Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2013 06 03, 14:32)
niu va kaip šaunu, daug ką sužinojote 4u.gif
jei atvirai man ir kilo įtarimas, ar jums BA.
dabar ieškokite priežasti kodėl jums yra kosulys g.gif sėkmės 4u.gif

Virusas, nuo gerkles perejo ant plauciu ir viskas, sako turi savaime praeiti, svarbu nebutu kokiu komplikaciju tik : blush2.gif tfu , tfu, tfu laikom kumstukus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 06 03, 14:23)
Ir parekomendavo Lora gyd. gera, sako kas cia per nesamones adenoidu iki 3 metu neziuri  doh.gif  Sako, jei bus problemos su nosyte, tai jai paskambinti, nes dabar Lor  Japonijoj  wub.gif O jei ne, tai ir neeikit  4u.gif

gal galit pasakyt, kokį lor'ą rekomendavo?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 03, 16:26)
o jus jas vartojat kartu? nes ir tas ir tas nuo alergijos
Kai mums staigus alergijos paumėjimas, mes maždaug iki 5d. geriam Clemastin'ą (Tavegil'į), o vėliau vėl tęsiam Zyrtec'ą su Nasonex'u
Jūsų kosulį išprovokuoja slogą, nuimsit ją, baigsis kosuliai, aišku jei nenusileis į bronchus, tada jau Flexotid'as bus reikalingas

Aseterine vartojam, nes taip liepe pulmonologe. Siaip vienos pusikes tabletes man nei pro kur nepakanka per para. Naktimis daznai tiesiog slapia ryskiai raudona mase buna ant veido, barzdos, kaklo, ausu, ranku. Draskosi siaubingai. Tada skubu girdyti vaistus. Kitaip jis niekaip nenurimtu. (naudoju 1 savaite suprastina, kita savaite tavegili (santariskese liepe kaitalioti kas savaite))

Vakar nuveziau pas seimos gydytoja paklausyti plauciu, tai nieko baisau si karta neisgirdo.
Beje, sianakt beveik visai nekosejo. Tik siaubingai bere, slapiavo. O nuo ko, kodel? Tikriausiai vaikas uzaugs, pati pasensiu, numirsiu taip ir neatsakius i si klausima....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leja06: 04 birželio 2013 - 06:40
O veidos odos tepalai negydo? Turėjau pati tokš vaiką kurio veido oda buvo vientisa šlapiuojanti žaizda. Pamenu skytė kažkokį mėlyną tepalą Vilniuje alergologijos centre ir Fucidin tepalą, kuris nuėmė tą šlapiuojantį uždegimą. Kai apgydėm odelę tiesiok nusipirkau Premandol tepalo (hormoninis) perpus maišiau su Bepanten ir vos tik pasirodydamo pabėrimas, plonu sluoksniuku patepdavau, nes man geriau jau lengvas hormonas nei po to sudėtingas ir ilgas gydymas šlapiuojančios veido odos. Vien geriami vaistai jums nepadės. Pulmonologas gydo plaučius bet odos neišgydis. Bandykit gauti dermatologo konsultaciją odos uždegimui gydyti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 06 04, 07:40)
Aseterine vartojam, nes taip liepe pulmonologe. Siaip vienos pusikes tabletes man nei pro kur nepakanka per para. Naktimis daznai tiesiog slapia ryskiai raudona mase buna ant veido, barzdos, kaklo, ausu, ranku. Draskosi siaubingai. Tada skubu girdyti vaistus. Kitaip jis niekaip nenurimtu. (naudoju 1 savaite suprastina, kita savaite tavegili (santariskese liepe kaitalioti kas savaite))

Vakar nuveziau pas seimos gydytoja paklausyti plauciu, tai nieko baisau si karta neisgirdo.
Beje, sianakt beveik visai nekosejo. Tik siaubingai bere, slapiavo. O nuo ko, kodel? Tikriausiai vaikas uzaugs, pati pasensiu, numirsiu taip ir neatsakius i si klausima....
o kokia patalynė pas jus? su kuo skalbiat? nes čia ryškiai alergija kyla miego metu g.gif
Tavegil'io dažnai negalima davinėt, prie jo greitai priprantama schmoll.gif
jei plaučiai švarus, kaip ir rašiau, kosulį išprovokuoja sloga, gydykit ją
pakeiskit į neutralius miltelius skalbimo priemonės, geriau perskalaukit, patalynė turi būt antialerginė, medžiaga-medvilnė, linas, šilkas(skaitosi pats maloniausias sudirgusiai alergiškai odai) 4u.gif bandykit viską ir surasit atsakymus į savo klausimus
Atsakyti
labas, žiūri jau farmaciniai pokalbiai pas mus smile.gif gal galit man paaiškinti kuo skiriasi clemastinas ir zirtekas? tevegil niekada neturėjau, kokia jo veiklioji medžiaga? šiaip tai aceterinas mums išrašytas tabletėmis, bet jis toks bjaurus vaikai negeria, tai keičiu ceterizino sirupu. šiaip pulmonologe sako aerius išrašysiu, o atnešė kad tabletės parašytos, nupirkau, bet kažkaip negeriam...tai pirkau aerius, o paskui kai vyras nuėjo jam davė kiito pavadinomo panšiai kaip ceterizin, o vakar jau pirkau tai zirteka davė....(reikia interneteė pažiūrėti, bet gal kuri žino, tai aš laiko sutaupysiu: ) )

pas LOR buvom, bet gal kad su dveis vaikais buvau ir jai labai maišėsi, tai man kažkoks keistas gydymas parašytas. Ugnei sakė labai maži tie adenoidai (sloga alergiška būna periodiškai stipriai teka, bet jai jau baigiasi tai su visam be užgulimu) tik nosyte kruopščiau prižiūrėt quixx ir nasonex. Domui adenoidai jau galėtu būt operuotini, bet neskubu, sloga ištisinė kiek pastebiu 4 m, užgulimas kartais kosuliai. Tai kokį gydimą paskyrė???? Ugnei išrašė 140 dienų nasonex (nors pulmonologė sakė, kad vartot tik alergijos metu) o Domui parašė 2 savaitėms g.gif doh.gif kas čia per nesamonė. sako nasonex turėtu paploninti gleivinę, bet kai apžiūrinėjo tai tik Domo sakė gleivinė sustorėjusi doh.gif aš tik namie rekomendacijas paskaičiau. Turbūt Ugnei nepurkšiu per vasara, kam? (ji kambario dulkei alergiška) o va Domui (alergiškai ir augalams) ir su stora gleivine tai reiktu ir per vasara purkšti.
pati susimaišiau ir jus sumaišiau...reiks su šeimos gyd pakalbėti

dar atkreipė dėmesį, kad mergaitė mažai šneka, nors Domas jau 2 m šnekėju, kaip tai susiję su LOR problemomis? (klausa gera)

Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 04, 10:37)
1. kuo skiriasi clemastinas ir zirtekas? tevegil niekada neturėjau, kokia jo veiklioji medžiaga? šiaip tai aceterinas mums išrašytas tabletėmis, bet jis toks bjaurus vaikai negeria, tai keičiu ceterizino sirupu. šiaip pulmonologe sako aerius išrašysiu, o atnešė kad tabletės parašytos, nupirkau, bet kažkaip negeriam...tai pirkau aerius, o paskui kai vyras nuėjo jam davė kiito pavadinomo panšiai kaip ceterizin, o vakar jau pirkau tai zirteka davė....(reikia interneteė pažiūrėti, bet gal kuri žino, tai aš laiko sutaupysiu: ) )

2. pas LOR buvom, bet gal kad su dveis vaikais buvau ir jai labai maišėsi, tai man kažkoks keistas gydymas parašytas. Ugnei sakė labai maži tie adenoidai (sloga alergiška būna periodiškai stipriai teka, bet jai jau baigiasi tai su visam be užgulimu) tik nosyte kruopščiau prižiūrėt quixx ir nasonex. Domui adenoidai jau galėtu būt operuotini, bet neskubu, sloga ištisinė kiek pastebiu 4 m, užgulimas kartais kosuliai. Tai kokį gydimą paskyrė???? Ugnei išrašė 140 dienų nasonex (nors pulmonologė sakė, kad vartot tik alergijos metu) o Domui parašė 2 savaitėms g.gif  doh.gif kas čia per nesamonė. sako nasonex turėtu paploninti gleivinę, bet kai apžiūrinėjo tai tik Domo sakė gleivinė sustorėjusi doh.gif aš tik namie rekomendacijas paskaičiau. Turbūt Ugnei nepurkšiu per vasara, kam? (ji kambario dulkei alergiška) o va Domui (alergiškai ir augalams) ir su stora gleivine tai reiktu ir per vasara purkšti.
pati susimaišiau ir jus sumaišiau...reiks su šeimos gyd pakalbėti

3. dar atkreipė dėmesį, kad mergaitė mažai šneka, nors Domas jau 2 m šnekėju, kaip tai susiję su LOR problemomis? (klausa gera)
1. Clemastinas tai ir yra Tavegil'is, jis senesnės kartos, turi pašalinį poveikį daugumai-migdo, bet yra iš stipriu, ir esant užleistai ar ūmiam priepuoliui, skiria jį. Aceterin=Zyrtec(tik jis lašiukais)
2. jei sloga alergiška, tai net išpjovus adenoidus jie ataugs, gali po metu, gali ir po kelių mėn. Alergijos metu jie padidėja, nuslopinus alergine sloga, jie susitraukia dažniausia (mums buvo kaip išbrinko tie adenoidai ir užspaudė kanalą, vaikas blogai labai girdėjo, nors adenoidai nuo 1 laipsnio išaugo iki 2-3, bet po Nasonex'o ir antihistamininių vaistų dėka (3mėn. ištisai) viskas vėl susitvarkė (tfu tfu tfu...), tai dabar, kai prasidėjo židėjimas, vėl viskas išburko, tai pradėjom vėl naudot vaistus 4u.gif Vieni gyd. labai rekomenduoja operuot (čia Santariškėse), o kiti (Antakalnyje, privatus)-atkalbinėjo, nes nemato prasmės...tai kad žiūrėkit pagal save 4u.gif
3. visi vaikai skirtingi, vieni pradeda anksčiau kalbėt, kiti vėliau, bet jau neužčiaupsi biggrin.gif tai iki 3,5-4metu, jei viskas tvarkoj, net gyd. nesiunčia pas logopedus ar kitus gyd.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 04, 10:37)

dar atkreipė dėmesį, kad mergaitė mažai šneka, nors Domas jau 2 m šnekėju, kaip tai susiję su LOR problemomis? (klausa gera)

su LOR bėdomis daug susiję ir todėl kalba labai vėluoja. gal pasaitėlis yra, yra begalės kitų dalykų, kas lemia nekalbėjima 4u.gif jūsų vietoje eičiau į ankstyvosios rebilitacijos tarnyba, ten keli gydytoja įvertina vaiko būkle ir jei reikia skiria logopeda. mes nuo 8 mėn vaikštome pas logopeda 4u.gif

sūnui buvo neurolignės bėdos tai jis su dideliu darbu kalbėjo t.y. kiti galėjo susikalbėti tik kai jam buvo 5 metukai.

mažylei ir dabar vaikštome pas logopeda, bet mums buvo klausa užkritusi ir dabar kai yra alergija pasakė lor kad prie mūsų ligų mūsų klausa yra gera, ne 100 proc. tas džiugina. su dideliu darbu mažylė ir mano kalbės.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 06 04, 13:20)
su LOR bėdomis daug susiję ir todėl kalba labai vėluoja. gal pasaitėlis yra, yra begalės kitų dalykų, kas lemia nekalbėjima 4u.gif jūsų vietoje eičiau į ankstyvosios rebilitacijos tarnyba, ten keli gydytoja įvertina vaiko būkle ir jei reikia skiria logopeda. mes nuo 8 mėn vaikštome pas logopeda 4u.gif

mažylei ir dabar vaikštome pas logopeda, bet mums buvo klausa užkritusi ir dabar kai yra alergija pasakė lor kad prie mūsų ligų mūsų klausa yra gera, ne 100 proc. tas džiugina. su dideliu darbu mažylė ir mano kalbės.

na bet Lor apžiūrėjo nieko daugiau nepasakė. o ir ankstesniam amžiūje esam buvę pas LOR bet ne dėl kalbos
o kas čia per tarnybą? galvoju gal bent poliklinikoje pas logopedą nueiti, nuomonę išgirsti. nesakyčiau kad ji nekalba visai, bet mažai žodžiu, visa kita veiksmais rodo. kai bandai mokinti tai ji taria, skiemenuoja ir garsus taip maždaug visus, bet kad pati ten sakinių tiradą leistu...su brolių buvo paprasčiau

bet tai jūsų 2 m, tai prespektyvos kitaip atrodo, nei mano 3m. aišku kalbės, bet norisi greičiau ir paprasčiau
nors kaip atkreipiu dėmesi iki 2 m jos kalba vystėsi tikrai sparčiai, o paskui po tu alergijų ligų, išmokdavo kažka, bet to imlumo neliko

Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 12:26)
1. Clemastinas tai ir yra Tavegil'is, jis senesnės kartos, turi pašalinį poveikį daugumai-migdo, bet yra iš stipriu, ir esant užleistai ar ūmiam priepuoliui, skiria jį. Aceterin=Zyrtec(tik jis lašiukais)
2. jei sloga alergiška, tai net išpjovus adenoidus jie ataugs, gali po metu, gali ir po kelių mėn. Alergijos metu jie padidėja, nuslopinus alergine sloga, jie susitraukia dažniausia (mums buvo kaip išbrinko tie adenoidai ir užspaudė kanalą, vaikas blogai labai girdėjo, nors adenoidai nuo 1 laipsnio išaugo iki 2-3, bet po Nasonex'o ir antihistamininių vaistų dėka (3mėn. ištisai) viskas vėl susitvarkė (tfu tfu tfu...), tai dabar, kai prasidėjo židėjimas, vėl viskas išburko, tai pradėjom vėl naudot vaistus  4u.gif Vieni gyd. labai rekomenduoja operuot (čia Santariškėse), o kiti (Antakalnyje, privatus)-atkalbinėjo, nes nemato prasmės...tai kad žiūrėkit pagal save  4u.gif
3. visi vaikai skirtingi, vieni pradeda anksčiau kalbėt, kiti vėliau, bet jau neužčiaupsi  biggrin.gif tai iki 3,5-4metu, jei viskas tvarkoj, net gyd. nesiunčia pas logopedus ar kitus gyd.

1.tai turbūt aš gerai supratau, clemastinas naudojams ūminiam atvėjui, duodavau kokias 5 dienas, jai oda niežtėdavo.
dėl aceterino ir zirteko irgi tada gerai, nes pati tuos vaistus nupirkau, kiek suprantu tabletes rašo, nes jos konpensuojamos, bet man vargas jas girdyt, tai sirupą nupirkau. tai čia ilgesnį periodą naudojami prieš uždegiminiai? Pulmonologė Domui išrašė mėnesiui pavartoti, lor klausiu ar reikia ilgiau (naudoja mėn laiko) sako nežinau, žiūrėj\kit pagal situacija. o ir aš nežinau

2.ir mums nerekomendavo. alergologė davė jam kovo mėn nasonex 2 mėn, sakė bus vaikas paruoštas žydėjimas, paskui kažkaip nenaudojom dabar sako naudoti/ ytai gal nasonex ir reikia visa vasara naudoti jai noriu tuos adenoidus mažinti. jie sakė yra grynai dėl alergijos

3. tai aš irgi kol kas labai stipriai nepanikuoju, nes mūsų aplinkoje irgi buvo vaikas kuris apie 4 metus prakalbo daugiau, bet vis tiek ,kaip pradedi lyginti sad.gif

dar: pažiūrėjo LOR gyd , kad Domui prie AR išrašyta monkasta ir sako kodėl jam tokie stiprus vaistai išrašyti? ar jie tokie stiprus, ad keltu nuostabą? Ugnė pas mane jų turi net 4 kursas, per vasara visa kad gertu

ai ir kalbant apie adenoidus tai gyd paklausė kada paskutiniai antibiotikai vaikui buvo, o jis paskutinį kart bronchitą prieš metus turėjo, o žiema nekosėjo ir peršalęs stipriai nebuvo. tai sako vadinasi jie dar sveikatai labai netrugdo
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 04, 12:35)
na bet Lor apžiūrėjo nieko daugiau nepasakė. o ir ankstesniam amžiūje esam buvę pas LOR bet ne dėl kalbos
o kas čia per tarnybą? galvoju gal bent poliklinikoje pas logopedą nueiti, nuomonę išgirsti. nesakyčiau kad ji nekalba visai, bet mažai žodžiu, visa kita veiksmais rodo. kai bandai mokinti tai ji taria, skiemenuoja ir garsus taip maždaug visus, bet kad pati ten sakinių tiradą leistu...su brolių buvo paprasčiau
bet tai jūsų 2 m, tai prespektyvos kitaip atrodo, nei mano 3m. aišku kalbės, bet norisi greičiau ir paprasčiau
nors kaip atkreipiu dėmesi iki 2 m jos kalba vystėsi tikrai sparčiai, o paskui po tu alergijų ligų, išmokdavo kažka, bet to imlumo neliko

kiekvienoje poliklinikoje yra vadina ART (vaiko ankstyvoji tarnyba) gaunate iš šeimos gydytojos siuntima ir einate. ten būna neurologas, logopedas, psichologas ir kinezeterepiautė, bent jau pas mus. bendrame apžiūroje sprendžia kas ir kaip vaikas vystosi. tiesiog jūs pasakote kad norite eiti, jums per metus priklauso 18 procedūrų t.y. ar kinezetarapinių ar logopedinių ar psichologinių. pabriežiū priklauso nemokamų tiek procedūrų kiekvienam vaikui iki pirmos klasės jei gerai pamenu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 04, 12:35)
o kas čia per tarnybą? galvoju gal bent poliklinikoje pas logopedą nueiti, nuomonę išgirsti.

pažiūrėjo LOR gyd , kad Domui prie AR išrašyta monkasta ir sako kodėl jam tokie stiprus vaistai išrašyti? ar jie tokie stiprus, ad keltu nuostabą? Ugnė pas mane jų turi net 4 kursas, per vasara visa kad gertu
Vaikų raidos centras Vilniuje, bet jau geriau nueit pas logopedą savo poliklinikoj, įvertins, ir esant reikalui, nukreips ten. Vis tiek į Raidos centrą reikės siuntimo

o kiek čia daug?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 04 birželio 2013 - 12:22
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 13:21)
Vaikų raidos centras Vilniuje, bet jau geriau nueit pas logopedą savo poliklinikoj, įvertins, ir esant reikalui, nukreips ten. Vis tiek į Raidos centrą reikės siuntimo 

o kiek čia daug?

neee čia ne apie vaiko raidos centra schmoll.gif

tuoj savo miesto įmesiu kaip viskas vadinasi, kiekvienas miestas ir poliklinika turi 4u.gif
http://www.radvilisk...e...7&Itemid=81 mano mieste yra taip, prie kiekvienos poliklinikos pasidomėjus nuo gimimo iki 7 metukų ar jaunesnius nepamenu priima ir nereikia vaiko raidos centro, ten jau su sutrikimais mes vykome su dičkiu.
Atsakyti