Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Sveikos, esu naujoke sioje temoje,nes mano sunui tik itaria bronchine astma, bet mus istiko tokia beda,kad nebezinau ka daryt,o esame ne Lietuvoje. Nuo vakar ryto sunus istisai koseja, gal nakti buvo nurimes kosulys porai valandu,o taip istisai koseja, daviau kvepuot ventolino, flixotido, kai sie nepadejo garinau su adrenalinu ir niekas nepadeda, siltas arbatas duodu istisai,bet jis kaip kosejo taip koseja... as jau bijau ta ventolina duot kvepuot, nes nezinau kiek jo daugiausiai duoti... padekit kas nors,patarkit ka daryt??? as nebegaliu ziuret i vaika,visas drebantis,o padet negaliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2013 04 28, 09:44)
Sveikos, esu naujoke sioje temoje,nes mano sunui tik itaria bronchine astma, bet mus istiko tokia beda,kad nebezinau ka daryt,o esame ne Lietuvoje. Nuo vakar ryto sunus istisai koseja, gal nakti buvo nurimes kosulys porai valandu,o taip istisai koseja, daviau kvepuot ventolino, flixotido, kai sie nepadejo garinau su adrenalinu ir niekas nepadeda, siltas arbatas duodu istisai,bet jis kaip kosejo taip koseja... as jau bijau ta ventolina duot kvepuot, nes nezinau kiek jo daugiausiai duoti... padekit kas nors,patarkit ka daryt??? as nebegaliu ziuret i vaika,visas drebantis,o padet negaliu  verysad.gif

tokiu atveju as skambinciau i greitaja pagalba. unsure.gif jeigu niekas nepadeda o vaikas dreba net...

kiek pursket ventolino? ar irdite kokius garsus kai jis kvepuoja?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 04 28, 09:56)
tokiu atveju as skambinciau i greitaja pagalba.  unsure.gif jeigu niekas nepadeda o vaikas dreba net...

kiek pursket ventolino? ar irdite kokius garsus kai jis kvepuoja?

dabar vesiu vaika i greitaja bet neisivaizduoju kaip susisnekesiu... as jokiu garsu negirdziu,tik tas kosulys toks,lyg kazkas kirbintu gerklyte ir jis taip ir nesustoja koset.. o ventolino purskiau kaip nurode gydytoja po 2dozes,siandien jau 3kartus po 2dozes purskiau ir reakcijos jokios.. esu panikoj.
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2013 04 28, 10:23)
dabar vesiu vaika i greitaja bet neisivaizduoju kaip susisnekesiu... as jokiu garsu negirdziu,tik tas kosulys toks,lyg kazkas kirbintu gerklyte ir jis taip ir nesustoja koset.. o ventolino purskiau kaip nurode gydytoja po 2dozes,siandien jau 3kartus po 2dozes purskiau ir reakcijos jokios.. esu panikoj.

ar nera galimybes pasiimti kazka kad moka kalbeti? bet tokiu atveju tikrai vesciau ar kviesciau greitaja...
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2013 04 28, 09:23)

Kai istisai koseja gali buti plauciu uzdegimas unsure.gif
Butina skubi gydytojo apziura, svarbiausia vaika apziures ir vaistukus skirs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 28 balandžio 2013 - 11:01
QUOTE(klaudi @ 2013 04 28, 11:57)
Kai istisai koseja gali buti plauciu uzdegimas unsure.gif
Butina skubi gydytojo apziura, svarbiausia vaika apziures ir vaistukus skirs

na,va,mes jau namie. nuvaziavome,paklause,paziurejo gerkle,gerkle neraudona. painchaliavo ventolina,o po kiek laiko dar adrenalino,tai buvo apsiramines kosulys,kai gryzom namo pradejo vel koset,tai kaip liepe gydytoja,painchaliavau dar su adrenalinu ir uzmigo mazius,kol kas nekoseja..
as ir bijojau kad nebutu koks plauciu uzdegimas...
ryt turim vaziuot pas savo gydytoja cia,ji lietuve,tai tikiuosi issiaiskinsiu viska nuodugniai.
pagal gydytojos kalba supratau,kad cia jam kaip astmos priepuolis...
Dieve,kaip baisiai man skamba zodis astma,taip pergyvenu del maziuko... neuzilgo vaziuosim i LT,esam uzsiregistrave i vilniu i alergologijos centra,sakiau niekur nevaziuosiu is LT,kol iki galo neissiaiskinsiu,kas is tikruju mano maziui yra,nes jau sakiau prazilsiu visai greitai. jau tiek vaistu gaves triju metu vaikas,kiek as jauciu per 27negavau... Tikiuosi,kad kosulys aprims ir praeis viskas.
kazin o kokie pozymiai plauciu uzdegimo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2013 04 28, 15:40)
na,va,mes jau namie. nuvaziavome,paklause,paziurejo gerkle,gerkle neraudona. painchaliavo ventolina,o po kiek laiko dar adrenalino,tai buvo apsiramines kosulys,kai gryzom namo pradejo vel koset,tai kaip liepe gydytoja,painchaliavau dar su adrenalinu ir uzmigo mazius,kol kas nekoseja..
as ir bijojau kad nebutu koks plauciu uzdegimas...
ryt turim vaziuot pas savo gydytoja cia,ji lietuve,tai tikiuosi issiaiskinsiu viska nuodugniai.
pagal gydytojos kalba supratau,kad cia jam kaip astmos priepuolis...
Dieve,kaip baisiai man skamba zodis astma,taip pergyvenu del maziuko... neuzilgo vaziuosim i LT,esam uzsiregistrave i vilniu i alergologijos centra,sakiau niekur nevaziuosiu is LT,kol iki galo neissiaiskinsiu,kas is tikruju mano maziui yra,nes jau sakiau prazilsiu visai greitai. jau tiek vaistu gaves triju metu vaikas,kiek as jauciu per 27negavau... Tikiuosi,kad kosulys aprims ir praeis viskas.
kazin o kokie pozymiai plauciu uzdegimo? g.gif

na va, jau ramiau.
Mano mažiukui pirmas astmos priepuolis buvo, kai jam tebuvo 3,5 mėnesiai, dabar jam 10 mėnesių, o turėjęs jau keturis rimtus astmos priepuolius, kurie tęsdavosi pakankamai ilgai.
Vaistų pririjęs tikrai daug, bet nieko nepadarysi, tenka kažkaip padėti vaikui, nes kitaip nebus
Priepuolio metu, ventoliną galima purkšti kas 20 minučių po 4 įpurškimus 4u.gif
Atsakyti
sunui pakilo temperatura iki 38 laipsniu ir vel vaikas koseja.. nebezinau ka daryt.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2013 04 28, 17:54)
sunui pakilo temperatura iki 38 laipsniu ir vel vaikas koseja.. nebezinau ka daryt.. verysad.gif

čia ne astma tada, vežkite vėl į priėmimą, lai pažiūri dar kartą, nedelskite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kustuce: 28 balandžio 2013 - 17:44
QUOTE(kustuce @ 2013 04 28, 16:09)
Priepuolio metu, ventoliną galima purkšti kas 20 minučių po 4 įpurškimus  4u.gif

mums neleido virsyti 8 ipurskimu per para.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 04 28, 19:48)
mums neleido virsyti 8 ipurskimu per para.

tu matai kaip, o man aiškino, kad priepuolio metu nepabijoti ir papurškinėti kas 20 min. po keturis iš karto. Tai ne kartą taip dariau, paskutinį kartą visą naktį variau ir variau kas valandą verysad.gif
O tai ką tada daryti, jei nepraeina, jei vėl pradeda spazmuoti, ką daryti, kur priėmime tai kokį prednizoloną suvarys ir tiek, ką jie daugiau gali padėti. Man daktarė sakė suduok vienkartinę dozę prednizolono pati, jei matysi, kad niekaip neištrauki
Atsakyti
painchaliavau vel su adrenalinu,kai numusiau temperatura,bet jis vis tiek pakosti,eisiu skambint i priimamaji ir vaziuosim atgal verysad.gif
o kaip manote,ar galetu toki kosuli issaukt pelesis? g.gif nes pas mus miegamajam vienam kampe buvo papelije... g.gif
Atsakyti