2 Dublis...
F/2.2; 1/80
F/4.5; 1/20
f/11; 1/2
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 06, 09:18)
Mano akim fokusas gerai, bet norėtųsi šviesiau ir kad nebūtų centruota
O kad neateiti tuščiom, atnešu foto "Labai laukiu pavasario..."
Papildyta:
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 06, 10:13)
Dabar čiuožia į dešinę
QUOTE(viktorija09 @ 2013 04 06, 11:15)
Čiuožimas tai man yra klaiki problema rankose bijau fotiką laikyti, vis stengiusi ant kieto pagrindo padėti, bet vis viena tokie liapsusai išeina Mano akimi žiūrint, čiuožia tik trečiojoj nuotraukoj, ar visose?
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 06, 10:19)
Čiuožimas tai man yra klaiki problema rankose bijau fotiką laikyti, vis stengiusi ant kieto pagrindo padėti, bet vis viena tokie liapsusai išeina Mano akimi žiūrint, čiuožia tik trečiojoj nuotraukoj, ar visose?
Man atrodo, kad visose
Ne pirma esi kuriai horizontas nesigauna tiesiai, atsipalaiduok, stenkis susikoncentruoti į pagrindinius reikalavimus ir, manau, gausis
QUOTE(viktorija09 @ 2013 04 06, 11:22)
Man atrodo, kad visose
Ne pirma esi kuriai horizontas nesigauna tiesiai, atsipalaiduok, stenkis susikoncentruoti į pagrindinius reikalavimus ir, manau, gausis
....
F/2.2
F/5
F/13
Sveikos
Nezinau, kiek 5 ND butinas, bet manau, naudingas is tiesiu. padeda susivokti,kad sniegas ne melynas, o baltas turi buti, ir kaip tai galima isgauti nustatant rankiniu budu. cia juk del savisvietos
Manau ne kabinejimasis, o skirtingas 5 ND suvokimas.
kaip suprantu ND, kuri siuo metu aptariame,turi balta pagrinda realiai,bet pateiktas kitaip. o kodel?!todel,kad nesuziureta, ir neapgalvota. Va cia ir galetu buti priezastis, kodel reitu 5 ND palikti. reikia,kad darantys ND susivoktu kas ir kaip.Kiek pamenu, yra dariusiu 5ND naudojant visai ne balta fona, o pilka. Tuomet aisku, objektas baltas, o fonas pilkas ar rudas,neturi reiksmes. bet jei renkasi visa fona balta, tai reiktu ji islaikyti baltu.
Nezinau, ar cia gerai,jei tarkim, darant kadra yra nesuziurima, kur baltos vietos turi buti baltomis, o paliekama melynomis. PS si klaidele, manau, taisytina butu pastumus i + siek tiek per plauka
Papildyta:
Dziaugiuosi, patiko tavo ND objektai ir si paskutini varianta UZSKAITAU.bet, kaip suprantu, ji atlikai dienos sviesoj?, zinok geltonuoja baltos vietos, ar matai? bet cia 5ND esme.sekmes
Nezinau, kiek 5 ND butinas, bet manau, naudingas is tiesiu. padeda susivokti,kad sniegas ne melynas, o baltas turi buti, ir kaip tai galima isgauti nustatant rankiniu budu. cia juk del savisvietos
QUOTE(erikamaja @ 2013 04 06, 09:53)
Reikėtų dar prie šio nd parašyti, kad fotogrija turi visa būti balta, ne tik fotografuojamas objektas. Kol kas užduotis nufotografuoti objektą. Todėl fonas, fonas po juo gali būti nors ir raudonas
Kabinėjimasis gaunasi ir tiek.
Manau ne kabinejimasis, o skirtingas 5 ND suvokimas.
kaip suprantu ND, kuri siuo metu aptariame,turi balta pagrinda realiai,bet pateiktas kitaip. o kodel?!todel,kad nesuziureta, ir neapgalvota. Va cia ir galetu buti priezastis, kodel reitu 5 ND palikti. reikia,kad darantys ND susivoktu kas ir kaip.Kiek pamenu, yra dariusiu 5ND naudojant visai ne balta fona, o pilka. Tuomet aisku, objektas baltas, o fonas pilkas ar rudas,neturi reiksmes. bet jei renkasi visa fona balta, tai reiktu ji islaikyti baltu.
Nezinau, ar cia gerai,jei tarkim, darant kadra yra nesuziurima, kur baltos vietos turi buti baltomis, o paliekama melynomis. PS si klaidele, manau, taisytina butu pastumus i + siek tiek per plauka
Papildyta:
Dziaugiuosi, patiko tavo ND objektai ir si paskutini varianta UZSKAITAU.bet, kaip suprantu, ji atlikai dienos sviesoj?, zinok geltonuoja baltos vietos, ar matai? bet cia 5ND esme.sekmes
Reikėtų dar prie šio nd parašyti, kad fotogrija turi visa būti balta, ne tik fotografuojamas objektas. Kol kas užduotis nufotografuoti objektą. Todėl fonas, fonas po juo gali būti nors ir raudonas
Padėkit ant vatmano lapo tualetinį popieriaus ruloniuką ir nufotografuokite, jei wc popierius bus baltas, tai fonas kurį atstoja vatmanas bus melsvo atspalvio.
Reikėtų dar ir monitorius visoms pas vieną Dievą susikalibruoti
Padėkit ant vatmano lapo tualetinį popieriaus ruloniuką ir nufotografuokite, jei wc popierius bus baltas, tai fonas kurį atstoja vatmanas bus melsvo atspalvio.
Reikėtų dar ir monitorius visoms pas vieną Dievą susikalibruoti
baisiausiai sutinku
Labas. atnesu 2ND. (perdaryta)
f 1/8; ISO 100; 1/800sec
f 10; ISO 200; 1/80sec
f 22; ISO 400; 1/25sec
f 1/8; ISO 100; 1/800sec
f 10; ISO 200; 1/80sec
f 22; ISO 400; 1/25sec
Nu ne, Erika, ne kabinėjimasis... Tiesiog gal ne visos vienodai suprantam, apie ką šis ND, ir gal tikrai reikėtų pataisyti aprašymą, jei jis neaiškus? Fonas gali būti bet kokios spalvos, bet jei jis pasirinktas baltas, tai ir turi būti baltas, o ne rausvas, melsvas ar gelsvas. Ir monitorius kalibruoti nebūtina (nors man turbūt praverstų ), nes baltumą galima labai paprastai patikrinti.
Viskas, baigiu šią temą, nes kažkaip jaučiu, kad tą patį per tą patį rašau...
QUOTE(viktorija09 @ 2013 04 06, 10:15)
Mano akim fokusas gerai, bet norėtųsi šviesiau ir kad nebūtų centruota
Gražu...
Galvoju apie Ka paskelbtą konkursą, ir apie tai, kad norėčiau iliustruoti "Severiutę". Prisiminti prieš 5 metus kovo mėnesį mus palikusį Vytautą Kernagį ir tik vakar išėjusį Marcelijų Martinaitį. Gaila, kad galiu tai padaryti tik savo vaizduotėje... Jei būčiau LT, tai atrodo lėkčiau kur nors, "kur gelžkelis suka į pietus", ir fotografuočiau... nors žinau, kad tai tik fantazijos, nes nei gelžkelių, nei severiučių juk niekad nefotografuoju...
Dziaugiuosi, motorela, as uzskaitau.
QUOTE(lunameja @ 2013 04 06, 11:50)
QUOTE(kristukass @ 2013 04 06, 12:25)
Dziaugiuosi, motorela, as uzskaitau.
Ačiū