Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Suprem @ 2013 04 06, 16:49)
Bet jei tą baltą daiktą padėsi raudoname fone, tai nelabai jis baltas bus, todėl dauguma ir deda ant balto, kad atspalvių neprisigaudytų ax.gif

taip, teisingai, bet jau tikrinant, ar žmogus gerai padarė šį ND, reikia ir tikrinti daiktą, ne foną..
Atsakyti
Aš ir taip manau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal pradžioje reiktų atsakyti į kalusimą kam reikalingas tas WB?
Tuomet būtų aiškiau. Kaip sakiau, šis ND iškrypo iki negalėjimo.
Baltos spalvos balansas nurodo, kokį spalvų derinį fotoaparato procesoriui laikyti balta spalva – pagal ją interpoliacijos principu atkuriamos visos kitos nuotraukos spalvos ir atspalviai.

Ir jei daiktas padėtas ant kitos spalvos fono , atspindi spalvas ir atspalvius, nuo to jis netampa nebebaltu. Natūtalu, kad jo šonai gali būti su saplvos priemaiša.
Kai mūsų SM matuoja RGB net po daiktu ir šalia jo, neradę ten baltos spalvos neužskaito. Savaime suprantama, kad imamas baltas lapas ( nors visai neaišku kokio jis baltumo, kokiomis priemonėmis jis balintas gaminant) ir stengiamasi pritempti prie kompiuterinės baltos, faktas, kad supratimas kam iš vis reikalingas WB fotografijoje išsigimsta.

Jei suvoktumėm, kad WB tam, kad visos spalvos būtų kuo mažiau iškraipomos fotografijoje, tai suprastumėme ir tai, kad balta net tame pačiame objekte, skirtingose vietose gali būti ne vienodai balta.

Nufotografuokit wc popieriaus ruloniuką ( tą pigųjį) ant vatmono lapo, neperksponuodami nuotraukos, kad abu daiktai būtų vienodai balti ir aš jums atsiųsiu atviruką biggrin.gif

Kitas reikalas jei užduotis, baltą daiktą nufotografuoti baltoje aplinkoje. Tada jau ir pradėtumėm ieškoti baltų daiktų iš vienos spalvos paletės.

Ir manau ne veltui tokia uždotis ir buvo anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 06, 16:40)
Sveikos smile.gif
PRAVDA labai gražus tavo ND
MAn iki tokiu dar ilgas kelias

Oj tikrai patikėk manim nėra ilgas, nieko čia mandro nepadariau, tiesą sakant tikrai galvojau būsiu išbrokyta ir nusiųsta pakartot nd blush2.gif
Atsakyti
Dėkui 4u.gif Kažkaip greit ši mintis kilo, o dar ir reikėjo juk sesutę išnaudoti kol svečiuojasi dar biggrin.gif
QUOTE(jaukuciukas @ 2013 04 05, 22:01)
Afre - ohooo, patinka labai labai.

QUOTE(Yvette @ 2013 04 05, 22:40)
Afre ir Spindulele, šaunuolės jūs

QUOTE(Foggy @ 2013 04 06, 00:35)

QUOTE(o la la la @ 2013 04 06, 08:12)
Afre, tu tikra šaunuolė spartuolė. Taip operatyviai ir  įdomiai thumbup.gif  Labai patiko. bigsmile.gif

QUOTE(Amade @ 2013 04 06, 08:21)
Afre - super iliustracija  thumbup.gif  thumbup.gif

Dėl ND WB jis turi būti, bet kad suvoktų,kas tai yra,o nesikabinėti prie nieko. Daiktas turi būti baltas ir gana ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 06, 17:40)
Sveikos smile.gif
PRAVDA labai gražus tavo ND
MAn iki tokiu dar ilgas kelias

Va ir vėl dedu savo bandymus ND

Išbandžiau kelis variantus su kriauklytėm
Tai visus 3 ir įdėsiu jūsų teismui  4u.gif  blush2.gif
1

user posted image
user posted image
user posted image

2
user posted image
user posted image
user posted image

3
user posted image
user posted image
user posted image

Mergynos gal pakomentosite mano 1ND? 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 06, 19:08)
Mergynos gal pakomentosite mano 1ND? 4u.gif  blush2.gif

O tu tokio dydžio fotkėje matai objektus normaliai? Jei nekomentuoja nieko,tai susimastyt reikia,kas negerai jose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 06, 19:08)
Mergynos gal pakomentosite mano 1ND? 4u.gif  blush2.gif

visų pirma, įdėk normaliai nuotraukas: dešiniuoju klavišu paspausk ant nuotraukos, pasirink Copy image URL, tada ateik į SM, spausk mygtuką IMG, tada ctrl+V, įsikopijuos normali foto nuoroda. Ir taip su visomis norimomis įdėti nuotraukomis. ir dar rekomenduoju pasirinkti vieną, Tavo galva - geriausią ND variantą, ir įdėti čia tris, o ne devynias foto.

visų antra, dabar šeštadienio vakaras, nespurdėk smile.gif sudėk normaliai foto, atsiras, kas pakomentuoja. dabartinis jų įdėjimas neskatina komentuoti, nepatogu.
Atsakyti
Man pačiai 1 ir 3 patinka. wub.gif

Kad nekomentuoja, tai labai jau visos buvo užsiemosios W
B namų darbų apsisprendimu kaip tai turi būti, tai gal ir praleido mane. Nesu žinovė o naujokė tai būtų malonu , kad kas nors benk ką parašytu, kad susigaudyti kas ir kaip čia. verysad.gif

Ir nuotraukos pasididina paspaudus ant jų 4u.gif blush2.gif
nukopinau ne tą linką kuris tekste nuotrauką wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Saldi, manau, kad žinom jog pasididina foto, bet ir patogumo norisi, kad nereikėtų dar kiekvieną foto atskirai atidarinėti wink.gif Dėl kas ir kaip, užtektų atgal kelias temas paskaityti wink.gif
Kodėl fonui naudojai rankšluostį? Juk galima panaudoti vatmano lapą, arba net servetėles su kriauklėmis... estetiškumo trūksta biggrin.gif Sakau NE.
Atsakyti
Saldi_akimirka. Tas paklotas-rankšluostis nilabai schmoll.gif , banguotas ir dar griūva.
Atsakyti
O čia niekas nesikeičia - naujokės pyksta ir purkštauja, seniokės taip pat mirksiukas.gif

Sveikos, senokai buvau užsukusi. Tikiuosi yra kas mane čia prisimena ir nevarysite namų darbų daryti cool.gif

Iš tiesų tai noriu labai pasidžiaugti pažanga, kurią čia matau. Šauniai darbuojatės, net pavydu

Kad neateičiau visiškai tuščiomis - pora kadrų iš nesenos kelionės

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti