Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Mergiona @ 2013 08 21, 09:50)
Diplo- tai DS pagal krauja, neatsizvelgus i raukslele.

Rimtai? Tai štai kodėl ginekologė sakė, kad nepilni rezultatai surašyti... Lygiai už savaitės turėčiau gauti pakartotinį Prisca I, tikiuosi man paaiškins rezultatus blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2013 08 21, 12:06)
ES ir Patau parodo pirmas Prisca, jei DS zemas tai ir tie bus zemi. Tik nervinis vamzdelis lieka.

Prisca II parodo tas pačias statistikas, kaip ir Prisca I (DS, ES) o papildomai - ir nervinio vamzdelio pažeidimus.
Dėl to, kad DS žemas ir kiti bus žemi - nesutinku. Bent jau ankstesnėse temose mamyčių pasidalinti rezultatai tam prieštarauja. Be to, PRISCA tyrimo metu matuojamas HCG lygis. Kai HCG didesnis, didėja tikimybė dėl Dauno sindromo, kai HCG mažesnis - didėja tikimybė dėl ES.
Atsakyti
QUOTE(kamputyje @ 2013 08 21, 14:20)

Prisca II parodo tas pačias statistikas, kaip ir Prisca I (DS, ES) o papildomai - ir nervinio vamzdelio pažeidimus.
Dėl to, kad DS žemas ir kiti bus žemi - nesutinku. Bent jau ankstesnėse temose mamyčių pasidalinti rezultatai tam prieštarauja. Be to, PRISCA tyrimo metu matuojamas HCG lygis. Kai HCG didesnis, didėja tikimybė dėl Dauno sindromo, kai HCG mažesnis - didėja tikimybė dėl ES.

fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Dioryte @ 2013 08 21, 13:42)

Ne ne ne.. nebijokit smile.gif Turėjau omenyje, kad vienoms visos rizikos mažos, kitoms viena iš rizikų didesnė. Bet kad būtų konkreti priklausomybė tarp DS ir ES, tai nelabai tikėtina.
Atsakyti
QUOTE(Dioryte @ 2013 08 21, 13:47)
Tai gal man tada cia uk irgi padare tuos ES ir Patau? Nes kiek girdejau, kai daro DS tai kartu padaro ir siuos du, bet jeigu tyrimas geras, tai net nesiuncia daryti antro kraujo tyrimo... Dabar belieka nervinio vamzdelio, reikia kazkaip issiprasyti, nes cia jei pats neprasysi tai jie ir nedarys gal... O jus tikrai zinot, kad jei maza DS tikimybe, tai bus ir tu dvieju mazza? smile.gif nuraminkit mane, prasau biggrin.gif biggrin.gif

per PRISCA I tyria du hormonus beta-HCG ir PaPP-a. Jei yra didele DS tikimybe tai gaunamas toks atsakymas: beta-HCG daug aukstesnis uz norma, PaPP-a daug zemesnis uz norma. Prie ES ir Patau rezultatas buna: ir beta-HCG ir PaPP-a daug zemesni uz norma. Jei Jusu PaPP-a butu zemas- tai ir DS skaiciai nebutu tokie geri, o jei jis nera zemas- reiskia geri ir ES ir Patau skaiciai. 4u.gif A, ir dar ta raukslele iskaiciuoja- ji buna per didele (3mm ir daugiau) prie visu triju. Jei nera DS tai velgi nera ir tu dvieju.
Papildyta:
QUOTE(kamputyje @ 2013 08 21, 14:20)

zemiau paaiskinau. Jei pas Dioryte DS tikimybe butu "ribine"- 1:251, pvz- tikrai neteigciau taip drasiai del ES ir Patau, bet jei jos skaiciukas toks geras- danti duodu smile.gif ir del kitu. PaPP-a daug labiau tikimybes itakuoja nei HCG, o prie ES ir Patau- jis buna YPAC zemas.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 08 21, 15:54)
per PRISCA I tyria du hormonus beta-HCG ir PaPP-a. Jei yra didele DS tikimybe tai gaunamas toks atsakymas: beta-HCG daug aukstesnis uz norma, PaPP-a daug zemesnis uz norma. Prie ES ir Patau rezultatas buna: ir beta-HCG ir PaPP-a daug zemesni uz norma. Jei Jusu PaPP-a butu zemas- tai ir DS skaiciai nebutu tokie geri, o jei jis nera zemas- reiskia geri ir ES ir Patau skaiciai.  4u.gif A, ir dar ta raukslele iskaiciuoja- ji buna per didele (3mm ir daugiau) prie visu triju. Jei nera DS tai velgi nera ir tu dvieju.
Papildyta:
zemiau paaiskinau. Jei pas Dioryte DS tikimybe butu "ribine"- 1:251, pvz- tikrai neteigciau taip drasiai del ES ir Patau, bet jei jos skaiciukas toks geras- danti duodu smile.gif ir del kitu. PaPP-a daug labiau tikimybes itakuoja nei HCG, o prie ES ir Patau- jis buna YPAC zemas.

aciu uz paaiskinima, sunkiai cia, bet daugmaz supratau biggrin.gif tik vistiek norisi man ta PRISCA II pasidaryti tyrima. Ir dar tas nervinis vamzdelis ramybes neduoda. Bet kai ziurejau internete, tai jei tas nervinis vamzdelis pakites, tai turetu matytis ultragarse, ar as klystu?

Beje, mano rauksles mm buvo 1.6mm, tai cia suprantu kad irgi norma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dioryte: 21 rugpjūčio 2013 - 16:38
man genetikė Krasovskaja sakė, kad ES matomas ne tik iš kraujo, jis aiškiai matomas vien darant echoskopiją. jei DS echo gali nepastebėt, tai ED tikrai pastebės, nes atsilieka augimas, galva kiek pamenu gerokai mažesnė ir pn.
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2013 08 21, 18:45)
man genetikė Krasovskaja sakė, kad ES matomas ne tik iš kraujo, jis aiškiai matomas vien darant echoskopiją. jei DS echo gali nepastebėt, tai ED tikrai pastebės, nes atsilieka augimas, galva kiek pamenu gerokai mažesnė ir pn.

jo, ir ES ir Patau-labai jau sunkus ir daug pozymiu matoma. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Dioryte @ 2013 08 21, 17:38)
aciu uz paaiskinima, sunkiai cia, bet daugmaz supratau biggrin.gif tik vistiek norisi man ta PRISCA II pasidaryti tyrima. Ir dar tas nervinis vamzdelis ramybes neduoda. Bet kai ziurejau internete, tai jei tas nervinis vamzdelis pakites, tai turetu matytis ultragarse, ar as klystu?

Beje, mano rauksles mm buvo 1.6mm, tai cia suprantu kad irgi norma?

ne, nervinio vamzdelio pakytimai buna labai ivairus, buna net kazkoks "uzdaras" kur ir kraujas neparodo.

jo, norma thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos,sakykit gal zinot kaip echo nuotraukyteje sprando rauksles rodmuo zymimas(Genetikos klinikoje).ar isvis ant nuotraukytes jis nezymimas?
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2013 08 21, 19:49)
4u.gif sveikos,sakykit gal zinot kaip echo nuotraukyteje sprando rauksles rodmuo zymimas(Genetikos klinikoje).ar isvis ant nuotraukytes jis nezymimas?

jei zymimas tai NT
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 08 21, 20:50)
jei zymimas tai NT

4u.gif aciu,vadinasi mano nuotraukytej nera.MI kazkoks matmuo.bet sake,kad 1,1 raukslyte.dabar lauksiu kraujo tyrimu.kaip noretusi,kad jie nerodytu dideles rizikos,nes reiktu VVTdarytis.bet su mano amzium visko gali buti...
Atsakyti
1,1 yra labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 08 21, 21:24)
1,1 yra labai gerai  thumbup.gif

4u.gif taip,bet neziurint i tai gydytoja rekomendavo kraujo tyrima,nes gimdysiu 35 metu.tai su neramumu laukiu rytdienos,pranes atsakymus.bet,echoskopu nieko bloga nemate.labai miela,kelianti pasitikejima gydytoja-Benusiene.nors ejau privaciai i GK,nes sansu patekt i santariskes beveik jokiu.negaila ne lito.jei viskas gerai 20 savaiciu vel zadu pas ja vaziuot issamiai echoskopijai.tikrai nera ka lygint,kiek parodo eiliniu ginekol.kabinetu echoskopai,o kiek genetiku naudojami.diena ir naktis.
Atsakyti