QUOTE(Jurzole @ 2013 04 06, 11:24)
Nu ne, Erika, ne kabinėjimasis... Tiesiog gal ne visos vienodai suprantam, apie ką šis ND, ir gal tikrai reikėtų pataisyti aprašymą, jei jis neaiškus?
Fonas gali būti bet kokios spalvos, bet jei jis pasirinktas baltas, tai ir turi būti baltas, o ne rausvas, melsvas ar gelsvas. Ir monitorius kalibruoti nebūtina (nors man turbūt praverstų
), nes baltumą galima labai paprastai patikrinti.
Viskas, baigiu šią temą, nes kažkaip jaučiu, kad tą patį per tą patį rašau...
Gražu...
Gal tą patį per tą patį, tačiau manu į naudą.
Nes tikrai reikia taisyti ND užduotį. Kad jei baltas daiktas baltame fone, foto turi būti - balta.. Tokiu atveju žmogus ir turės suvokti, kad baltos spalvos atspalvių yra n+ k, tokiu atveju ir suras panašaus kolorito baltas.
Kol ND užduotis pirmąjame puslapyje , nufotografuoti baltą daiktą, tikrinau ir tikrinsiu objektą, ne tai kas po juo ir už jo.
Mangute, jei nesunku įkelk dar kartą ND su gėlėmis( gelsvos), vaza ( pieno baltumo), fonu( melsvas), ten labai geras pvz. kaip vienoje nuotraukoje trys skirtingi baltos spalvos atspalviai - laikomi baltais, nd tinkami.
P.S mano katinas namuose ir baltas, kai išeina ant sniego, tampa geltonu, saulei pašvietus meta mėlyną šešėlį ant balto sniego
Tai pagal paskutinius reikalavimus, aš tiesiog negalėčiau fotografuoti, nes wb bus neteisingas.
Kažkaip visiškai išsikraipo šio ND esmė.