Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(*AMRI* @ 2013 07 04, 16:23)
Manau,kad jus pati netiksleia informacija pateiket.Pati genetini tyrima ir visus kt. dariausi 17sav.Viska ismatavo ir suskiciavo ir t.t.O privaciai tyrimas kainuoja iki 600lt.

Mes tikriausiai šnekam apie skirtingus tyrimus. Iš Sorpo klinikos kainyno Prenatalinis FISH (13, 18, 21, X ir Y chromosomos) (vaisiaus vandenys) 1300,00 Lt Kas yra Fish tyrimas, info. Nebent kitur žymiai pigiau kainuoja, bet nelogiška, kad daugiau nei per pus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonrisita: 04 liepos 2013 - 18:05
Apie kokį čia genetinį tyrimą kalbat? Genetiniai tyrimai yra trijų pakopų - prisca I, prisca II ir vaisiaus vandenų tyrimas... jei pirminiai tyrimai rodo dideles rizikas , rezultatui uztikrinti daromas vaisiaus vandenų tyrimas (kitaip, Amniocentezė).
Taigi labai paprasta :
Tyrimas atliekamas
PIRMĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-I) – nuo 11 iki 13 +6 d. nėštumo savaitės
ANTRĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-II) – nuo 14 + 3 d. iki 22 nėštumo savaitės

PRISCA-I tyrimo metu pacientės kraujyje matuojama:
PAPP-A (nėštuminis plazmos baltymas A);
β-HCG (laisvas beta žmogaus chorioninis gonadotropinas);
Ultragarsinio tyrimo (UG) metu matuojama sprando raukšlė (NT).

NT – tai papildomas tyrimas (atliekamas nuo 11 nėštumo savaitės), smarkiai padidinantis PRISCA-I tyrimo tikslumą.

Pirmame nėštumo trimestre įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Evardso sindromais

PRISCA-II tyrimo metu pacientės kraujyje matuojama:
AFP (alfa fetoproteinas);
HCG (žmogaus chorioninis gonadotropinas);
u-Estriolis (nekonjuguotas laisvas estriolis).

Antrame nėštumo trimestre įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Evardso sindromais, nervinio vamzdelio pažeidimu.

Vaisiaus vandenų tyrimas dažniausiai atliekamas esant didelėms rizikoms pirminių tyrimų atsakymuose. Tyrimą galima atlikti bet kurioje nėštumo stadijoje pradedant 10-12 nėštumo savaite.
Vieno tyrimo metu nustatoma 13, 18, 21, X ir Y chromosomų skaičiaus pakitimai. Tai dažniausiai pasitaikantys chromosominiai pokyčiai:
13 chromosomos trisomija – Patau sindromas,
18 chromosomos trisomija – Edvardso sindromas,
21 chromosomos trisomija – Dauno sindromas.
Atsakyti
Negaliu gincytis.As sakau,kaip buvo mano atveju.Apie sesiolikta savaite dariausi echoskopa ir eme krauja,o septiniolikta su virs savaite VVT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 04 liepos 2013 - 20:21
QUOTE(*AMRI* @ 2013 07 04, 21:20)
Negaliu gincytis.As sakau,kaip buvo mano atveju.Apie sesiolikta savaite dariausi echoskopa ir eme krauja,o septiniolikta su virs savaite VVT.

vis gi darėtės VVT? ar buvo būtinybė, ar tik dėl to, kad ramiau būtų?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2013 07 04, 20:20)

O tai kam mane pirmiau užsipuolate pati nežinodama? doh.gif Kiek VVT būtų privačiai kainavęs?
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

Gal kas zinot, kiek Santariskese mokamam kabinete kainuoja echoskopija ir genetikes konsultacija? blush2.gif Buciau labai dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monikan @ 2013 07 04, 15:12)
Sveikos mamytės,

Šiandien sužinojau,kad laukiuosi, ir galvoju nedelsiant reikia užsirašyti pas genetiką?kelių savaičių turi būti vaisius?kokią daktarę rekomenduotumėte? Ačiū 4u.gif

Rekomenduociau N.Krasovskaja>Tikrai nuostabi, profesionali gyd.
Atsakyti
O jei as neturiu jokio rizikos faktoriaus, tai man ginekologė neduos siuntimo?ar tik ginekologas gali siuntimą išrašyti ar ir šeimos daktaras?
Aš manau, kad man ginekologė tikrai siuntimo neduos, tik pasišaipys, kad ieškau ligų..bet žinant tai kad daugelyje Europos šalių šie tyrimai yra privalomi nėštukėms, nepaisant jų amžiaus ar vieno iš rizikos faktorių, norių ir aš tą tyrimą pasidaryti..
Pervertusi temą, padariau išvadą, kad mano atveju geriausia užsirašyti į privačią kliniką..Ar gerai supratau? 4u.gif
O gal verta ginei pameluoti, kad, tarkim kokius antibiotikus vartojau ar kažką panašaus? bet gal pamatys kortelėje, kad jokie antibiotikai neišrašyti...patarkit prašau... smile.gif
Su pirmu vaikeliu nieko nedariau, nes net nežinojau, kad tokie tyrimai atliekami, bet dabar kai žinau, tai atrodo, jei nepasidarysiu, ir bus kas negerai, užgriaušiu save visą likusį gyvenimą... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(monikan @ 2013 07 05, 09:32)
O jei as neturiu jokio rizikos faktoriaus, tai man ginekologė neduos siuntimo?ar tik ginekologas gali siuntimą išrašyti ar ir šeimos daktaras?
Aš manau, kad man ginekologė tikrai siuntimo neduos, tik pasišaipys, kad ieškau ligų..bet žinant tai kad daugelyje Europos šalių šie tyrimai yra privalomi nėštukėms, nepaisant jų amžiaus ar vieno iš rizikos faktorių, norių ir aš tą tyrimą pasidaryti..
Pervertusi temą, padariau išvadą, kad mano atveju geriausia užsirašyti į privačią kliniką..Ar gerai supratau? 4u.gif
O gal verta ginei pameluoti, kad, tarkim kokius antibiotikus vartojau ar kažką panašaus? bet gal pamatys kortelėje, kad jokie antibiotikai neišrašyti...patarkit prašau... smile.gif
Su pirmu vaikeliu nieko nedariau, nes net nežinojau, kad tokie tyrimai atliekami, bet dabar kai žinau, tai atrodo, jei nepasidarysiu, ir bus kas negerai, užgriaušiu save visą likusį gyvenimą... doh.gif

jauciu jei ginekologe ir israsytu siuntima,tai prirasytu 'teveliams pageidaujant', o tai reiskia kad vistiek moket reikes.
mes irgi i rizikos grupe nepapuolam,tai vaziavau pas Krasovskaja privaciai. padare echo (200lt) pasake kad viskas gerai ir jei noriu galim ir krauja paimti (Prisca 1-250lt). as buvau pasiruosus moket tai ir pasidariau.
darbar daug ramiau kai pasake kad PAtau ir Edvardsono 1: 10 000, o Dauno 1: 6650. sake labai maza rizika. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 07 05, 12:27)
jauciu jei ginekologe ir israsytu siuntima,tai prirasytu 'teveliams pageidaujant', o tai reiskia kad vistiek moket reikes.
mes irgi i rizikos grupe nepapuolam,tai vaziavau pas Krasovskaja privaciai. padare echo (200lt) pasake kad viskas gerai ir jei noriu galim ir krauja paimti (Prisca 1-250lt). as buvau pasiruosus moket tai ir pasidariau.
darbar daug ramiau kai pasake kad PAtau ir Edvardsono 1: 10 000, o Dauno 1: 6650. sake labai maza rizika.  ax.gif

o kur gyd. Krasovskaja dirba privaciai?
Atsakyti
QUOTE(Mellynake @ 2013 07 08, 11:34)
o kur gyd. Krasovskaja dirba privaciai?

genetikos klinikoje
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2013 07 08, 12:56)

Aciu tau lb smile.gif matau kad tik privaciai cia galimybe nes santariskese nieko be rudens nera..

del kainu:

Gydytojo genetiko konsultacija su vaisiaus echoskopija 250,-

tu rasai, kad 200 LT..cia nuolaidele ismusei ar kaip? as manau svarbiausia yra konsultacija, o paskui jau gydytojas pasakys ar reikia tu kraujo tyrimu ar nlb..
Atsakyti