Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(voveraite1302 @ 2013 04 05, 23:58)

Išmesti draudžiama, palikti  cool.gif

jeeeeeeeeee patinka man toks požiūris
Atsakyti
Ateinu padekuoti O la la la už mainų nuotraukas ir atviruką. Viskas patiko. Ačiū! Nuotraukos nuostabios wub.gif

Šiandien ir pati išsiunčiau savo nuotraukas, tikiuosi nukeliaus be įvykių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 04 05, 22:57)
Vienintele viena jų, va Ich išmoko patikrinti, Ka, Vilnis.... kas dar

Nesutikčiau dėl konkrečių asmenų paskyrimo(Na bent jau aš nenorėčiau būti įsipareigojusi kas kartą. Ir mūsų tarpusavyje nuomonės dėl šio ND karts nuo karto vis nesutampa.) 4u.gif Geriau, tada tikrai mesti šį ND lauk. Šiaip ar taip dažniausiai ir užskaitinėja seniau šioje temoje esančios narės, tad turėsim tą pačią situaciją. Beje, puikiai atliktiems darbams nekyla jokių klaustukų.

Aš už pakeitimą šio ND kokia kita kūrybine užduotimi, kad per lengvą nebūtų. wink.gif
Atsakyti
laba vakara,

nezinau ar i tema cia bus klausymelis..... bet tiesiog gal kas zinos blush2.gif
turiu nikon d40 ir nebezinau kas su juom darosi visiskai befotografuojant nepagauna judesiu, na pvz bega vaikas tai vaizdas susilieja, ir nesvarbu kaip jis nustatytas , visaip bandziau, nu judanciu vaizdu neuzfiksuoja, gal sakau sugedo doh.gif ar pacia lynze reikia keisti g.gif ar pati fotika . bandziau perkrauti nustatymus bet reset paspaudus nieko jis nepersikrauna .......
ir internete ieskojau, nu nieko neradau
tai nusprendziau cia pasiklausti sorry kad isiterpiau
Atsakyti
Nemeskit to wb ND, nes liks naujokės nesužinoję kas tai yra ir grožėsis mėlynu sniegu schmoll.gif

saulyte-gal per greitai vaikai juda ir nespėja pagauti, koks išlaikymas?
Atsakyti
QUOTE(saulyte24 @ 2013 04 05, 23:29)
laba vakara,

nezinau ar i tema cia bus klausymelis..... bet tiesiog gal kas zinos blush2.gif
turiu nikon d40 ir nebezinau kas su juom darosi visiskai befotografuojant nepagauna judesiu, na pvz bega vaikas tai vaizdas susilieja, ir nesvarbu kaip jis nustatytas , visaip bandziau, nu judanciu vaizdu neuzfiksuoja, gal sakau sugedo  doh.gif ar pacia lynze reikia keisti  g.gif ar pati fotika . bandziau perkrauti nustatymus bet reset paspaudus nieko jis nepersikrauna .......
ir internete ieskojau, nu nieko neradau
tai nusprendziau cia pasiklausti sorry kad isiterpiau

Klausimas -ar su AUTO funkcija bandei? Ar ta pati situacija?
P.S. Tą patį klausimą gali užduoti fototechnikos temoje, pridėk pavyzdį, surašyk kaip fotografuota wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Suprem @ 2013 04 05, 23:35)
saulyte-gal per greitai vaikai juda ir nespėja pagauti, koks išlaikymas?

Na auto fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis, flash turėtų iššokti - nebent jis sugedo ir nebeveikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 05 balandžio 2013 - 23:46
QUOTE(Vilnis @ 2013 04 05, 21:45)
Klausimas -ar su AUTO funkcija bandei? Ar ta pati situacija?
P.S. Tą patį klausimą gali užduoti fototechnikos temoje, pridėk pavyzdį, surašyk kaip fotografuota wink.gif
Papildyta:
Na auto fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis, flash turėtų iššokti - nebent jis sugedo ir nebeveikia.

taip su auto tas pats, o flash issoka

begsiu tada i kita temele , dekui uz atsakymus
Atsakyti
Na su blykste tai neturėtų lietis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 05, 21:49)
Na su blykste tai neturėtų lietis  ax.gif

tai vat kad liejasi, sakau judesiu nefiksuoja visiskai . Bus sugedes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 05, 13:18)
Amadė gavo šią foto:

Žiauriai gražu, baltai pavydu wub.gif

Dar labai patiko PBP gėlaitės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 05, 22:53)
Jei šešėlis pilkas, tai viskas OK. Bet kai Lunameja parašė, kad šešėlis mėlynuoja, tu atsiliepei "šešėlis gi, natūralu, kad ne balta". Ir Ka tau paantrino. Tai aš tas jūsų replikas perskaičiau kaip "natūralu, kad šešėlis mėlynuoja". Dėl to ir pakomentavau  4u.gif
Taip solidžiai skamba - wb ekspertai  biggrin.gif Tikėkimės, bus savanorių  mirksiukas.gif

Na aš mokiausi dailės 12 metų...nuo pat pirmos klasės ir mes visad maišydami spalvas darydavom šešėlius šaltų atspalvių, kaip dabar pamenu...nes šešėlis jau savaime yra sąlyginai "šaltas" g.gif tad jeigu daiktas baltas, o šešėlis mėlynuoja, manau, kad visai nieko tokio g.gif daiktas (fokusuojamas objektas) nuo to gi nebaltu netampa g.gif
Aišku, nelygu, koks daiktas kokį šešėlį meta... Tarkime geltono bliūduko šešėlis bus automatiškai "šiltesnis", tačiau jis bus tikrai "šaltesnis" už patį geltoną bliūduką... ir geltonas bliūdukas dėl to murzinai rusvo šešėlio pats netampa murzinai rusvas mirksiukas.gif

dėl WB namų darbų reiktų sulaukti kitų nuomonės...jeigu labai po lygiai pasiskirstytų balsai...galima gal balsuoti g.gif net nežinau g.gif ar kitoje temoje padaryti apklausą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 balandžio 2013 - 00:22
QUOTE(gotte @ 2013 04 06, 00:09)
Na aš mokiausi dailės 12 metų...nuo pat pirmos klasės ir mes visad maišydami spalvas darydavom šešėlius šaltų atspalvių, kaip dabar pamenu...nes šešėlis jau savaime yra sąlyginai "šaltas" g.gif tad jeigu daiktas baltas, o šešėlis mėlynuoja, manau, kad visai nieko tokio g.gif daiktas (fokusuojamas objektas) nuo to gi nebaltu netampa g.gif

Jei specialiai taip darai - šaltus atspalvius, melsvą sniegą (arba kaip tik rausvą), nes nori sukurti atitinkamą nuotaiką, tai žinoma, kad viskas OK. Bet čia juk konkreti užduotis - parinkti teisingą WB ir nufotografuoti taip, kad nebūtų tų visų atspalvių. Na bent aš taip suprantu užduotį. Ir tikrai įmanoma ją gerai atlikti, juk matėm kelis puikius pavyzdžius. O kai atnešamas nelabai geras variantas ir prasideda interpretacijos, kad gal nieko tokio, jei mėlynuoja ar raudonuoja, nes bla bla bla..., tai ta užduotis kaip ir praranda prasmę ax.gif

Beje, patikrinau ką tik tą konkretų ND su pipete. Mėlynuoja tikrai - ir ne tik šešėlis, bet ir visas pagrindas rolleyes.gif

Aš šiaip irgi už tai, kad palikti šį ND. Bet vertinti tikrai reikėtų kitaip. Ir esant abejonėms, tiesiog patikrinti - nieko sudėtingo juk, ir PS dauguma mūsų naudojasi, jei neklystu.
Atsakyti