QUOTE(Roga @ 2013 06 04, 13:20)
su LOR bėdomis daug susiję ir todėl kalba labai vėluoja. gal pasaitėlis yra, yra begalės kitų dalykų, kas lemia nekalbėjima
jūsų vietoje eičiau į ankstyvosios rebilitacijos tarnyba, ten keli gydytoja įvertina vaiko būkle ir jei reikia skiria logopeda. mes nuo 8 mėn vaikštome pas logopeda
mažylei ir dabar vaikštome pas logopeda, bet mums buvo klausa užkritusi ir dabar kai yra alergija pasakė lor kad prie mūsų ligų mūsų klausa yra gera, ne 100 proc. tas džiugina. su dideliu darbu mažylė ir mano kalbės.
na bet Lor apžiūrėjo nieko daugiau nepasakė. o ir ankstesniam amžiūje esam buvę pas LOR bet ne dėl kalbos
o kas čia per tarnybą? galvoju gal bent poliklinikoje pas logopedą nueiti, nuomonę išgirsti. nesakyčiau kad ji nekalba visai, bet mažai žodžiu, visa kita veiksmais rodo. kai bandai mokinti tai ji taria, skiemenuoja ir garsus taip maždaug visus, bet kad pati ten sakinių tiradą leistu...su brolių buvo paprasčiau
bet tai jūsų 2 m, tai prespektyvos kitaip atrodo, nei mano 3m. aišku kalbės, bet norisi greičiau ir paprasčiau
nors kaip atkreipiu dėmesi iki 2 m jos kalba vystėsi tikrai sparčiai, o paskui po tu alergijų ligų, išmokdavo kažka, bet to imlumo neliko
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2013 06 04, 12:26)
1. Clemastinas tai ir yra Tavegil'is, jis senesnės kartos, turi pašalinį poveikį daugumai-migdo, bet yra iš stipriu, ir esant užleistai ar ūmiam priepuoliui, skiria jį. Aceterin=Zyrtec(tik jis lašiukais)
2. jei sloga alergiška, tai net išpjovus adenoidus jie ataugs, gali po metu, gali ir po kelių mėn. Alergijos metu jie padidėja, nuslopinus alergine sloga, jie susitraukia dažniausia (mums buvo kaip išbrinko tie adenoidai ir užspaudė kanalą, vaikas blogai labai girdėjo, nors adenoidai nuo 1 laipsnio išaugo iki 2-3, bet po Nasonex'o ir antihistamininių vaistų dėka (3mėn. ištisai) viskas vėl susitvarkė (tfu tfu tfu...), tai dabar, kai prasidėjo židėjimas, vėl viskas išburko, tai pradėjom vėl naudot vaistus
Vieni gyd. labai rekomenduoja operuot (čia Santariškėse), o kiti (Antakalnyje, privatus)-atkalbinėjo, nes nemato prasmės...tai kad žiūrėkit pagal save
3. visi vaikai skirtingi, vieni pradeda anksčiau kalbėt, kiti vėliau, bet jau neužčiaupsi
tai iki 3,5-4metu, jei viskas tvarkoj, net gyd. nesiunčia pas logopedus ar kitus gyd.
1.tai turbūt aš gerai supratau, clemastinas naudojams ūminiam atvėjui, duodavau kokias 5 dienas, jai oda niežtėdavo.
dėl aceterino ir zirteko irgi tada gerai, nes pati tuos vaistus nupirkau, kiek suprantu tabletes rašo, nes jos konpensuojamos, bet man vargas jas girdyt, tai sirupą nupirkau. tai čia ilgesnį periodą naudojami prieš uždegiminiai? Pulmonologė Domui išrašė mėnesiui pavartoti, lor klausiu ar reikia ilgiau (naudoja mėn laiko) sako nežinau, žiūrėj\kit pagal situacija. o ir aš nežinau
2.ir mums nerekomendavo. alergologė davė jam kovo mėn nasonex 2 mėn, sakė bus vaikas paruoštas žydėjimas, paskui kažkaip nenaudojom dabar sako naudoti/ ytai gal nasonex ir reikia visa vasara naudoti jai noriu tuos adenoidus mažinti. jie sakė yra grynai dėl alergijos
3. tai aš irgi kol kas labai stipriai nepanikuoju, nes mūsų aplinkoje irgi buvo vaikas kuris apie 4 metus prakalbo daugiau, bet vis tiek ,kaip pradedi lyginti
dar: pažiūrėjo LOR gyd , kad Domui prie AR išrašyta monkasta ir sako kodėl jam tokie stiprus vaistai išrašyti? ar jie tokie stiprus, ad keltu nuostabą? Ugnė pas mane jų turi net 4 kursas, per vasara visa kad gertu
ai ir kalbant apie adenoidus tai gyd paklausė kada paskutiniai antibiotikai vaikui buvo, o jis paskutinį kart bronchitą prieš metus turėjo, o žiema nekosėjo ir peršalęs stipriai nebuvo. tai sako vadinasi jie dar sveikatai labai netrugdo