Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2013 06 05, 09:10)
Pritariu minčiai, kad negalima nuleisti rankų ir reikia ieškoti priežasties. Mažiau žiūrėkit tuos čiužinius, intensyvus veiduko bėrimas su šlapiavimu dažniausiai būna įtakojamas maisto. Sunku aišku atsirinkt, sunku vaikui neduot to ko jis nori, bet bus dar sunkiau, kai visi tie bėrimai pereis į sunkiai kontroliuojama ir praktiškai neišaugamą astmą. Aš atvargau jau ir ačių aukščiausiam kad užteko man kantrybės ir valios, tai tikrai sunkus darbas, bet vardan vaiko sveikatos.

QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 05, 09:26)
leja06, bet pažiūrėjau, jūsų vaikas dar nelabai ir didelis, tai jums žymiai lengviau atrinkt produktus, pradėkit nuo keliu produktu ir jei sav. bėgyje viskas gerai, įvedinėkit kitą
Pradėkit maitinimą nuo tų maisto produktų, kurie alergijas sukelia rečiausiai (bulvės, ryžiai, obuoliai...). Ruošiant maistą, nedėkit jokių papildomų ingredientų(sultinio, prieskonių), virkit tik vandenyje, neduokit pieno (tik jei pati dar maitinat). Venkite kiaušinių, riešutų, kviečių, iš mėsos neduokit vištienos, bet galit duot kalakutieną...ir viskas palaipsniui, ir taip atrinksit kas jūsų vaikui tinka, o kas ne  4u.gif

Ka beduociau valgyti, dar nera buve, kad vaikui viskas gerai, tik po ligonines kai priteptas hormonu gerai savaitei mazdaug. Esu isbandzius jau daug ir ivairiu variantu kaip atrinkti jam tinkama maista, supratau, kad cia beviltiska kova su vejo malunais...

QUOTE(bevardė @ 2013 06 05, 09:38)
Bulves prieš verdant patartina bent keleta valandų palaikyti nuskustas vandenyje. Aš iš vakaro nuskusdavau ir sekančia dieną virdavau.

Kalakutienos nesiųlyčiau, nebent kaimiškos, tai ką perkat parduotuvėje alergizuoti gali labiau už pieną.

Šiaip būtų įdomu sužinoti jūsų vaiko meniu, tada galėčiau ką nors pakomentuoti, bet reiktų kuo tikslesnio meniu. Atminkite jei dar pati maitinate turite ir pati laikytis itin griežtos dietos.

Mano vaiko meniu labai skurdus. Ryte kukuruzu kose virta vandeni su trupuciu druskos, per pietus ryziu, morku ir vistienos (kartais keiciu i triusiena) tirsta sriuba. Vakare ta pati sriuba tik be mesos. Dar moliugas virtas. Jokiu prieskoniu, jokio pirktinio maisto iskyrius kruopas. Geriam dar ir misinuka specialu be pieno NEOCATE. Ji turim kompensuojama. Atsigerimui tik virintas vanduo.
Plius jo skanestai: kukuruzu, ryziu ziedeliai be jokiu priedu, duoniukai ryziu, ryziu trapuciai.
Visi sie produktai jam alergijos nerodo, anksciau valgydavo ir budavo, kad odele pageredavo, t.y. nors neslapiuodavo.
Siaip mes turim 4 kl alergija pienui, kiausiniu, bulvei, riesutams, 3 kl kiaulienai, jautienai, zuvei, grikiams, 2 kl zirniams.
Lopai ant nugaryte parode leta alergija rugiams, mieziams, avizoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leja06: 05 birželio 2013 - 09:18
QUOTE(L'inoma @ 2013 06 05, 08:38)

Sian veziu pas tevus, nes ryt isskrendu pas vyra i uzsieni  wub.gif 
Pakoseja, bet ne baisiai, nakti kartais, diena ir, gal jau rimsta  bigsmile.gif  Kad tik butu viskas gerai su jo sveikatele  wub.gif

palik instrukcijas, vaistus seneliams ir gero kelio smile.gif

QUOTE(leja06 @ 2013 06 05, 08:52)

Tiesa pasakius, jau susitaikaiu, kad kodel, kas ji taip alergizuoja, as niekada neatsakysiu.

per anksti nuleidžiat rankas, o temoje apie atopinį dermatitą dalyvaujat? ten irgi galit gerų patarimų rast, receptų nealergizuojančių. oi o gal čia ne Ad, bet pasiskaitykit

mano sūneliui 1,5 m veidas buvo, kaip nudegintas atsidengęs viršutinis odos sluoksnis, skruostas, kakta...tepėm fucidin, ziretką vartojom..vaizdas nesikeitė. padarė odos dūrio mėginius maistus, rado alergenus, nuėmėm tai per pora mėn situacija pasikeitė. šiaip jūsų vaikiukas mažiukas alergenų gali nerodyti, bet jus tikrai pabandykit mitybą pažiūrėti. mus tada alergizavo patys populiariausi alergenai :kiaušinis, pienas, vištiena, žuvis. šiaip pienas, kiaušiniai kiek girdžiu vienas
stipriausiu alergenų
Papildyta:
QUOTE(leja06 @ 2013 06 05, 11:14)
Mano vaiko meniu labai skurdus. Ryte kukuruzu kose virta vandeni su trupuciu druskos, per pietus ryziu, morku ir vistienos (kartais keiciu i triusiena) tirsta sriuba. Vakare ta pati sriuba tik be mesos. Dar moliugas virtas. Jokiu prieskoniu, jokio pirktinio maisto iskyrius kruopas. Geriam dar ir misinuka specialu be pieno NEOCATE. Ji turim kompensuojama. Atsigerimui tik virintas vanduo.
Plius jo skanestai: kukuruzu, ryziu ziedeliai be jokiu priedu, duoniukai ryziu, ryziu trapuciai.

vištiena čia atrodo tokia kalčiausia, pažiūrėkit. o šiaip tai tikrai mažai produktų jums galima, bet bent mano vaikai išaugo alergiją maistui, aš pati vaikystėje kviečiam alergiška buvau, bet mokykliniam amžiuje liko tik sausesnė odą smile.gif dar šiaip ir morka yra stiprus dirgiklis (buvo karta man išbėrė vaiką nuo morkų). bandykit vieną savaitę nuimti vištien, keičiant triušiena ir žiūrėkit, o paskui jai rezultato nematot ir su morka taip padarykit. šiaip man bulvė+moliugas skani košytė. dar galėčiau pasiūlyti paieškoti makaronų be kviečių iš kruopų kažkokių, jau nemenu gal ryžių būna, vaikui bus smagiau kai naujam pavidale maisto ras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 05, 10:15)

per anksti nuleidžiat rankas, o temoje apie atopinį dermatitą dalyvaujat? ten irgi galit gerų patarimų rast, receptų nealergizuojančių. oi o gal čia ne Ad, bet pasiskaitykit

mano sūneliui 1,5 m veidas buvo, kaip nudegintas atsidengęs viršutinis odos sluoksnis, skruostas, kakta...tepėm fucidin, ziretką vartojom..vaizdas nesikeitė. padarė odos dūrio mėginius maistus, rado alergenus, nuėmėm tai per pora mėn situacija pasikeitė. šiaip jūsų vaikiukas mažiukas alergenų gali nerodyti, bet jus tikrai pabandykit mitybą pažiūrėti. mus tada alergizavo patys populiariausi alergenai :kiaušinis, pienas, vištiena, žuvis. šiaip pienas, kiaušiniai kiek girdžiu vienas
stipriausiu alergenų

Dalyvauju ir ten. Bet ten visiems sunku ir daug nekalba apie tai kaip vaikas atrodo. Paprastai ten per sunku apie tokius dalykus skaityti, nes vargsta ten visi. Ten diskusijos daugioau vyksta apie kremus, tepalus ir pan.
O cia iejau tik todel, kad mano vaikui prisidejo plius BA.
O siaip turim Santariskiu diagnoze dar nuo rudens: Difuzinis atopinis dermatitas. Sunki eiga. Maistine alergija.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 06 05, 09:14)
Ka beduociau valgyti, dar nera buve, kad vaikui viskas gerai,

Rašau iš asmeninės patirties, nors tyrimas nerodo alergijos, dar nereiškia kad jos tam produktui nėra.
Mano vaikus abu labai veikė tie visi kukurūzų žiedeliai, bei duoniukai, nors jie rašoma kad be priedų. Morka alergiškam vaikui- tabu. Vištieną keiskit ne tik triušiena, bet tinka ir nutrija, bandykit ieškoti žvėrienos, tinka ir šernas wink.gif

Vartokit cukinijas vietoj bulvių. Geras dalykas yra ryžių makaronai, vaiko meniu paįvairinimui.
Papildyta:
Leja06, o nebandei sojos misinio naudoti, pav. Izomil? Mano antrajį alergizavo Peptide mišinys, jis beveik toks pat kaip Neocate, tik pigesnis. O Soja tiko, o ir mišinuskas žymiai skanesnis, juo košes galima gardinti.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 06 05, 11:24)
Dalyvauju ir ten. Bet ten visiems sunku ir daug nekalba apie tai kaip vaikas atrodo. Paprastai ten per sunku apie tokius dalykus skaityti, nes vargsta ten visi. Ten diskusijos daugioau vyksta apie kremus, tepalus ir pan.
O siaip turim Santariskiu diagnoze dar nuo rudens: Difuzinis atopinis dermatitas. Sunki eiga. Maistine alergija.

ai žinai, kaip man praeita, man visai nėra sunkų to sakyti, taip buvo baisu, bet baigėsi
maniau, kad ten nuorodų receptų maistui gaminti yra, bent anksčiau buvo kai aš dalyvavau

kas reiškia difuzinis nežinau.
tai jai maistui gal kažkaip galima atsekti
o sirupiukus prieš alerginius geriat?

QUOTE(bevardė @ 2013 06 05, 12:07)
Rašau iš asmeninės patirties, nors tyrimas nerodo alergijos, dar nereiškia kad jos tam produktui nėra.

Mano vaikus abu labai veikė tie visi kukurūzų žiedeliai, bei duoniukai, nors jie rašoma kad be priedų. Morka alergiškam vaikui- tabu. Vištieną keiskit ne tik triušiena, bet tinka ir nutrija, bandykit ieškoti žvėrienos, tinka ir šernas wink.gif

Vartokit cukinijas vietoj bulvių. Geras dalykas yra ryžių makaronai, vaiko meniu paįvairinimui.

drinks_cheers.gif

tiksliai reikia atidžiau ir tuos nekaltus produktus peržiūrėti, bandyti kokį vieną nuimti. mes tai ryžių galėtes valgėm. o

o bulvė kuo blogai??? man tai ji atrodo tokia soti ir suteikia kalorijų skurdžiam menių
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 06 05, 10:24)
Maistine alergija.
čia beveik ir visas atsakymas
mano sūnus t.p. turėjo baisiausia alergija maistui su šapuojančiu AD, bet atrinkom maistą, prisiderinom ir vaikas pomažu išaugo, dabar jam 17,5metų ir kartais suvalgo "uždrausto vaisiaus) smile.gif
Jums atrodo produktai nekati, duodat ramia sąžine, o jus įsitikinusi kad gamintojas kažką "užmiršo" įrašyt? aš ne, todėl kol nepradėjau viską daryt pati( nuo sriubos/duonos iki tortu/sausainiu), turėjom problemų doh.gif
Nuimkit viską, palykit porai dienų 1-2 produktus, pvzd. ryžiai ir cukinija/obuolys + iš mėsos jums reikia tada rinktis triušiena/ėriena/žveriena... alergiškiems pienui-negalima veršienos ir jautienos
Aš suprantu, jus panikoj, nuleidot rankas (aš pati viską perėjau tai ir žinau), bet kai viskas galvoj nusistovės, sudėliosit į eilutes, viskas bus paprasčiau, ir vaiko meniu nebus skurdus, tik kad reikės atiduot laiko, viską gamint pačiai, bet pirmiausia jus turit surast problema 4u.gif
Jei jums reikės meniu ir kur kokį produktą pakeist, rašykit drąsiai ar čia ar į AŽ, padėsiu ir aš, ir kitos mamos, nes svarbiausia vaiku sveikata 4u.gif

QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 05, 12:22)
o bulvė kuo blogai??? man tai ji atrodo tokia soti ir suteikia kalorijų skurdžiam menių
alergiškas bulvei
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 05, 11:22)

Paskutiniu metu dažnai nustatoma alergija bulvei, tiksliau joje esančiam krakmolui. Maniškiui irgi rodė alergiją bulvei, tai kaip ir rašiau anksčiau iš vakaro nuskusdavau bulves kelias, jas supjaustydavau ir pamerkdavau į šaltą vandenį, ryte perplaudavau ir virdavau, taip išeidavo krakmolas. Kai įvedinėjau morkas (vaikui buvo apie 2 metukus) visada išimdavau morkos šerdį ir gausiai nupjaudavau tą galą kur yra morkos lapai.

Duoniukų instrukcijas labai labai atidžiai skaitykite, ten įeina ir nedidelėmisdalimis kviečiai arba kiti grūdai, o Jūsų vaikas kaip supratau iš tyrimo alergiškas gliutenui, t.y. visom kruopom išskyrus ryžius. Kukurūzai neturiu gliuketo, bet ten alergizuoja kitos medžiagos, vis tik tai ne mūsiškas augalas, dažnaui ir modifikuotas. Įvairovei maisto siūlyčiau soją. Man ji buvo išsigelbėjimas, ypač mišinys, nes pieno mišiniai kad ir koks hidrolizuotas baltymas jame būtų, mano vaikui netiko schmoll.gif

Kaip ir Nataliuncik rašė, jei tik yra klausimų drąsiai rašykit ar čia ar į az, praėjom šį pragarą ir tikrai galim patart wink.gif Kitas dalykas, bijau būti sukritikuota, bet apsvarstykit vaiko skiepus, kokie buvo kokie dar bus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 06 birželio 2013 - 07:57
Sveikos,

tikrai jūs esate išsigelbėjimas, daug naudingų patarimų. gaila, kad jums reikėjo tiek visko praeiti ir vaikiukams. stiprios mamos padaro viska 4u.gif

aš ir su klausimu, išnagrinėju savo inchaliatorių o ten nebeturiu nosytei skirtos dalies doh.gif dabar kaip padėti nosytei, jei nuo dantukų paskutiniai du beliko, lygiai taip buvo, kai du apatiniai augo ir nosytė sekretas bėgdavo į gerkle ir kosėdavo. ką galiu lašinti g.gif jūros vanduo mums visiškai nieko nepadeda schmoll.gif plauk kiek nori doh.gif galvoju su fiziologiniu paplauti, bet ką lašinti, kad tas paburkimas nusluptu, nes vakar visa diena čiaudėjo be sustojimo, o gal alergija kam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 06 06, 09:08)
Sveikos,

tikrai jūs esate išsigelbėjimas, daug naudingų patarimų. gaila, kad jums reikėjo tiek visko praeiti ir vaikiukams. stiprios mamos padaro viska 4u.gif

aš ir su klausimu, išnagrinėju savo inchaliatorių o ten nebeturiu nosytei skirtos dalies doh.gif dabar kaip padėti nosytei, jei nuo dantukų paskutiniai du beliko, lygiai taip buvo, kai du apatiniai augo ir  nosytė sekretas bėgdavo į gerkle ir kosėdavo. ką galiu lašinti g.gif jūros vanduo mums visiškai nieko nepadeda schmoll.gif plauk kiek nori doh.gif galvoju su fiziologiniu paplauti, bet ką lašinti, kad tas paburkimas nusluptu, nes vakar visa diena čiaudėjo be sustojimo, o gal alergija kam g.gif
tai užsakykit, jis nebrangus 4u.gif
mano atradimas blush2.gif kai stipriai paburkusi ir bėga nosytė, praplovinėju su juodąja arbata/ąžuolo žievės nuoviru +Himalajų druska
Jei esant ir alergijai, ko dažniau jus praplovinėsit, net ir su druskos tirpalu, to lengviau bus vaikui. O kad atskirt alergija ar ne, pastebėkit, ar trina nosyte, krapšto ja, nes dažniausia ir švaria nosį trina, sako skruzdėlytės įlenda, kutena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 06 birželio 2013 - 08:28
Euphorbium purškalas, jo dažniau galima papurkšt, jis homeopatinis.
Jei tai alergija padėtų Alergodil purškalas, bet ten rašo kad tik nuo 6 metų (nors ant Pertusinas ir Sinupretas irgi tik nuo 6 m.) Jis ne hormoninis bet antihistamininis, sutraukia nosies gleivinę.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 06, 09:27)
tai užsakykit, jis nebrangus  4u.gif
mano atradimas  blush2.gif kai stipriai paburkusi ir bėga nosytė, praplovinėju su juodąja arbata/ąžuolo žievės nuoviru +Himalajų druska
Jei esant ir alergijai, ko dažniau jus praplovinėsit, net ir su druskos tirpalu, to lengviau bus vaikui. O kad atskirt alergija ar ne, pastebėkit, ar trina nosyte, krapšto ja, nes dažniausia ir švaria nosį trina, sako skruzdėlytės įlenda, kutena

trina, drasko, ypač vakare nosį, sukiša pirštus ir krapšto sako maumas g.gif
praploviau su Nisita, kažin gal gerai. užsisakysiu bet taip greitai negausime.

QUOTE(bevardė @ 2013 06 06, 09:28)
Euphorbium purškalas, jo dažniau galima papurkšt, jis homeopatinis.
Jei tai alergija padėtų Alergodil purškalas, bet ten rašo kad tik nuo 6 metų (nors ant Pertusinas ir Sinupretas irgi tik nuo 6 m.) Jis ne hormoninis bet antihistamininis, sutraukia nosies gleivinę.

sakot ir Euphorbium galima g.gif turiu aš ir jį. po Nisitos lyg geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 06, 09:55)
Paskutiniu metu dažnai nustatoma alergija bulvei, tiksliau joje esančiam krakmolui. Maniškiui irgi rodė alergiją bulvei, tai kaip ir rašiau anksčiau iš vakaro nuskusdavau bulves kelias, jas supjaustydavau ir pamerkdavau į šaltą vandenį, ryte perplaudavau ir virdavau, taip išeidavo krakmolas. Kai įvedinėjau morkas (vaikui buvo apie 2 metukus) visada išimdavau morkos šerdį ir gausiai nupjaudavau tą galą kur yra morkos lapai.

vargas su tuo maistuku...o tai po šiai dienai liko vaikas toks maistui jautrus?
bet tai pagalvok bulvė kasdieninė ir ta alergiją kelia doh.gif

QUOTE(Roga @ 2013 06 06, 10:08)

aš ir su klausimu, išnagrinėju savo inchaliatorių o ten nebeturiu nosytei skirtos dalies

mes tai niekada jo ir nenaudojam? jus čia prie slogos inhaliuojate? ka pilat mineralinį?
iš hiperfarmos greit ateina, pas jus omron?

QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 06, 10:27)
: kai stipriai paburkusi ir bėga nosytė, praplovinėju su juodąja arbata/ąžuolo žievės nuoviru +Himalajų druska

kaip suprasti jus itrpala darot ir iš arbatos ir žievės ąžuolo ar vienu iš tirpalu? kaip tas praplaudinėjimas atrodo? su švirkštuku į nosį pilat? o druska čia kokia iš vaistinės?
--

aš turbit labia nepareiginga, bet va tokių papildomų dalykų nežinau, suduodu vaistus ir viskas unsure.gif
Atsakyti