QUOTE(Zirzė @ 2013 04 24, 15:28)
Bevarde - o is kur zinoti kad tas kost kost yra del persalimo? Nes pvz dabar jis neserga ir nesvilpia kvepuodamas bet vis tiek buna to kost kost pas mus kone kas diena.
Ana nakti irgi girdejau kad karta sukosejo.
Tiesiog kiekviena mama stebi savo vaiką. Pav jei matosi sloga, jei paraudusi gerklė, tai greičiausiai bus dėl peršalimo, tokiu atveju duodu kažką čiulpiamo ir per pora dienų jei neįsisrega praeina kosčiojimas. Jei šių simptomų nėra ir vaikas kosčioja atsigulęs prieš miegą, miego metu kai padėjus galvytę aukščiau kosčiojimas aprimsta arba po valgio žaisdamas ir besilankstydamas, įtariu refliuksą. Jei kosčioja tiesiog iš niekur, tada jau greičiausiai astminis kosulys. Kas kartą plaučius klausau fonendoskopu, ar nėra obstrukcijos. Tiesiog per eilę metų pradedu atskirti kas ir nuo ko.
Be abejo gali kosčiot nuo sauso oro, bet vargu ar šiuo metu taip bus, nes šildymo sezonas pasibaigęs. Būna nervinio pagrindo kosčiojimai, mano dičkis anksčiau susinervinęs krenkšti pradėdavo, bet čia matyt irgi daugiau dėl rūgštingumo, nes susinervinus skrandukas sureaguodavo. Bet geriausia atskirt pagal gerklytės spalvą, jei raudona, greičiau peršalimas, virusas, jei šviesi- vadinasi peršalimas nieko dėtas. Pažiūrėt gerklytę man labai gerai pasiėmus prožektorių, vaikas sako "AAAA..." o aš pašvietus puikiai matau.