Įkraunama...
Įkraunama...

Trinkelės

QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 13:32)
Kalbėjau su vienu plytelių klojėju. Jis sako, kad jei gruntas geras (pvz., smėlis kaip mano), tai galima nedėti akmens dulkių (ar kaip jos ten vadinasi). Atsieit pakanka smėlį sumaišyti su cementu (4 kastuvai smėlio ir 1 kastuvas cemento), viską išlyginti, palaistyti vandeniu ir galima kloti plyteles. Būtų pigiau, bet ar toks būdas geras?
Papildyta:

Radau meistrą, kuris betonines deda už 8 eurus, klinkerines - už 10 eurų. Grubiai suskaičiavau, kad darbas + betoninės trinkelės išeina apie 15 eurų + smėlis ir akmens dulkės. Šitos medžiagos papildomai kainuotų apie 150 eurų. Taigi bendra suma už kvadartą išeitų apie 17 eurų. Tavo išėjo 14 eurų + trinkelės. Ar čia radau pigų meistrą, ar jis varo chaltūrą? Ar gali būti pigiai ir gerai?

Cibuli, be atsiju yra chaltura. Smelis su cementu yra chaltura. Atsijos su cementu yra gerai. Pravaziuok pro kiemus, kur tik pamatysi isduobtas vezes automobiliu stovejimo zonose prie garazu, ten bus kokio nors pobudzio chaltura, smelis su cementu, be cemento, 20cm pagrindas ir t.t.
Atsakyti
smeli skruzdeliukai dar isnesioja
Atsakyti
Nuotraukoje ant jusu iskloto betoninio trinkelio galima pamatyti baltas demes
Tai tos pacios demes kaip aprasoma siame straipsnyje?:
Jos su laiku praeina?
Baltos demes

QUOTE(arkava @ 2015 06 25, 07:39)
Vaizdelis:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(kristis @ 2015 09 05, 23:15)
Nuotraukoje ant jusu iskloto betoninio trinkelio galima pamatyti baltas demes
Tai tos pacios demes kaip aprasoma siame straipsnyje?:
Jos su laiku praeina?
Baltos demes

Tos pacios, kartais praeina, kartais ne, ypac nerekomenduojama, laikyti spalvotu ilga laika pakuose, nusipirkai ir dek, dar paziurek, kad gamykloje, koki pusmeti nebutu laikytos.
Atsakyti
Artėjant pavasariui dairomės trinkelistų, žolę aišku viską darydami atvirkščiai, pasisėjome praeitais metais, bet buvo atsibodę purvynai smile.gif
Ploto apie 120-150 kv.m priklausomai nuo finansų, dėsim paprastas betonines trinkeles plytų raštu kaip pas Arkava, kelis meistriukus buvome pasikvietę:

1. vienas iš jų užsiprašė 30 e už kv.m su visom medžiagoma + bortai papildomai. Nepatiko, nenori dėti atsijų ir skaldos, arba teks dar daugiau mokėt.

2. antrasis gerokai rimtesnis, skalda, atsijos ir viskas kaip priklauso. Siūloma kaina 20 e kv.m. Bortai papildomai 1m vejinio 6 e/m., įvažiavimo 12 e/m., perimetrinės trinkelės betonuojant 4,5 e/m.
*į kainą įskaičiuota:
1. Skalda (granitinė,0-32mm.frakcijos)-10cm.
2. Atsijos (granitinės,0-5mm.frakcijos)-2-4cm.
3. Trinkelės (UAB Betono mozaika,GT 2-6.)
4. Klojimo darbai.
5. Siūlių užšlavimas atsijomis ir suvibravimas vibro plokšte su guminiu padu.
6. Naudojant pateiktas medžiagas ir sluoksnių storius,išrašoma 5m.garantinis aptarnavimas.

Ar normalios kainos, ar dar galima bandyt nuderėti?

Viskas aplink namą kruopščiai iškasta ir užpilta smėliu, žvyru. Lietus ir drenažas padarytas. Realiai telieka pasikelti gruntą iki reikiamo lygio, vibruoti, lyginti ir dėti trinkeles.

Vaizdelis prieš kelis metus:
http://3.bp.blogspot...V...pamatų.JPG

http://2.bp.blogspot...00/P4193375.JPG
Atsakyti
Na su antru variantu, kazkaip nesusiveda kaina 20 eu uz kv.m. su visomis medziagomis ir darbais?, O pirmas variantas ant ko ruosiasi deti, tiesiai ant smelio-zvyro?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 02 03, 19:50)
Na su antru variantu, kazkaip nesusiveda kaina 20 eu uz kv.m. su visomis medziagomis ir darbais?, O pirmas variantas ant ko ruosiasi deti, tiesiai ant smelio-zvyro?

Pirmas variantas tiesiai ant plauto žvyriuko...... kažkaip ir man keistai skamba, arba jei ant skaldos tada kaina kyla.

Antras pasiūlymas 20 e. už viską išskyrus betoninius ar iš trinkelių suformuotus bortelius, pridėjus juos kaina tampa apie 24 e smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 02 03, 18:09)
Pirmas variantas tiesiai ant plauto žvyriuko...... kažkaip ir man keistai skamba, arba jei ant skaldos tada kaina kyla.

Antras pasiūlymas 20 e. už viską išskyrus betoninius ar iš trinkelių suformuotus bortelius, pridėjus juos kaina tampa apie 24 e smile.gif

Pirmas variantas yra tragedija ir dar uz tokia kaina, dedama arba ant atsiju, taciau 2-4 cm mazoka, arba sausas betonas, ziurint koksai gruntas, jeigu molis, tai atsijos, arba daug nuimta molio ir supilta gero grunto, tada galima ir ant sauso betono. Na skaldos jeigu ruosiasi 10 cm na mazoka. Pas mane ant vaziuojamosios vietos dejo kazkur 20 cm skaldos, kur tik takeliai be skaldos.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 02 03, 22:30)
Pirmas variantas yra tragedija ir dar uz tokia kaina, dedama arba ant atsiju, taciau 2-4 cm mazoka, arba sausas betonas, ziurint koksai gruntas, jeigu molis, tai atsijos, arba daug nuimta molio ir supilta gero grunto, tada galima ir ant sauso betono. Na skaldos jeigu ruosiasi 10 cm na mazoka. Pas mane ant vaziuojamosios vietos dejo kazkur 20 cm skaldos, kur tik takeliai be skaldos.

kokiomis kainomis dėjo jei neperseniausiai darėte?
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 02 03, 20:41)
kokiomis kainomis dėjo jei neperseniausiai darėte?

Na as pries du metus dejausi, taciau trinkeliu sudejimo kaina, kiek zinau nesikeite, uz darba ima 10-12 eu na plius medziagos. Man su viskuo isejo apie 30 eu su spalvotomis trinkelemis( trinkos vadinamos bulkutes)
Atsakyti
Derėm kaip antra varianta, pernai. Trinkeles mano, darbas berods 35 (dar lt skaiciavom, vejos bortas - 15, bortas aplink nama (plius trinkeles 60 cm) - 11lt ir pan. Šiemet samdysiu juos tvoros bortams (pamatui) daryt
Po siu šalciu-lyg viskas normaliai stovi

QUOTE(tylaa @ 2016 02 03, 17:06)
Ar normalios kainos, ar dar galima bandyt nuderėti?

Viskas aplink namą kruopščiai iškasta ir užpilta smėliu, žvyru. Lietus ir drenažas padarytas. Realiai telieka pasikelti gruntą iki reikiamo lygio, vibruoti, lyginti ir dėti trinkeles.

http://2.bp.blogspot...00/P4193375.JPG[/url]

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 02 04, 08:50)
Derėm kaip antra varianta, pernai. Trinkeles mano, darbas berods 35 (dar lt skaiciavom, vejos bortas - 15,  bortas aplink nama (plius trinkeles 60 cm) - 11lt ir pan. Šiemet samdysiu juos tvoros bortams (pamatui) daryt
Po siu šalciu-lyg viskas normaliai stovi

tai kaina kiek suprantu yra visai gera ? Teks matyt tartis, kad kai tik orai leidžia iš karto važiuotų pas mus smile.gif
Atsakyti