QUOTE(rasa32 @ 2013 04 03, 13:51)
akebija,smagu skaityti
Noriu paklausti apie Mascos tarpekli.Labai mane jis vilioja
Esu ejus Kretoj Samarijos tarpekliu,labai patiko,tai ir cia noreciau praeiti.
Kiek laiko juo ejot?
Ar butini kalnu batai?(as su Mb turim ,o vaikai ne...)
Vaziavot iki jo su taxi,ar kaip?
Laba,
Na, kiek užtrukau su atsakymu - paguldė mane visgi bjaurybė tas virusas dviem dienom į lovą (ar tas Rotas, ar Noras).
Dukra viduryje kelionės buvo apsirgus - parą pragulėjo viešbutyje, o man štai - po 8-9 dienų tas pats (gal parsivežiau??).
Šiandien jau geriau...
Esam ir mes su dukra ėjusios Samarija Kretoje - labai patiko, nors ir sunkus tas ėjimas buvo.
Čia tikrai trumpesnis keliukas, nors pats takas - panašaus pobūdžio. Mes ėjom su paprastais kedais (dukra su sportbačiais) - visai užtenka. Ėjom, sakyčiau, neskubėdami, bet nebuvome sustoję poilsiui - užtrukome 2 h 50 min. Jei su mažais vaikais arba norėsite stoti pavalgyti, pailsėti - manau, atitinkamai ilgiau užtruksite.
Kadangi vyras nėjo su mumis, o pasiliko su mažiuku, tai jis mus automobiliu nuvežė prie tarpeklio. Užsisakėme tik laivą atgal, kad parplukdytų i Los Gigantes uostą (pačiame uoste nemažai agentūros siūlo, bet reiktų iš anksto užsisakyti, nes būna pilni tie laiveliai - 1 asm./10 eur
). Mes plaukėm iki uosto 30 min.
Klausiau, kiek taksi iki Mascos kaimo - 23-25 eur. nuo Los Gigantes. Galbūt šeimai ir apsimokėtų, nes antraip tektų važiuoti dviem autobusais iki starto vietos.
Buklete, kurį gavau, buvo tik po vieną autobuso maršrutą pažymėta - ryte 8.20 (po to dar ir kitas, nes reikalingas persėdimas). Įtariu, kad nedaug važiuoja.
Dėl paties ėjimo - gerai, kad nėjom su mažiuku (nors tokių minčių buvo). Takas visgi akmenuotas, slidus, vietomis palei upelį - šlapias. Kai kur reikėjo kabarotis keturiomis. Aišku, viskas įmanoma, bet aš nesiūlyčiau eiti su mažiukais nešyklėse - vien dėl saugumo. Pati kelis kartus nesėkmingai paslydau. O jei žmogus, nešantis kūdikį, pargriūtų ant akmenų??
Matėme einančių su mokyklinio amžiaus vaikais - viskas gerai. Ir dar - akivaizdžiai nėščią moterį.
Suprantu, kad būna gerai besijaučiančių ir sportiškų besilaukiančių moterų, bet... aš taip tikrai nerizikuočiau - vien dėl mažiuko pilvelyje.
Na, o didžiausi ekstremalai - wow - tai buvo jauna pora, einanti tarpekliu į VIRŠŲ nuo jūros pusės su kūdikiu nešyklėje (gal kokių 5 mėn.).
Bent jau atrodė, kad jie pasiryžę įveikti tą maršrutą.
Tai tokie būtų pastebėjimai.