Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(liepa27 @ 2013 10 17, 16:36)
4u.gif as nueiciau,nes seimos klinikoj 19 sav nieko bloga nemate,o po savaites nuvykau pas genetike,nes irgi buvo rekomenduota pasirodyt 20 sav,ir suneramino.padidinta tulzies pusle,vel reiks atvykr echo po 4-6 sav. verysad.gif o echoskopija nemanau,kad kenkia,man kas menesi daro,bet nesuku galvos del to,kaip tik ramiau, kai pasiziuri.

Aciu uz atsakyma , taip ir padarysiu , tikrai bus ramiau , nes isproto varo tas laukymas
Atsakyti
QUOTE(Kamile_xx @ 2013 10 17, 09:47)
Pagaliau praėjo ilgasis laukimo mėnuo. Pirmadienį dariausi vvt - tikrai nieko baisaus ar skausmingo. Vakar sužinojau rezultatus - viskas gerai, Dauno/Edvardso/Patau sindromai nepasitvirtino. Sunkiausia buvo gyventi nežinioje. O dabar jau lengviau atsikvėpiau. Sėkmės visom, kurių laukia tokie išbandymai.

Sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamile_xx @ 2013 10 17, 13:28)
Po VVT tik tą dieną sakė daugiau pagulinėti, paskui porą dienų - mažiau fizinio krūvio, jokių santykių su antrąją puse. Vėliau - įprastas ritmas. Dar kurį laiką pagerti magnį (jį reikėjo pradėti gerti 10 dienų iki procedūros).
Ir tikrai neskauda. Labiau jaučiau prispaustą prie pilvo echoskopą (žiūri, kurioje vietoje lėliukas, kur jo nėra - ten duria), nei adatą. Ant pleistriuko taškelis kraujo, ant odos - jau nieko nebesimato.

o apie magni man nieko nesake unsure.gif
Atsakyti
Man prieš VVT genetikė neliepė gerti magnio. Tik po šio tyrimo liepė nusipirkti jo ir pagerti savaitę du kartus dienoje dėl viso pikto.
Atsakyti
QUOTE(Vilibor @ 2013 10 18, 09:41)
Man prieš VVT genetikė neliepė gerti magnio. Tik po šio tyrimo liepė nusipirkti jo ir pagerti savaitę du kartus dienoje dėl viso pikto.

tai gerai, palauksiu po, ka pasakys smile.gif
Atsakyti
Gal kam reikia talonelio lapkricio 6 dienai,pas genetike Krasovskaja Santariskese? g.gif Draugei ,deja ,atliko talonelis. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2013 10 18, 09:26)
o apie magni man nieko nesake unsure.gif

Du kartus teko darytis vvt ir abu kartus negeriau jokio magnio, tik po proceduros ta diena ir sekancia pasidarydavau "tinginio diena" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panele Morta @ 2013 10 16, 09:56)
sveikos. ar kuri daretes paskutiniu metu biopsija? man kita savaite, bet tiek bijau... o kita diena po jos issamus ultragarsas.. dabar visokiu minciu kyla, o gal nesidaryt tos biopsijos, bet pirmagimis su negalia, gydytojas rekomenduoja, nors kraujo tyrimai neblogi g.gif pirminis del dauno 1:399, o antrinis nelabai suprantu ziuredama i lapa isduota (ginekologei israsa pasiemiau), yra final risk ir cutoff, tai i kuri ziuret g.gif

Biopsija siandien dariausi, nera malonu, bet to jausmo negaleciau ivardinti skausmu. Labiau jau po visko toks vel gi idomus jausmas pilve, lyg pamaudenimas pries mmm.

O del genetiniu tyrimu darymo nedarymo!!! Is asmenines skaudzios patirties sakau - VISADA!!!!! Ir nesvarbu nei amzius, nei niekas, net jei jau pirmas vaikas sveikas. Mano atveju niekas ir nesitikejo kad antras vaikas po pirmo sveiko bus apsigimes, tad ramiai nesiojau, o kad jis apsigimes suzinojom per velai verysad.gif
Kaip noreciau, kad Lietuvoje jie butu daromi visiems is eiles, kaip kazkurioj saly.
Atsakyti
*DonAngel* labai tave palaikau. Linkiu, kad viskas paaisketu ir susilauktumet dar ne vieno mazylio.

As irgi esu uz genetinius tyrimus. Tikiuosi ateis laikas, kai juos darysi visoms nesciosioms.
Atsakyti
QUOTE(*DonAngel* @ 2013 10 21, 21:01)
Kaip noreciau, kad Lietuvoje jie butu daromi visiems is eiles, kaip kazkurioj saly.

QUOTE(VaidaSa @ 2013 10 21, 23:42)
As irgi esu uz genetinius tyrimus. Tikiuosi ateis laikas, kai juos darysi visoms nesciosioms.

g.gif O kokiu tikslu? As visai nebuciau uz kad milijonai butu svaistomi darant brangius tyrimus "visoms is eiles". As uz tai kad visos is eiles butu informuotos apie galima rizika ir pagristai sprestu, ar joms tu tyrimu reikia. Nes ivedus privalomus tyrimus visoms is eiles koks butu kitas zingsnis? Privalomas abortas jei vaikas apsigimes visoms is eiles? g.gif Beto, genetiniai tyrimai nustato mazyte dali galimu apsigimimu, tai ka su likusiais daryt? Sitie tyrimai turi buti prienami kiekvienai o ne tik rizikos grupei, informacijos turi buti suteikiama daug daugiau, nes "esu jauna-sveika, man nieko nereikia"- paplytes akmens amziaus poziuris doh.gif Bet ne visos nori zinot, ir jos turi teise nezinot.
Atsakyti
QUOTE(*DonAngel* @ 2013 10 21, 20:01)
Biopsija siandien dariausi, nera malonu, bet to jausmo negaleciau ivardinti skausmu. Labiau jau po visko toks vel gi idomus jausmas pilve, lyg pamaudenimas pries mmm.

O del genetiniu tyrimu darymo nedarymo!!! Is asmenines  skaudzios patirties sakau - VISADA!!!!! Ir nesvarbu nei amzius, nei niekas, net jei jau pirmas vaikas sveikas. Mano atveju niekas ir nesitikejo kad antras vaikas po pirmo sveiko bus apsigimes, tad ramiai nesiojau, o kad jis apsigimes suzinojom per velai  verysad.gif 

aciu uz pasidalinima patirtimi 4u.gif rytoj jau TA diena, butinai nusprendziau darytis, nes atsakymai itakos musu sprendima.. ka toliau daryt..

o ar visoms, kad darytu, nepritarciau, gi yra, kurios bet kokiu atveju augintu vaikeli, tai jos ir zinoti nenori.. aisku, as spaudziu ranka tokiomis, deja, as esu is tu, kuri pasiryztu nutraukti nestuma, jeigu kas blogai bus.. deja, ne viska parodo, aisku ir neigalumai skiriasi, pvz musu vaikas gali gyventi pilnaverti gyvenima, aciu dievui, bet turi negalia, o ta, ka turi, niekas negali ir negalejo nuspet, jokie gydytojai.. mylim vaika be galo, bet jei parodys ka blogo siam nestumui.. bet is siu tyrimu, tai..
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 10 22, 04:16)
g.gif O kokiu tikslu? As visai nebuciau uz kad milijonai butu svaistomi darant brangius tyrimus "visoms is eiles". As uz tai kad visos is eiles butu informuotos apie galima rizika ir pagristai sprestu, ar joms tu tyrimu reikia. Nes ivedus privalomus tyrimus visoms is eiles koks butu kitas zingsnis? Privalomas abortas jei vaikas apsigimes visoms is eiles?  g.gif

Kuo baigėsi privalomų skiepų atšaukimas jau ne paslaptis - vėl atsiranda pranešimų apie atsinaujinusias ligas. Teigti, kad nuo privalomų genetinių tyrimų pereisime prie privalomų abortų teigti yra absurdiška. Čia tas pats, kas teigti, jog draudimas vairuoti išgėrus baigis tuo, kad automobilius galės įsigyti tik visiški abstinentai. O tokių pasiryžusių auginti invalidus pilni "Bėdų turgūs" ir spauda. Manau, jei jau pasiryžai rizikuoti ir auginti invalidą - neturi teisės skųstis ir prašyti užuojautos ar paramos.
Atsakyti