Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Afrė @ 2013 04 05, 13:27)
Sveikos 4u.gif
Pamačiau KA konkursą ir jau jį bandžiau įgyvendinti  ax.gif

Konkursui "Eilės"
V. Landsbergis "Arklio Dominyko meilė"
Foto žiūrėti klausantis Dominyko sapną (nors galėjau ir surašyti visą dainuojamas eiles)

super wub.gif

QUOTE(voveraite1302 @ 2013 04 05, 14:58)
Aš, kaip žaliukė (ne žaliūkė biggrin.gif), pasakysiu, kad esu už wb ND. Vis dėlto jis yra gerai, nes padeda suvokti, kas per daiktas yra natūraliai atrodančios spalvos nuotraukoje... iki šito namų darbo oranžinių ar gerokai pažaliavusių žmonių mano kadruose buvo gerokai daugiau  biggrin.gif
Išmesti draudžiama, palikti  cool.gif

as labai pritariu, nes tik darydama si namu darba suzinojau, kas tai yra baltos spalvos balansas, sunku ji atlikti, bet tikrai verta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Alabama, labai aciu uz filmo What Remains rekomendacija, nuostabus filmas, labai labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Veronika~ @ 2013 04 06, 01:06)
Ateinu padekuoti O la la la už mainų nuotraukas ir atviruką. Viskas patiko. Ačiū! Nuotraukos nuostabios wub.gif

Šiandien ir pati išsiunčiau savo nuotraukas, tikiuosi nukeliaus be įvykių smile.gif

Oi kaip smagu, kad laiku atkeliavo bigsmile.gif

Afre, tu tikra šaunuolė spartuolė. Taip operatyviai ir įdomiai thumbup.gif Labai patiko. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 06 balandžio 2013 - 08:14
QUOTE(gotte @ 2013 04 05, 22:35)
Aš už tai, kad balto daikto fotografavimas būtų išmestas iš ND 4u.gif niekas jo vėliau nenustatinėja rankiniu būdu, patį ND sunkiausia atlikti...o realios naudos naudos tik, kad tiek, žmogus pasidomi apie WB. Geriau jau kokią kūrybinę užduotį įpaišyti ar šiaip ką naudingesnio.

Aš nustatinėju bigsmile.gif ne visada, bet gan dažnai ax.gif Ir esu WB namų darbą. Kol nebandžiau, labai bijojau, bet turbūt iš pirmo ar antro karto pavyko teisingą baltą gaut, strigus buvau tik su kompozicija, daiktais doh.gif Ir man labai patiko, kai supratau to custom WB esmę thumbup.gif
Patikrint irgi turbūt sugebėčiau, tik kad tinkamo PS tam neturiu mirksiukas.gif

Afre - super iliustracija thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 06 balandžio 2013 - 08:21
sveikos is ryto smile.gif matau pasimete mano ND tai prasau dar kuri uzmeskit aki 25psl. 299 zinute
Turiu jau 2 Taip smile.gif dar truksta. vieno...
Atsakyti
QUOTE(Užmirstuole @ 2013 04 06, 08:35)
sveikos is ryto smile.gif matau pasimete mano ND tai prasau dar kuri uzmeskit aki 25psl. 299 zinute
Turiu jau 2 Taip smile.gif dar truksta. vieno...

Tuoj patikrinsiu wink.gif
Papildyta:
nu šiaip vos vos geltonuoja, bet užskaitau smile.gif
Papildyta:
dėl WB ND, mano manymu jis būūūūūūtinai turi būti. Va, kad ir aš nemokėjau tikrai jo nusistatinėti, o dabar darau Custom, nes taip man tiesiog patogiau smile.gif
Atsakyti
aš taip pat - UŽ WB namų darbą. Tegul tas šešėlis minimaliai gels ar mels, bet - pačią esmę, kaip nusistatinėt WB yra tiesiog būtina mokėt! nes pvz. aš net žalio supratimo neturėjau net kur ką daryt, nes dar ir fotikas pas mane ne canon ir ne nikon... o paskui, gal ir ne idealiai, bet...buvo tiesiog proga ieškot informacijos internete labai daug ir instrukciją gal 100 kartų perskaityt 4u.gif mana, kad tai labai naudinga, o ir papildomos užduotys nepakenktų 4u.gif
aš UŽ 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Mano 2 ND:

F/2, išlaikymas 1/100, ISO 400
user posted image

F/4,5, išlaikymas 1/20, ISO 400
user posted image

F/10, išlaikymas 1/4, ISO 400
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 06, 00:32)
Beje, patikrinau ką tik tą konkretų ND su pipete. Mėlynuoja tikrai - ir ne tik šešėlis, bet ir visas pagrindas  rolleyes.gif

Aš šiaip irgi už tai, kad palikti šį ND. Bet vertinti tikrai reikėtų kitaip. Ir esant abejonėms, tiesiog patikrinti - nieko sudėtingo juk, ir PS dauguma mūsų naudojasi, jei neklystu.

Reikėtų dar prie šio nd parašyti, kad fotogrija turi visa būti balta, ne tik fotografuojamas objektas. Kol kas užduotis nufotografuoti objektą. Todėl fonas, fonas po juo gali būti nors ir raudonas biggrin.gif
Kabinėjimasis gaunasi ir tiek.

Padėkit ant vatmano lapo tualetinį popieriaus ruloniuką ir nufotografuokite, jei wc popierius bus baltas, tai fonas kurį atstoja vatmanas bus melsvo atspalvio.

Reikėtų dar ir monitorius visoms pas vieną Dievą susikalibruoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 06 balandžio 2013 - 09:54
Labas ryte,
as uz kad WB namu darba palikti. Tikrai ne karta nusistatinejau pati, nes fonas baltas, daiktai sviesus, o ant auto gavos nekas.

Dziaugiuosi - centruota ir man tarp 2 ir 3 skirtumas nelabai didelis, plius fokusas abejoniu kelia jose.
Atsakyti
karsta.gif aš iš pašto - išsiunčiau registruotą laiškiuką ax.gif tikiuosi, antradienį viena sulauks svečių blush2.gif Įdėjau dvi skirtingas foto, tikiuosi, bent viena nudžiugins blush2.gif
Atsakyti
Na ka jau ir as pilnaverte sio psl lankytoja biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif

Stengsiuosi dalyvauti konkursuose cool.gif
Atsakyti