QUOTE(Vvarliokas @ 2013 10 23, 10:51)
Kokie stereotipai Statistiškai tik 5-10 proc neįgalių vaikų gimsta asocialiose šeimose (o tas "savaime aišku"... oiiii manau mažai tokių šeimų gyvai matėt - nustebtumėt kiek stiprių vaikų pasigimdo tie "prasigėrę", "degradavę" žmonės... kad ir kaip ten būtų - gyvenimas žaidžia pagal savo taisykles). Likusieji gimsta normalioms, išsilavinusių, jaunų (kadangi tik nuo 35 metų moteris priklauso rizikos grupei, taigi jaunoms nėštukėms būna kad iš viso nepasako apie genetinių tyrimų galimybę ir pan, mat jos jaunos, iš gerų šeimų, išsilavinusios, šeimose nėra apsigimimų, pirmi neštumai, echoskopijos nerodo patologijų ir priežąsčių net tam pačiam "prisca" tyrimui.....) taip taip jaunoms šeimoms... kurios anei geria, anei rūko, nei narkotikus vartoja.... Va ima gamta ir pažaidžia su jų likimais rusišką ruletę... Planuoji, lauki, myli, svajoji, pagimdai - ir še tau "laimingas bilietas" Dirbu su įvairiomis šeimomis, realiai susiduriu su begale atveju šeimose - be galo daug šaunių šeimų yra "apdovanotos" tokiomis staigmenomis. Ir čia joks "savaime aiškumas" nebegalioja
taip, ačiū Dievui, mažai mačiau tokių šeimų, bet nelaimei, beveik mano matytų visų vaikai turi šiokių tokių atsilikimų. realiai aš ir nenoriu gilintis į statistikas, kas, kokie ir kokius pagimdo, čia jau daugiau gilinasi tie, kurie gavo tą nelaimingą bilietą. aš tai tokia minimali interesantė, tik dėl to įsigilinau, nes turėjau 3 kartus eiti tirtis į genetikos centrą. ir savo laiku buvau labai pasigailėjusi, kad susiradau šią temą. nes čia gavau daugiau baimių, nei patirties. kažkaip gyveni žmogus, padarai ką tau liepia, gauni puikius tyrimų atsakymus (aišku, paskutinis paaiškės tik po gimdymo) ir ramus, o kai paskaitinėji kas būna kitiems, gali pradėti gyventi panikoje ir aplink matyti vien įtarimus, baimes, nesaugumo jausmą. čia kaip ir sako susirgus imk ieškot informacijos internete, tai prisikaitysi ir prisigalvosi, kad tau turbūt paskutinė vėžio stadija geriau žinoti daugiau, nei mažiau, bet viskas su saiku, nereikia gyventi baimėse, paranojose, neieškoti to, ko nėra, nesivilti, kad taip bus, nes tikrai nebūtinai bus. gamta gal ir daug klaidų padaro, bet vis tiek mažiau nei daugiau. nebūtina visiems koncentruotis ties ta klaidinga puse.
dar. gal aš ir klystu, ne taip suprantu, bet kažkaip taip atrodo, kad tos, kurios pagimdė ne visai sveikus vaikučius, ateina čia su savo baimėmis ir graužatimi, kad laiku kažko nepadarė, nepadarė iki galo, su graužatimi, kad ėmė ir atsirado tas vaikutis. taip, bet kuri negalia yra baisu, liūdna, skausminga, saugok Dieve visus nuo to, bet gal dėl to, kad man taip nėra, aš kartais nelabai suprantu ar galima graužtis dėl vaiko, kuris jau yra, man atrodo tą, kuris yra, reikia priimti jau be bet kokių graužačių, be svarstymų, kad velnias, būčiau žinojusi, būčiau išvaliusi jį ir viskas, jo čia nebūtų. tiesiog iš šono skaitant, tikiuosi aš ne taip suprantu, bet liūdna dėl vaikučių, dėl kurių apgailestaujama, kad jie apskritai gimė.