, riesutams, 3 kl kiaulienai, jautienai, zuvei, grikiams, 2 kl zirniams.
Lopai ant nugaryte parode leta alergija rugiams, mieziams, avizoms.