Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(*Linele* @ 2013 04 27, 21:31)
Grožių grožiais čia lyja  4u.gif
Pakirbinsiu truputį su klausimais  biggrin.gif
Kaip supratau dažna naudojat šarlot kremą prieš dengiant masę? Gal galėtumėte palyginti ją su kondesuotas-sviestas mase. Kurią lengviau valdyti, lengviau lyginti?

Ir dar dauguma pastebėjau dedat tortus padėkliukai aptraukti dovanų popieriumi. Bet jis tikriausiai ne maistinis ar nepsigers kokių negerumų nuo tos dangos?

del palyginimo nezinau. tik kad Sarlot gaunasi PIGIAU ir DAUGIAU bigsmile.gif thumbup.gif

POpieriu dar aptraukiam permatomu dovanu celofanu bigsmile.gif thumbup.gif nesuslapmpa is siaip
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 04 27, 20:33)
del palyginimo nezinau. tik kad Sarlot gaunasi PIGIAU ir DAUGIAU  bigsmile.gif  thumbup.gif

POpieriu dar aptraukiam permatomu dovanu celofanu  bigsmile.gif  thumbup.gif nesuslapmpa is siaip

Supratau smile.gif Neesu jo bandžius o jis kaip apstingsta ar kaip? Kokios jis būna konsistencijos kai reikia lyginti?

Suprantu, kad popierius aptraukiamas, tai būtent mano klausimas, kad dovanų celofanas yra nemaistinis ar dėl to nieko blogo? Neprisigers kokių naftos likučių biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif O jau grožių grožiai čia sudėti bigsmile.gif thumbup.gif Man per part.lt neleidžia įkelti nuotraukos, vis klaidą meta doh.gif
QUOTE(*Linele* @ 2013 04 27, 20:55)
Supratau smile.gif Neesu jo bandžius o jis kaip apstingsta ar kaip? Kokios jis būna konsistencijos kai reikia lyginti?

Na pati nesenai išbandžiau šį kremą, jis žymiai geresnis, nei su kond.pienu, švelnesnis, malonesnis dirbti smile.gif Šaldytuve jis žinoma sustingsta, o ištraukus reikia rankomis palyginti. Viena iš senbuvių patarė įdėti dar persijotus trupinukus, išvis superinis variantas thumbup.gif Tik ką pati išbandžiau ir tikrai rekomenduoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2013 04 27, 21:11)
Sveikos  4u.gif O jau grožių grožiai čia sudėti  bigsmile.gif  thumbup.gif Man per part.lt neleidžia įkelti nuotraukos, vis klaidą meta  doh.gif

Na pati nesenai išbandžiau šį kremą, jis žymiai geresnis, nei su kond.pienu, švelnesnis, malonesnis dirbti smile.gif Šaldytuve jis žinoma sustingsta, o ištraukus reikia rankomis palyginti. Viena iš senbuvių patarė įdėti dar persijotus trupinukus, išvis superinis variantas  thumbup.gif Tik ką pati išbandžiau ir tikrai rekomenduoju  mirksiukas.gif

Trupinukai biskvito? Na reikės ir man pabandyt. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 04 27, 21:16)
Trupinukai biskvito? Na reikės ir man pabandyt.  bigsmile.gif

Taip, dėjau biskvito likučius smile.gif Tik man jo nemažai lieka nepanaudoto g.gif
Atsakyti
Nevute visi grazus, bet juodas tiesiog fantastiskas, superinis bigsmile.gif wub.gif thumbup.gif , bet neatrodo kad 8kg, butu, gal svarstikles mazai rodo g.gif

QUOTE(Rakelė @ 2013 04 27, 17:07)
ryte man kazko nerode nei mikes nei nevutes sedevru  blink.gif
dabar pamaciau ir žaptai atvipo  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

man irgi nerode tortu g.gif , gryzau atgal ziuriu yra bigsmile.gif

QUOTE(*Linele* @ 2013 04 27, 20:31)
Ir dar dauguma pastebėjau dedat tortus padėkliukai aptraukti dovanų popieriumi. Bet jis tikriausiai ne maistinis ar nepsigers kokių negerumų nuo tos dangos?

as torta , dedu visada ant kepimo popieriaus (ispjaunu reikalingo diametro, arba is padekliuko pigaus kur tortui skirtas, o ant padaryto padeklo uztepu islidyta pastilaza, ir greit dedu tortuka su kartoniuku, ir niekas tada nesiliecia su tom dekorativiniu popieriumi ax.gif

QUOTE(*Linele* @ 2013 04 27, 21:16)
Trupinukai biskvito? Na reikės ir man pabandyt.  bigsmile.gif

Kai truksta biskvito, as sutrupinu pirktinius sausainiukus (tie kvadratiniai) pvz. du gaideliai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ispaikyta @ 2013 04 27, 16:11)
Labai grazus torciukai, bet jau Nevutes keturaukstis, tai nerealus  thumbup.gif

nezinau kodel, bet kaip pamatau jus, taip ir norisi pasakyti, sveika sugrizusi adrija bigsmile.gif bet kodel g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 27 balandžio 2013 - 22:00
Nevute,na Jusu keturaukstis,tai tikrai nerealaus grozio wub.gif wub.gif

Atsakyti
Ačiū už tokius išsamius atsakymus 4u.gif
Nepirmą kart paminėtas lydytas pastilažas, kaip jis daromas ir kokiu tikslu, dar neteko apie jį nieko girdėti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 04 28, 00:12)
Ačiū už tokius išsamius atsakymus  4u.gif
Nepirmą kart paminėtas lydytas pastilažas, kaip jis daromas ir kokiu tikslu, dar neteko apie jį nieko girdėti  g.gif

Taip, tas pats pastilazas, kuriuo dengiam tortus, yra kisamas keliom sekundem I mikro krosnele ir jis issilydo ir tada ji galima naudoti kaip klijus ar figurelem prilipdyti ar dar ka 4u.gif
Atsakyti

nezinau kodel, bet kaip pamatau jus, taip ir norisi pasakyti, sveika sugrizusi adrija bigsmile.gif bet kodel g.gif
[/quote]

O adrija tik is sm dingo ar apskritai is interneto erdves?
Atsakyti
QUOTE(Nevute @ 2013 04 27, 10:30)

Na ir mano vargelis, pirmasis keturiu aukstu tortas, ziauriai as jo bijojau  smile.gif

OMG koks grooooožis swoon.gif swoon.gif swoon.gif Aš kadangi juoda-balta gerbėja tai seilėjuosi čia prie kompo tokį grožį pamačiusi doh.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Šaunuolė Nevutė 4u.gif
Atsakyti
Nevute, kas kartą žaviuosi Tavo sugebėjimais, labai elegantiškas balta-juoda tortas, super atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

valgomų tortų ir be priemonių gaminančių tortų šalininkėms atnešu porą pavyzdėlių, kaip paprastai su parankinėmis priemonėmis galima pasigaminti gėlių krepšelius galbūt jubiliejui, o galbūt mamos dienai smile.gif

tortą nuglazūravau jau 150 kartų aprašyta šokoladine glazūra, o rankeną gaminau irgi iš šokolado... reikalingas eilinis trilitrinis stiklainis, stiklainį paguldžiau ant kruopų, kad nevažinėtų į šonus...ant jo atsikirpau kepimo popieriaus juostelę, padėjau į šaldytuvą, kol lydžiau šokoladą...ant šalto stiklainio per mažą skylutę pilsčiau ornamentus kaip išėjo ir įkišau vėl į šaldytuvą baigti stingti, labai greitas ir valgomas rankenos pagaminimo būdas, tik žinoma reikia storiau pasidaryti, kad keliant nesulūžtų...paskui belieka nulupti kepimo popierių ir greitai rankenėlę uždėti ant glazūruoto torto smile.gif
user posted image

o čia analogas, tik rankena man pirmam krepšeliui kadangi paskutiniu momentu perplyšo maišelis ir pasiliejo vientisai, tai čia pavyko padaryti „ažūrinę“, abiejų tortų šonai dekoruoti sausais dribsniais...

user posted image

na ir dar vienas tortas, kuriam reikalingi tik liniuotė ir valgomas rašiklis bei juodi dažai ir teptukas smile.gif šachmatų lenta...
user posted image
Atsakyti