Laba dienele
Merginos sakykit jei ketvirtadieny vaziuosiu jau VT darytis ,ar jau reik pradet diosporaly gert girdejau ligu pataria keles dienas pries tai pagert ir po to ,ir ar ketvirtadieny ryte ir galesiu isgert pries vaziavima ,ir ar valgyt galim kazka ryte ,pas gydytoja turiu but 14val
QUOTE(oksanele02 @ 2013 04 30, 08:28)
Laba dienele
Merginos sakykit jei ketvirtadieny vaziuosiu jau VT darytis ,ar jau reik pradet diosporaly gert girdejau ligu pataria keles dienas pries tai pagert ir po to ,ir ar ketvirtadieny ryte ir galesiu isgert pries vaziavima ,ir ar valgyt galim kazka ryte ,pas gydytoja turiu but 14val
zinok as tai nezinau kada ir po kiek gerti diasporali, bet mano gydytoja specialiai pasikviete pas save atvaziuot, sako susakysiu viska kaip pasiruost tai procedurai ir ko po kiek gert tik va gaila, kad as penktadieni pas ja vaziuoju ..... tai jau tau mano turima informacija bus nebenaudinga....
beja labai lauksiu is taves ziniu apie visa procedura
QUOTE(kioske @ 2013 04 30, 09:51)
beja labai lauksiu is taves ziniu apie visa procedura
As ketvirtadieny vaziuosiu ,tai penktadieny ryte pasijungus pc ,papasakosiu butinai ,kaip ten man sekes,dar reik paskambint susizinot tiksliai kur ten reiks atvaziuot ne vilniete ,tai net neturiu suvokimo y kury gala ,bet rasim kaip nors ,tik dar pasiskambnsiu rytoj ,pasitikslinsiu ar tikrai gydytoja bus ketvirtadieny,ir kur ten ar y santariskiu ligonine eit ,ar y santariskiu poliklinika ,nu vienu zodziu be suvokimo ,
QUOTE(migle) @ 2013 04 30, 06:36)
Taip, tai yra VVT. Tačiau tau gal jo visai neprireiks :'))
Paprašyk savo ginekologės kad tau ant užrašytų datą kada tau rekomenduoja eiti ir duotų nukreipimą, jeigu pagal amžių priklauso nemokamai.
Prisca1 ir echo daromas 11-13sav, taigi tuo laiku užsirašyk pas genetikus. Jei esi virš 35 m. - bandyk rašytis į santariškes, jeigu negausi vietų ar nemokamo - gali eiti į genetikos kliniką arba savo poliklinikoje pasiteirauk.
Kai jau pirmą kartą subendrausi su genetikais, jie tau viską ką ir kada toliau daryti viską išaiškins.
Paprašyk savo ginekologės kad tau ant užrašytų datą kada tau rekomenduoja eiti ir duotų nukreipimą, jeigu pagal amžių priklauso nemokamai.
Prisca1 ir echo daromas 11-13sav, taigi tuo laiku užsirašyk pas genetikus. Jei esi virš 35 m. - bandyk rašytis į santariškes, jeigu negausi vietų ar nemokamo - gali eiti į genetikos kliniką arba savo poliklinikoje pasiteirauk.
Kai jau pirmą kartą subendrausi su genetikais, jie tau viską ką ir kada toliau daryti viską išaiškins.
Prireiks jau išrašė man siuntimą, tik kad užrašymus priims birželio mėn. liepos mėnesiui O visos indikacijos: amžius, svoris, deja, yra
QUOTE(Kaira @ 2013 04 30, 07:47)
gegužės 21 d. man padovanojo numeriuką viena gera moteris, nes man ginekologė liepė užsirašyti nuo gegužės vidurio iki pabaigos, tačiau numeriukų nebebuvo, tai kreipiausi čia ir atsirado kam nebereikėjo turimo savo numeriuko. Dėl to man liko mano pačios tas užsirašyas - birželio 11 d., man jį reikia atšaukti arba galiu kažkam perleist. tai jums gal ir nelabai tinka birželio 11 d., aišku, jei nebūčiau gavusi ankstesnio, pati irgi būčiau ėjusi birželio 11 d.
Kaira, aš kaip ir rašiau į AŽ, aš būsiu dėkinga už bet kokią pagalbą ir labai džiaugsiuosi, jei pakliūsiu tyrimams, anksčiau nei liepos mėn.
QUOTE(Uogiux @ 2013 04 30, 14:56)
O kodel dauguma akcentuojate ir svori?
QUOTE(*AMRI* @ 2013 04 30, 16:23)
Biocheminiai žymenys motinos kraujyje
I nėštumo trimestrą (11 n.s 14 n.s.) tiriamas su nėštumu susijusio proteino A (PAPP-A) ir laisvo beta choriongonadotropino koncentracija.
II nėštumo trimestrą (15 n.s. 18 n.s.) tiriama beta choriongonadotropino, estradiolio bei alfa fetoproteino koncentraciją. Kompiuterinė programa PRISCA įvertina nėštumo laiką, koncentraciją, amžių, nėščiosios svorį ir apskaičiuoja individualią riziką.
Kodėl ir svorį vertina detaliau manau gali paaiškinti genetikas
Papildyta:
O šiaip jau ne visoms neštukėms reikia genetinių tyrimų Genetinio konsultavimo indikacijos:
1) Gimė vaikas su įgimtom raidos anomalijom, protiniu atsilikimu arba izoliuotu vystymosi defektu;
2) Šeimos istorija (FraX, cistinė fibrozė, diabetas);
3) Giminiška santuoka;
4) Teratogenai (vaistai, alkoholis, chemikalai);
5) Persileidimai;
6) Naujai nustatytas apsigimimas ar raidos sutrikimas;
7) Konsultuojama turi būti prieš ir po tyrimo atlikimo ypatingai esant vėlai pasireiškiančioms ligoms ar paveldimiems vėžio atvejams;
8) Esant teigiamiems naujagimių visuotinio tikrinimo rezultatams ar heterozigotijos nustatymo atveju (CF).
mane per 4tą nėštumą pykino ir bloga pirmus mėnesius buvo taip, kad gyvent nesinorėjo, per visą nėštumą priaugau tik 1,5 kg (jei apie tą svorį kalbam), bet vaikas gmiė visiškai sveikas.
QUOTE(*AMRI* @ 2013 04 30, 15:23)
Manau, kad itakos svoris turi Juolab mano ne virsvoris, o jau nutukimas. Kas baisiausia, kad priaugau per kelias savaites, nes norejau ne valgyti, o esti
Kaira, pravalyk savo dezute, pranesimai nebepraeina
QUOTE(oksanele02 @ 2013 04 30, 08:28)
Laba dienele
Man gyd. Benušienė sakė, kad prieš gerti nebūtina, bet važiuojant reikėtų, o po tyrimo tai kokias 5 dienas reikės. Valgyti ir gerti gali kiek nori, o po tyrimo reikėtų vandens pagerti, kad atsistatytų vaisiaus vandenys. Sėkmės
QUOTE(knopka @ 2013 04 30, 20:55)
Man gyd. Benušienė sakė, kad prieš gerti nebūtina, bet važiuojant reikėtų, o po tyrimo tai kokias 5 dienas reikės. Valgyti ir gerti gali kiek nori, o po tyrimo reikėtų vandens pagerti, kad atsistatytų vaisiaus vandenys. Sėkmės
Aciu ,sy vakara isgersiu viena pakiuka, ir ryt ryte pries isvaziuojant isgersiu ,
QUOTE(migle) @ 2013 04 29, 13:32)
Tikiuosi kad kada nors iki mūsų ateis tie taip vadinami Harmony testai, kur kraujo tyrimo patikimumas gana didelis, apie 90 proc. Juos darytis galima anksčiau.
[quote=Uogiux,2013 05 01, 00:56]
Prireiks jau išrašė man siuntimą, tik kad užrašymus priims birželio mėn. liepos mėnesiui O visos indikacijos: amžius, svoris, deja, yra
Kaira, aš kaip ir rašiau į AŽ, aš būsiu dėkinga už bet kokią pagalbą ir labai džiaugsiuosi, jei pakliūsiu tyrimams, anksčiau nei liepos mėn.
[/quot
Sveika,as turiu laisva talona geguzes 21d. pas genetike Krasovskaja, jeigu jums dar reikia parasykit.
[/quot
Sveika,as turiu laisva talona geguzes 21d. pas genetike Krasovskaja, jeigu jums dar reikia parasykit.