QUOTE(Amalia @ 2006 06 02, 19:18)
Juhuu! Bandysiu ir aš, kaip tik viščioką nusipirkusi turiu. Tik pasakyk, kaip jį prieš kepant paruošti - na, įtrinti, pamarinuoti ir kiek laiko kepti - lenkiuosi iki žemės. Maniškis stovi nenaudojamas, sandėliukan ištremtas. Pabandžiau steikus, gavosi kaip puspadžiai, sausi ir kieti, šeimyna pakramtė atgaliais dantim ir paprašė geriau vėl keptuvę imti. Tiesa, o kaip baklažaną ir papriką kepei - aš kai daržovinė ir be riebalų valganti, tai vis naujų būdų sau ieškausi
na visų pirmą apie vištikę

aš ją įtrinu elementariausiais prieskoniais vištienai, ir pagrindinis akcentas būtu džiovintas rozmarinas, aš jį pirkau "IKI", jis ten parduodamas šakelėm padžiovintas, na galima sakyti jis ir priduoda tą ypatingą skonį

marinuot gali apie 2 val, nors aš marinavau per naktį. Kepiau apie 40min, tiksliai pasakyt negaliu, na reik žiūrėt, pradurk, ir jei bėga skaidrios be kraujo sultys, reiškia jau iškepus. Tik aš nežinau kokia pas tave ten grilinė, pas mane tai KENWOOD, ir ten yra tokia vadinama nusausinimo anga pro kurią išbėga nereikalingi riebalai
Na apie steikus ką galiu pasakyt, tai kepiau ir ne vieną, man gaunasi labai geri, juos tiesiog nereikia perkepti

aišku šiaip dar priklauso nuo pačios mėsos
Daržoves galima kepti ir visiškai atidarius grilį, bet tada reiks vartyt, o galima ir uždarytame kept, tik ne per ilgai, prieskonius gali berti iš kart, arba kai iškepsi.
Dar kepiau lašišą, gavosi labai sultinga ir skani. Jos nei druskinau, nei prieskoniavau, tiesiog taio ir kepiau, o iškepus apipyliau citrinos sultim ir pabarsčiau citrinpipiriais
SKANAUS