Sveikos, esu pasimetusi. Mazeikiuose Medicina practica laboratorijoje pridaviau sprando rauksles matavimus ir krauja PRISCA I tyrimams. Ka tik gavau atsakyma emailu is laboratorijos, kuriami surasyta tik reiksmes PAPP-A ir laisvas beta-HCG. Rizikos santykio nepaskaiciavo... kaip suprasti? PRISCA I rizika dar skaiciuos? ar kaip?
PAPP-A mIU/l norma iki 7.15 rezultatas 1293,00
kaip cia sita suprasti? tokie skaiciai virs normos.... neramu...
kas supranta , pakomentuokite kaip cia buna...
QUOTE(oksanele02 @ 2013 04 18, 09:14)
Labai aciu uz isaminu atsakyma ,bet įdomu ar kad ir gerai vaikutis vystosi ,ir skaiciukai atitinka ,ar tai visgi nieko nereiskia ,gavoju jei yra ytarimas dauno ligai tai gal galvytes ismatavimai neatitiktu ,ar tai neturi reiksmes ?
Papildyta:
Nu ir as ta paty galvoju ,norisi kad visi bruozai matytusi ,bet ka jau ten tokiu laiku nieko nebepakeisi ,as kai tik suzinojau genetiniu tyrimuku atsakyma issiprasiau kad priimtu mane ten Klaipedoj vetrunges pasaze ,tai konsultavo ir eho paprastai paziurejo ,nuramino pasake kad leliukas graziai atrodo ta prasme galvyte gerai ,aisku mano laikas nedekingas tokiai normaliai apziurai buvo be keliu dienu 16sav ,o tokiu laiku ne ka galima įziuret ,bet nerimas buvo ir stresas didesnis ,tad negalejau ramiai sedet sudejus rankas ,o kas blogiausia dar nezinau tu skaiciuku ,ginekologas telefonu nesake ,sake atvaziuosi tada ir viska aptarsim ,ir dar uzrase y Kl ligonine pas genetike ,tai pirmadieny turesiu vaziuot ,va tas ir įra blogiausia kad nezinau kokia ta rizika ,bet tik pasake kad didele rizika daunui ,tai va laukiu pirmad ka pasakys ten ta genetike ,nes ir cia toj vetrungej sako kad buciau apie 12sav atejus tada jo nosies rauksles ,o daba butent tokiu netinkamu laiku atejau ,A ir dar genetinis kraujukas buvo paimtas 15sav be vienos dienos,tai daug kas sako ,kad tas laikas ir netoks ,sako gali but daug netikslumu ,bet aisku dabar fantazuot galima daug ,bet realybej visgi tyrimukai kazka parode ,o tai sukele didele įtampa ,baime ,ir daug pasaliniu minciu ,A ir dar jei lieps vaisiaus vandenis tirtis ,tai ka as zinau prisiskaityta tiek info internete kiek pavoju ,tai galva isvis susuka ,tai net nezinau ka reiketu daryt ,bet visgi laukiu pirmadienio ,tada gal bus viskas aiskiau
Papildyta:
Na jeigu KL tai ten vetrunges pasaze ten as sumokejau privaciai 150 uz koncultacija ir 90uz eho ,ir dar saldainiu nesiau ,bet man tuo momentu nesvarbu buvo kiek sumosesiu svarbu paziuretu leliuka isamiai ,ar ten viskas jam gerai ,bet aisku laikas nedekingas buvo tai pasake tiek kiek galejo pasakyt ,nors pati lankausi pas privatu ginekologa ,jis kai ateinu visad eho daro ,bet per daug konkreciai nieko nepasakoja ,tad labai dziaugiuosi ten nuejus ,vis skaiciukai geri siek tiek apramino ,ir ta savaite iki pirmad truputy lengviau islaukt yra
Papildyta:
Nu ir as ta paty galvoju ,norisi kad visi bruozai matytusi ,bet ka jau ten tokiu laiku nieko nebepakeisi ,as kai tik suzinojau genetiniu tyrimuku atsakyma issiprasiau kad priimtu mane ten Klaipedoj vetrunges pasaze ,tai konsultavo ir eho paprastai paziurejo ,nuramino pasake kad leliukas graziai atrodo ta prasme galvyte gerai ,aisku mano laikas nedekingas tokiai normaliai apziurai buvo be keliu dienu 16sav ,o tokiu laiku ne ka galima įziuret ,bet nerimas buvo ir stresas didesnis ,tad negalejau ramiai sedet sudejus rankas ,o kas blogiausia dar nezinau tu skaiciuku ,ginekologas telefonu nesake ,sake atvaziuosi tada ir viska aptarsim ,ir dar uzrase y Kl ligonine pas genetike ,tai pirmadieny turesiu vaziuot ,va tas ir įra blogiausia kad nezinau kokia ta rizika ,bet tik pasake kad didele rizika daunui ,tai va laukiu pirmad ka pasakys ten ta genetike ,nes ir cia toj vetrungej sako kad buciau apie 12sav atejus tada jo nosies rauksles ,o daba butent tokiu netinkamu laiku atejau ,A ir dar genetinis kraujukas buvo paimtas 15sav be vienos dienos,tai daug kas sako ,kad tas laikas ir netoks ,sako gali but daug netikslumu ,bet aisku dabar fantazuot galima daug ,bet realybej visgi tyrimukai kazka parode ,o tai sukele didele įtampa ,baime ,ir daug pasaliniu minciu ,A ir dar jei lieps vaisiaus vandenis tirtis ,tai ka as zinau prisiskaityta tiek info internete kiek pavoju ,tai galva isvis susuka ,tai net nezinau ka reiketu daryt ,bet visgi laukiu pirmadienio ,tada gal bus viskas aiskiau
Papildyta:
Na jeigu KL tai ten vetrunges pasaze ten as sumokejau privaciai 150 uz koncultacija ir 90uz eho ,ir dar saldainiu nesiau ,bet man tuo momentu nesvarbu buvo kiek sumosesiu svarbu paziuretu leliuka isamiai ,ar ten viskas jam gerai ,bet aisku laikas nedekingas buvo tai pasake tiek kiek galejo pasakyt ,nors pati lankausi pas privatu ginekologa ,jis kai ateinu visad eho daro ,bet per daug konkreciai nieko nepasakoja ,tad labai dziaugiuosi ten nuejus ,vis skaiciukai geri siek tiek apramino ,ir ta savaite iki pirmad truputy lengviau islaukt yra
O tai neuztenka 90lt uz echo? ta prasme uz ta kaina nieko nekomentuos?
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 18, 22:42)
O tai neuztenka 90lt uz echo? ta prasme uz ta kaina nieko nekomentuos?
Nu va nezinau ,nes man telefonu pasake kainuos 150 ,as galvojau ,kad cia konsultacija ir eho kartu ,bet atejus tik snekam ,snekam ,o eho nieks nedaro ,as tada klausiu o leliuka bent paziuresit ,sako nu galim ,bet blogiausia kad laikas netinkamas tai nelabai ir ten ka gales pasakyt,po to ziuriu konsultacija ant lapo parasyta 150 o eho atskirai dapliusuota 90lit ,tada tu turi jei eisi iskart sakyt ehoskopuj ,ta konsultacija man pavizdziui nelabai ka padejo ,snekos lieka snekom ,o eho vistiek tu matai ta leliuka ,vis tiek kitaip ,va vienai merginai dare eho vos ne valanda ,viska taip issamiai ji nupasakojo ,bet jei buvo 12sav ,o mano laikas be triju dienu 16sav
O kada reikia genetinius tyrimus darytis ? cia nuo amziaus priklauso ar nuo ko ? apsvieskite mane Zalia
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 12:17)
na bet mano atveju, tie itarimai nera labai jau rimti. echo graziausiai viskas o ir PRISCA 2 rezultatai neblogi. Jei na ta minusine grue, tai drasiai vaziuociau
VVT daromi ir turint minusine kraujo grupe Tiesiog paros begyje suleidzia gamaglobulina, kad nesigamintu antikuniai ir viskas:)
Pati dariausi VVT (mano minusine kr. grupe, vyro pliusine), todel zinau tiksliai
QUOTE(Evameda1 @ 2013 04 20, 12:02)
Pati dariausi VVT (mano minusine kr. grupe, vyro pliusine), todel zinau tiksliai
Evameda, gal žinai kaip pasiruošti VVT? Pvz., teko skaityti kad prieš tyrimą rekomenduoja pagerti magnio, tačiau niekur dozės neradau nurodytos. Gal dar kokių patarimų?
QUOTE(migle) @ 2013 04 20, 14:12)
Evameda, gal žinai kaip pasiruošti VVT? Pvz., teko skaityti kad prieš tyrimą rekomenduoja pagerti magnio, tačiau niekur dozės neradau nurodytos. Gal dar kokių patarimų?
man VVT atliktas netiketai, taip kad tam ruostis nei moraliskai, nei dar kaip kitaip neturejau kada. Magni geriau po proceduroskeleta dienu, apie 5 dienas saziningai gulejau, ejau tik i wc. genetike sake, jog labiau pasisaugoti reikia net 10 dienu
QUOTE(Biškis @ 2013 04 20, 14:57)
man VVT atliktas netiketai, taip kad tam ruostis nei moraliskai, nei dar kaip kitaip neturejau kada. Magni geriau po proceduroskeleta dienu, apie 5 dienas saziningai gulejau, ejau tik i wc. genetike sake, jog labiau pasisaugoti reikia net 10 dienu :4u:
O kiek to magnio gerti, gydytoja nieko nerekomendavo?
Ar davė nedarbingumo pažymėjimą, ar atostogas ėmei? Saugotis - tai tiesiog mažiau šiek tiek judėti ir nieko nekilnoti?
QUOTE(Evameda1 @ 2013 04 20, 13:02)
VVT daromi ir turint minusine kraujo grupe Tiesiog paros begyje suleidzia gamaglobulina, kad nesigamintu antikuniai ir viskas:)
Na mano apsisprendimo laikas jau baiges, nutariau nesidaryt, nes antri tyrimai buvo tikrai daug geresni o ir echo kai dare 12 savaiciu nieko itartino nemate
Ar galite plačiau papasakoti apie VVT tyrimą. Čia liaudiškai tariant šitas invazinis tyrimas? Kaip jis atliekamas?
QUOTE(migle) @ 2013 04 20, 16:12)
Na as magnesium diasporal miltukus geriau beveik visa nestuma del padidejusio gimdos tonuso. Jei gerai prisimenu po du kartus per diena, o esant reikalui ir tris kartus. Beje VVT gimdos tonuso nepadidino, jauciausi puikiai
O geri tyrimu atsakymai suteikia begaline ramybe, todel reikia dziaugtis, kad yra galimybe juos atlikti ir nebijoti Prisimenu viena istorija, kai forumo mergaitei DS tikimybe buvo 1 : 6000 ir gime vaikelis su DS, taigi niekada nezinai kada busi ta viena is milijono. Butu idealu jei sie tyrimai butu prieinami kiekvienai
QUOTE(cionge @ 2013 04 20, 16:02)
Ar galite plačiau papasakoti apie VVT tyrimą. Čia liaudiškai tariant šitas invazinis tyrimas? Kaip jis atliekamas?
cionge, dabar kaip tik pati aiškinuosi. čia paskaityk, patiko kaip parašyta:
http://www.babycente...s_327.bc?page=2
http://www.cpmc.org/...ts/amnio-ws.pdf
http://www.ehow.com/...iocentesis.html
Man esminis klausimas liko - ar galiu vartoti kraują skystinančius vaistus. Genetikė žino kad geriu aspirina ir leidžiuosi hepariną, tačiau nieko nepasakė. Kiek randu užsieniniu skaitinių, rekomenduoja aspiriną nutraukti 5 d. prieš procedūrą, heparino nesileisti 24 val. Gal kas susidūrėte? Pirmadienį keliaujo to nelemto VVT.