Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(ginciucha @ 2013 04 15, 16:36)
Jums tik savaitei paskyre Ventolina ir Flixotida ,o mums du men liepe naudoti  g.gif  Irgi stiprus priepuolis buvo verysad.gif

Ventoliną savaitei, o Flixotidą mėnesiui. Po to konsultacija ir žiūrės, ką toliau daryt. Vakar dar buvom pas alergologę, dar kartą darė mėginius ant rankytės ir vėl nieko neparodė. Ar čia maniškei tikrai nealerginė astma, ar tiesiog nerodo g.gif Bet alergologė vistiek patarė vengti visokių aštrių kvapų, dulkių, vėjų ir pan., nes anot jos, bronchai dabar jautrūs, todėl gali sureaguoti net ir nesant alerginės reakcijos. Beje, po vakarykščio vizito pas gydytojus, maniškė vėl su sloga doh.gif Kažkoka karšta, o dar temperatūros neturiu su kuo pamatuot, sudaužėm termometrą. Gerai, kad tik viduj sutrupėjo, į aplinką nepateko - mes dar gyvsidabrinį turėjom. Turim ir į šikniuką kišamą, bet kas tau leisis dabar tai padaryt...
Atsakyti
O mamytes sakykit ar verta darytis tyrimus valgomiesiems produktams alergiskumui nustatyti?Gyd.sake mums kad nebutina,jei vaiko neberia.Ar visada beria?
Bendras kraujas rodo kad esame labai linke i alergiskuma,kvepiamuju atsakymas neigiamas,pavojingiausi virusai.Idomu kaip su maistu g.gif
Atsakyti
Jei bendras kraujas rodo didelį alergiškumą, aš tada tikrai bandyčiau sužinoti kam tas vaikas alergiškas. Kiek tikslūs bus tie tyrimai, priklauso individualiai, bet bent jau žinosit ko vengti kad didesnės bėdos neprisišaukt. Gali būti kad ir į maisto alergenus nesureaguos, t.y. nerodys kam alergiškas. Tokaiis atvejais, alergenus nustatyti galima tik atliekant lopo mėginius, bet juo kažkodėl daro tik stacionare ir ne visiems. Jie parodo lėto tipo alerginę reakciją, kai iš esmės vaikas lyg ir nealergiškas labai tam tikram produktui, bet per dažnas ir gausus to produkto davimas vaiką įalergizuoja.
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2013 04 16, 20:02)
O mamytes sakykit ar verta darytis tyrimus valgomiesiems produktams alergiskumui nustatyti?Gyd.sake mums kad nebutina,jei vaiko neberia.Ar visada beria?
Bendras kraujas rodo kad esame labai linke i alergiskuma,kvepiamuju atsakymas neigiamas,pavojingiausi virusai.Idomu kaip su maistu g.gif
mums pvzd. alergija išlenda ne per bėrimus, o pilvo skausmais ir vidinių kraujavimų, slogą, tinimais ir dūsimais...
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2013 04 16, 21:02)

Sveikos mamos, seniai cia bebuvom uzsuke. Ziema praejo tikrai idealiai, nepaisant didelio atkritimo vasari, kai pririjom negeru dalyku. Beveik duodu galva nukirst, kad maistas nepaprastai svarbus musu vaikams. Kas seket tema, prisiminsit kokius kryziaus kelius turejom nueiti ir kiek steroidu priryti iki pagaliau prisikasem prie saknu - maisto ir virskinimo sistemos. Neabejoju kad nei vienas pulmonologas nebus linkes pripazinti "astmos" atsiradima ir jos ishgydyma dieta. Mums pvz buvo pasakyta, kad greiciausiai net ne astma esame tureje... doh.gif o galbut butume galeje ishvengti daugiau nei metus trukusio streso, nezinomybes, asaru ir visisko ishsekimo beieskant nesuvaldomu kosuliu ir atkritimu priezasciu. Jau daugiau nei metus labai grieztai reguliuojam dieta - viskas eina tik geryn...vaiko oda grazi, virusai neissaukia jokiu paumejimu, Taciau uztenka atsipalaiduoti ir uzvalgyti ko netinkamo - is karto pajuntam pasekmes. Beje, nei kraujas, nei odos tyrimai mums nerode alergjos. Vieninteliai rodikliai buvo 2 klase katems, kiaulienai ir pienui. Oda is viso nieko nerode. Budami cia pasidareme taip vadinama maisto jautrumo testa - jis neturi nieko bendro su alergija, bet pasirodo, isemus is raciono produktus, kuriems virshkinimo sistema tiesiog per silpna isisavinti - pokyciai neitiketini. Stai pvz mums teko atsisakyti obuoliu - niekada nebuciau pamanius, kad jie galetu maniske alergizuoti, taciau...Taigi, daugeliui jusu tikrai nesiulyciau aklai sutikti su gydytoju diagnozem ir pulti duotu hormonus, kol neishmeginot suderinti dietas...tai reikalauja daug jegu ir ziniu, bet rezultatas atperka viska. Pirmiausiai turbut vis tiek daryciau kraujo tyrima, tada meginciau ieskoti ar kas daro LT maisto jautrumo testa...galiausiai atsisakyciau akivaizdziai netinkamu "astmos" tipo vaikui produktu. Sekmes ir linkejimai nuo musu visoms jums ir maziems zmoguciams.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2013 04 18, 04:05)
Sveikos mamos, seniai cia bebuvom uzsuke. Ziema praejo tikrai idealiai, nepaisant didelio atkritimo vasari, kai pririjom negeru dalyku. Beveik duodu galva nukirst, kad maistas nepaprastai svarbus musu vaikams.

Vieninteliai rodikliai buvo 2 klase katems, kiaulienai ir pienui. Oda is viso nieko nerode. Budami cia pasidareme taip vadinama maisto jautrumo testa - jis neturi nieko bendro su alergija, bet pasirodo, isemus is raciono produktus, kuriems virshkinimo sistema tiesiog per silpna isisavinti - pokyciai neitiketini. Stai pvz mums teko atsisakyti obuoliu - niekada nebuciau pamanius, kad jie galetu maniske alergizuoti, taciau...Taigi, daugeliui jusu tikrai nesiulyciau aklai sutikti su gydytoju diagnozem ir pulti duotu hormonus, kol neishmeginot suderinti dietas...tai reikalauja daug jegu ir ziniu, bet rezultatas atperka viska. Pirmiausiai turbut vis tiek daryciau kraujo tyrima, tada meginciau ieskoti ar kas daro LT maisto jautrumo testa...galiausiai atsisakyciau akivaizdziai netinkamu "astmos" tipo vaikui produktu. Sekmes ir linkejimai nuo musu visoms jums ir maziems zmoguciams.
labai džiaugiamės dėl jūsų thumbup.gif
dėl maisto pilnai su jumis sutinku, nes daugiausia ir kila visos mūsų visų problemos dėl netinkamo maitinimosi, neteisingo gyvenimo būdo...
ir net 2kl.alergija jautriam vaikui gali būt baisi, tai į šitą negalima numot ranka
o maisto netoleravimo testus daro ir Vilniuje, daug kam pagerėja kai atrenki ir žiūri ką valgai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2013 04 18, 05:05)
Sveikos mamos, seniai cia bebuvom uzsuke. Ziema praejo tikrai idealiai, nepaisant didelio atkritimo vasari, kai pririjom negeru dalyku. Beveik duodu galva nukirst, kad maistas nepaprastai svarbus musu vaikams. Kas seket tema, prisiminsit kokius kryziaus kelius turejom nueiti ir kiek steroidu priryti iki pagaliau prisikasem prie saknu - maisto ir virskinimo sistemos. Neabejoju kad nei vienas pulmonologas nebus linkes pripazinti "astmos" atsiradima ir jos ishgydyma dieta. Mums pvz buvo pasakyta, kad greiciausiai net ne astma esame tureje... doh.gif  o galbut butume galeje ishvengti daugiau nei metus trukusio streso, nezinomybes, asaru ir visisko ishsekimo beieskant nesuvaldomu kosuliu ir atkritimu priezasciu. Jau daugiau nei metus labai grieztai reguliuojam dieta - viskas eina tik geryn...vaiko oda grazi, virusai neissaukia jokiu paumejimu, Taciau uztenka atsipalaiduoti ir uzvalgyti ko netinkamo - is karto pajuntam pasekmes. Beje, nei kraujas, nei odos tyrimai mums nerode alergjos. Vieninteliai rodikliai buvo 2 klase katems, kiaulienai ir pienui. Oda is viso nieko nerode. Budami cia pasidareme taip vadinama maisto jautrumo testa - jis neturi nieko bendro su alergija, bet pasirodo, isemus is raciono produktus, kuriems virshkinimo sistema tiesiog per silpna isisavinti - pokyciai neitiketini. Stai pvz mums teko atsisakyti obuoliu - niekada nebuciau pamanius, kad jie galetu maniske alergizuoti, taciau...Taigi, daugeliui jusu tikrai nesiulyciau aklai sutikti su gydytoju diagnozem ir pulti duotu hormonus, kol neishmeginot suderinti dietas...tai reikalauja daug jegu ir ziniu, bet rezultatas atperka viska. Pirmiausiai turbut vis tiek daryciau kraujo tyrima, tada meginciau ieskoti ar kas daro LT maisto jautrumo testa...galiausiai atsisakyciau akivaizdziai netinkamu "astmos" tipo vaikui produktu. Sekmes ir linkejimai nuo musu visoms jums ir maziems zmoguciams.

ir aš vis pagalvoju, kad kalčiausias maistas, nors mano dar labai mažytė ir aišku daug ko negauna, bet gal ką duodu vaikiško netinka unsure.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2013 04 18, 09:04)
labai džiaugiamės dėl jūsų  thumbup.gif
dėl maisto pilnai su jumis sutinku, nes daugiausia ir kila visos mūsų visų problemos dėl netinkamo maitinimosi, neteisingo gyvenimo būdo...
ir net 2kl.alergija jautriam vaikui gali būt baisi, tai į šitą negalima numot ranka
o maisto netoleravimo testus daro ir Vilniuje, daug kam pagerėja kai atrenki ir žiūri ką valgai  4u.gif

ačiū, reiks jautu taupytis pinigus registruotis ir daryti mažylei g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 04 18, 08:13)
ir aš vis pagalvoju, kad kalčiausias maistas, nors mano dar labai mažytė ir aišku daug ko negauna, bet gal ką duodu vaikiško netinka unsure.gif
ačiū, reiks jautu taupytis pinigus registruotis ir daryti mažylei g.gif
reikia stebėti, būna akcijos, mes prieš metus sūnui už 600Lt padarėm 4u.gif
Atsakyti
Aš ir pati norėčiau tokį tyrimą pasidaryt. Bet ir dabar jau žnau kuriems produktam tiksliai esu alergiška, ir alergija pasireiškia, ne bėrimais, o nežmonišku skrandžio skausmu. Tai pievagrybiai, ananasai, paprika, lazdyno riešutai ir obuoliai. taip pat įtariu vištieną, nuo jos skrandžio neskauda, bet jaučiu kad sunkiai virškinama ji man.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 04 18, 09:47)
Aš ir pati norėčiau tokį tyrimą pasidaryt. Bet ir dabar jau žnau kuriems produktam tiksliai esu alergiška, ir alergija pasireiškia, ne bėrimais, o nežmonišku skrandžio skausmu. Tai pievagrybiai, ananasai, paprika, lazdyno riešutai ir obuoliai. taip pat įtariu vištieną, nuo jos skrandžio neskauda, bet jaučiu kad sunkiai virškinama ji man.
va va, tokie sunkiai virškinami, netinkami jums produktai ir sukelia problemas, juk jei maistas sunkiai/blogai virškinamas, prasideda rūgimo ir puvimo procesai...
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 04 18, 10:47)

tada gaunasi, kad aš beveik nieko negaliu valgyti blush2.gif

dabar svarbiausia, vaika išsitirti.
Atsakyti
Va ką radau, man rodos, tai jau paveikė mano vaiką, nes lauke nosis bėga juodai ir akytės ašaroja, o šiąnakt buvo siaubingi astmos priepuoliai, vienas po kito verysad.gif

Šiaulių universiteto aerobiologai praneša, kad kartu su šiltėjančiais orais ir bundančia gamta prasideda alergeninių žiedadulkių sklaidos ore sezonas. Labai vėluojantys žydėti alksniai ir lazdynai jau baigia išbarstyti žiedadulkes visoje Lietuvoje.

Dėl staigios žydėjimo pradžios žiedadulkių yra gausu. Nors Lietuvoje beržai dar tik pradės žydėti, ore jų žiedadulkių yra dėl pernašų iš Centrinės Europos, rašoma pranešime spaudai.

Bendroji žiedadulkių koncentracija yra labai aukšta, todėl medžių žiedadulkėms alergiški asmenys turėtų riboti laiką lauke.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...7#ixzz2R0DfDVyb
Atsakyti