Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(erikamaja @ 2013 04 06, 13:05)
Galėčiau biggrin.gif  Tiesiog išmokus kai kurias taisykles, daug parasčiau biggrin.gif  Katino nebegalėčiau leist laukan biggrin.gif ir fotkint jo lauke biggrin.gif

Galvoju, kad dar reiktų užduoties , kad baltas baltame fone būtų fotografuojamas esant dviem skirtingiems šviesos šaltiniams ( natūralus + dirbtinis) .

Aha, gaila katino būtų... mirksiukas.gif

O užduotis tai buvo kažkada tokia - nufotografuoti baltą baltame. Neprivalomas ND buvo, mažai kas darė, ir visai dingo paskui. Man tai gaila truputį, kad dingo. Nors... pati nesu šio ND dariusi ir dievaži nežinau, ar gautųsi blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, keliausiu prie 4nd thumbup.gif
Atsakyti
Aciu, einu 3ND daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miraval @ 2013 04 06, 12:28)
erikamaja drinks_cheers.gif

Pataisykit jei blogai suprantu, nu bet įdomu...
jei aš fotografuoju baltą daiktą baltame fone (pvz, fotografuoju iš balto popieriaus išlankstytą drugelį, padėtą ant tokio pat popieriaus pagrindo, tai ir gausis visur vienodas baltumas), o jei fotogrfuoju tą patį baltą popierinį drugelį ant balto stalo paviršiaus tai bus nevienodai balta, nes stalo baltumas kitoks nei to drugelio, dar ir priklausomai nuo to kokią baltą spalvą busiu pasirinkus kaip WB, tai irgi turės kažkokių atspalvių...
nes juk ir sakot (ir mano praktika maža rodo), kad jei imu paprastą baltą popierių, tai jis turi melsvumo atspalvį ir jo, kaip WB vienu paspaudimu, nustatymui geriau neimt...o balta servetėlė bent man tinkamesnė...

juk ne del to diskutuojam, niekas nesigincija,kad seselis turi buti baltas, ar dar kazkokis.diskutuojam,kad jei renkasi balta fona, noretusi kad butu balta, suziuretu seselius ir pan. ir dar karta, juk galima rinktis kitos spalvos fona. kodel einama per aplinkui, ir su klaidelem, kai galima pasirinkti kitos spalvos fona.

Ar redaguosim 5 ND aprasyma? skirtingai ji zmones supranta.tai gal reiktu prieraso, kad fonas arba baltas visiskai, arba galima rinktis kitokios spalvos fona su baltu objektu?
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 04 06, 14:30)
Ar redaguosim 5 ND aprasyma? skirtingai ji zmones supranta.tai gal reiktu prieraso, kad fonas arba baltas visiskai, arba galima rinktis kitokios spalvos fona su baltu objektu?

aš už tokį redagavimą, kad būtų parašyta, jog fonas nebūtinai baltas, svarbu, kad pagrindinis objektas būtų baltas
Atsakyti
lunameja 4u.gif
manau tikslinga būtų pakeist ND aprašymą...
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 04 06, 13:30)
juk ne del to diskutuojam, niekas nesigincija,kad seselis turi buti baltas, ar dar kazkokis.diskutuojam,kad jei renkasi balta fona, noretusi kad butu balta, suziuretu seselius ir pan. ir dar karta, juk galima rinktis kitos spalvos fona. kodel einama per aplinkui, ir su klaidelem, kai galima pasirinkti kitos spalvos fona.

Taip Lumenija, būtent.
Kol reikalaujame tik objekto balto, nesutinku, kad būtų RGB matuojama po juo, už jo ir t.t

Papildyta:
QUOTE(Miraval @ 2013 04 06, 12:28)
erikamaja drinks_cheers.gif

Pataisykit jei blogai suprantu, nu bet įdomu...
jei aš fotografuoju baltą daiktą baltame fone (pvz, fotografuoju iš balto popieriaus išlankstytą drugelį, padėtą ant tokio pat popieriaus pagrindo, tai ir gausis visur vienodas baltumas), o jei fotogrfuoju tą patį baltą popierinį drugelį ant balto stalo paviršiaus tai bus nevienodai balta, nes stalo baltumas kitoks nei to drugelio, dar ir priklausomai nuo to kokią baltą spalvą busiu pasirinkus kaip WB, tai irgi turės kažkokių atspalvių...
nes juk ir sakot (ir mano praktika maža rodo), kad jei imu paprastą baltą popierių, tai jis turi melsvumo atspalvį ir jo, kaip WB vienu paspaudimu, nustatymui geriau neimt...o balta servetėlė bent man tinkamesnė...

Mirval, pasakojau apie katiną biggrin.gif Jis baltas. Sniegas yra baltas. Tačiau išleidus jį į lauką jis tampa gelsvas, pašvietus saulei, jo metamas šešėlis virsta mėlynu. Akys mato baltos spalvos atspalvius ( tiesa pasakius tai visur balta biggrin.gif ) Tačiau jei norėsiu priartinti prie kompiuterinės baltos visus tris objektus, katinas arba sniegas išdegs. Todėl katino neleisiu iš namų, fotkinsiu prie tokios pat gelsvos sienos, pasirinksiu teisingą ekspoziciją ir gausiu juos abu baltus.
Atsakyti
O aš galvoju... Kai aš dariau savo baltąjį namų darbą, mano fonas buvo baltas lapas... Ir jis gelto, mėlo ir rausvavo... Ir kad taip nebebūtų, pirma, dirbtinėje šviesoje reikėjo tinkamai jį apšviesti, o antra, nustatinėdama wb aš taikiausi taip, kad būtų apimtas ir kraštelis objekto, ir kraštelis fono. Tada tas baltumas suvienodėjo... Jei taikydavausi tik į objektą, tai fonas spalvą keisdavo , jei į foną, objektas keisdavo spalvą...
Ir visada norėjau jūsų paklaust, ar tikrai veikia šitas pusė daikto/pusė fono (kai abu nevisai vienodai balti) dalykas? Ar čia tik man šitas dalykas suveikia? Atsitiktinumas?4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveraite1302: 06 balandžio 2013 - 14:14
Nu va , foto mainams issiustos, tikiuos gaveja gaus jau pirmadieni ar antradieni, ir labai nenusivils, nes pirma karta dalyvauju, o ir sedevru dar neturiu:)
Atsakyti
Sveikos smile.gif
PRAVDA labai gražus tavo ND
MAn iki tokiu dar ilgas kelias

Va ir vėl dedu savo bandymus ND

Išbandžiau kelis variantus su kriauklytėm
Tai visus 3 ir įdėsiu jūsų teismui 4u.gif blush2.gif
1

user posted image
user posted image
user posted image

2
user posted image
user posted image
user posted image

3
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Citata iš pirmo psl: "Baltą daiktą fotografuojame 2-jose aplinkose...",
tai jeigu fotografuojame baltą daiktą, tai ir tikriname, ar tas daiktas yra baltas...visa kita mums turėtų būt nesvarbu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 balandžio 2013 - 16:54
Bet jei tą baltą daiktą padėsi raudoname fone, tai nelabai jis baltas bus, todėl dauguma ir deda ant balto, kad atspalvių neprisigaudytų ax.gif
Atsakyti