Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Gal kas galite paaiškinti, kada vis dėl to reiktų darytis genetinius tyrimus - genetikos klinikos psl randu kad daromas tyrimas:

11-13 sav.
18-22 sav.

o 14-17 netikslinga ar kaip? nes gruodžiui nespėjau užsiregistruot į Santariškes, o sausį jau bus 14-18 sav. Tai netinka ar kaip?

ir kartosiuos - jei kam atliktų gruodžio antros pusės talonėlis, labai labai norėčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiBo: 11 lapkričio 2013 - 10:47
QUOTE(LiBo @ 2013 11 11, 11:46)
Gal kas galite paaiškinti, kada vis dėl to reiktų darytis genetinius tyrimus - genetikos klinikos psl randu kad daromas tyrimas:

11-13 sav.
18-22 sav.

o 14-17 netikslinga ar kaip? nes gruodžiui nespėjau užsiregistruot į Santariškes, o sausį jau bus 14-18 sav. Tai netinka ar kaip?

ir kartosiuos - jei kam atliktų gruodžio antros pusės talonėlis, labai labai norėčiau...

Kadangi ėjau abu kartus, tai galiu papasakot, ką man abu kartus darė.
12-tą savaitę pamatavo spranduko raukšlę, apžiūrėjo echoskopu. Kadangi viskas buvo normos ribose, nei kraujo, nei vaisiaus vandenų neėmė. Kai registravausi, minėjo, kad vėliausiai sprando raukšlės peršviečiamumą galima matuoti 13 sav. + 3 dienos.

18-kos savaičių paėmė kraują (kiek suprantu - Prisca I), apžiūrėjo viską echoskopu. Dar paskyrė ateit kai bus 22 savaitės, nes 18-kos dar ne viskas matosi, ką norėjo pamatyti.

Beje, 12-tai savaitei ir aš nespėjau užsirašyti valdiškon, tai ėjau privačiai į Genetikos kliniką. Konsultacija ir echoskopija kainavo 250 Lt.
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2013 11 11, 12:33)
Kadangi ėjau abu kartus, tai galiu papasakot, ką man abu kartus darė.
12-tą savaitę pamatavo spranduko raukšlę, apžiūrėjo echoskopu. Kadangi viskas buvo normos ribose, nei kraujo, nei vaisiaus vandenų neėmė. Kai registravausi, minėjo, kad vėliausiai sprando raukšlės peršviečiamumą galima matuoti 13 sav. + 3 dienos.

18-kos savaičių paėmė kraują (kiek suprantu - Prisca I), apžiūrėjo viską echoskopu. Dar paskyrė ateit kai bus 22 savaitės, nes 18-kos dar ne viskas matosi, ką norėjo pamatyti.

Beje, 12-tai savaitei ir aš nespėjau užsirašyti valdiškon, tai ėjau privačiai į Genetikos kliniką. Konsultacija ir echoskopija kainavo 250 Lt.

Ačiū! o genetikos klinikoje eilių nebuvo? prieš kiek laiko rašėtės?
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2013 11 11, 14:02)
Ačiū! o genetikos klinikoje eilių nebuvo? prieš kiek laiko rašėtės?

4u.gif atsakysiu as,nes irgi lankausi GK.jei nori pasirinkt laika,geriau pries 2 savaites ar tris registruotis.tikrai nera tokiu eiliu kaip santariskese.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2013 11 11, 17:43)
4u.gif atsakysiu as,nes irgi lankausi GK.jei nori pasirinkt laika,geriau pries 2 savaites ar tris registruotis.tikrai nera tokiu eiliu kaip santariskese.

Sveikos, sian genetike rado golfo kamuoliuka sirdelyje , ir slaunikaulys atsilieka 5 dienom. Tai yra dauno pozimiai, ryt VVT , po dvieju dienu atsakymai.
Atsakyti
Sveikos.
turiu klausimą ir aš .Mano labai artima draugė yra mano vienmetė (39 m.) darėsi genetinį tyrimą ir jai parodė DS riziką 1:1250. Gal kas gali patarti ar verta važiuoti į Kauną tolimesniems tyrimams ar tai normalus statistinis rodiklis pagal amžių,o gal jai laukti 20 savaitės kai bus pakartotiniai tyrimai,nes gyvenam Klaipėdos rajone ir "lyšnų" tikrai nėra.
Jos ginekologė,pas kurią buvom pakomentavo,kad visoms virš 35-kerių rodo riziką ir tai yra normalu,o vat genetikė patarė kuo greičiau apsispręsti darysis ji vaisiaus vandenų tyrimą ar ne...
Na,žodžiu panikuojam abi ir ji ir aš doh.gif
Jos vyras sužinojęs,kad yra rizika griežtai sako,kad jei yra rizika,vadinas kažkas netvarkoj, ir kad mano draugė turi darytis valymą,nes nei jie nepatęms ,nei vaikui reiks sergančiam mučytis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marti 35: 11 lapkričio 2013 - 22:28
QUOTE(marti 35 @ 2013 11 11, 23:23)
Sveikos.
turiu klausimą ir aš .Mano labai artima draugė yra mano vienmetė (39 m.) darėsi genetinį tyrimą ir jai parodė DS riziką 1:1250. Gal kas gali patarti ar verta važiuoti į Kauną tolimesniems tyrimams ar tai normalus statistinis rodiklis pagal amžių,o gal jai laukti 20 savaitės kai bus pakartotiniai tyrimai,nes gyvenam Klaipėdos rajone ir "lyšnų" tikrai nėra.
Jos ginekologė,pas kurią buvom pakomentavo,kad visoms virš 35-kerių rodo riziką ir tai yra normalu,o vat genetikė patarė kuo greičiau apsispręsti darysis ji vaisiaus vandenų tyrimą ar ne...
Na,žodžiu panikuojam abi ir ji ir aš  doh.gif
Jos vyras sužinojęs,kad yra rizika griežtai sako,kad jei yra rizika,vadinas kažkas netvarkoj, ir kad mano draugė turi darytis valymą,nes nei jie nepatęms ,nei vaikui reiks sergančiam mučytis...

bet 1:1250 nėra rizika, čia puikūs rezultatai. aišku, reikia žiūrėt ir echoskopijos duomenis. o ji tik kraujo tyrimus darėsi? aš gavusi tokį atsakymą visai rami būčiau. man su ketvirtu vaikiuku buvo DS 1:600, bet echoskopija gera, genetikė nesiūlė darytis vvt ir viskas puiku.
ir valymo dėl šių duomenų jai tikrai niekas nedarys, jei jai jau virš 12 savaičių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaira: 11 lapkričio 2013 - 22:33
Arteja ir man genetiniai tyrimai labai kazko sirdelej neramu..tikiuosi viskas bus gerai. O beja ar pirmo vizito metu ir daro echoskopija ar buna tiesiog koks pokalbis ir tada nusprendzia ar ziureti echoskopu?
Atsakyti
Echoskopjia -viskas puikiai,tik kad daktarė sakė,kad netinkamas laikas 15 savaičių buvo,bet gi laiko nepasirinksi,eina gi viskas palei talonus doh.gif .Jo tik kraują ėmė,bet tai kiek jo ėmė vaje vajė biggrin.gif
Ot ačiū,už geras naujienas,ryt iš ryto nuveisiu pas ją pradžiuginti ir nuraminti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marti 35: 11 lapkričio 2013 - 22:39
QUOTE(marti 35 @ 2013 11 11, 23:37)
Echoskopjia -viskas puikiai,tik kad daktarė sakė,kad netinkamas laikas 15 savaičių buvo,bet gi laiko nepasirinksi,eina gi viskas palei talonus  doh.gif .Jo tik kraują ėmė,bet tai kiek jo ėmė vaje vajė  biggrin.gif
Ot ačiū,už geras naujienas,ryt iš ryto nuveisiu pas ją pradžiuginti ir nuraminti  4u.gif

tai jau tikrai, su tokiais duomenimis mažiausiai jaudintis reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marti 35 @ 2013 11 11, 23:23)
Sveikos.
turiu klausimą ir aš .Mano labai artima draugė yra mano vienmetė (39 m.) darėsi genetinį tyrimą ir jai parodė DS riziką 1:1250.

Man 33, mano rizika net didesnė 1:1156 berods, tai genetikė sakė, kad tai yra puikus rodiklis ir nieko daryt nereikia.

Čia paskaičius merginų istorijas, tai ir su rizika 1:50 gimdo sveikus vaikučius. Be to pasiskaičiavus procentiškai 1:50 tėra tik 2% tikimyb4, o Jūsų draugės atveju tikimybė yra 0,08 proc. Gal šis skaičiukas gražiau skamba? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2013 11 12, 00:10)
tai jau tikrai, su tokiais duomenimis mažiausiai jaudintis reikia smile.gif

tie duomenys tik tikimybe, pazistu viena kur buvo 1:7000 ir ta viena dauniuke begioja dabar namuose . 100% tik VVT duoda atsakyma. Pati dariausi ie jei dar reiktu daryciausi nesvarstydama. Bet cia kiekvenos apsispremdimas. ir labai gaila kad musu valstybeje tai i finansus atsiremia sad.gif
Atsakyti