Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2013 05 17, 09:41)

Mano vaikis jau nekosėja, na gal pora kartų per dieną, bet vakar kai užmigo atėjau apklostyt ir vėl išgirdau kaip viskas cypia. Teks pratęst Ventoliną, o jau norėjau nebeduot. Fleksotide irgi manau dvieju sav neuzteks, teks menesiuką pavartot o tada tik mažint.

liuks svarbiausia kad viskas geryn 4u.gif

naktį nesupratau kas dukrytei buvo, išsigandusi ėmiau ventolina. toks jausmaskvėpavime kad atrodo didelis bumbulas jei neatsikosys neišėjo uždus. o sukvėpavus nurimo po kurio laiko ir toliau sau ramiai miegojo. kažin kas čia buvo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 17, 10:19)
bendrai paėmus tai normaliai atrodo, mano 3 m sveria 14 kg ir 94 cm, o pernai tai tokio pat svorio buvo būdama dvimetinuke.  bet gal truputi ir sutapimas toks augimas  g.gif

man jau su vyresniuoju buvo, kai nuo tų sirupiukų pabėrė, šiaip patys namie tai ibufen turim sirupa, bet kaip retai naudojam galvos labai nesukam. O JUS KĄ VAIKUI NUO TEMPOS DUODAT?

aš ir nurašau, kad sutapimas, žiūriu toliau.

paracetamolio žvakute, vibrocol žvakute yra žvakučių juk dabar visokių. mes dar mažos ax.gif
Atsakyti
O JUS KĄ VAIKUI NUO TEMPOS DUODAT?

as tik paracitamolio tablete. Tiksliau puse smile.gif sutrinu i miltukus uzpilu saldinta arbatele ir suduodu smile.gif aisku po ranka visada turiu kuo uzgerti smile.gif jis mieliau geria ji negu ibuprofena. Deividui paskui nuo jo griauzia gerklyte. Ir as pati jo karta pabandziau - tikrai griauzia. Bet kai mazas buvo naudojom paracitamolio zvakutes smile.gif
Atsakyti
Man geriausiai suveikia tik Ibumetinas, joks kitoks analogas neveikia. Vaikui geriausiai veikia Ibufeno sirupas.
Atsakyti
bendrai paėmus tai normaliai atrodo, mano 3 m sveria 14 kg ir 94 cm, o pernai tai tokio pat svorio buvo būdama dvimetinuke.  bet gal truputi ir sutapimas toks augimas  g.gif
gal jus papuolat į tą skaičių kur alergenus sunkiau sugaudyt, paaugus gali būt lengviau  g.gif o ir mutuoja tos alergijos, keičiasi

dažniausiai apie 5, kartais būna sako va jau nuimkit po kelių dienų, bet vakare niekaip neišsikosėjo tai dar papurškiu kol savarankiškai iškosėt pradeda
gal ginčitinas dalykas, nes mūsų gyd tikrai pasakė, kad F pakanka ir 2 sav purkšti. manau šioje situacijoje svarbu klausyti savo gydytojo , o ne nuomonių iš šalies. nesakau kad jos netinkamos ar ka, tiesiog pasimesti taip galima

aš kaip tik duodu kai nekosėja, bet žinau, kad yra karkalų ir vaikas negali išsikosėti ir tik obstrukcinis kvėpavimas atsiranda
man jau su vyresniuoju buvo, kai nuo tų sirupiukų pabėrė, šiaip patys namie tai ibufen turim sirupa, bet kaip retai naudojam galvos labai nesukam. O JUS KĄ VAIKUI NUO TEMPOS DUODAT?

Maniskis 85cm ir 15kg doh.gif

Na gal ir nerodo tu alergiju, bet labai keista jisai jau tik kartais pakoseja, karkalu nera, nzn kam jam tas hormonas???Ir ko klausyt pulmonolagas kisa iskart nuo BA viska, o alergologas nueme, sako nereikia jums dar tikrai g.gif

As siaip iki siol nelabai tkiu, jog jam BA. Nei svokstimo nera ir nebuvo, na virusa pagavo ir prasirgo, tiesiog eina i darzeli, nespeja imunitetas atistatyt, kaip vel ten pilna virusu, nes darzeli visi koseja, snargliai zali iki barzdos doh.gif tai ir mano vaikas po kazkiek laiko pagauna. Nes iki ziemos vaikas nesirgo, nei vasara, nei pavasari, ir mes lauke budavom po 4 valandas bigsmile.gif Ir zydejo viskas ir t.t. Nei kosejo jisai nei ka, tik pradejom mes ar darzelis nesti virusus ir viskas doh.gif

Na aisku zinau, jog alergijos buna islenda po kiek metu, na zodziu ieskosim stebesim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 17, 13:29)
Maniskis 85cm ir 15kg  doh.gif

Na gal ir nerodo tu alergiju, bet labai keista jisai jau tik kartais pakoseja, karkalu nera, nzn kam jam tas hormonas???Ir ko klausyt pulmonolagas kisa iskart nuo BA viska, o alergologas nueme, sako nereikia jums dar tikrai  g.gif

As siaip iki siol nelabai tkiu, jog jam BA. Nei svokstimo nera ir nebuvo, na virusa pagavo ir prasirgo, tiesiog eina i darzeli, nespeja imunitetas atistatyt, kaip vel ten pilna virusu, nes darzeli visi koseja, snargliai zali iki barzdos  doh.gif  tai ir mano vaikas po kazkiek laiko pagauna. Nes  iki ziemos vaikas nesirgo, nei vasara, nei pavasari, ir mes lauke budavom po 4 valandas  bigsmile.gif  Ir zydejo viskas ir t.t. Nei kosejo jisai nei ka, tik pradejom mes ar darzelis nesti virusus ir viskas  doh.gif

Na aisku zinau, jog alergijos buna islenda po kiek metu, na zodziu ieskosim stebesim  mirksiukas.gif

burbuliukas smile.gif maniškiai iki 2 m tokie pilnesni buvo, bet tik pradeda lakstyti gali valgyt nevalgyt kūdi, tik mergytė truputi putnesnė (kaip mamytė blush2.gif ) biggrin.gif

tai palauk, mano sunus jau 3 mėn, tikrai trys vis pakosto gali pora dienų nekosėti, bet taip ištisai, alergija turi, BA nepasitvirtino, bet pas ji yra tonziles padidintos ir pulmonologė sako, kad nuo jų yra tie uždegiminiai procesai organizme, o pas LOR siuntė? aš nelabai suprantu bėt dar ten adenoidai gali būt, gerklos panašus dalykai kurie lemia sekreto gaminima, o kai slogytė tai ir kosuliukai (čia mano sūnaus atveju)

tai taip, jus iš savo pusės padarėt viską: nuvedėt pas gyd, pati stebėjot domėjotes, jai neradot ligos tai gal ir nėra jos (BA)

dėl hormono nežinau, g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 17, 13:06)
burbuliukas smile.gif maniškiai iki 2 m tokie pilnesni buvo, bet tik pradeda lakstyti gali valgyt nevalgyt kūdi, tik mergytė truputi putnesnė (kaip mamytė  blush2.gif ) biggrin.gif

tai palauk, mano sunus jau 3 mėn, tikrai trys vis pakosto gali pora dienų nekosėti, bet taip ištisai, alergija turi, BA nepasitvirtino, bet pas ji yra tonziles padidintos ir pulmonologė sako, kad nuo jų yra tie uždegiminiai procesai organizme, o pas LOR siuntė? aš nelabai suprantu bėt dar ten adenoidai gali būt, gerklos panašus dalykai kurie lemia sekreto gaminima, o kai slogytė tai ir kosuliukai (čia mano sūnaus atveju)

tai taip, jus iš savo pusės padarėt viską: nuvedėt pas gyd, pati stebėjot domėjotes, jai neradot ligos tai gal ir nėra jos (BA)

dėl hormono nežinau,   g.gif

Niu reikia pasveikti ir tada ziuresim stebesim 4u.gif
Loras ziurejo sake lyg viskas ten gerai su adenoidais 4u.gif Bus matyt,kaip cia mums seksis po savaites 4u.gif

O del zyrtec, kiek laiko geriat?ar ji gali skirti gerti menesi?Ar tik savaite?
Mums kolkas skyre iki antradienio smile.gif Tai suduodu saziningai kasdien 4u.gif Is ryto maniau nebera slogos, bet apie pietus pradejo staigiai begti g.gif Na bet jauciu po biski traukiesi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 17 gegužės 2013 - 12:20
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 17, 13:17)
Niu reikia pasveikti ir tada ziuresim stebesim  4u.gif
Loras ziurejo sake lyg viskas ten gerai su adenoidais  4u.gif  Bus matyt,kaip cia mums seksis po savaites  4u.gif

o jus nenorite pasikonsultuoti su kitu pulmonologu? g.gif as tai bandyciau isgirsti dar viena nuomone kai vienas sako viena-o kitas kita unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 17, 13:18)
o jus nenorite pasikonsultuoti su kitu pulmonologu? g.gif as tai bandyciau isgirsti dar viena nuomone kai vienas sako viena-o kitas kita unsure.gif

Matot neduoda siuntimo, bet as uzsiregistravau i santariskes birzelio pradzioj, tai eisim uz pinigelius 4u.gif
Nes apie musu pulmonologe is pazistamu rato girdejau, po pirmo apsilankymo visiems BA diagnozoja g.gif
O kas galit parekomenduoti tikrai gera pulmonologe is santariskiu?Man viena pazistama rekomendavo, nes jos vaika metus gyde nuo BA, o pasirode visai jam ne BA g.gif Bet zinokit jos pincete neradau atsiliepimu
g.gif
Norejau eiti i Antakalni ligonine pas Violeta,jau rezervavau laika 24 dienai, bet reiks atsisakyt, nes jinai priima tik susiuntimu, uz pinigelius ne doh.gif
Atsakyti

gal ginčitinas dalykas, nes mūsų gyd tikrai pasakė, kad F pakanka ir 2 sav purkšti.

pakanka, jei tik yra pirmi požymiai, jei jau kas rimčiau, tai 2sav. ir tik po to pamažu mažint

Paracetamolio žvakutės arba 1/2 tabl. sutrint, dar galima kaitaliot su Ibuprofeno tabl.(kai sunkiai numušama temperatūra), bet čia jei virš 39, žemiau tik aptrinimai su drungnu vandeniu
Atsakyti
L'inoma, jei nėra obstrukcijos tai ir neduok Flexotide. Jei jam būtų BA pamatysi, kosuliai nepraeis, po kiek laiko atsiras švilpesys tada jau žinosi kas ir kaip. Jei kosti sunkiau, t.y. neiškosti galima duoti Ventolino. Kaip bebūtų mamos širdis kartais būna teisesnė už gydytojo patarimus, mano vaiko gydytoja irgi sako, kad į stiprią motinišką nuojautą visada atsižvelgia, nes kaip bebūtų mama geriausiai žino savo vaiką, o gydytojas diagnozuoja pagal tai ką tuo metu mato 4u.gif Tik svarbu kad gydytojas atskirtų nuojautą nuo nepagrįsto motiniškos baimės smile.gif

Aš vakar buvau užrašius vaiką pas gydytoją, vaistų išsirašyt ir pamiršau nuvažiuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 17, 13:30)
L'inoma, jei nėra obstrukcijos tai ir neduok Flexotide. Jei jam būtų BA pamatysi, kosuliai nepraeis, po kiek laiko atsiras švilpesys tada jau žinosi kas ir kaip. Jei kosti sunkiau, t.y. neiškosti galima duoti Ventolino. Kaip bebūtų mamos širdis kartais būna teisesnė už gydytojo patarimus, mano vaiko gydytoja irgi sako, kad į stiprią motinišką nuojautą visada atsižvelgia, nes kaip bebūtų mama geriausiai žino savo vaiką, o gydytojas diagnozuoja pagal tai ką tuo metu mato  4u.gif Tik svarbu kad gydytojas atskirtų nuojautą nuo nepagrįsto motiniškos baimės smile.gif

Aš vakar buvau užrašius vaiką pas gydytoją, vaistų išsirašyt ir pamiršau nuvažiuoti  doh.gif

Flexotide purskiau tik treciadieni du kartus dienoj, nuo ketvirtadienio nepurskiu 4u.gif Na kolkas miegam be kosuliu, diena pakoseja biski, bet tikrai ne daug, bet atsikoseja bigsmile.gif

As turbut Jums jau atsibodau visoms lotuliukas.gif Bet pvz, jei vaikas nekoseja, neserga ir mes eisim pas pulmonologa, ar jinai kazka gares pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 17, 13:39)

As turbut Jums jau atsibodau visoms  lotuliukas.gif  Bet pvz, jei vaikas nekoseja, neserga ir mes eisim pas pulmonologa, ar jinai kazka gares pasakyti?

mums girdi, tik nemoku pasakyti ką ten, bet jos klausosi klausosi ir girdi, kitu atveju jau būtų bent jau mums sumažine Flixsotida o dabar ne.
žiūriu mūsų vaikiukai tais pačiais metais gime g.gif tai alergenų ieškojimas kam alergiškas, kiek kalbėjau su įvairiais žmonėmis nesiseka, mums ir nesiseka imunoglobulinas kur rodo alergija yra didelis, o kam kiek ieškojau ir kraujo tyrima dariau niekam neradau. laukiam 3 metų sako tada jau bus lengviau, bent jau tokius atsiliepimus girdėjau ne iš vieno mediko, ar tai tiesa nežinau, o bandysiu laukti 3 metukų g.gif
Atsakyti