Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(scalia @ 2013 04 17, 10:34)
na taip rauksle tikslinga matuoti iki 13sav.6d.,
HC- tai galvytes apimtis 16sav turetu buti mazdaug nuo 108 iki 145mm, tai pas jus pats viduriukas, AC - pilvuko apimtis 16 sav turetu buti nuo 98 iki 120mm, BP - 16 sav turetu buti nuo 30 iki 40, F - tai cia slaunikaulio ilgis, 16sav turetu buti kazkur nuo 18 iki 25mm, tai pas jus viskas norma

ks tas BP taip ir nesupratau.
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 00:18)
Na skaiciau, kad motinus kraujui patekus i vandenis gali ivykt konfliktas kraujo jei vaiko kraujas butu pliusinis.

O echo darė? Kiek žinau genetikai turi 4 žymenis, kuriuos nustatinėja darydami echo. Gal užteks jais pasikliauti

Kai man davė siuntimą, man greit 40 metų doh.gif, buvo 13 sav. tą pačią dieną nuvažiavai į Sorpo tyrimus, padarė echo ir paėmė kraują - nustatė iš visko, kad rizika žema.
Tačiau , kai nuvežiau savo ginei atsakymą - ji pavartė lapą ir sako "tik tiek gavot". Mano nerimui to užteko blush2.gif , nusprendžiau, kad gal kažkas netikslaus.
Rytą paskambinau į santariškes ir, kaip jūs manot, po 2 sav gavau talonėlį pas Beniušienę. Ji padarė kraują ir echo, ir čia atėjo atsakymas, kad iš kraujo tyrimo mano rizika yra aukšta DS buvo 1:64 (tai žymiai aukštesnė negu jūsų)
Ir aš apsisprendžiau dėl VVT, atsakymai šio tyrimo buvo viskas ok, tik man nerimo buvo iki kaklo, ypač dėl to, kad nebūtų persileidimo.
Ir paskui galvojau, juk iš pat pradžių turėjau atsakymą, kad viskas ok, juk kraujas rodo tik tikimybę sudėjus su echo viskas tiksliau, tai ko ėjau dar sykį.
Suprantu labai tavo nerimą dėl VVT, bet gal tegu dar echo padaro, nes 3D gerai parodo viską
Atsakyti
QUOTE(Tantamm @ 2013 04 17, 08:16)
Tikimybe nera maza, deja. Yra persileidimo rizika. Todel daro arba jei mama pati nori, arba jei yra tikrai rimtu itarymu vaisiaus apsigimymui.

na bet mano atveju, tie itarimai nera labai jau rimti. echo graziausiai viskas o ir PRISCA 2 rezultatai neblogi. Jei na ta minusine grue, tai drasiai vaziuociau
Atsakyti
QUOTE(flamingo @ 2013 04 17, 09:43)
ks tas BP taip ir nesupratau.

biparientalinis matmuo – tai matmuo tarp dviejų galvos taškų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2013 04 17, 11:16)
O echo darė? Kiek žinau genetikai turi 4 žymenis, kuriuos nustatinėja darydami echo. Gal užteks jais pasikliauti

Kai man davė siuntimą, man greit 40 metų  doh.gif, buvo 13 sav. tą pačią dieną nuvažiavai į Sorpo tyrimus, padarė echo ir paėmė kraują - nustatė iš visko, kad rizika žema.
Tačiau , kai nuvežiau savo ginei atsakymą - ji pavartė lapą ir sako "tik tiek gavot". Mano nerimui to užteko blush2.gif , nusprendžiau, kad gal kažkas netikslaus.
Rytą paskambinau į santariškes ir, kaip jūs manot, po 2 sav gavau talonėlį pas Beniušienę. Ji padarė kraują ir echo, ir čia atėjo atsakymas, kad iš kraujo tyrimo mano rizika yra aukšta DS buvo 1:64 (tai žymiai aukštesnė negu jūsų)
Ir aš apsisprendžiau dėl VVT, atsakymai šio tyrimo buvo viskas ok, tik man nerimo buvo iki kaklo, ypač dėl to, kad nebūtų persileidimo.
Ir paskui galvojau, juk iš pat pradžių turėjau atsakymą, kad viskas ok, juk kraujas rodo tik tikimybę sudėjus su echo viskas tiksliau, tai ko ėjau dar sykį.
Suprantu labai tavo nerimą dėl VVT, bet gal tegu dar echo padaro, nes 3D gerai parodo viską

na valdiskai as to echo nepasidarysiu jau, idomu kur butu galima toki privaciai pasidaryt. man dare 12 savaiciu genetini echo, viskas gerai, paskui dare echo 18 paprasta, t.y mano pacios gydytoja, irgi vystos viskas graziai. Koki dar as echo galeciau pasidaryt?
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 10:20)
na valdiskai as to echo nepasidarysiu jau, idomu kur butu galima toki privaciai pasidaryt. man dare 12 savaiciu genetini echo, viskas gerai, paskui dare echo 18 paprasta, t.y mano pacios gydytoja, irgi vystos viskas graziai. Koki dar as echo galeciau pasidaryt?

bandyk vetrungeje 3D ar 4D, pamegink ten pasiskambinti, lyg yra atvaziuojanti genetike ar kas is Kauno, kur labiai issamiai apziuri g.gif
Atsakyti
As ta 4D planavau darytis, siaip idomumo delei kai bus kokios 25 savaites, kad matytus bruozai aiskiau, bet aisku jau nieko negaleciau padaryt, kad ir butu kazkas.
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 10:37)
As ta 4D planavau darytis, siaip idomumo delei kai bus kokios 25 savaites, kad matytus bruozai aiskiau, bet aisku jau nieko negaleciau padaryt, kad ir butu kazkas.

jei echo visos buvo grazios, manau nurimk ir nebesiblaskyk del VVT, nerodo kraujas dideles rizikos, o prisca II isvis grazus. Ir isvis, tai tikimybiu teorijos, kurios daznai, o gal net ir labai daznai, buna padidintos be reikalo 4u.gif
Atsakyti
Gal nuvaziuosiu as pas ju, pasisnekesiu kas ten kokias echo daro, nepatinka man telefonu tartis:)
Atsakyti
QUOTE(scalia @ 2013 04 17, 09:34)
na taip rauksle tikslinga matuoti iki 13sav.6d.,
HC- tai galvytes apimtis 16sav turetu buti mazdaug nuo 108 iki 145mm, tai pas jus pats viduriukas, AC - pilvuko apimtis 16 sav turetu buti nuo 98 iki 120mm, BP - 16 sav turetu buti nuo 30 iki 40, F - tai cia slaunikaulio ilgis, 16sav turetu buti kazkur nuo 18 iki 25mm, tai pas jus viskas norma

Labai aciu uz isaminu atsakyma 4u.gif ,bet įdomu ar kad ir gerai vaikutis vystosi ,ir skaiciukai atitinka ,ar tai visgi nieko nereiskia ,gavoju jei yra ytarimas dauno ligai tai gal galvytes ismatavimai neatitiktu ,ar tai neturi reiksmes ?
Papildyta:
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 10:37)

Nu ir as ta paty galvoju ,norisi kad visi bruozai matytusi ,bet ka jau ten tokiu laiku nieko nebepakeisi ,as kai tik suzinojau genetiniu tyrimuku atsakyma issiprasiau kad priimtu mane ten Klaipedoj vetrunges pasaze ,tai konsultavo ir eho paprastai paziurejo ,nuramino pasake kad leliukas graziai atrodo ta prasme galvyte gerai ,aisku mano laikas nedekingas tokiai normaliai apziurai buvo be keliu dienu 16sav ,o tokiu laiku ne ka galima įziuret ,bet nerimas buvo ir stresas didesnis ,tad negalejau ramiai sedet sudejus rankas ,o kas blogiausia dar nezinau tu skaiciuku ,ginekologas telefonu nesake ,sake atvaziuosi tada ir viska aptarsim ,ir dar uzrase y Kl ligonine pas genetike ,tai pirmadieny turesiu vaziuot ,va tas ir įra blogiausia kad nezinau kokia ta rizika ,bet tik pasake kad didele rizika daunui ,tai va laukiu pirmad ka pasakys ten ta genetike doh.gif ,nes ir cia toj vetrungej sako kad buciau apie 12sav atejus tada jo nosies rauksles ,o daba butent tokiu netinkamu laiku atejau ,A ir dar genetinis kraujukas buvo paimtas 15sav be vienos dienos,tai daug kas sako ,kad tas laikas ir netoks ,sako gali but daug netikslumu ,bet aisku dabar fantazuot galima daug ,bet realybej visgi tyrimukai kazka parode ,o tai sukele didele įtampa ,baime ,ir daug pasaliniu minciu ,A ir dar jei lieps vaisiaus vandenis tirtis ,tai ka as zinau prisiskaityta tiek info internete kiek pavoju ,tai galva isvis susuka ,tai net nezinau ka reiketu daryt ,bet visgi laukiu pirmadienio ,tada gal bus viskas aiskiau
Papildyta:
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 10:20)

Na jeigu KL tai ten vetrunges pasaze ten as sumokejau privaciai 150 uz koncultacija ir 90uz eho ,ir dar saldainiu nesiau ,bet man tuo momentu nesvarbu buvo kiek sumosesiu svarbu paziuretu leliuka isamiai ,ar ten viskas jam gerai ,bet aisku laikas nedekingas buvo tai pasake tiek kiek galejo pasakyt ,nors pati lankausi pas privatu ginekologa ,jis kai ateinu visad eho daro ,bet per daug konkreciai nieko nepasakoja ,tad labai dziaugiuosi ten nuejus ,vis skaiciukai geri siek tiek apramino ,ir ta savaite iki pirmad truputy lengviau islaukt yra
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2013 04 18, 08:14)
Labai aciu uz isaminu atsakyma 4u.gif ,bet įdomu ar kad ir gerai vaikutis vystosi ,ir skaiciukai atitinka ,ar tai visgi nieko nereiskia ,gavoju jei yra ytarimas dauno ligai tai gal galvytes ismatavimai neatitiktu ,ar tai neturi reiksmes ?
Papildyta:

Na nebutinai, jei yra itarimas Dauno sindromui gali ir viskas atitikti, man pvz 12 sav. buvo didesne kaklo rauksle, o visa kita buvo tobula, vaisius vystesi pgl visas normas, tiek galvyte tiek visi kiti organai, dar ziuri ar yra nosies kaulas, kuris yra svarbus Dauno ligai. Zodziu ziuri i visuma, echo gali ir neparodyt kad vaisius turi DS, todel ir tiriama kompleksiskai,t.y. ziuri echo, ima krauja, skaiciuoja tikimybes, ir tuomet jei reikia daro VVT,kuris jau tikrai parodo ar vaisius turi DS ar ne, svarbu nesinervuokite, manau viskas turetu buti gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 17, 10:17)
na bet mano atveju, tie itarimai nera labai jau rimti. echo graziausiai viskas o ir PRISCA 2 rezultatai neblogi. Jei na ta minusine grue, tai drasiai vaziuociau

Klausykite, Jusu rezultatai yra tikrai geri. Nesinervuokite ir persijunkite i ka nors malonesnio smile.gif
Atsakyti