Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

NEVUTE su tortadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Na mergaites jus ir saunuoles tiek grozybiu pridejot thumbup.gif kai kurias idejas pasiskolinsiu jei nesupyksit ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2013 04 06, 17:48)
2.KUO TEPTI RANKAS,AR STALĄ, KAD NEDĖTI PUDROS, KURI JAS MANAU DŽIOVINA.

aš pirštus patrinu krakmolu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 04 06, 22:03)

as visada lipdau is pastilazo dengimui.nieko spec nesigaminu

O kurio pastilažo? Ar to kur verdame sirupą ar to kuris su krakmolu gaminamas (lygtai adrijos receptas)?
Aš esu gaminusi iš to kur sirupas verdamas, bet na vistiek nesigauna taip kaip pasižiūriu video. Ten taip lengvai ir paprastai viską sulipdo, nieks netrūkinėja ir t.t. Pas mane tai katastrofa beveik, o ypač su šia mano minėta mase doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2013 04 06, 18:48)
help.gif
Mergaitės, PADĖKIT
Pasidariau masę figūrėlėms pagal Asseni.

Kai sumaišiau visus produktus man gavosi neminkoma košė, per skysta. Šiek tiek dėjau dar pudros ir tokią dar gerai minkštoką palikau pagulėti susukusi į plėvelę. Lygtai gavosi kaip ir pusė bėdos. Bet kai pradėjau lipdyti tai figūrėlės vos pradeda džiūti iškart skilinėja, negaliu nei paliesti, nei rankos figūrėlės palenkti, nei kažką prilipdyti  verysad.gif  Dirbu tikrai gan greit, bet nespėju kaip greit viskas apdžiūva  verysad.gif Naudoju gelinius dažus, bet na jie juk negali pakenkti, nes tiek gi ten jų ir dedasi  g.gif
Padėkit jei galite:
1.KURI MASĖ GERIAUSIA FIGŪRĖLIŲ LIPDYMUI (dar spėčiau persidaryt)
2.KUO TEPTI RANKAS,AR STALĄ, KAD NEDĖTI PUDROS, KURI JAS MANAU DŽIOVINA.
3.KLIJUOJU DEGTINE ARBA VANDENIU - AR GERAI?

AČIŪ AČIŪ AČIŪŪŪŪŪ, KAS PADĖSITE  4u.gif

Hmm, visada darau pagal sita recepta, niekada nesigauna skysta. gal kazka netaip pamatavot? gal vandens per daug ipylet?Gal zelatina buvo labai karsta ir pradejo cukraus pudra tirpinti?Zelatina gal per silpna? Daugiau nesugalvoju kas galetu but:) Trukineja todel kad per daug cukraus pudros finale gavos..Dar: sitos mases nereikai brandinti. Ji kaip ilgiau pastovi, nesvarbu kad ir maisiuky - kieteja ir nepasiduoda lipdymui.Reik iskart su ja dirbti.
2. Krakmolu gali vietoj cukraus pudros barstyti.
3. taip
Sekmes:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 06 balandžio 2013 - 21:57
QUOTE(simbail @ 2013 04 06, 22:26)
O kurio pastilažo? Ar to kur verdame sirupą ar to kuris su krakmolu gaminamas (lygtai adrijos receptas)?

ne,sirupo neverdu. betkokiu atveju,betkuriai masei reikia bent kiek atmusti ranka,nes kiekvienos saukstas skirtingas,kiekviena galbut naudojam skirtingo stiprumo zelatina,kitokia pudra,krakmola...

pagal Asseni lipdymui vienom gaunasi gerai,kitom skysta mase.cia buvo nuspresta,kad nuo vandens''kietumo'' priklauso smile.gif kam gaunasi skysta,pila ne 60ml,o 40ml vandens
Atsakyti
Wow merginos padirbeje bigsmile.gif

Anber su sermuksniais, suniukas, sirdele labai wub.gif mage kruta biggrin.gif

Varona Ivanovna, visai simpatiskai gavosi smile.gif

Likta, magnolija wub.gif

Olestos visi grazus, bet meskinai man labiausi, tokie storulkinai faini wub.gif

S_Z visi puikus wub.gif

Mingailiux orchidejiniai tobuli wub.gif

Ko nepaminejau, visu grazus 4u.gif

Na o mano nepatiko, nes skonis nebuvo kaip kepdavo a.a.uzsakoves mama. Cia as apie meduti, bet turbut prie jo galima labiausiai prikibti, kaip ir prie Napoleono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitė Majaa: 06 balandžio 2013 - 23:01
aciu visoms

Atsakyti
dėkoju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 06, 23:26)
aš pirštus patrinu krakmolu  ax.gif

Aš irgi tryniau krakmolu, bet kadangi masė minkštoka tai jis iškart susigerdavo ir toliau lipdavo prie rankų. O kai su dengimo mase dirbu tai irgi krakmolą naudoju, bet kai masės geros tai ir krakmolas gerai tada smile.gif Tiesiog su šia mase aš dar nesusitariau kažkaip g.gif
QUOTE(niurzga123 @ 2013 04 06, 23:54)
Hmm, visada darau pagal sita recepta, niekada nesigauna skysta. gal kazka netaip pamatavot? gal vandens per daug ipylet?Gal zelatina buvo labai karsta ir pradejo cukraus pudra tirpinti?Zelatina gal per silpna? Daugiau nesugalvoju kas galetu but:) Trukineja todel kad per daug cukraus pudros finale gavos..Dar: sitos mases nereikai brandinti. Ji kaip ilgiau pastovi, nesvarbu kad ir maisiuky - kieteja ir nepasiduoda lipdymui.Reik iskart su ja dirbti.
2. Krakmolu gali vietoj cukraus pudros barstyti.
3. taip
Sekmes:)

Želatiną naudoju Dr.Otker. Ir tą šaukštą tokį na nepagailiu įdėti. O dėl trūkinėjimo ir aš įtariu,kad pudros vistik perdaug, nes dar dirbant su ja dadedu, nes kitaip man per skysta ta masė. Bet jei vistik jums ji gera tai reiškia, kad gali būti gera. Kažką ne taip darau g.gif nors atmatuoju viską kuo tiksliausiai.
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 04 07, 00:06)
ne,sirupo neverdu. betkokiu atveju,betkuriai masei reikia bent kiek atmusti ranka,nes kiekvienos saukstas skirtingas,kiekviena galbut naudojam skirtingo stiprumo zelatina,kitokia pudra,krakmola...

pagal Asseni lipdymui vienom gaunasi gerai,kitom skysta mase.cia buvo nuspresta,kad  nuo vandens''kietumo'' priklauso smile.gif kam gaunasi skysta,pila ne 60ml,o 40ml vandens

Dėkui labai visoms už konsultaciją. Bandysiu dar kartą ją pasidaryti su šiek tiek mažiau vandens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bitė Majaa @ 2013 04 06, 22:42)
Na o mano nepatiko, nes skonis nebuvo kaip kepdavo a.a.uzsakoves mama..

mdia..
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2013 04 06, 18:48)
help.gif
Mergaitės, PADĖKIT

lipdymui naudoju tiek lipdymui pastilaza, tiek dengimui. tiesiog jums reikia atmusti ranka mases darymui. as darausi is vakaro jas abi, man patinka kai pastovi ir tampa elastingesne. dedu medu, ne gliukoze ir vandens 60 ml pilu

QUOTE(niurzga123 @ 2013 04 06, 22:54)
Dar: sitos mases nereikai brandinti. Ji kaip ilgiau pastovi, nesvarbu kad ir maisiuky - kieteja ir nepasiduoda lipdymui.Reik iskart su ja dirbti.

nesutinku.... as nedirbu su ja is karto, pasidarau is vakaro, tokia lb minksta ir ji pastovi per nakti, kita diena vienas malonumas dirbti

QUOTE(saintlina @ 2013 04 07, 10:48)

biggrin.gif kaip suprast? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 04 07, 11:47)
biggrin.gif kaip suprast? biggrin.gif

skaitau ir galvoju - sunkus tas kepėjų darbas.. turi ne tik nesvietiškai gražu būt, bet dar ir kiekvienu atveju skaniau nei kažkieno mama ar močiutė kepdavo mastau.gif
Atsakyti