Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(gupija @ 2013 05 13, 21:14)
tai gali būti ne vien BA. Į GERL irgi panašu.

I ka panasu g.gif

Radau, ka reiskia GERL 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 13 gegužės 2013 - 21:03
QUOTE(kustuce @ 2013 05 13, 21:24)
Mano žiogui, tikrasis astmos priepuolis su dusimais pasireiškė 3 mėnesių  verysad.gif

vaje.... console.gif mano pusbrolio vaikui yra BA. O purbrolis sera tikraja astma. Tai kai jo maziui buvo metukai ar siek tiek virs buvo prasidejes toks priepolis kad nuleke i ligonine ir priimamajame lauke kol juos apziures. Ir sake dar nenorejo jo apziureti nors ant ranku guledamas taip kvepavo kad net sonkauliukai matesi ir pilvas nuo ikvepimo ir oro haudymo visas sulysdavo vidun verysad.gif tai gerai kad jis pats zino kaip astma atrodo ir issireikalavo kad paguldytu ir apziuretu....o taip tai jau norejo namo isleisti su dustanciu vaiku ant ranku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 13, 17:59)
Jus nepainiokite tikrosios astmos ir BA - tai yra skirtingos ligos.

tikroji astma yra, kai zmogus dusta tikraja to zodzio prasme - gaudo ora iki pamelynavimo kai uzeina priepuoliai. Astmininkams per priepuolius nebuna kosuliu, tik dusimas.
o BA atvirskiai. buna istisiniai kosuliai, kuriuos lydi svokstimas ir padaznejes kvepavimas.

Gal Jums labai gresmingai skamba pats pavadinimas ir jame zodis astma. Bet mane gydytoja nuramino paaiskindama, kad kazkoks auksto laipsnio gydytojas profesorius ja dar kitaip pavadines KOSULIU astma. Vienus vaikus beria esant alerginei reakcijai, o kitiems alergija pasireiskia kosuliu. Tai gali buti alergija net virusams - kaip mums itaria. Visi alerginiai tyrimai yra neigiami - bet seimos gydytoja sako, kad jei nerado alergijos, dar nereiksia, kad vaikas nera kazkam alergiskas, nes bronchus spazmuoja.

Pagrindiniai BA ligos prirasymo pozymiai yra nepateisinamai ilgas kosejimas/obstukcijos/svokstimas/ padaznejas kvepavimas.  Gali visi imanomi tyrimai nerodyti jokios alergijos, bet jeigu bus siu ligos pozymiu - prirasys BA.
astmos priepuolius ne būtinai turi iššaukt alergenai, net neesant alergiškam galima dūsti, nes ir fizinis krūvis iššaukia priepuolius. O pas astmininkus ir kosulys gali retkarčiais būt, bet kitoks, sausas ir retesnis... blogiausia, kad paprastai, kol ne dūsta, sunku atpažint užeinanti priepuolį, nes švokštimo nėra, yra tik pailgėjęs iškvėpimas...tik spirometrija gali parodyt ant kiek pagerėja be/su vaistais, tankesnis kvėpavimas, kai vaikui sunku kvėpuot, bet taip viksta po mažu, jis net nepastebi, jis tik bando susiriest/susikuprint, taip lengviau kvėpuot, vėliau atsiranda pamėlę paakiai, tada lūpos...mano vienas vaikas turi tokią astmą, tai visus šius požymius daug maž atpažįstam, ir tai, būna kad kažką praleidžiam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 05 14, 08:54)
astmos priepuolius ne būtinai turi iššaukt alergenai, net neesant alergiškam galima dūsti, nes ir fizinis krūvis iššaukia priepuolius. O pas astmininkus ir kosulys gali retkarčiais būt, bet kitoks, sausas ir retesnis... blogiausia, kad paprastai, kol ne dūsta, sunku atpažint užeinanti priepuolį, nes švokštimo nėra, yra tik pailgėjęs iškvėpimas...tik spirometrija gali parodyt ant kiek pagerėja be/su vaistais, tankesnis kvėpavimas, kai vaikui sunku kvėpuot, bet taip viksta po mažu, jis net nepastebi, jis tik bando susiriest/susikuprint, taip lengviau kvėpuot, vėliau atsiranda pamėlę paakiai, tada lūpos...mano vienas vaikas turi tokią astmą, tai visus šius požymius daug maž atpažįstam, ir tai, būna kad kažką praleidžiam  verysad.gif

Bet tai as abejoju ar tokiu kaip jus nupasakojot atveju yra BA g.gif cia jau man i astma panasu.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 14, 09:00)
Bet tai as abejoju ar tokiu kaip jus nupasakojot atveju yra BA g.gif cia jau man i astma panasu.
tai aš ir rašiau apie astmą
bet dar būna ir nealergine bronchine astma (pas mus iškarto buvo vidurinėliai tokia diagnoze), kai kosulius pereinančius į dusimus išprovokuodavo ne alergenai, o šiltas/šaltas oro pokytis, fizinis krūvis... tik vėliau, mums kiek pakeitė diagnozę, dabar astmą rašo
Bet faktas tas, kad gyd. patys ne visada gali atpažįsti, mamos turi stebėt savo vaikus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 14 gegužės 2013 - 08:12
QUOTE(nataliuncik @ 2013 05 14, 09:12)
tai aš ir rašiau apie astmą
bet dar būna ir nealergine bronchine astma (pas mus iškarto buvo vidurinėliai tokia diagnoze), kai kosulius pereinančius į dusimus išprovokuodavo ne alergenai, o šiltas/šaltas oro pokytis, fizinis krūvis... tik vėliau, mums kiek pakeitė diagnozę, dabar astmą rašo
Bet faktas tas, kad gyd. patys ne visada gali atpažįsti, mamos turi stebėt savo vaikus

taip taip. Mums pirma diagnoze buvo kad tai alergine. Kai odos durio meginiai neparode rezultatu ir Ieg buvo mazas - pulmonologe priejo isvados kad tai del salto silto oro kaitos. Bet dabar to silto salto oro nebera. O vis tiek sergam kaip sirgom. Dabar gydytoju isvada - alergiskas virusams....
Atsakyti
Na pas mus tai juodas periodas prasidejo kazkoks. Pries pora dienu vaikas biski suslogavo, bet nestipriai. Vakar sloga kaip ir dingo, bet visa diena kosejo, vakare pamaciau, kad pasunkejes kvepavimas, krutine kilnojasi, iskvepimas ilgesnis pasidare, lyg ir svilpesys prasidejo, tai daviau sukvepuot viena ipurskima Ventolino. Nueme kaip ranka. Naktis buvo rami, prabudau 7h ryto, nes vaikas blaskesi, labai sausai kosejo, krutine kilnojosi, bet svilpesio negirdet. Vel daviau Ventolino viena ipurskima. Siek tiek nurimo, uzmigo, bet po valandos vel prabudo su baisiausiu kosuliu. Tada daviau sukvepuot du ipurskimus Flixotido 125mg. Nelabai pagerejo... Kosejo jis istisai taip negraziai, kol va neseniai sugalvojau duot Zyrteco 2.5ml, kuriam laikui visai nustojo koset, bet krutine vis dar kilnojasi, svilpesio/svokstimo negirdet. Dabar vis pakosti, bet jau reciau. Klausimas: kada as vel galiu jam duot vaistu pakvepuot ir kiek? Vaikui 3.5 metu. Gydytoja tik nuo 16 valandos dirba, kazkaip reik islaukti. Pas pulmonologe esam rytojui uzsirase.
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 05 14, 10:58)
Dabar vis pakosti, bet jau reciau. Klausimas: kada as vel galiu jam duot vaistu pakvepuot ir kiek? Vaikui 3.5 metu. Gydytoja tik nuo 16 valandos dirba, kazkaip reik islaukti. Pas pulmonologe esam rytojui uzsirase.

mums gydytoja pulmonologė sakė, kad galima 4 kart dienoje papurkšti , bet ne po 1 , o po 2 įpurškimus. čia tas pirmas ūmesnes dienas, o paskui nuimam

gerai, kad ryt pas pulmonologę, aiškiau bus. o šiandien tikrai purškite per kartą po 2 įpurškimus. mano mergaitė panašaus amžiaus kaip jūsų vaikas, jai ir buvo duotos tos rekomendacijos
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 14, 09:17)
mums gydytoja pulmonologė sakė, kad galima 4 kart dienoje papurkšti , bet ne po 1 , o po 2 įpurškimus. čia tas pirmas ūmesnes dienas, o paskui nuimam

gerai, kad ryt pas pulmonologę, aiškiau bus. o šiandien tikrai purškite per kartą po 2 įpurškimus. mano mergaitė panašaus amžiaus kaip jūsų vaikas, jai ir buvo duotos tos rekomendacijos

Cia Ventolina ar Flixotida po 2 ipurskimus? 4 kartus dienoje galima ir Ventolina ir Flixotida purksti? Mums seimos gydytoja sake, kad atseit galima juos abu keturis kartus dienoje purksti, bet man daugoka rodos...

Ai, supratau, kad apie Ventolina rasote 4u.gif Aciu uz patarimus labai, palauskiu 11h ir ipurksiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melle: 14 gegužės 2013 - 09:33
Straipsnis apie nuodingus, naminius augalus http://gyvenimas.del...i.d?id=61374029

*****, pasirodo fikusas žiauriai nuodingas, teks kažkam atiduoti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 05 14, 11:22)
Cia Ventolina ar Flixotida po 2 ipurskimus? 4 kartus dienoje galima ir Ventolina ir Flixotida purksti? Mums seimos gydytoja sake, kad atseit galima juos abu keturis kartus dienoje purksti, bet man daugoka rodos...

Ai, supratau, kad apie Ventolina rasote 4u.gif Aciu uz patarimus labai, palauskiu 11h ir ipurksiu g.gif

Flixotidas tai 2 kart dienoje, o ventolinas 4 kart dienoje. taip mums sakė pulmonologė.
bet esu pastebėjus, kad ligoninėje paūmėjimų metu ir flixotida dažniau duoda, bet namie aš tik rytais vakarais duodu.
aš šiaip žinokit dažniausiai vadovaujuosi gydymu kokį matau, kad ligoninėse skiria vaikui prie panašios situacijos

prašom smile.gif

QUOTE(kustuce @ 2013 05 14, 11:57)

*****, pasirodo fikusas žiauriai nuodingas, teks kažkam atiduoti 

čia nors karta man gerai, nes praktiškai neturim augalų, bet reik pažiūrėt apie kokius straipsnyje kalbama
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 05 14, 09:58)
Klausimas: kada as vel galiu jam duot vaistu pakvepuot ir kiek? Vaikui 3.5 metu. Gydytoja tik nuo 16 valandos dirba, kazkaip reik islaukti. Pas pulmonologe esam rytojui uzsirase.

mano vaikui 3.5 dabar. Gydytoja neleido daugiau kaip 8 iputimu per diena Ventolino naudoti. Tai yra 4k po du iputimus. Bet tai yra maximum. Visada uztekdavo 3kartu per diena po 2 iputimus. ir Felxotido du kartus per diena po du iputimus kai serga. O kai yra priepuoliai po 3 katrus per diena po du iputimus. Ventolinas pas mus 100mg o flexotias - 50mg

Tokiais atvejais kaip jums siandien ir nakti purkskite po 2 iputimus pirma ventolino ir po 10-15 min 1-2 iputimus flexotido. Tik isidemekite kad flexotidas veikia tik ilgesni laiko tarpa panaudojus.
Atsakyti