Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(L'inoma @ 2013 05 12, 20:44)
aisku, pamirsau as jau tavegyla  verysad.gif

Patarčiau išsitirti dėl alerginio rinito, jei taip sloga vis bėga. Tepinėlį paima ir tiria kiek yra ezonofilu. Sutvarkius slogytę baigtųsi ir kosuliai wink.gif Tavegyl labai stiprus vaistas, šiaip duodu jį tik labai ūmiai alerginei reakcijai nuimti. Jūsų vaikui užtektų ir Claritine 1/2 tabletės vakare, arba ryte.

QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 13, 12:52)
labas, o aš jau beveik pabėgus buvau unsure.gif

Taip ir nesupratau, buvot pas naują pulmonologę dėl paūmėjimo? Toks jausmas kad iš lubų jums fibrozę pripažint nori, juk vaistais astma kontroliuojama kaip supratau.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 13, 13:52)
labas, o aš jau beveik pabėgus buvau unsure.gif labai puikiai tvarkėmės su savo ligomis visa žiema, be antibiotikų gyvenom, kol 05 06 nenuvažiavom eiliniui patikrinimui dėl BA.  Šiaip buvo paūmėjimas mergaitei, bet su vaistais (ventolinu, fluxotidu, monkasta) neblogai kontroliavom. Papuolėm pas gyd. D. Žukauskienę, o ji sako jus dar rentgeną pasidarykit, atvažiuokit penktadienį, išrašė antibų, atvažiavom penktadienį kaip ir gražu ramu, bet rentgeną pakartosim...pakartojom šiandien: po antibų kurso pagerėjimas yra, bet plaučiai nėra švarus unsure.gif dar širdis neaišku, nuėjom širdies echo, kardiogramą padarėm-norma. bet plaučiai vis tiek nekokie, gulam kitą savaitę tyrimams. gydytoja prasitarė apie tokias prielaidas, kaip cistinė fibrozė....ir reikėjo man pagooglint.... doh.gif o aš galvojau būtu nekas, jai kokia tuberkulioze prirašytu... tik susinervinau, nes jau buvau praėjusi į atepą "labai džiaugiuosi, kad mums BA nustatyta, nes su vaistais labai puikiai ją kontroliuojame (buvo ir 2 mėn žiema be jokių vaistų)"....
ar ir kitus asmiukus tikrina dėl tokių ligų? ar jūsų vaikų rentgenogramos gražios būna kai vaikai neserga?

ir MAMOS kuriu vaikams įtaria, nustatyta BA, vartojant vaistus gyvenimo kokybė nenukenčia smile.gif

Kartais googlinti yra blogis... Pati ne kartą tuo įsitikinau. Dabar irgi pasiskaičiau apie cistinę fibrozę, nelabai net žinojau, kas čia per liga. Maniškei du kartus rengenograma daryta, abu kartus sirgo, tai tada sakė - virusinis vaizdelis ir tiek. Bet jums čia tik įtarimai, duok Dieve, kad nepasitvirtintų. O gydytojai galėtų savo pamąstymais garsiai ir nesidalinti, kol nėra įsitikinę, nes mamoms bereikalingas stresas... Pati vos iš proto neisškirausčiau, kai maniškei smegenų vandenę viena neurologė buvo diagnozavus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 05 13, 15:09)

Taip ir nesupratau, buvot pas naują pulmonologę dėl paūmėjimo? Toks jausmas kad iš lubų jums fibrozę pripažint nori, juk vaistais astma kontroliuojama kaip supratau.

ne, paprasčiau buvo: šiaip einam pas Klimantavičiene ir dažniausiai nesergam, tai parašo vaistuku ir namo, o šįkart lapuką gavau pas kitą gydytoją ir kai nuvažiavom, kaip tik paūmėjimas buvo, tai atidžiau viską pažiūrėjo (gydytoja be galo puiki). tai ji šiaip pavardino man egzotinių ligų pavadinimų, aš kažkokį įsidemėjau ir patikrinau per google doh.gif
taip su vaistais astma tikrai kontroliuojama, aš nuo lapkričio, tai jau pusė meto biuletenio neėmus dėl jos ligų, du kart buvo paūmėjimai kai ventolino reikėjo savaitei,

iš lubų nieko nerašė, negąsdino (pati prisigąsdinau) tik sutarė su Klimantavičienė, kad paguldys į pulmonologijos skyriu tyrimams ( ir pačiai man patogiau, nes iki Vilniaus 1,5 val kelio ir kaskart iš darbo atsiprašyti-nepatogu)

(šiaip yra Ugnei atlikta prieš metus bronchoskopija iš dešinio broncho kamštį pašalino, o dabar tas plautis vėl įtartinas. nors per tuos metus ji stipriai ir įsisirgusi nebuvo g.gif (stipriai kai gydoma ligoninėje) )

QUOTE(emilijam @ 2013 05 13, 15:13)
Kartais googlinti yra blogis... Pati ne kartą tuo įsitikinau. Dabar irgi pasiskaičiau apie cistinę fibrozę, nelabai net žinojau, kas čia per liga. Maniškei du kartus rengenograma daryta, abu kartus sirgo, tai tada sakė - virusinis vaizdelis ir tiek. Bet jums čia tik įtarimai, duok Dieve, kad nepasitvirtintų. O gydytojai galėtų savo pamąstymais garsiai ir nesidalinti, kol nėra įsitikinę, nes mamoms bereikalingas stresas... Pati vos iš proto neisškirausčiau, kai maniškei smegenų vandenę viena neurologė buvo diagnozavus doh.gif

jau geriau sm smile.gif aš ir pati kiek sau ligų esu diagnozavus, ir visada žadėjau, kad daugiau taip nedarysiu doh.gif

ačiū, kad atrašėt, nes aš čia viena nesąmonių prisigalvojau smile.gif
Atsakyti
Bet kaip palengvėja kai diagnozės nepasitvirtina smile.gif Oi visos mes čia mėgstam internete ligų ieškot, bet žinau ne vieną atvejį kai būtent internete rasta diagnozė pasitvirtino, nors medikai jos net neįtarė.

Maniškiui šiandien gerklę skaudėjo, mačiau kad rausvoka. Žiūrėsim kaip čia eisis.
Atsakyti
O gal galite man isvardinti del kokiu priezasciu, simptomu diagnazuoja asma? g.gif

Papildyta:
QUOTE(emilijam @ 2013 05 13, 07:53)
Sveika,

Mano dukrytė irgi daugiau nei pusmetį vargo su kosuliu, kol galiausiai diagnozavo mišrią BA. Alergijos niekam nerodė, alergologės teigimu, bronchų spazmus jai virusai išprovokuoja, todėl atsisakėm darželio, nes man baisu leisti, kai žinai, jog kiekvienas parsineštas virusas (o jų tikrai parsineš) gali išprovokuoti priepuolį... Nutarėm metus ilsėtis, stebėti situaciją. Dabar vartoja Flixotide, antras mėnuo jau, betpulmonologė sakė palaipsniui dozę mažint ir galiausiai nutraukt. O Ventolinas tik rimtai užsikosėjus ir sergant. Tfu tfu tfu, kai pradėjo vartoti Flixotide, kosuliai beveik baigėsi, bet kaip visada lazda turi du galus - juk čia hormonas...

P.s. matyta kitoj temelėj  mirksiukas.gif Sėkmės kovojant su ligelėm  4u.gif

Gerai, kad parasei, buciau i nica nepasiziurejus lotuliukas.gif
Na mes pirma karta praeita menesi pas pulmonologa buvom, tai sake tipo, prades koseti reikia purksti ventolina g.gif
Zodziu, kaimynes dukra serga tiek pat, jai sunenas is darzo virusu parsinesa, ir ja nieks net nesiunte pas pulmonologa g.gif Sako virusai ir viskas blush2.gif
Ir kiti vaikai darze, ypac pirmus metus daktare sake is 12 men. 11 kartu serga, praktika rodo, tai ka jiems visiems asma? g.gif Na maniskis neduso, nebuvo svilpimo, buvo uzsikosejas taip,kad atrode apsivems viena karta, kitus kartus tiesiog daznai koseja g.gif

Paaiskinkit man durnelei, kaip diagnuozojama asma ir t.t. Nes as macius asmatykus, vienas mokesi su manim, na sunui tokiu priepuoliu nebuvo ir tikiuosi nebus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'inoma: 13 gegužės 2013 - 16:20
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 13, 18:12)
O gal galite man isvardinti del kokiu priezasciu, simptomu diagnazuoja asma?  g.gif

dažni bronchitai, reakcija į alergenus, švokšiantis kvėpavimas pagal šituos požymius BA nustatė mano dukrai, o sūnus iki 3m dažnai sirgo bronchitais ir dabar pakosti, turi Ar, alergiškas 4 alergenams (kai dukra vienam), bet BA jam nėra, nari spidometrija sako sąlygų BA progresuoti (atsirasti) yra, bet didžiausias dėmėsis buvo nukreiptas į tonzilių padidėjima, kas sako ir sąlygoja uždegimą organizme, laukiam vizito pas LOR. šiaip kiek girdžiu tai po kelių mėnesių stebėjimo diagnozę nustatoma. bet aišku priklauso nuo simptomų stiprumo. tai kad kvėpavimo takų ligos, funkcionavimas, polinkis į alergija ir yra pagrindiniai rodikliai
Papildyta:
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 13, 18:19)

Zodziu, kaimynes dukra serga tiek pat, jai sunenas is darzo virusu parsinesa, ir ja nieks net nesiunte pas pulmonologa  g.gif Sako virusai ir viskas  blush2.gif
Ir kiti vaikai darze, ypac pirmus metus daktare sake is 12 men. 11 kartu serga, praktika rodo, tai ka jiems visiems asma?

Paaiskinkit man durnelei, kaip diagnuozojama asma ir t.t. Nes as macius asmatykus, vienas mokesi su manim, na sunui tokiu priepuoliu nebuvo ir tikiuosi nebus  4u.gif

aš galiu pasakyti, kad mano dukra sirgo daug rečiau, nei sūnus ir gal todėl, kad jai laiku nustatė liga BA paskyrė vaistus ir mes išvengdavome sirgimų didesnių.
tai jai vaikas dažnai serga nebūtinai jam astma gal imunitetas silpnas, gal kokios tonziles, polipai, adenoidai operuotini, čia juk individualiai yra

na mūsų atveju tikrai nebūna tokių spazmų tai kelių valandų reikalas, susiduria su alergenu, kostelna, pradeda sunkiau kvėpuoti, tada jai laiku ir tinkama dozę vaistukų gauna viskas baigiasi

man tai astma pirmiausiais asocijuojasi su šiurkščiu kvėpavimu, aš jau ir pas svetimus girdžiu ta obstrukciją smile.gif o jus diagnozes nebijokit, nuo to dusti nepradėsit biggrin.gif (aš tik truputi juokauju) pas alergologą buvot?
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 13, 17:29)
dažni bronchitai, reakcija į alergenus, švokšiantis kvėpavimas pagal šituos požymius BA nustatė mano dukrai, o sūnus iki 3m dažnai sirgo bronchitais ir dabar pakosti, turi Ar, alergiškas 4 alergenams (kai dukra vienam), bet BA jam nėra, nari spidometrija sako sąlygų BA progresuoti (atsirasti) yra, bet didžiausias dėmėsis buvo nukreiptas į tonzilių padidėjima, kas sako ir sąlygoja  uždegimą organizme, laukiam vizito pas LOR. šiaip kiek girdžiu tai po kelių mėnesių stebėjimo diagnozę nustatoma. bet aišku priklauso nuo simptomų stiprumo. tai kad kvėpavimo takų ligos, funkcionavimas, polinkis į alergija ir yra pagrindiniai rodikliai
Papildyta:
aš galiu pasakyti, kad mano dukra sirgo daug rečiau, nei sūnus ir gal todėl, kad jai laiku nustatė liga BA paskyrė vaistus ir mes išvengdavome sirgimų didesnių.
tai jai vaikas dažnai serga nebūtinai jam astma gal imunitetas silpnas, gal kokios tonziles, polipai, adenoidai operuotini, čia juk individualiai yra
na mūsų atveju tikrai nebūna tokių spazmų tai kelių valandų reikalas, susiduria su alergenu, kostelna, pradeda sunkiau kvėpuoti, tada jai laiku ir tinkama dozę vaistukų gauna viskas baigiasi
man tai astma pirmiausiais asocijuojasi su šiurkščiu kvėpavimu, aš jau ir pas svetimus girdžiu ta obstrukciją smile.gif o jus diagnozes nebijokit, nuo to dusti nepradėsit biggrin.gif (aš tik truputi juokauju) pas alergologą buvot?

Nebuvom, sake nera reikalo, kad tipo tyrimai iki 3 metu netikslus, dare mums 6 menesiu, gulejom alergologiniam, tia nieko jam nerado, parase oda turi demografizma g.gif Tipo nuo prisilietimu staigiai pradejo berti dilgeline, na jau seniai neberia mus bigsmile.gif Dar dare ten tyrimus, tai parode,jog niekam nera alergiskas blink.gif
Mano vyras alergiskas metalui, ciaudo daznai, bet nzn nuo ko g.gif Kol ji nutampysi pas gydytoja ir pensija ateis lotuliukas.gif Mums buvo taip, jie pradeda klausti,ar seimoj yra alergisku zmoniu, as sakiau taip vyras, tada jie iskart, oj tai viskas cia aisku paveldejo blink.gif
Na eisim treciadieni pas pulmonologa, tai prasysiu siuntimo alergologui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 13, 18:42)
Nebuvom, sake nera  reikalo, kad tipo tyrimai iki 3 metu netikslus, dare mums 6 menesiu, gulejom alergologiniam, tia nieko jam nerado, parase oda turi demografizma  g.gif  Tipo nuo prisilietimu staigiai pradejo berti dilgeline, na jau seniai neberia mus  bigsmile.gif  Dar dare ten tyrimus, tai parode,jog niekam nera alergiskas  blink.gif 
Mano vyras alergiskas metalui, ciaudo daznai, bet nzn nuo ko  g.gif  Kol ji nutampysi pas gydytoja ir pensija ateis  lotuliukas.gif  Mums buvo taip, jie pradeda klausti,ar seimoj yra alergisku zmoniu, as sakiau taip vyras, tada jie iskart, oj tai viskas cia aisku paveldejo  blink.gif 
Na eisim treciadieni pas pulmonologa, tai prasysiu siuntimo alergologui  bigsmile.gif

aš pasakysiu kaip ta gydytoja, alergologiniam gulėjot, vyras alergiškas kaip ir yra priežastis įtarti ligą. ai žinokit užklauskit ar reikia pas alergologus. mano mergaitei 2 m nustatė alergenus gerai, oi berniukui maitui alergija buvo 1,5 kaip išbertas buvo, puikiai nustatė alergenus.

žinot dar kaip yra mažiems būna AD, o paskui jau gali laukt AR ar BA, nebutinai, bet pasitaiko. su mano vaikais abeis pasitvirtino
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 13, 17:19)
O gal galite man isvardinti del kokiu priezasciu, simptomu diagnazuoja asma?  g.gif
Papildyta:

Paaiskinkit man durnelei, kaip diagnuozojama asma ir t.t. Nes as macius asmatykus, vienas mokesi su manim, na sunui tokiu priepuoliu nebuvo ir tikiuosi nebus  4u.gif

Jus nepainiokite tikrosios astmos ir BA - tai yra skirtingos ligos.

tikroji astma yra, kai zmogus dusta tikraja to zodzio prasme - gaudo ora iki pamelynavimo kai uzeina priepuoliai. Astmininkams per priepuolius nebuna kosuliu, tik dusimas.
o BA atvirskiai. buna istisiniai kosuliai, kuriuos lydi svokstimas ir padaznejes kvepavimas.

Gal Jums labai gresmingai skamba pats pavadinimas ir jame zodis astma. Bet mane gydytoja nuramino paaiskindama, kad kazkoks auksto laipsnio gydytojas profesorius ja dar kitaip pavadines KOSULIU astma. Vienus vaikus beria esant alerginei reakcijai, o kitiems alergija pasireiskia kosuliu. Tai gali buti alergija net virusams - kaip mums itaria. Visi alerginiai tyrimai yra neigiami - bet seimos gydytoja sako, kad jei nerado alergijos, dar nereiksia, kad vaikas nera kazkam alergiskas, nes bronchus spazmuoja.

Pagrindiniai BA ligos prirasymo pozymiai yra nepateisinamai ilgas kosejimas/obstukcijos/svokstimas/ padaznejas kvepavimas. Gali visi imanomi tyrimai nerodyti jokios alergijos, bet jeigu bus siu ligos pozymiu - prirasys BA. Ir Jus taip labai nesijaudinkite del to, kad tokia liga nustate. Gydymas bus nemokamas ir i sanatorija pasius gydytis esant pablogejimui 4u.gif o per laika turetumete isaugti is sios ligos. Arba jei visgi po keliu metu ras kazkam alergija - prirasys antialerginiu ir puikiausiai kontroliuosite astma 4u.gif

Is pradziu ir man buvo baisu, kai diagnozavo BA. Bet kai prisimenu buvo amn kur kas baisiau kai vaikas istisai kosejo is svokste ir is nezinojimo ka daryt plaukus rioviausi nuo galvos. Dabar turime vaistuku, kuriais stengiames kontroliuotisituacija.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 05 13, 17:46)
aš pasakysiu kaip ta gydytoja, alergologiniam gulėjot, vyras alergiškas kaip ir yra priežastis įtarti ligą. ai žinokit užklauskit ar reikia pas alergologus. mano mergaitei 2 m nustatė alergenus gerai, oi berniukui maitui alergija buvo 1,5 kaip išbertas buvo, puikiai nustatė alergenus.

žinot dar kaip yra mažiems būna AD, o paskui jau gali laukt AR ar BA, nebutinai, bet pasitaiko. su mano vaikais abeis pasitvirtino

Aisku, tai reikia tyrimus daryt, o nenurasyt taip, kol 3 metu nera tipo darykit ka norit doh.gif
O AD mano vaikui nebuvo, tik keleta kartu buvo paraude zandai, ir tokie biski siurkstesni... O taip tfu tfu...

QUOTE(Zirzė @ 2013 05 13, 17:59)

Supratau, o as tik viena asma zinau pasirodo lotuliukas.gif Ziurejau laida apie bronchine asma, visai normliai aiskino, bet ar cia mano smegenis bando atmesti ta baisu zodi asma ar kas, nes ka jie sneka, as pas savo vaika nerandu tokiu simptomu, isskirus kosuli lotuliukas.gif
Idomesnis dalykas, kad mes diena maziau kosejam jau, buna valandu kad nekoseja, o kai tik atsigula miegot ir davai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(L'inoma @ 2013 05 13, 20:47)
mes diena maziau kosejam jau, buna valandu kad nekoseja, o kai tik atsigula miegot ir davai  doh.gif

tai gali būti ne vien BA. Į GERL irgi panašu.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 13, 17:59)

tikroji astma yra, kai zmogus dusta tikraja to zodzio prasme - gaudo ora iki pamelynavimo kai uzeina priepuoliai. Astmininkams per priepuolius nebuna kosuliu, tik dusimas.
o BA atvirskiai. buna istisiniai kosuliai, kuriuos lydi svokstimas ir padaznejes kvepavimas.

Mano žiogui, tikrasis astmos priepuolis su dusimais pasireiškė 3 mėnesių verysad.gif
Atsakyti