Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Ciccio @ 2013 10 22, 11:48)
O tokių pasiryžusių auginti invalidus pilni "Bėdų turgūs" ir spauda. Manau, jei jau pasiryžai rizikuoti ir auginti invalidą - neturi teisės skųstis ir prašyti užuojautos ar paramos.

na i krastutinimus iseiti nereiketu 4u.gif bet kur pilni bedu turgus, as manau net nezinojo, kad taip bus, tokie gims mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2013 10 22, 12:51)
na i krastutinimus iseiti nereiketu 4u.gif bet kur pilni bedu turgus, as manau net nezinojo, kad taip bus, tokie gims mirksiukas.gif

apskritai gyvenime nesi apsaugotas nuo nieko, kaip lemta taip bus, gali pagimdyt visiškai sveiką, nežinia kokia nelaimė gali nutikti ir auginsi neįgalų. nereikia labai paranojiškai į viską žiūrėti. aš už genetinius tyrimus, pati visus kartus dariausi, kai tik buvo tam pagrindas. bet baisu gyventi ir baimėje, visą laiką įsivaizduojant, kad galbūt laukiuosi neįgaliuko. be tyrimų jokios ramybės unsure.gif man atrodo taip dar greičiau negandos prišaukiamos.
Atsakyti
Manau yra skirtumas, kai kažkas atsitinka gyvenimo bėgyje, ir kai savo noru apsisprendi nesitirti, arba išsityrusi vistiek nusprendi gimdyti ir auginti neįgalų vaiką. Kita vertus, aš esu gan kategoriška kai kuriais klausimais - vienos gimdo invalidus tikėdamos, kad neša dievo duotą kryžių ir kenčiantiems dangus (visiškas savęs apgaudinėjimas), kitos iš sveikų vaikų padaro "invalidus" - nutukusius, išlepusius, neišauklėtus.
Mano atvejis toks, kad nors ir nepriklausau rizikos grupei, tačiau visus kartus dariausi tyrimus privačiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 22 spalio 2013 - 12:31
QUOTE(Ciccio @ 2013 10 22, 13:25)
Manau yra skirtumas, kai kažkas atsitinka gyvenimo bėgyje, ir kai savo noru apsisprendi nesitirti, arba išsityrusi vistiek nusprendi gimdyti ir auginti neįgalų vaiką. Kita vertus, aš esu gan kategoriška kai kuriais klausimais - vienos gimdo invalidus tikėdamos, kad neša dievo duotą kryžių ir kenčiantiems dangus (visiškas savęs apgaudinėjimas), kitos iš sveikų vaikų padaro "invalidus" - nutukusius, išlepusius, neišauklėtus.
Mano atvejis toks, kad nors ir nepriklausau rizikos grupei, tačiau visus kartus dariausi tyrimus privačiai.

aš irgi iš tų, kurios ėjau tirtis tam, kad žinočiau gimdyt ar ne. mano nuomone gimdyti neįgalų, kai tikrai tą žinai, yra egoistiška, nes ne vien save užkrausi bėda, bet ir artimuosius, kitus savo vaikus, o labiausiai nuskriaustas bus tas, kuris gimė, nes jam reikės pastovios priežiūros, nežinia kaip gyvenimas pakryps, kiek jį galėsi prižiūrėti ir kas bus paskui.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2013 10 22, 12:48)
Kuo baigėsi privalomų skiepų atšaukimas jau ne paslaptis - vėl atsiranda pranešimų apie atsinaujinusias ligas. Teigti, kad nuo privalomų genetinių tyrimų pereisime prie privalomų abortų teigti yra absurdiška. Čia tas pats, kas teigti, jog draudimas vairuoti išgėrus baigis tuo, kad automobilius galės įsigyti tik visiški abstinentai. O tokių pasiryžusių auginti invalidus pilni "Bėdų turgūs" ir spauda. Manau, jei jau pasiryžai rizikuoti ir auginti invalidą - neturi teisės skųstis ir prašyti užuojautos ar paramos.

O dar kitos pagimdo neįgaliuosius nežinodamos, kad gims neįgalusis... O jus visas "sumaunat" ant vieno kurpalio... Kategoriškumas ne visada reiškia tiesingumą schmoll.gif Kita ir atsakinga, ir tyrimus pasidariusi, ir pagal visus "jums tinkancius" kanonus gyvenanti butybė gali būti visai kitokioj situacijoj... Ir štai šašt NETIKĖTUMAS... Ir jinai gi, kaip suprantu, turi po lapais slėptis tik dėl to, kad likimas lėmė jog nevisagaliai gydytojai kažko nepamatė??? Tik va ji nebeturi pasirinkimo ryžtis ar nesiryžti auginti "kitokį" - ant jos rankų tas mažytis "kitoks" jau yra jos VAIKAS.. Bet ką aš čia į sentimentus... pamiršau, kad jums sentimentai svetima... Buti tiesmuku, nereiškia būti bejausmiu doh.gif
Atsakyti
Netikėtumai yra netikėtumai - gimdymo trauma, gyvenimo bėgyje atsitikusi nelaimė, gydytojų klaidos, ne apie tai kalba. Yra netikėtumas - kaip ir rašiau prieš tai (paskaityk atidžiau), yra sąmoningas apsisprendimas sužinojus rezultatus arba išvis sprendimas nežinoti. Manau, kad kiekviena besilaukianti moteris priklauso ji ar nepriklauso rizikos grupei, privalo pasidaryti genetinius tyrimus. Tai niekaip nesusiję su sentimentais.
Atsakyti
Iš tiesų šią temą "neišvengiamai" aplanko be galo didelis skaičius mamyčių (o gal ir tėvelių) jau auginančių neįgaliukus... (o taip lt yra be galo daug šeimų, kurias taip "apdovanojo"likimas). Ją aplanko būtent tie "atsakingieji" (galbūt mąstantys apie antrus trečius vaikiukus po neįgaliuko arba tie kuriems apskritai svarbu viskas), nes tie kurie nusprendžia prisiimti bet kokią "likimo dovaną" čia užsuka tikrai rečiau jei apskritai užsuka... Paprasčiausia logika - na koks gi tikslas domėtis, jei tau tai neaktualu ir neketini tų tyrimų darytis... g.gif Taigi, moralizavimas toms "neatsakingoms", ar tiesiog kitaip nei Jūs mąstančioms šeimoms manau mažai tikslingas g.gif O va, tą dieną kai tampi mama, ja nebūti nebegali. O jei tavo vaikutis, dar ir „kitoks“... Galim nesureikšminti šito, būti plačių pažiūrų ir be galo šaunios, tačiau kad ir kaip būtų – pokalbiui pakrypus neįgaliųjų gimimo, jų lavinimo, vaikučių auginimo, „kitokių“ žmogučių integracijos ar dar kokiai nors mūsų kely pasitaikiusiai tematikai – nebesam ir niekam nebebūsim „nejautrios“ šioms temoms... Tik vienos daugiau, kitos mažiau mirksiukas.gif Va čia ir "išplaukia" sentimentai (mūsų "jautriųjų" sentimentai) rolleyes.gif Nes šiaip jau daugelyje temų aš linkusi pritarti jūsų nuomonei ir būtų nenormalu jei kur nors ji neišsiskirtų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2013 10 22, 12:48)
Teigti, kad nuo privalomų genetinių tyrimų pereisime prie privalomų abortų teigti yra absurdiška.

kokius genetinius tyrimus siulot daryt? VVT? Biopsija? g.gif uz kokius pinigus? Ak, jus "tik" apie PRISCA? O ka tas tyrimas duoda? 1:500 daug ar mazai? Mazai? Bet dvi is tukstancio neigalu pagimdys! Tikimybe tam ir tikimybe, kad nepritaikoma vienam konkreciam atvejui.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 10 22, 16:48)
Ak, jus "tik" apie PRISCA? O ka tas tyrimas duoda? 1:500 daug ar mazai? Mazai? Bet dvi is tukstancio neigalu pagimdys! Tikimybe tam ir tikimybe, kad nepritaikoma vienam konkreciam atvejui.

bet kaip gaila, kad tai tik tikimybe, ir kazin ar tiksli.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2013 10 22, 18:05)
bet kaip gaila, kad tai tik tikimybe, ir kazin ar tiksli.. ax.gif

tikslios ar netikslios tikimybes nebuna... tiesiog tie duomenys daugiau- maziau beverciai kalbant apie konkretu zmogu.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 10 22, 17:14)
tikslios ar netikslios tikimybes nebuna... tiesiog tie duomenys daugiau- maziau beverciai kalbant apie konkretu zmogu.

tai panasiai ir sakau, gaila, kad tikimybe, o ne tikslu, kad tikrai kazkas yra.. nes visgi ar 1:50 ar 1:500, jokio skirtumo galu gale ir neina sprendimu daryti..
ir man keista, kad kitos pasidaro kraujo tyrumus, nu ir ka, nurimo.. bet yra vistiek tikimybe.. skaudziausia, kad kad ir tas vandenu tyrimas tiria tik nuo 3 sindromu.. o kiek yra n visko.. ir kiek nevisagale medicina, va to labiausiai gaila verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2013 10 22, 18:24)
tai panasiai ir sakau, gaila, kad tikimybe, o ne tikslu, kad tikrai kazkas yra.. nes visgi ar 1:50 ar 1:500, jokio skirtumo galu gale ir neina sprendimu daryti..
ir man keista, kad kitos pasidaro kraujo tyrumus, nu ir ka, nurimo.. bet yra vistiek tikimybe.. skaudziausia, kad kad ir tas vandenu tyrimas tiria tik nuo 3 sindromu.. o kiek yra n visko.. ir kiek nevisagale medicina, va to labiausiai gaila verysad.gif

na, nuo 4 rimtu sindromu (dar Tiornerio, kai 45X) ir siaip pilna kariotipa suzinai, bet jei nera pilnos trisomijos bet yra kariotipo pakitimu irgi velnias zino ka su tokia info daryt, nes kaip atsileps- neprognozuojama doh.gif

Man dar kruciau buvo: 1:50 ir 1:5 blink.gif doh.gif Abu vaikai sveiki, bet nervu kiek kainavo... jei dar kada gyvenime teks su tuo susidurt- niekad nesidarysiu kraujo schmoll.gif Pasidarai vvt- ir zinai bent del baisiausio, o kraujas tik nervu gadinimas, kas savaime nezinia kaip vaikui gali atsilept verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 22 spalio 2013 - 20:28