Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(melle @ 2013 05 15, 17:30)
O siandien atsikelem jau sveiki.

smile.gif

QUOTE(L'inoma @ 2013 05 15, 17:35)
Del tu tableciu gerem menesi, bet bet bet, vaikas naktim verke ziauriai, kelesi, reke mama, labai blogai miegojo, tik nutraukem iskart miegelis susitvarke, tai pulmonologe sake cia salutinis poveikis jam  verysad.gif

aš tai net nesuprantu kaip monkasta veikia? kaip priešalerginiai? mums kai išrašo, net nežinau kada naudoti,, nebent paūmėjomo metu gyd pasako kad reikai tai duodu
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 15, 15:48)
mums yra efektas tik tada kai naudojam kaip as vadinu "svenciausiaja trejybe" - monkatas/ventolinas/flexotidas. Esant visu siu vaistu deriniui mes issisukame be svokstimo ir didesniu kosuliu. Jeigu negeriame monkastos - pastarieji du mums tik nuima didesniu kosuliu priepuolius bet koseja vis tiek o kartais ir svokscia. Bet Ventolina mes purskiam PAGAL POREIKI. Net ir gydytoja ir pulmonologe sake - purksti paal poreiki. Jeigu matau kad nekoseja - tai ir nepurskiu jo. O jeigu nekosetu bet tankiai kvepuotu - supurskiau tikrai. Kaip siandien ryte. Purskiau tik flexotido nes nekosejo ir jautesi gerai. O jusu vietoje as tikrai purskciau ventolina ir flexotida kol praeis sios ligos etapas.

Na pas ji svokstimo nera, jisai daznai pradeda kvepuoti tik kai kyla temperatura, bet sian pamaniau uzpurskiau ir del to, po kiek laiko vel pamatavau tai buvo jau 39, ir raudoni zandai doh.gif tai cia toks kvepavimas del temperaturas.
O pas jus vaika pries kosuli pradeda dazniau kvepuoti??? Nes maniskis kvepuoja tai normaliai, kai nosis uzgulta tada jau sunkiau ir viskas. Tai as vis sedziu klausau, skaiciuoju ikvepimus i minute, bet viskas atitinka norma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 15, 16:47)
smile.gif
aš tai net nesuprantu kaip monkasta veikia? kaip priešalerginiai? mums kai išrašo, net nežinau kada naudoti,, nebent paūmėjomo metu gyd pasako kad reikai tai duodu

Mums pulmonologe sake, jog ja reikia gerti menesi, du, o ne savaite... nes jokios naudos jei nutraukinesim, poto vel gersim kazkiek dienu, jinai israsydavo mums ja profilaktiskai, o dabar kaip supratau hormonini israse profilaktiskai sad.gif nes sako, tai iseina, jog nieko negeriat profilaktiskai, sakau nu jo. Sako ar daznai jus taip sergat su ausim, su plauciais. Sakau na pirma karrta plauciai dabar ausytes, komplikaciju daugiau nera buve, tikiuos ir nebus.
Atsakyti
O niekam nebuvo salutinio poveikio nuo Flixotide?po daktares uzpurskiau pirma karta valandos begy pakylo temperatura 39, numusiau, vaikas zaide, lakste... pries miega vel papurskiau jo, tai ir va valandos begy pakylo 38,5... as purskiu ir man kazkodel sirdele sako, jog jam jo nereikia, na tokia pat nuojauta buvo ir pries menesi su antibiotikais, davinejau ir ranka vos kildavo, vidinis balsas sake, ne ne ne... ir tiesa ju nereikejo, pablogino tik situacija, dabar taip pat su sio purskulu, na taip vidui man viskas persivercia kai purskiu, ir vel tas vidinis balsas ne ne ne... Gal nuojauta manes neapgauna? Ryt bandysiu surasti daktares numeri, pasiskambint, bet atrodo dirba tik po pietu...
Ar gali nuo jo taip but, vaikui iskart bloga pasidaro, vangus, verkia, poto kyla temperatura...
Smagu, jinai ryt ir poryt nedirba, tik pirmadieni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 15 gegužės 2013 - 22:35
Nuo Flexotide temperatūros nebus tikrai. Kvėpavimas galėjo sutankėti nuo kylančios temperatūros. Gali būt kad Flexotide Jums ir nereikia. Kitas dalykas, nei viena gydytoja neleido vartoti Flexotide daugiau kaip du kartus paroje. 6 kartai tai jau žvėriška hormono dozė. Supraskit, kad Flexotide lėto veikimo vaistas, jis nesuveiks greitai, reikia bent poros dienų.
Papildyta:
Maniškio būklė net labai stabili, kelis kartus atsikosėja, bet šlapiai.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 15, 16:47)
smile.gif

monkasta veikia priesuzdegimiskai. Neleidzia plauciuose kauptis skysciams. Bet ji reikia gerti maziausiai menesi. Visas kursas yra trys menesiai. Tai kad jus duodat savo vaikui savaite ar dvi -naudos jokios. Bereikalingai sugerti hormonai. Kai israso tai ir gerkit visa kol baigsite.NEGALIMA jo bet kada nutraukti doh.gif

QUOTE(L'inoma @ 2013 05 15, 16:47)
Na pas ji svokstimo nera, jisai daznai pradeda kvepuoti tik kai kyla temperatura, bet sian pamaniau uzpurskiau ir del to, po kiek laiko vel pamatavau tai buvo jau 39, ir raudoni zandai  doh.gif  tai cia toks kvepavimas del temperaturas.
O pas jus vaika pries kosuli pradeda dazniau kvepuoti??? Nes maniskis kvepuoja tai normaliai, kai nosis uzgulta tada jau sunkiau ir viskas. Tai as vis sedziu klausau, skaiciuoju ikvepimus i minute, bet viskas atitinka norma  g.gif

tada padaznejes kvepavimas tikrai nuo temperaturos. Kazkaip nesuvedziau ar neparaset kad jam nuo temperaturos gali padazneti kvepavimas g.gif Kuom numusinejate temperatura?

Mano vaikui buvo tik pora kartu tas kvepavimo nepakankamumas. Tai buvo pacioje pradzioje kai dar nebuvo diagnozuota BA. Dabar to nepastebiu nes esant paumejimams is karto lekiam pas gydytoja ir purskiam ventolina. Jis praplecia bronchus ir kvepavimo nepakankamumas neislenda.

QUOTE(L'inoma @ 2013 05 15, 23:23)
Smagu, jinai ryt ir poryt nedirba, tik pirmadieni

Jeigu jus turite gydytojos mob telefona - skambinkite jai ir nedarbo metu. Jeigu Jusu gydytoja nedirba - skambinkite bet kuriai kuri dirba tame kabinete ir tokiais atvejais jos privalo priimti net ne savo gydomus ligonius. Sakykite kad yra blogai. Tai yra kritiniai atvejai. Visgi BA - ne juokas. o dar jei tokia auksta temperatura. doh.gif Nelaukite dvieju dienu jeigu matote ir jauciate kad kazkas ne taip. Nes galite tik prisisaukti nelaime...

As papasakosiu savo atveju kaip mums buvo pacioje pradzioje. Kad dar net nezinojau aks tas BA yra. Pernai metais nuo rugsejo men mano vaikas pradejo sirgti istisiniais bronchitais. Is darzelio parsinese sloga ir savaitgaliui isvaziavom oas senelius i Kauna. O ten kaip tik pablogejo. Vaistuku turejau pasiemus tik brontexo. Visu kitu ventolino fleksotido -dar net nezinojau kad tokie egzistuoja. Jau sestadieni jam buvo blogai.Pradejo stipriai dusliai koseti. Mamos patarta tryniau krutine nugara ir pedute - trumpam padedavo. Taip Istempem iki sekmadienio ir gryzom namo i Vln. Bet sekmadienis gi - gydytoja nedirba.O jau tada girdejau kai mano vaikas kvepuojant osia. Bet durna ziopla - galvojau cia nuo kosulio kur gal koks skrepliukas uzstriges doh.gif Is ryto nulekiam pas gydytoja - kritiniais atevjais priima ta pacia valanda - ir ka.Man akys issoksta nuo diagnozes kad jam bronchitas ir jam duoda kvepuoti kauke. Po pusvalandzio mano vaikas nurimsta ir dingsta kosulys. Priraso geriamo ventolino ir brontexo. Issigydem. po kokiu triju savaiciu jam vel blogai. Nuvaziuojam vel pas gydytoja - nors as akivaizdziai girdziu karkavima jam kvepuojant - gydytoja nieko neradus dar paskiria brontexo. Kita diena mano vaikas pradeda vel osti svoksti ir visaip kitaip cypti kvepuojant. Bet gi pasitikiu gydytojas isvada ir laukiu.Ateina vakaras o mano vaikas neuzsicpiaupa - koseja iki vemimo ir susirietes i kamuoliuka tamkiai kvepuoja. Velgi - nezinau ka daryt.gal greitaja skambinti?Pasikalbu su MB - nutarem jei per puse val nenurims kosulys - kviesim greitaja. Kaip sykis uzmigo uz nurimo.Visa nakti girdejau cypima - bet gi durna - neduodu kitu vaistu nes gydytoja tik brontexa skyre doh.gif o ventolino buteliukas po ranka bet ne i galva man kad jie yra tie vaistai kuriu labai reikia doh.gif Ryte su didziausiu strioku skambinu i gydytojos kabineta - dirbo kita ir paprasiau kad ji mus priimtu nes pas buvusia nenoriu.Priima is karto. Na ka. Nuvaziavom suleido uzpakalin vaistu kad atleistu spazmus. Padare kraujo tyrima ir kas antra diena liepe kad pas ja ateitumem pasirodyti. NUo to laiko mes pradojeom tirtis kosulius ir is kur tokie bronchitai.....

Bet ka norejau apsakyti..del savo zioplumo ir neryzto skambinti kad ir i greitaja pasikonsultuoti as visa para prakankinau savo vaika.Ir net bijau pagalvoti kuom galejo baigtis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 16, 10:22)
Nuo Flexotide temperatūros nebus tikrai. Kvėpavimas galėjo sutankėti nuo kylančios temperatūros. Gali būt kad Flexotide Jums ir nereikia. Kitas dalykas, nei viena gydytoja neleido vartoti Flexotide daugiau kaip du kartus paroje. 6 kartai tai jau žvėriška hormono dozė. Supraskit, kad Flexotide lėto veikimo vaistas, jis nesuveiks greitai, reikia bent poros dienų.
Papildyta:
Maniškio būklė net labai stabili, kelis kartus atsikosėja, bet šlapiai.

Na nuejom mes privaciai pas pediatra, tai sake karkalu nera, sako jums gal alergologo daugiau reikia, kodel jusu nesiuncia. Tai mus pagailejo, isklausus musu istorija sako, tuoj paskambinsiu, paskambino kolegei, ir ta sutiko mus priimti, iskart nuvykom pas ja bigsmile.gif
Padare tyrimus, sake, jog uzdegiminis kraujas, sakau na ausis pas mus, geriam antibiotika, paklause plauciukus, sako negirdi karkalu. Del hormoninio purskalo, atsakyt negali, nes kraujas uzdegiminis, temperatura galejo kilti ir nuo ausu, bet ir galejo buti reakcija i hormona...
Sako man isvis nepanasu i alergija, na sako ispradziu reikia pasveikti ir tada stebesim tirsim, sake negerti nei monkastos nei purkst ta hormona. Tik paliko antibiotika, ir sake ventolina papurksti ir kita savaite pasirodyt...
Dar pridure, jog stebesim, bet jums iki BA dar labai toli g.gif Tiesiog daznai sergat, virusu pagaunat... Ir sako gi pro nosi kvepuoja, sakau jam bega labai buna,poto kazkiek valandu nebega, cia taip po antibiotiko pasidare.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 16, 12:12)
monkasta veikia priesuzdegimiskai. Neleidzia plauciuose kauptis skysciams. Bet ji reikia gerti maziausiai menesi. Visas kursas yra trys menesiai. Tai kad jus duodat savo vaikui savaite ar dvi -naudos jokios. Bereikalingai sugerti hormonai.

Monkasta ne hormonas mirksiukas.gif Nebijokite šio vaisto, jei jis tinka. Bet jei pasireiškia šalutinis poveikis kai paveikiama nervų sistema, t.y. pykčio priepuoliai, irzlumas, nemiga, naktiniai košmarai, vaistą nutraukit nedelsdama ir nelaukdama gydytojo nurodymų.

Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 16, 13:18)
Monkasta ne hormonas  mirksiukas.gif  Nebijokite šio vaisto, jei jis tinka. Bet jei pasireiškia šalutinis poveikis kai paveikiama nervų sistema, t.y. pykčio priepuoliai, irzlumas, nemiga, naktiniai košmarai, vaistą nutraukit nedelsdama ir nelaukdama gydytojo nurodymų.

tai o kuris yra hormonas? tik flexotidas? taigi ventolinas irgi yra hormonas - jis gi plecia. ana vakara nutylejau kai raset kad tai nekaltas vaistukas... doh.gif

apie nutraukima kalbejau tik tokiais atvejais kai duoda kelias dienas kaip vaistuka nuo temperaturos o ne tokiais atvejais kai netinka:)
Atsakyti
Hormonas yra tik Flexotidas ir Seritidas. Ventolinas, Salbutamolis tai ne hormonai ir montelukastas ne hormonas wink.gif Prie astmos dar vartojami hormonai yra prednizolonas (geriamas arba leidžiamas) ir adrenalinas (leidžiamas arba inhaliujamas skiedžiant su fiziologiniu)
Atsakyti
Tai as tada nesuprantu kodel mano uosviene sesuo ir mama sake kai tik paskyre mums purskiama ventolina: toks mazas o jau hormonai" g.gif

cia kas klause kaip veikia montasta :
Monkasta kramtomųjų tablečių veiklioji medžiaga yra montelukastas, kuris yra leukotrienų receptorių antagonistas. Ši medžiaga slopina natūraliai plaučiuose esančias chemines medžiagas, vadinamas leukotrienais, kurios sukelia kvėpavimo takų susiaurėjimą ir uždegimą plaučiuose, o tai lemia astmos simptomus."
Atsakyti
Neįsižeiskit bet paklausiu, o jūs neskaitote informacinių lapelių? Juk ten viskas aiškiai būna surašyta. Jūsų uošvienė, sesuo ir mama tikrai jus išgąsdino be reikalo wink.gif

Visada kai gydytojas bent pamini naują vaistą išstudijuoju jo informacinį lapelį net pasitelkdama spec žodynus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 16 gegužės 2013 - 13:10