Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių tikrinimas




na mums dabar jau 8 mėnesiai,bet pas okulista buvom gal kokius 4 kartus,per pirmą mėnesį buvom du kartus,nes viena akytė labai ašarojo,poto dar kartą buvom dėl to pačio (bet antrą kartą čia buvo nuo slogytės jam),o dabar ketvirtą kartą pati paprašiau pas šeimos gydytoją,kad duotų siuntimą,nes pastebėjau kad mažiukas su kaire akyte žvairuoja,tas obuoliukas labiau į vidų,tai labai džiaugiuosi kad nuėjau,dar nustatė,kad jam padidinta toleriagystė (tik niekaip nesuprantu kaip tokiam mažam nustato,kas kas žino,kai buvau pas gydytoją nepaklausiau,nes kai pasakė,tai tiesiog visa nutirpau ir atsigavau tik namie,tai nieko ir neišklausinėjau blush2.gif doh.gif dar pasakė kad truputį žvairumas yra,ten kelios dalelytės virš ribos,tai patikėkit dabar ramiai gyvent negaliu,eisiu dar pas kokį okulistą privačiai,gal mamytės kuri žino kokį gerą ? unsure.gif nes dėl to žvairumo,tai nieko naudungo nepasakė,tipo laukit pusę metų ir žiūrėsim kas bus...nu negaliu aš tiek laukt,o jei ji kažko nepastebėjo.. huh.gif beto aš net ne specialistė matau kad jis žvairuoja,o daktarė gal 45 min.žiūrėjo ir vis kartojo:"nu kad nelabai čia matosi tas žvairumas..."...nežinau kur jos žiūri,arba gal kai nieko neduodi,tai nieko ir nemato... wub.gif žodžiu aš tai labai pikta ant daktarų bash.gif aggressive.gif dabar ieško gero okulisto ir labai labai bijau,kad mažiukui viskas būtų ok scare.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif
mums dabar metukai ir trys menesiai, o gydytoja net neuzsimine apie okulista g.gif tik cia perskaiciau kad nuo 1 metuku rekomenduojama doh.gif tai dabar ir galvoju duos ji mums siuntima ar ne? ir dar norejau paklaust, kas vedet i privacia Vilniuj arba Kaune kiek kainavo toks patikrinimas g.gif
Atsakyti
Netycia uzsukau cia, kadangi mums siandien tikrino akytes ir israse akinukus, tai trumpai pasidalinsiu savo rupesciais. mes gyvenam vokietijoj, mano sunus su sirdies yda, ir nuo gimimo iki puses metu reikedavo deguonies, o deguonis kenkia akytems. is pradziu tikrindavo kas 5-7 savaites. su tokiom lempom ir padidinimo stiklu ziuredavo, pries tai gaudavo lasiuku i akytes. as galvodavau kam ji kankina juk tokiam mazam neuzdesi tu akiniu. dabar mums 15 menesiu. siandien lasinom Atropil i akytes, gali buti, kad lietuvoj ta pati ima, 90 minuciu pries apziura, o gydytoja ziurejo su tokiais padidinimo stiklais, skirtingo stiprumo,ir su ryskia sviesa, bet si karta svelniai tik prie akies arti. abi akytes skirtingo stiprumo , toliaregyste. pratinsim prie akiniu, ir tikesimes ,kad isaugs. liepe pratinti is leto, jei po 6 savaiciu iveiksim puse dienos su akiniais isbuti butu labai gerai. po triju menesiu vel tikrinsimes, tik be lasiuku, nes tai butu per daug. tuo norejau paskyti, kad laiku nustacius su akinukais galima isaugti kai kurias akytes bedas. neturintiems nusiskundimu ir nieko itartino, pirma karta vaikus siuncia pas mus 3 metu pasitikrinti.
Atsakyti

as savo vaika pas gyd. nuvedziau, kai buvo 6 men. Pastebejau, kad pazvairuoja viena akyte. Nustate toliaregyste. Jau savaite, kaip nesiojam akinukus.
Atsakyti
O mums del akyciu tikrinimo nieko nesake. Gal paciai cia reikia prasyti, kad siustu?
Atsakyti
Profilakitskai tikrinomes 10 men. Viskas gerai. thumbup.gif Jei pediatre nieko nesako, reikia prasyt siuntimo.
Atsakyti
as tai savo pupa pirma karta parodziau tik dabar pries pora savaiciu jai beveik ketveri metukai ir ejom tikrintis todel kad pasigavo darzelyje akyciu uzdegima doh.gif o siaip tai niekas neliepe ir nerekomendavo pasitikrinti ir maziuko dar nesu vedusi nors jam jau greit dveji
Atsakyti
O as pastebejau , kad mano leliaus vienas vyzdys didesnis uz kita. Vaikuciui jau beveik 2 men., eisim pas pediatre planinei apziurai ir butinai prasysiu siuntimo pas okulista...Nerandu informacijos ar leliukams taip buna, kad pazvairuoja pirmus tris menesius - raso visur, o del vyzdziu skirtingo dydzio nerandu unsure.gif ...Zinau, kad jei suaugusiems skiriasu vyzdziu dydis, tai kazkas negerai su nervu sistema arba kokiu nors vaistu itaka....o mes tokie mazi ir jokiu vaistu negeriam..tik sab simplex nuo pilvuko diegliu....taip neramu verysad.gif gal kazkam taip buvo?
Atsakyti
mes pirma karta lankemes budamos 1metu ir 2men. ir pas mus rado toliaregyste,po pusmecio, vel turime pasirodyt,jei bus tas pats[gali buti isaugama toliaregyste] rasys akinukus verysad.gif .tai manau,kad kuo anksciau tuo geriau tikrintis.pats patikrinimas trunka, vos kelias minutes, taigi vaikas tikrai pasedi ramiai.maniske tik issigando daktares verke,bet jokiu problemu patikrino ir verkianciai.
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2008 12 25, 22:20)
MB DAZNAI SKAUDA AKYTES NUEJOM PAS DAKTARA O JIS NIEKO NEMATO  NESUPRANTU KA GALVOTI O JAM JAU KOKIS TRIS MEN SKAUDA GAL KAS KA ZINOT?


Eikit dar karta, eikit pas akiu gydytoja. Jei nieko neranda ir vis dar skauda, turbut reiketu ir pas vaiku neurologa apsilankyti.
Atsakyti
QUOTE(dipsė @ 2008 12 19, 21:59)
Jei pediatrė nemato kokių blogybių tai pirmas vizitas pas okolistus turėtų būti 3m.Nes mažesniems būna visokių nukrypimų kurie iki 3 - 5 metų dingsta tai kam bereikalingai jaudintis  smile.gif

Nenorėčiau su tuo sutikti. Mūsų pediatrė irgi nematė jokių problemų. Gerai, kad buvau atkakli. Nuėjom ir sužinojom, kad akinukai mums reikalingi skubiai. Nešiojam juos nuo 8 mėnesių.

QUOTE(ramuniuks @ 2008 12 20, 10:51)
Remiantis savo asmenine patirtimi, siūlyčiau pas okulistą vaiką nuvesti iki vienerių...

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilmami @ 2008 12 19, 19:49)
Mums daktare sake pas akiu pasirodyti 2 m., kai jau ramiau pasedeti gales, ir daugiau supras smile.gif


Kaip tik daug lengviau patikrinti mažesniam, kol dar labai nereiškia savo nuomonės ir viskam nesipriešina. Juk ta apžiūra ilgai netrunka ir mažiuko dėmesį nesunkiai patraukia šviečianti lemputė ar koks pypsintis žaisliukas.
Atsakyti
mums akytes tikrino metuku laiko
Atsakyti