Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2013 05 24, 10:03)

Jei tikrai tai virusas o ne pirminio viruso komplikacija tai temperatūra gali tikrai laikytis 3-4 dienas ir kilt iki 39-40. Bet sekit vaiką, jei numušus temperatūrą vaikas žvalus viskas gerai, jei ir numušus vaikas vangus, neramus, mieguistas, darykit RCB tyrimą dėl uždegimo nustatymo, virusas tai ar jau bakterija. Sėkmės  4u.gif

Aciu 4u.gif 6 ryto buvo 38,5 numusiau 8h ryto nuejo miegoti blush2.gif Dar miega...
Vakar ytai kai numusdavom lakste iskart paseles ir zaide 4u.gif
Stebesim, tikiuos tai virusas ir greit praeis
Atsakyti
Noriu pasiteirauti, gal kuri susidurete, su alergisku vaiku gydymu zoleliniais preparatais? Mums dabar skyre juodu serbentu, erskeciu ir putiniu pumpuru ekstraktus(jie skiriami pries alergiju, egzemu, AD, ivairiu rusiu astmos ir t.t.) ir sutapimas ar ne, bet abu maziukus truputi pabere....pulmonologe sako, kad nieko tokio, be to tas berimukas panasus ir i prakaitine, bet as bijau, kad cia nebutu reakcija i tuos ekstraktus. Gal kuriai teko siuo klausimu konsultuotis su alergologais?
Atsakyti
Alergija tikrai gydoma ir žoliniais ir homeopatiniais preparatais. Pabandykit sumažintui dozę ir stebėkit. Pav. man irgi buvo keista kaip žmogus kuris yra alergiškas beržams, gali gerti beržų sulą ir ji dar padeda su ta alergija kovoti.

L'imona, panašu kad vaikui tik naujas virusas, patikėk, būna kad vaikai įsisuka į virusų karuselę. Tiesiog atidžiai stebėk vaiko būklę, o kilus įtarimui būtinai kreipkis į gydytoją. Mano vaikui tokios karštinės buvo labai labai dažnai. Būdavo kad karščiuodavo net ir 5 dienas iki 39, arba 4 dienas karščiuoja, penktą dieną nieko, o šeštą dieną vėl porai parų sukildavo iki 38 su dalim, jau gydytoja norėdavo antibiotikus skirt, bet jutau, kad tai ne komplikacija, o RCB tyrimas tik patvirtindavo, kad apart viruso vaikui nieko nėra. Man pagrindinis ženklas kad vaikui virusas- nukritus tempai, vaikas nuo dūkimo lipo sienom.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 24, 10:39)
Alergija tikrai gydoma ir žoliniais ir homeopatiniais preparatais. Pabandykit sumažintui dozę ir stebėkit. Pav. man irgi buvo keista kaip žmogus kuris yra alergiškas beržams, gali gerti beržų sulą ir ji dar padeda su ta alergija kovoti.

L'imona, panašu kad vaikui tik naujas virusas, patikėk, būna kad vaikai įsisuka į virusų karuselę. Tiesiog atidžiai stebėk vaiko būklę, o kilus įtarimui būtinai kreipkis į gydytoją. Mano vaikui tokios karštinės buvo labai labai dažnai. Būdavo kad karščiuodavo net ir 5 dienas iki 39, arba 4 dienas karščiuoja, penktą dieną nieko, o šeštą dieną vėl porai parų sukildavo iki 38 su dalim, jau gydytoja norėdavo antibiotikus skirt, bet jutau, kad tai ne komplikacija, o RCB tyrimas tik patvirtindavo, kad apart viruso vaikui nieko nėra. Man pagrindinis ženklas kad vaikui virusas- nukritus tempai, vaikas nuo dūkimo lipo sienom.

Na as sau pasakiau, jog jei savaitgali bus labai blogai, vaikas vangus bus ir t.t varysim pas daktarus, ir tegu daro kraujo tyrima 4u.gif Nes pati daktare pasiule stebeti, sako turi savaime praeiti, jei bus geriau ir neeikit jus i poliklinika, jei ne tai jau pasirodykit ir kraujo tyrima darys 4u.gif Ausytes patikrinau, neskauda jam, norejau gerkle paziureti, bet nerandu kur ikisau ta pagaliuka kur daktare dave lotuliukas.gif

Bet tokie faini orai, tai gaila, jog tenka sedeti namie su tais virusais doh.gif Na nieko, linkim visiems ko greiciau pasveikti, ir dar ilgai ilgai nesirgti 4u.gif
Atsakyti
Gerklę tikrinu be pagaliuko, tiesiog pati pasiimu prožektorių ir pašviečių į gerklytę, o vaiko prašau garsiai sakyti "AAAA..." Ir pasimato kuo puikiausiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 24, 11:18)
Gerklę tikrinu be pagaliuko, tiesiog pati pasiimu prožektorių ir pašviečių į gerklytę, o vaiko prašau garsiai sakyti "AAAA..." Ir pasimato kuo puikiausiai wink.gif

Gerai, kad taip daro, maniskiam tai dar galva reikia laikyt ir burna su pagaliuku atidarynet lotuliukas.gif nes nei AAAAAAAA, nei atidaro kai prasai parodyt biggrin.gif Dar mazas, o pas daktarus tik pamato pagaliuka, uzdaro burnyte ir vos vos atidarom lotuliukas.gif
Pas ji dabar periodas viskas atvirksciai, nenoriu, nedarysiu ir t.t. 4u.gif Paaugs manau iseis graziai susitarti bigsmile.gif
Atsakyti
O tu pabandyk žaist, pati sakyk aaa ir šviesk į burną sau, vaikas gal ims mėgžioti. Pagaliukų nepripažino ir maniškiai, man ir pačiai jie bjaurūs.
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 24, 12:42)
Gerai, kad taip daro, maniskiam tai dar galva reikia laikyt ir burna su pagaliuku atidarynet  lotuliukas.gif  nes nei AAAAAAAA, nei atidaro kai prasai parodyt biggrin.gif Dar mazas, o pas daktarus tik pamato pagaliuka, uzdaro burnyte ir vos vos atidarom  lotuliukas.gif 
Pas ji dabar periodas viskas atvirksciai, nenoriu, nedarysiu ir t.t.  4u.gif  Paaugs manau iseis graziai susitarti  bigsmile.gif

žiūriu mes beveik bendraamžiai, bet mano jau viska daro ir AAAA, tik maža burnytė tiek neišsižioje reikia pagaliuko, bet leidžia nepyksta. mano nepyksta nei kai krauja ima nei kai kateterį state žiūri jei taip įdomu tik antakį suraukia lotuliukas.gif sakau kiba gydytoja bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 05 24, 13:08)
žiūriu mes beveik bendraamžiai, bet mano jau viska daro ir AAAA, tik maža burnytė tiek neišsižioje reikia pagaliuko, bet leidžia nepyksta. mano nepyksta nei kai krauja ima nei kai kateterį state žiūri jei taip įdomu tik antakį suraukia lotuliukas.gif sakau kiba gydytoja bus lotuliukas.gif

biggrin.gif Mano ir kai ima krauja nebijo ir neverkia, ausytes leidzia ziuret, nosyte, su gerkle sunkiau verysad.gif
Ir su inhaliacija problema, dabar bandziau daryt, visumoj gal minute pakviepavo. Ir taip vos 5 sekundes islaikiau, poto nekvepavo, poto vel 5 sekundes, nes laikau rankas duodasi su kojom ir galva, bandau viena ranka galva prilaikyt, tada istraukia ranka ir uz kaukes, laidus, rauna lauk lotuliukas.gif Ir is pradziu kvepavau as, bet vaikas bijo garso to ir garu verysad.gif Na su laiku manau turetu priprasti, nes ligoninei sake dauguma rekia, poto sako pavargsta uzmiega lotuliukas.gif Bet musiskis iki galo dainavo ir bande istrukti lotuliukas.gif Nepasidave lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 23, 12:35)

Roga prieš purkšdama Flexotide pirma supurkšk Ventolino, o tik po 10 min Flexotide, geriau įsisavins wink.gif

taip dariau ryte ir vakare tikrai kviepavimas gražėja, ačiū už naudinga patarima 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 24, 13:33)
biggrin.gif  Mano ir kai ima krauja nebijo ir neverkia, ausytes leidzia ziuret, nosyte, su gerkle sunkiau  verysad.gif
Ir su inhaliacija problema, dabar bandziau daryt, visumoj gal minute pakviepavo. Ir taip vos 5 sekundes islaikiau, poto nekvepavo, poto vel 5 sekundes, nes laikau rankas duodasi su kojom ir galva, bandau viena ranka galva prilaikyt, tada istraukia ranka ir uz kaukes, laidus, rauna lauk  lotuliukas.gif  Ir is pradziu kvepavau as, bet vaikas bijo garso to ir garu  verysad.gif  Na su laiku manau turetu priprasti, nes ligoninei sake dauguma rekia, poto sako pavargsta uzmiega  lotuliukas.gif  Bet musiskis iki galo dainavo ir bande istrukti  lotuliukas.gif Nepasidave  lotuliukas.gif

su inchaliatoriumi mes bendraujame nuo 1.3 metukų pirmus tris kartus žviegė, bet daugiau suprato, kad taip reikia. dabar viskas gerai ir kvepuoja puikiai, pati laiko kiek reikia. pripras ir jūsų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 05 24, 13:43)
taip dariau ryte ir vakare tikrai kviepavimas gražėja, ačiū už naudinga patarima 4u.gif
Papildyta:
su inchaliatoriumi mes bendraujame nuo 1.3 metukų pirmus tris kartus žviegė, bet daugiau suprato, kad taip reikia. dabar viskas gerai ir kvepuoja puikiai, pati laiko kiek reikia. pripras ir jūsų 4u.gif

as irgi taip manau, jog pripras thumbup.gif Po biski , po biski, ir manau ilgiau pasedes nesitrankdydamas 4u.gif Zmogus prie visko pripranta lotuliukas.gif
O as inhaliavau su NaCl, bet ziuriu pardave visa buteliuka, o dabar perskaiciau jog tinkamas tik 12h po atidarymo doh.gif Reikes kapsulytes tas pirkti su juros vandenuku bigsmile.gif

Tiesa, kiek laiko inhaliojat? 5min, ar 10-15min? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 24 gegužės 2013 - 12:47
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 24, 13:46)

Tiesa, kiek laiko inhaliojat? 5min, ar 10-15min?  g.gif

man sanatorijoje aiškino 8 min idealiausia, 10 min tai jau maximumas daugiau jau negalima schmoll.gif
Atsakyti