Įkraunama...
Įkraunama...

Trinkelės

QUOTE(tylaa @ 2016 02 04, 10:07)
tai kaina kiek suprantu yra visai gera ? Teks matyt tartis, kad kai tik orai leidžia iš karto važiuotų pas mus smile.gif

ten kur masinos nevaziuos skaldos tikrai nereikia, pataupykit pinigus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2016 02 04, 09:52)
ten kur masinos nevaziuos skaldos tikrai nereikia, pataupykit pinigus smile.gif

Man naudojo kazkoki malta betona. Labai kieta mase gavos, toliau atsijas ir trinkeles.

Bortu sudejimas 5e, trinkeles 8e cia iskaitant lietaus trapus sulinius ivaziavimus 2, laiptai ir tt

Bendrai su betoninem juodom trinkelem gavos apie 30e m2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 04 vasario 2016 - 22:56
QUOTE(*** @ 2016 02 04, 23:54)
Man naudojo kazkoki malta betona. Labai kieta mase gavos,  toliau atsijas ir trinkeles.

Bortu sudejimas 5e, trinkeles 8e cia iskaitant lietaus trapus sulinius ivaziavimus 2, laiptai ir tt

Bendrai su betoninem juodom trinkelem gavos apie 30e m2

sutariau galutinai ir aš šiandien su antruoju variantu, pridėjus laiptus, trapus ir bortelius kaina nuo pradiniu 20 e manau dar paaugs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 02 04, 08:50)
Derėm kaip antra varianta, pernai. Trinkeles mano, darbas berods 35 (dar lt skaiciavom, vejos bortas - 15,  bortas aplink nama (plius trinkeles 60 cm) - 11lt ir pan. Šiemet samdysiu juos tvoros bortams (pamatui) daryt
Po siu šalciu-lyg viskas normaliai stovi

O tie meistrai uzsiima tvoros stulpu statymu ir pamato betonavimo darbais?
Atsakyti
Jei kyla kokių klausimų, tai daug gerų patarimų rąsite Trinkelių klojimas
Atsakyti
Sveiki,

Patarkite prašau- ką pitma daryti: išlyginti sklypą ar dėti trinkeles? Sklypas nuožulnus, tad reikia kruopščiai sugaudyti aukščius.

Trinkelistai sako, kad trinkeles. Lygintojai, kad skypą.
Suprantu, kad ir vieniem ir kitiem patogiau dirbti, kai nereikia derintis prie kitų. O kaip geriau man?!
Atsakyti
Dabar ties įvažiavimu pas mane sutrombuotas smėlis. Nori nenori po didelių liūčių arba pavasarį viršutinis sluoksnis pažliugęs ir nepatogu nei vaikščiot, nei važiuot. Variantas yra užsipilt betono skaldos ant viršaus. Patikrintas variantas, bus tvirčiau ir švariau. Tik reikalas tas, kad po poros metų vis tiek dėsis trinkelės. Kiek paaukštės viskas tada? Dabar ~40cm žvyras/smėlis ir bus +~10cm betono skaldos. Kokie sluoksniai toliau turėtų eit trinkelėms šiuo konkrečiu atveju? Internete matau ant žvyro siūlo skaldą, bet ne visur įvardijama kokia. Ar betono skalda tam tinka? Tada ant viršaus eitų iškart atsijos ir trinkelės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 09 kovo 2016 - 17:51
QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 09, 17:31)
Dabar ties įvažiavimu pas mane sutrombuotas smėlis. Nori nenori po didelių liūčių arba pavasarį viršutinis sluoksnis pažliugęs ir nepatogu nei vaikščiot, nei važiuot. Variantas yra užsipilt betono skaldos ant viršaus. Patikrintas variantas, bus tvirčiau ir švariau. Tik reikalas tas, kad po poros metų vis tiek dėsis trinkelės. Kiek paaukštės viskas tada? Dabar ~40cm žvyras/smėlis ir bus +~10cm betono skaldos. Kokie sluoksniai toliau turėtų eit trinkelėms šiuo konkrečiu atveju? Internete matau ant žvyro siūlo skaldą, bet ne visur įvardijama kokia. Ar betono skalda tam tinka? Tada ant viršaus eitų iškart atsijos ir trinkelės?

Mane taip pat domintų šis klausimas.
Ir kokiomis trinkelėmis rekomenduotumėte kloti aplink namą (ne takelį, bet aplink pamatus)?
Atsakyti
QUOTE(slepiuosi @ 2016 03 13, 23:56)
Mane taip pat domintų šis klausimas.
Ir kokiomis trinkelėmis rekomenduotumėte kloti aplink namą (ne takelį, bet aplink pamatus)?

Aplink pamatus, apskritai pasakius, nuogrindą rekomenduojama daryti iš skaldos, kad mažiau siena taškytųsi ir pamatas ventiliuotųsi... O šiaip jei nusprendėt trinkeles, tai dėkit kokios labiau patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 03 14, 01:49)
Aplink pamatus, apskritai pasakius, nuogrindą rekomenduojama daryti iš skaldos, kad mažiau siena taškytųsi ir pamatas ventiliuotųsi... O šiaip jei nusprendėt trinkeles, tai dėkit kokios labiau patinka smile.gif

Dėl taškymosi, stogas daug užleistas, galima vaikščiot nesušlampant aplinkui smile.gif Trinkeles svarstau, kad vanduo nesigertų aplink pamatą g.gif
Atsakyti
Arteja metas kloti kieme trinkeles, gavau darbu samata su medziagom ir trinekliu kaina. Trinkeles paprastos, pilkos spalvos.

Trinkeliu klojimas su pagrindu + medziagos - 28 EUR / kv.m
Veju bordiuru montavimas ant betoninio pagrindo - 8 EUR/metras
Įvažiavimo bordiūrų montavimas - 12 EUR/metras

medžiagos: smėlis-žvyras 70t; skalda 25t; cementas 50 vnt; granito atsijos 1 t
darbai: grunto kasimas (sandėliavimas ar pakrovimas); žvyro pildymas ir sutankinimas; išlyginamojo sluoksnio parengimas; trinkelių klojimo darbai; trinkelių siūlų užpildymas

..Gal kas is patirties gali apsviesti ar cia normali kaina? Planuojame daryti trinkeles kartu su kaimynu, pradzioje sake kaina butu apie 25 EUR.
Atsakyti
Trinkų darbai įpusėjo ir artėja link pabaigos, apie tai artimiausiu metu plačiau bloge, tačiau dabar iškilo sunkiausias klausimas kaip spręsti įėjimo laiptų problemą.

1. Bendras aukštis iki slenksčio apie 50 cm., trinkelistai teigia, jog gali būti per aukštai mūryti iš trinkelių, o visą vidų užpildyti betono. Kaip Jūs įsirengėte įėjimo laiptus? Gręžti polius ir liepti monolitą nelabai norisi.

2. Kaip privesti trinkeles prie durų slenskčio kai ten yra 20 cm. nepso ? Dėti ant nepso rimtai neatrodo, pjauti 10 cm. lauk - papildomas šalčio tiltas.

Klausimai itin svarbus daugumai besistatančių, tad laukiu daug patarimų smile.gif
Atsakyti