Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(motorela @ 2013 04 06, 12:20)
Labas. atnesu 2ND. (perdaryta)

Uzskaitau smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
3ND...
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 06, 11:24)
Nu ne, Erika, ne kabinėjimasis... Tiesiog gal ne visos vienodai suprantam, apie ką šis ND, ir gal tikrai reikėtų pataisyti aprašymą, jei jis neaiškus? Fonas gali būti bet kokios spalvos, bet jei jis pasirinktas baltas, tai ir turi būti baltas, o ne rausvas, melsvas ar gelsvas. Ir monitorius kalibruoti nebūtina (nors man turbūt praverstų smile.gif), nes baltumą galima labai paprastai patikrinti.

Viskas, baigiu šią temą, nes kažkaip jaučiu, kad tą patį per tą patį rašau...  blush2.gif  biggrin.gif
Gražu...  bigsmile.gif

Gal tą patį per tą patį, tačiau manu į naudą.
Nes tikrai reikia taisyti ND užduotį. Kad jei baltas daiktas baltame fone, foto turi būti - balta.. Tokiu atveju žmogus ir turės suvokti, kad baltos spalvos atspalvių yra n+ k, tokiu atveju ir suras panašaus kolorito baltas.
Kol ND užduotis pirmąjame puslapyje , nufotografuoti baltą daiktą, tikrinau ir tikrinsiu objektą, ne tai kas po juo ir už jo.

Mangute, jei nesunku įkelk dar kartą ND su gėlėmis( gelsvos), vaza ( pieno baltumo), fonu( melsvas), ten labai geras pvz. kaip vienoje nuotraukoje trys skirtingi baltos spalvos atspalviai - laikomi baltais, nd tinkami.

P.S mano katinas namuose ir baltas, kai išeina ant sniego, tampa geltonu, saulei pašvietus meta mėlyną šešėlį ant balto sniego biggrin.gif

Tai pagal paskutinius reikalavimus, aš tiesiog negalėčiau fotografuoti, nes wb bus neteisingas.
Kažkaip visiškai išsikraipo šio ND esmė.
Atsakyti
As linkusi pasilikti prie to,kad jei fonas paimtas baltas, tai lai lieka baltu. o jei neiseina susitvarkyti su seseliais, gal vertetu rinktis kita fono spalva. Juk niekas nesake,kad fonas turi buti baltas,gali buti ir melsvas biggrin.gif
Pravda, TAIP
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunameja: 06 balandžio 2013 - 12:25
erikamaja drinks_cheers.gif

Pataisykit jei blogai suprantu, nu bet įdomu...
jei aš fotografuoju baltą daiktą baltame fone (pvz, fotografuoju iš balto popieriaus išlankstytą drugelį, padėtą ant tokio pat popieriaus pagrindo, tai ir gausis visur vienodas baltumas), o jei fotogrfuoju tą patį baltą popierinį drugelį ant balto stalo paviršiaus tai bus nevienodai balta, nes stalo baltumas kitoks nei to drugelio, dar ir priklausomai nuo to kokią baltą spalvą busiu pasirinkus kaip WB, tai irgi turės kažkokių atspalvių...
nes juk ir sakot (ir mano praktika maža rodo), kad jei imu paprastą baltą popierių, tai jis turi melsvumo atspalvį ir jo, kaip WB vienu paspaudimu, nustatymui geriau neimt...o balta servetėlė bent man tinkamesnė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miraval: 06 balandžio 2013 - 12:31
QUOTE(lunameja @ 2013 04 06, 12:23)
As linkusi pasilikti prie to,kad jei fonas paimtas baltas, tai lai lieka baltu. o jei neiseina susitvarkyti su seseliais, gal vertetu rinktis kita fono spalva. Juk niekas nesake,kad fonas turi buti baltas,gali buti ir melsvas  biggrin.gif
Pravda, TAIP

Sutikčiau. Tokiu atveju reikėtų pataisyti ND aprašymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 balandžio 2013 - 12:29
QUOTE(erikamaja @ 2013 04 06, 12:06)
P.S mano katinas namuose ir baltas, kai išeina ant sniego, tampa geltonu, saulei pašvietus meta mėlyną šešėlį ant balto sniego biggrin.gif

Tai pagal paskutinius reikalavimus, aš tiesiog negalėčiau fotografuoti, nes wb bus neteisingas.

Galėtum mirksiukas.gif Fotografuotum namie, kur katinas baltas smile.gif Esmė šio ND, pagal mano suvokimą, ir yra įgauti supratimą, iš kur atsiranda tie atspalviai ir kaip padaryti, kad jų nebūtų - juk būna situacijų, kad reikia nufotografuoti būtent taip, be atspalvių. Ir nėra blogai žinoti, kaip galima tai pasiekti.
Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2013 04 06, 12:28)
Sutikčiau. Tokiu atveju reikėtų pataisyti ND aprašymą.

drinks_cheers.gif Bet negaliu nepaklausti, kodėl tada su manim nesutikai? Aš juk tą patį sakiau, kaip ir Lunameja... biggrin.gif

Ups, gi sakiau, nebesiplėsiu šita tema... sooooorry blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 04 06, 12:23)
Pravda, TAIP

Ačiū, trūksta dar dviejų taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pravda @ 2013 04 06, 13:47)
Ačiū, trūksta dar dviejų taip  smile.gif

Man trūksta 1 smile.gif
Atsakyti
Pravda - Taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 06, 12:35)
Galėtum  mirksiukas.gif Fotografuotum namie, kur katinas baltas  smile.gif Esmė šio ND, pagal mano suvokimą, ir yra įgauti supratimą, iš kur atsiranda tie atspalviai ir kaip padaryti, kad jų nebūtų - juk būna situacijų, kad reikia nufotografuoti būtent taip, be atspalvių. Ir nėra blogai žinoti, kaip galima tai pasiekti.
Papildyta:

drinks_cheers.gif Bet negaliu nepaklausti, kodėl tada su manim nesutikai? Aš juk tą patį sakiau, kaip ir Lunameja...  biggrin.gif 

Ups, gi sakiau, nebesiplėsiu šita tema... sooooorry  blush2.gif  biggrin.gif

Galėčiau biggrin.gif Tiesiog išmokus kai kurias taisykles, daug parasčiau biggrin.gif Katino nebegalėčiau leist laukan biggrin.gif ir fotkint jo lauke biggrin.gif

Nesutikau...todėl, kad dar kartą nuėjau į pirmą puslapį ir perskaičiau užduotį. Pagal užduotį, viskas buvo padaryta teisingai, objektas - baltas.

Su Lumenija sutikčiau tuo atveju, jei būtų pataisyta užduotis. Fotografuokite baltą objektą , baltame fone, siekite priartėti prie kompiuterinės baltos R G B (255 255 255)
Būtinai parsisiųskite PS, tikrinkite su pipete.

Galvoju, kad dar reiktų užduoties , kad baltas baltame fone būtų fotografuojamas esant dviem skirtingiems šviesos šaltiniams ( natūralus + dirbtinis) .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 balandžio 2013 - 13:12
QUOTE(motorela @ 2013 04 06, 11:20)
Labas. atnesu 2ND. (perdaryta)

Taip smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2013 04 06, 11:24)
Gražu...  bigsmile.gif

Ačiū,kad pastebėjai blush2.gif 4u.gif

QUOTE(Pravda @ 2013 04 06, 12:04)
Sveikos  4u.gif
3ND...

Taip smile.gif