QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 15, 16:47)
aš tai net nesuprantu kaip monkasta veikia? kaip priešalerginiai? mums kai išrašo, net nežinau kada naudoti,, nebent paūmėjomo metu gyd pasako kad reikai tai duodu
monkasta veikia priesuzdegimiskai. Neleidzia plauciuose kauptis skysciams. Bet ji reikia gerti maziausiai menesi. Visas kursas yra trys menesiai. Tai kad jus duodat savo vaikui savaite ar dvi -naudos jokios. Bereikalingai sugerti hormonai. Kai israso tai ir gerkit visa kol baigsite.NEGALIMA jo bet kada nutraukti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 15, 16:47)
Na pas ji svokstimo nera, jisai daznai pradeda kvepuoti tik kai kyla temperatura, bet sian pamaniau uzpurskiau ir del to, po kiek laiko vel pamatavau tai buvo jau 39, ir raudoni zandai
tai cia toks kvepavimas del temperaturas.
O pas jus vaika pries kosuli pradeda dazniau kvepuoti??? Nes maniskis kvepuoja tai normaliai, kai nosis uzgulta tada jau sunkiau ir viskas. Tai as vis sedziu klausau, skaiciuoju ikvepimus i minute, bet viskas atitinka norma
tada padaznejes kvepavimas tikrai nuo temperaturos. Kazkaip nesuvedziau ar neparaset kad jam nuo temperaturos gali padazneti kvepavimas
Kuom numusinejate temperatura?
Mano vaikui buvo tik pora kartu tas kvepavimo nepakankamumas. Tai buvo pacioje pradzioje kai dar nebuvo diagnozuota BA. Dabar to nepastebiu nes esant paumejimams is karto lekiam pas gydytoja ir purskiam ventolina. Jis praplecia bronchus ir kvepavimo nepakankamumas neislenda.
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 15, 23:23)
Smagu, jinai ryt ir poryt nedirba, tik pirmadieni
Jeigu jus turite gydytojos mob telefona - skambinkite jai ir nedarbo metu. Jeigu Jusu gydytoja nedirba - skambinkite bet kuriai kuri dirba tame kabinete ir tokiais atvejais jos privalo priimti net ne savo gydomus ligonius. Sakykite kad yra blogai. Tai yra kritiniai atvejai. Visgi BA - ne juokas. o dar jei tokia auksta temperatura.
Nelaukite dvieju dienu jeigu matote ir jauciate kad kazkas ne taip. Nes galite tik prisisaukti nelaime...
As papasakosiu savo atveju kaip mums buvo pacioje pradzioje. Kad dar net nezinojau aks tas BA yra. Pernai metais nuo rugsejo men mano vaikas pradejo sirgti istisiniais bronchitais. Is darzelio parsinese sloga ir savaitgaliui isvaziavom oas senelius i Kauna. O ten kaip tik pablogejo. Vaistuku turejau pasiemus tik brontexo. Visu kitu ventolino fleksotido -dar net nezinojau kad tokie egzistuoja. Jau sestadieni jam buvo blogai.Pradejo stipriai dusliai koseti. Mamos patarta tryniau krutine nugara ir pedute - trumpam padedavo. Taip Istempem iki sekmadienio ir gryzom namo i Vln. Bet sekmadienis gi - gydytoja nedirba.O jau tada girdejau kai mano vaikas kvepuojant osia. Bet durna ziopla - galvojau cia nuo kosulio kur gal koks skrepliukas uzstriges
Is ryto nulekiam pas gydytoja - kritiniais atevjais priima ta pacia valanda - ir ka.Man akys issoksta nuo diagnozes kad jam bronchitas ir jam duoda kvepuoti kauke. Po pusvalandzio mano vaikas nurimsta ir dingsta kosulys. Priraso geriamo ventolino ir brontexo. Issigydem. po kokiu triju savaiciu jam vel blogai. Nuvaziuojam vel pas gydytoja - nors as akivaizdziai girdziu karkavima jam kvepuojant - gydytoja nieko neradus dar paskiria brontexo. Kita diena mano vaikas pradeda vel osti svoksti ir visaip kitaip cypti kvepuojant. Bet gi pasitikiu gydytojas isvada ir laukiu.Ateina vakaras o mano vaikas neuzsicpiaupa - koseja iki vemimo ir susirietes i kamuoliuka tamkiai kvepuoja. Velgi - nezinau ka daryt.gal greitaja skambinti?Pasikalbu su MB - nutarem jei per puse val nenurims kosulys - kviesim greitaja. Kaip sykis uzmigo uz nurimo.Visa nakti girdejau cypima - bet gi durna - neduodu kitu vaistu nes gydytoja tik brontexa skyre
o ventolino buteliukas po ranka bet ne i galva man kad jie yra tie vaistai kuriu labai reikia
Ryte su didziausiu strioku skambinu i gydytojos kabineta - dirbo kita ir paprasiau kad ji mus priimtu nes pas buvusia nenoriu.Priima is karto. Na ka. Nuvaziavom suleido uzpakalin vaistu kad atleistu spazmus. Padare kraujo tyrima ir kas antra diena liepe kad pas ja ateitumem pasirodyti. NUo to laiko mes pradojeom tirtis kosulius ir is kur tokie bronchitai.....
Bet ka norejau apsakyti..del savo zioplumo ir neryzto skambinti kad ir i greitaja pasikonsultuoti as visa para prakankinau savo vaika.Ir net bijau pagalvoti kuom galejo baigtis