Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Labuka

Na ka perskaiciau visas puosimo temas. Radau daug geru patarimu, kuriu man reikejo. Gerus patarimus, idejas susidejau i atskira failiuka.
Labai noriu padekoti Olestai, @drijai, mein, keilai, naitui, saules zuikuciui, erikiuxxx, nevutei, Asseni, rugiagelei 26, daividijai, kirbei, Mingailiux, Rasa zyk, ramune v, sarah ir kitoms merginoms kurios atsakineja i klausimus, duoda patarimu, nepavargsta simtaji karta atsakinet i tuos pacius klausimus.
Ir dabar naujokem, pirmiausia jau maziausiai ka galit padaryti, tai perskaitykite tema be komentaru. O geriausia perskaityt visas temas. Nekils noras klausti, bent jau dvidesimt klausimu tai tikrai. biggrin.gif As ir pati beskaitydama ziuriu kokius nelemtus klausimus klausiau, o atsakymas buvo pries kelis puslapius doh.gif . Taip, kad nepatingekim ir paskitykim. Nesakau, kad ju man nekils dabar.
Bet tikiuosi maziau.
Tai dar karta dekoju, kad yra mergyciu kurios padeda mums zalioms biggrin.gif
Atsakyti
TITA 777 , drinks_cheers.gif su jumis,pati pries klausineda perskaiciau visas temas.... tai dabar nelabai tie klausimai ir kyla,nes beveiik vsi pagrindiniai klausimai jau seniai atsakyti smile.gif
Erikiuxxxx,aciu ,uz pagyras,jus ne vienos nepraleidziate nepastebejus 4u.gif .labai malonu ,tikrai 4u.gif
Atsakyti
Kepėjėlės, Jūs visos šaunuolės 4u.gif Žiūriu, mokausi ir dar ilgai mokytis reikės iki kai kurių šedevrų, nors nuo pirmo puošto torto jau visi metai praėjo..

Man štai koks klausimas kilo, kaip dengiate maskarponės tortą pastilažu? Aš iki šiol tik braškėmis ir šokoladu jį puošiau, bet dabar yra reikalas pastilažu dengti, tai kaip suprantu reikia dėti biskvitą, kad būtų viršutinis sluoksnis, ir tada aptepti sviestiniu kremu? Ačiū jei atsakysite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2013 04 08, 16:56)
Man štai koks klausimas kilo, kaip dengiate maskarponės tortą pastilažu? Aš iki šiol tik braškėmis ir šokoladu jį puošiau, bet dabar yra reikalas pastilažu dengti, tai kaip suprantu reikia dėti biskvitą, kad būtų viršutinis sluoksnis, ir tada aptepti sviestiniu kremu? Ačiū jei atsakysite smile.gif

biskvitas gali buti apacioje ir virsuje.dar gali buti ir biskvitu sonai apjuosti-gal sitaip lengviau sektusi aptepti sviestiniu ir padengti mase
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2013 04 08, 10:37)
Labas merginos. Turiu tokį klausimėlį? 4u.gif  Ar galėčiau tikėtis, kad pirktiniai kiaušiniai kaip nors jau apdirbti, kad neturėtų salmaneliozės, kad nebūtų jokios rizikos? Ar tas pats kaip ir su naminiais?

* * *
visi tie kiausiniai vienodi, juk vistytems ten nieks filtru neistato biggrin.gif
reik atsiminti, kad salmoneles gyvena kolonijom taigi valgydami ta pati maista vieni gali uzsikresti, kiti ne. Be to jos myli ne tik kiausinius (zalia mesa ypac vistiena ir t.t.), nereik laikyti "zaliu" ir tortams skirtu produktu salia, naudoti tu paciu irankiu pries tai nedezinfekavus, plauti rankas!

1. ta zaraza gyvena ant luksto, jei lukstas pazeistas ji patenka i vidu, todel tokiu kiausiniu nereikia naudoti! Nors rasoma, kad jei luobele nepazeista dar galima, bet as tokiu nenaudoju.
2. jei kiausinis termiskai apdorojamas (kepam, verdam) tada jau saugu.
3. jei nebus apdorotas-paimam karsta vandenuka+sodos ir laaaaabai gerai nuplaunam (dar geriau kiek palaikom ten) kiausinius, perplaunam siltu, tekanciu vandeniu. Taip daro visos protingos istaigos smile.gif
* * *
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 08 balandžio 2013 - 16:46
Ačiū visoms atsakiusioms į mano klausimą 4u.gif . Pati plaunu kiaušinius su soda kruopščiai, bet tortus darausi tik sau, tai ne taip baisu, kaip, kad atiduoti svetimam žmogui, net jeigu ir tikrai gerai nuploviau. Tai sugalvojau, kad gal pirkti kiaušiniai saugesni biggrin.gif Pasirodo ne. Ramumo dėlei gal geriau su grietinėle puošti, nors man beziukas skaniau.
Atsakyti
man gavos pravalas su tuo avinu.. turi atvaziot pasiimt, o ziuriu mase perslapo verysad.gif sviecias biskvitas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 04 08, 20:55)
man gavos pravalas su tuo avinu.. turi atvaziot pasiimt, o ziuriu mase perslapo  verysad.gif  sviecias biskvitas  doh.gif

cia kur perslapo? virsuj?
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 04 08, 21:26)
cia kur perslapo? virsuj?

aha, nes as vakar sutepiau o snd pries puosdama apverciau.. matyt per daug suliejau apacia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 04 08, 22:06)
aha, nes as vakar sutepiau o snd pries puosdama apverciau.. matyt per daug suliejau apacia  doh.gif

bet tai sviestinis turejo viska istaisyt, jei jo normaliai uztepta jis dregmes nelabai praleidzia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rakelė @ 2013 04 08, 23:06)
aha, nes as vakar sutepiau o snd pries puosdama apverciau.. matyt per daug suliejau apacia  doh.gif

Tikiuosi kaip nors isgelbejot tortuka 4u.gif

Atidaviau siandien torta, sako garaze iki rytdienos saltai palaikysiu, saldytuve vietos nera blink.gif Bandziau itikinti, kad garaze tortams ne vieta, peles, vabalai ir t.t., bet tik dabar pagalvojau-gi dar ir dregme! Tikiuosi geles neistirps per nakti, jei i saldytuva neidejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 04 08, 22:27)
bet tai sviestinis turejo viska istaisyt, jei jo normaliai uztepta jis dregmes nelabai praleidzia  g.gif

as sviestinio teptuku patepiau kazkiek.. na zodz, matau kas su plonu tepimu ir mases kociojimu persistengiu jau blush2.gif
Atsakyti