Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(kustuce @ 2013 05 13, 21:24)
Mano žiogui, tikrasis astmos priepuolis su dusimais pasireiškė 3 mėnesių  verysad.gif

Oho doh.gif Del ko jam buvo priepuolis?Rado priezasti? g.gif Kaip dabar sekasi?

Na mes po Loro, zodziu situacija su ausim pablogejo, jau pradeda desine puliuot, o kaire jau paraudonavo, israse mums antibius Unasyn, vaikas nakti klyke is skausmo, bet beveik nekosejo nakti g.gif
zodziu sloga alrgine, bert siusti pas alergologa nenori, nes nemato reikalo, nieko neparodys iki 3 metu, as sakau gal pabandom, vistiek ne, nu siaubas... Poto sakau net ligoninei parase alergologo konsultacija, tada na gerai, kita savaite ateisit tai parasysiu siuntima, bet be reikalo tik eisit doh.gif
Ryt pas pulmonologa judesim 4u.gif
Zyrtec lasus sake pagerti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 14 gegužės 2013 - 11:56
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 14, 13:48)

Na mes po Loro, zodziu situacija su ausim pablogejo, jau pradeda desine puliuot, o kaire jau paraudonavo, israse mums antibius  Unasyn, vaikas nakti klyke is skausmo, bet beveik nekosejo nakti  g.gif

zodziu sloga alrgine, bert siusti pas alergologa nenori, nes nemato reikalo, nieko neparodys iki 3 metu, as sakau gal pabandom, vistiek ne, nu siaubas... Poto sakau net ligoninei parase alergologo konsultacija, tada na gerai, kita savaite ateisit tai parasysiu siuntima, bet be reikalo tik eisit  doh.gif
Ryt pas pulmonologa judesim  4u.gif
Zyrtec lasus sake pagerti  g.gif

na bet su vaistukai dažniausiai jau po dienos pasitaiso situacija dėl ausyčių, ramių jums naktų 4u.gif

kaip nelogiška, alerginė sloga, bet pas alergologą nereikia blink.gif ar tikrai nesumeluosiu, pasikartosiu 1,5 ir 2 metų vaikams mano tikrai parodė tuos alergenus
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 14, 11:07)
mano vaikui 3.5 dabar. Gydytoja neleido daugiau kaip 8 iputimu per diena Ventolino naudoti. Tai yra 4k po du iputimus. Bet tai yra maximum. Visada uztekdavo 3kartu per diena po 2 iputimus. ir Felxotido du kartus per diena po du iputimus kai serga. O kai yra priepuoliai po 3 katrus per diena po du iputimus. Ventolinas pas mus 100mg o flexotias - 50mg

Tokiais atvejais kaip jums siandien ir nakti purkskite po 2 iputimus pirma ventolino ir po 10-15 min 1-2 iputimus flexotido. Tik isidemekite kad flexotidas veikia tik ilgesni laiko tarpa panaudojus.

Aciu uz atsakyma 4u.gif Bet pas mus Flixotidas 125mg net... Kolkas jo viena karta daviau kvepuot du ipurskimus. Dar negerai jam, girdziu svokstima, bet is esmes jis aktyvus, linksmas, kosti gerokai maziau. Nu ziuresim ka gydytoja pasakys.
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 14, 12:48)
zodziu sloga alrgine, bert siusti pas alergologa nenori, nes nemato reikalo, nieko neparodys iki 3 metu, as sakau gal pabandom, vistiek ne, nu siaubas... Poto sakau net ligoninei parase alergologo konsultacija, tada na gerai, kita savaite ateisit tai parasysiu siuntima, bet be reikalo tik eisit  doh.gif
Ryt pas pulmonologa judesim  4u.gif
Zyrtec lasus sake pagerti  g.gif

Jeigu turite daugiau pinigeliu, tai nuvezkite i sorpo klinika - ten be jokio siuntimo atliks kraujo meginio testa - maistui ir/ar aplinkai. Kita diena jau zinosite atsakymus. Bet visgi nepeikite savo gydytojos del to, kad nenorejo duoti siuntimo pas alergologa, NES tik labai mazai vaiku daliai iki 3m nustato alergijas. Musu pulmonologe kaip tik atvirksciai nuo gydytojos - patare nemetyti pinigeliu ir palaukti dar kokius metelius ar du ir tik tada ieskoti alergijos. Bet mes nepaklausem jos ir tikrai - ismetem pinigelius ir alergijos neranda niekam. Nors tai akivaizdziai alergine BA - mums padeda tavelygis ir dabar jau geriam zyrtec sirupa. Mano mazam pusbroliukui budant 3m diagnozavo BA. Tyrimu dare belekiek - visi buvo neigiami. O alergija buvo akivaizdi nes berdavo visa veida aplink lupas. Iki sasu viskas nueidavo. KOl pati mama neatseke, kam alergiskas vaikas. O pasirodo kad actui. Negali valgyti nieko kas yra marinuota/rauginta. Dar atseke, kad yra alergiskas sviezioms braskems - nors alergijos testas to neparode. Tai vat taip 4u.gif dabar jam 5 metukai jau. Kartais esant reikalui griebiasi tavegylio - nes is karto pradeda rausti aplink lupytes. Bet hormonus paskutini karta naudojo pries metus laiko....pamazu isaugo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 14 gegužės 2013 - 12:17
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 14, 12:58)
na bet su vaistukai dažniausiai jau po dienos pasitaiso situacija dėl ausyčių, ramių jums naktų  4u.gif

kaip nelogiška, alerginė sloga, bet pas alergologą  nereikia  blink.gif  ar tikrai nesumeluosiu, pasikartosiu 1,5  ir 2 metų vaikams mano tikrai parodė tuos alergenus

As jai taip ir pasakiau, jog randa, verta pabandyt, dar priduriau, jog ligoninei israse parase, butina alergologo konsultacija del slogos... o jinai man aiskina, grisiu is ten su nieko... nu ir kas, as prie alergologinio beveik gyvenu, tai man visai nesunku ten pavaiksciot, gal duos rezultatu...
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 05 14, 13:06)
Aciu uz atsakyma 4u.gif Bet pas mus Flixotidas 125mg net... Kolkas jo viena karta daviau kvepuot du ipurskimus. Dar negerai jam, girdziu svokstima, bet is esmes jis aktyvus, linksmas, kosti gerokai maziau. Nu ziuresim ka gydytoja pasakys.

Tai atitinkamai paziurekite savo vaikui dozes. Tada taip - flexotido viena iputima. O ventolina vis tiek purskite po du iputimus. Ir tokiais atvejais kai nezinote ka daryti galite visada skambintis i greitaja. Ten gydytojos konsultuoja. Ir iki pasikalbejimo su savo gydytoja bent jau turesite kazkokia svaresne nuomone ir pusdieniui zinosite ka daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 14, 13:11)
Jeigu turite daugiau pinigeliu, tai nuvezkite i sorpo klinika - ten be jokio siuntimo atliks kraujo meginio testa - maistui ir/ar aplinkai. Kita diena jau zinosite atsakymus. Bet visgi nepeikite savo gydytojos del to, kad nenorejo duoti siuntimo pas alergologa, NES tik labai mazai vaiku daliai iki 3m nustato alergijas. Musu pulmonologe kaip tik atvirksciai nuo gydytojos - patare nemetyti pinigeliu ir palaukti dar kokius metelius ar du ir tik tada ieskoti alergijos. Bet mes nepaklausem jos ir tikrai - ismetem pinigelius ir alergijos neranda niekam. Nors tai akivaizdziai alergine BA - mums padeda tavelygis ir dabar jau geriam zyrtec sirupa.  Mano mazam pusbroliukui budant 3m diagnozavo BA. Tyrimu dare belekiek - visi buvo neigiami. O alergija buvo akivaizdi nes berdavo visa veida aplink lupas. Iki sasu viskas nueidavo.  KOl pati mama neatseke, kam alergiskas vaikas. O pasirodo kad actui. Negali valgyti nieko kas yra marinuota/rauginta. Dar atseke, kad yra alergiskas sviezioms braskems - nors alergijos testas to neparode. Tai vat taip 4u.gif dabar jam 5 metukai jau. Kartais esant reikalui griebiasi tavegylio - nes is karto pradeda rausti aplink lupytes. Bet hormonus paskutini karta naudojo pries metus laiko....pamazu isaugo

Tai suprantu, jog gali neparodyt, bet gi galima pabandyti, gi siuntima tik reikia parasyt. Ir viska padaro nemokamai 4u.gif
Pulmanologe ir sake, na gal pastebesim ji, jei vel kazkas bus negerai, tada parasysiu siuntima pas alergologa... Taip mes susitarem biggrin.gif Tai va ryt ziuresim ka pulmonolagas sakys blush2.gif Gal vertetu dar pas gastroendokrinologa nueiti?Del refliukso?Cia berods jo sritis g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklausti, jog jei ausu uzdegimas, tai inhalioti negalima berods?Nes sian inhaliatoriu pristatys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 14, 13:27)
Tai suprantu, jog gali neparodyt, bet gi galima pabandyti, gi siuntima tik reikia parasyt. Ir viska padaro nemokamai  4u.gif 
Pulmanologe ir sake, na gal pastebesim ji, jei vel kazkas bus negerai, tada parasysiu siuntima pas alergologa... Taip mes susitarem  biggrin.gif  Tai va ryt ziuresim ka pulmonolagas sakys  blush2.gif  Gal vertetu dar pas gastroendokrinologa nueiti?Del refliukso?Cia berods jo sritis  g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklausti, jog jei ausu uzdegimas, tai inhalioti negalima berods?Nes sian inhaliatoriu pristatys  4u.gif

na taip - nesu ir gydytojos pusej. Jeigu mama praso siuntimo - vadinasi reikia smile.gif o tie kur nemokamai - tai man jei kazkaip abejotini labai blush2.gif kiek mano aplinkoje buvo daranciu durio meginius - visiems nerode jokiu rezultatu. O kraujo tyrimai vieniems parode kitiems ne. Tai as kazkaip esu tos nuomones kad nemokamai niekas nieko gero neduoda biggrin.gif

del refliukso - turetu pastebeti Lor. Jie mato kad gerklyte labai raudona lyg butu nudeginta. Bet ir pati stebekite savo vaikuti. Vaikas gali krenksteti ir kosulys suaktyveti gulint-jeigu pakelus pagalve auksciau tas kosulys aprimtas - tada tai dar vienas rodiklis kad gali buti GERL

del inhaliatriaus - nezinau ar galima ar negalima juo inhaliuoti kai yra ausyciu bedos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 14 gegužės 2013 - 12:43
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 14, 14:27)
  Gal vertetu dar pas gastroendokrinologa nueiti?Del refliukso?Cia berods jo sritis  g.gif

Dar norejau paklausti, jog jei ausu uzdegimas, tai inhalioti negalima berods?Nes sian inhaliatoriu pristatys  4u.gif

čia tik gydytoja gal pasakys, mes nesam buvę

nežinau, mes irgi turim inhaliatorių bet praktiškai naudojom tik kartą kai laringitas buvo, o taip vis neprisitaikom smile.gif

---
dėl alergologo tai jai šalia gyvenat jai yra tikimybė nustatyti alergenus tai ko nenueiti. sutinku ir su stebėjimu, mano mergaitė alergija dulkėms ir tikrai reaguoja į jas, o patys asmeniškai atsekėm alergija riešutams, nes visada išberia po riešutų, nors tik prieš pusė metų tai pastebėjom, o iki tol riešutus valgė ir nieko nesidarė
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 14, 14:42)
na taip - nesu ir gydytojos pusej. Jeigu mama praso siuntimo - vadinasi reikia smile.gif o tie kur nemokamai - tai man jei kazkaip abejotini labai blush2.gif kiek mano aplinkoje buvo daranciu durio meginius - visiems nerode jokiu rezultatu. O kraujo tyrimai vieniems parode kitiems ne. Tai as kazkaip esu tos nuomones kad nemokamai niekas nieko gero neduoda biggrin.gif

baikit baikit, yra ir nemokamai gerų dalykų smile.gif pas mus aplinkoje iš 5 vaikų tik vienam nerado alergenų (1,5) nors akivaizdžiai vaikas alergiškas buvo
(kalbant ekonomiškai tai tas nemokama yra labai sąlyginis, juk jus turite ligos draudimą už kuri mokat, vadinasi ne nemokamas tas tyrimas : ) )
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 14, 12:14)
Tai atitinkamai paziurekite savo vaikui dozes. Tada taip - flexotido viena iputima. O ventolina vis tiek purskite po du iputimus. Ir tokiais atvejais kai nezinote ka daryti galite visada skambintis i greitaja. Ten gydytojos konsultuoja. Ir iki pasikalbejimo su savo gydytoja bent jau turesite kazkokia svaresne nuomone ir pusdieniui zinosite ka daryti 4u.gif

Dar karta aciu jums! Pakvepavome mes su inhaliatorium mineralinio, dabar uzmigo. Jau nebedaug liko laukti iki gydytojos darbo pradzios, tai manau islauksim kaip nors.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 14, 13:47)
baikit baikit, yra ir nemokamai gerų dalykų smile.gif pas mus aplinkoje iš 5 vaikų tik vienam nerado alergenų (1,5) nors akivaizdžiai vaikas alergiškas buvo
(kalbant ekonomiškai tai tas nemokama yra labai sąlyginis, juk jus turite ligos draudimą už kuri mokat, vadinasi ne nemokamas tas tyrimas : ) )

na taip - nesigincysiu 4u.gif laimingi tie teveliai kuriems is karto nustato alergenus.

p.s. o del draudimo - kolkas as uz nieka nemoku smile.gif esu bedarbe bet drausta kaip mama. Cia aisku as tik is savo puses kalbu ax.gif O del pacios savokos "nemokama" - tai siais laikais nera nieko nemokamo.Jei vienur uz nieka nemokesi - kitus uz menkiausia dalykeli susmoketi reikia.net ir uz kraujo paemima doh.gif tai kur tas nemokamas gydymas? Ir ne apie save as cia - apie vaika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 14 gegužės 2013 - 13:38
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 14, 15:36)
na taip - nesigincysiu 4u.gif laimingi tie teveliai kuriems is karto nustato alergenus.
p.s. o del draudimo - kolkas as uz nieka nemoku smile.gif esu bedarbe bet drausta kaip mama. Cia aisku as tik is savo puses kalbu ax.gif O del pacios savokos "nemokama" - tai siais laikais nera nieko nemokamo.Jei vienur uz nieka nemokesi - kitus uz menkiausia dalykeli susmoketi reikia.net ir uz kraujo paemima doh.gif tai kur tas nemokamas gydymas? Ir ne apie save as cia  - apie vaika

tai jus draudžia valstybė, bet kalba ne apie tai eina smile.gif

aš tai žinokit dar durnai tikiu, kas situacija nėra tokia bloga. va ėjom pas pulmonologę: 2 mėn atlaukėm gavom vizita, paskui ji skyrė 2 papildomus vizitus savo darbo metu poliklinikoje. nieko nemokėjau:) ne todėl, kad aš skupa ar neįvertinau jos darbo, šiaip manau ji gerai dirbo, atsakingai, nes yra gydytoja pagal pašaukimą. nors aišku jai žinočiau, kad vaikui pridės sveikatos tai ir papildomai sumokėčiau smile.gif
Atsakyti