Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2013 06 04, 13:27)
neee čia ne apie vaiko raidos centra schmoll.gif

tuoj savo miesto įmesiu kaip viskas vadinasi, kiekvienas miestas ir poliklinika turi 4u.gif
http://www.radvilisk...e...7&Itemid=81  mano mieste yra taip, prie kiekvienos poliklinikos pasidomėjus nuo gimimo iki 7 metukų ar jaunesnius nepamenu priima ir nereikia vaiko raidos centro, ten jau su sutrikimais mes vykome su dičkiu.
smile.gif aišku, nes Vilniuje, jei logopedas mato kad reikia pagalbos, tai siunčia į raidos centrą arba į Vilniaus psichologinė - pedagoginė tarnyba, nes pol-koj "apkarpyti" užsiėmimai su vaikais, o po RC ar VPPT darželyje/mokykloje privalomai skiriamas logopedas
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 06 04, 14:10)
kiekvienoje poliklinikoje yra vadina ART (vaiko ankstyvoji tarnyba) gaunate iš šeimos gydytojos siuntima ir einate. ten būna neurologas, logopedas, psichologas ir kinezeterepiautė, bent jau pas mus. bendrame apžiūroje sprendžia kas ir kaip vaikas vystosi. tiesiog jūs pasakote kad norite eiti, jums per metus priklauso 18 procedūrų t.y. ar kinezetarapinių ar logopedinių ar psichologinių. pabriežiū priklauso nemokamų tiek procedūrų kiekvienam vaikui iki pirmos klasės jei gerai pamenu 4u.gif

ačiū, pasidomėsiu smile.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 14:21)

o kiek čia daug?

nesupratau g.gif smile.gif ar daug man 4 dėžutės monkastos? taip daro įspūdį, anksčiau po mėnesį kursas būdavo, kitą kart ir kelia dėžutės išrašydavo, bet niekad nėra sakė jas visas ištisai ir gerti
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 04, 13:54)
ačiū, pasidomėsiu smile.gif
nesupratau  g.gif  smile.gif  ar daug man 4 dėžutės monkastos? taip daro įspūdį, anksčiau po mėnesį kursas būdavo, kitą kart ir kelia dėžutės išrašydavo, bet niekad nėra sakė jas visas ištisai ir gerti
jei vaikas alergiškas žiedadulkėm, o dabar pats laikas, ir skiriamas vaistas ir ilgesniam laikui...o dabar ir atostogų metas, tai gal ir išrašė visai vasarai, kad nebūtu problemų
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 13:52)
smile.gif aišku, nes Vilniuje, jei logopedas mato kad reikia pagalbos, tai siunčia į raidos centrą arba į Vilniaus psichologinė - pedagoginė tarnyba, nes pol-koj "apkarpyti" užsiėmimai su vaikais, o po RC ar VPPT darželyje/mokykloje privalomai skiriamas logopedas

keista aš ir vilniuje gyvenusi, nu kad turi tos poliklinikos, gal jau kad seniai http://www.lietausvaikai.lt/node/57 su vyresnėlių dėl ADHD (hiperaktyvumo sindromo ) eidavome viska poliklinikoje, o kai jau nebevaldoma tik tada duodavo į VRC. nes šiaip rašo, kad visos poliklinikos turi g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 14:57)
jei vaikas alergiškas žiedadulkėm, o dabar pats laikas, ir skiriamas vaistas ir ilgesniam laikui...o dabar ir atostogų metas, tai gal ir išrašė visai vasarai, kad nebūtu problemų

Ugnė kuri turi alergija dulkių erkei ir serga BA gavo 4 kursus monkastos, Domas alergiškas dar ir piktžolių žiedams turi tik AR ir Lor pasirodė kad monkasta per stiprus vaistas.šiaip tai Ug kad ir turi viena alergeną, bet raeguoja labai stipriai, Domas alergiškas 4 alergenams, tame tarpe žydintiems, bet reaguoja tik sloga
Atsakyti
Monkasta tinka jei reaguoja bronchai, o jei tik sloga- monkasta poveikio neturės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 06 03, 17:19)
gal galit pasakyt, kokį lor'ą rekomendavo?

Jinai rekomendavo man R.Martinkiene g.gif Sake gera gydytoja, tai va, gal ir gera, nebuvom niekada mes ten pas Lorus, jei reikes galesiu duoti kontaktus, i Az parasykit smile.gif

O man vis gerkle nepraeina, cia turbut nuo sunaus pasiemiau,tikiuos jisai pakartotinai nesirgs nuo manes g.gif
Sian veziu pas tevus, nes ryt isskrendu pas vyra i uzsieni wub.gif
Pakoseja, bet ne baisiai, nakti kartais, diena ir, gal jau rimsta bigsmile.gif Kad tik butu viskas gerai su jo sveikatele wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 05 birželio 2013 - 06:39
QUOTE(bevardė @ 2013 06 04, 09:36)
O veidos odos tepalai negydo? Turėjau pati tokš vaiką kurio veido oda buvo vientisa šlapiuojanti žaizda. Pamenu skytė kažkokį mėlyną tepalą Vilniuje alergologijos centre ir Fucidin tepalą, kuris nuėmė tą šlapiuojantį uždegimą. Kai apgydėm odelę tiesiok nusipirkau Premandol tepalo (hormoninis) perpus maišiau su Bepanten ir vos tik pasirodydamo pabėrimas, plonu sluoksniuku patepdavau, nes man geriau jau lengvas hormonas nei po to sudėtingas ir ilgas gydymas šlapiuojančios veido odos. Vien geriami vaistai jums nepadės. Pulmonologas gydo plaučius bet odos neišgydis. Bandykit gauti dermatologo konsultaciją odos uždegimui gydyti wink.gif

Tepalai gydo, bet trumpam. Tureciau istisai tepti. Turiu Hydrokortizona, Advantana. Melyna turi omeny Metileno melis. Ir man Vilniuje jo buvo skyre, bet jis naudojamas, kai visa para istisai slapiuoja, bet diena mano vaikui ir taip issauseja odele. Plius Metileno melis mano miestelyje negaminas. O Fucidin man neleido namie naudoti: "neturesim kuo gydyti, kai kita karta atsigulsite"> Fucidin yra su antibiotiku, daznai jo naudoti neglima, nu kaip ir visus antibiotikus.

QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 09:44)
o kokia patalynė pas jus? su kuo skalbiat? nes čia ryškiai alergija kyla miego metu  g.gif
Tavegil'io dažnai negalima davinėt, prie jo greitai priprantama  schmoll.gif
jei plaučiai švarus, kaip ir rašiau, kosulį išprovokuoja sloga, gydykit ją
pakeiskit į neutralius miltelius skalbimo priemonės, geriau perskalaukit, patalynė turi būt antialerginė, medžiaga-medvilnė, linas, šilkas(skaitosi pats maloniausias sudirgusiai alergiškai odai)  4u.gif bandykit viską ir surasit atsakymus į savo klausimus

Vaiko patalyne medvilne, pries pora men nupirkau silko pagalve. Tiesa miega musu lovoje, o ciuzinys ten turintis latekso. Gal tai. Bet budavo, kad veidas ir labai grazus budavo miegant toj pacioj lovoj.
Tiesa pasakius, jau susitaikaiu, kad kodel, kas ji taip alergizuoja, as niekada neatsakysiu.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 06 05, 07:52)
Tepalai gydo, bet trumpam. Tureciau istisai tepti. Turiu Hydrokortizona, Advantana. Melyna turi omeny Metileno melis. Ir man Vilniuje jo buvo skyre, bet jis naudojamas, kai visa para istisai slapiuoja, bet diena mano vaikui ir taip issauseja odele. Plius Metileno melis mano miestelyje negaminas. O Fucidin man neleido namie naudoti: "neturesim kuo gydyti, kai kita karta atsigulsite"> Fucidin yra su antibiotiku, daznai jo naudoti neglima, nu kaip ir visus antibiotikus.
Vaiko patalyne medvilne, pries pora men nupirkau silko pagalve. Tiesa miega musu lovoje, o ciuzinys ten turintis latekso. Gal tai. Bet budavo, kad veidas ir labai grazus budavo miegant toj pacioj lovoj.
Tiesa pasakius, jau susitaikaiu, kad kodel, kas ji taip alergizuoja, as niekada neatsakysiu.
vargšas vaikas verysad.gif bet tepaliukai apgydo tik odą, pasekmės, bet reikia rast priežastį, nes vaikas kankinsis ir kankinsis verysad.gif Dienos metu patarčiau pasitept natūralių drėkinamųjų kremukų pvzd. su sviestmedžių ir būtinai ieškokit priežastį, nenuleiskit rankų: atrinkit maistą, pravalykit organizmą nuo šlakų, duokit daug gert vandens, paprasto, be saldiklių...vistiek turit surast galus 4u.gif
Va dėl latekso, pvzd. gamintojai rašo kad tik 1 iš 100 žmonių alergiškas jam, o alergologai vienbalsiai prieš jį, tik porolonas ir būtinai čiužinius keist kas du metus (nes brangius gi jus nepakeisit taip dažnai)
Atsakyti
Pritariu minčiai, kad negalima nuleisti rankų ir reikia ieškoti priežasties. Mažiau žiūrėkit tuos čiužinius, intensyvus veiduko bėrimas su šlapiavimu dažniausiai būna įtakojamas maisto. Sunku aišku atsirinkt, sunku vaikui neduot to ko jis nori, bet bus dar sunkiau, kai visi tie bėrimai pereis į sunkiai kontroliuojama ir praktiškai neišaugamą astmą. Aš atvargau jau ir ačių aukščiausiam kad užteko man kantrybės ir valios, tai tikrai sunkus darbas, bet vardan vaiko sveikatos.
Atsakyti
leja06, bet pažiūrėjau, jūsų vaikas dar nelabai ir didelis, tai jums žymiai lengviau atrinkt produktus, pradėkit nuo keliu produktu ir jei sav. bėgyje viskas gerai, įvedinėkit kitą
Pradėkit maitinimą nuo tų maisto produktų, kurie alergijas sukelia rečiausiai (bulvės, ryžiai, obuoliai...). Ruošiant maistą, nedėkit jokių papildomų ingredientų(sultinio, prieskonių), virkit tik vandenyje, neduokit pieno (tik jei pati dar maitinat). Venkite kiaušinių, riešutų, kviečių, iš mėsos neduokit vištienos, bet galit duot kalakutieną...ir viskas palaipsniui, ir taip atrinksit kas jūsų vaikui tinka, o kas ne 4u.gif
Atsakyti
Bulves prieš verdant patartina bent keleta valandų palaikyti nuskustas vandenyje. Aš iš vakaro nuskusdavau ir sekančia dieną virdavau.

Kalakutienos nesiųlyčiau, nebent kaimiškos, tai ką perkat parduotuvėje alergizuoti gali labiau už pieną.

Šiaip būtų įdomu sužinoti jūsų vaiko meniu, tada galėčiau ką nors pakomentuoti, bet reiktų kuo tikslesnio meniu. Atminkite jei dar pati maitinate turite ir pati laikytis itin griežtos dietos.
Atsakyti