Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(*** @ 2013 03 26, 20:22)
http://www.ejot.lt/p...chy/8/1066.html

EJOT® ejotherm® STR U Ø8/60 455 mmKaina: 992 Lt (100 vnt.)

Ty vienas vnt 9.92Lt

Man pakaktų ir 395 mm ilgios. Jos šiek tiek pigesnės: 100 vnt. - 809 Lt.

Aš jau senai kartoju, kad pasyvaus namo smeigės - brangus dalykas. Pagal ne kurių logika išeitų, kad dabar visi masiškai turės atsisakyti tradicinės statybos: plyta, blokelis ir 30-35 cm putplastis/vata. Gi brangu.

Arba siena bus tik liktinių klojinių - atsieit nereikia smeigių. Arba atsiras kosminės medžiagos, kurių šilumos laidumas bus toks geras, kad pakaks vos 10 cm apšiltinimo sluoksnio.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 26, 20:56)
tingiu kapstyti, bet kad ir paskutinė tavo oksioma:
"esmė ta, kad tinkui nereikia frezuoto EPS'o, o klinkeriui reikia"

kai tau pakišo net kelias alternatyvas:

Pagarba už kantrybę ir norą kapstytis Cibulio rašliavoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 26 kovo 2013 - 20:44
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 20:18)
Tikras kavenskas - ramiai be įžeidimų savo pasamprotavimų išdėstyti nemoki. Sakinys kitas ramesnis, o po to iššiepti dantys, urzgimas ir kandimas.

nu ****, ar grazu sitaip ant kauno varyt? visai iki delfio komentatoriu lygio tuoj nusirisim. Paskui ir stebisi ko tie kaunieciai isiute - va todel.
Atsakyti
Pabandom paskaičiuoti be emocijų.

Tradicinės sienos 1 kv. metro kaina
1. 80 vnt. keraminių plytų. Vienos plytos kaina - 0,65 Lt. 1 kv. m. kaina - 52 Lt.
2. Kūbas neoporo - 220 Lt. Reikia 35 cm storio. Tokio 1 kv. metro kaina - 77 Lt.
3. 6 Ejot smeigės 395 mm ilgio. 1 smeigės kaina - 8 Lt. Visų smeigių kaina - 48 Lt.
Bendra sienos kaina: 177 Lt
Tokios sienos U - 0,087.

Liktiniai klojiniai
1. Thermomur blokeliai, kurių apšiltinimo storis 30 cm. Vieno kv. metro kaina - 161 Lt.
2. Betono kūbo kaina gaminant vietoje apie 180 Lt. 1 metrui sienos reikia apie 0,122 kūbo. Kaina - apie 22 Lt.
3. Smeigių - nereikia.
4. Kiekvienam kvadratiniam metrui sienos reikia 2,7 kg armatūros. Dar kokie 5 Lt.
Bendra sienos kaina - 188 Lt.
Tokios sienos U - 0,11.

Taigi naujoviškų medžiagų siena ne tik brangesnė, bet ir šaltesnė.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 03 26, 20:47)
nu ****, ar grazu sitaip ant kauno varyt? visai iki delfio komentatoriu lygio tuoj nusirisim. Paskui ir stebisi ko tie kaunieciai isiute - va todel.

Turiu šiokią tokią moralinę teisę. Aš pats esu Kaune gimęs ir augęs. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 kovo 2013 - 20:55
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 26, 20:56)
o jei mano postai kiek nepatinka pačiam - ką padarysi, gyventi mums kartu nereikia.

Jei būtų galimybė rinktis: ar KJKG postai paremti logika, sisteminiu informacijos rinkimu ir pateikimu, ar Cibulio - atradinėjimai "iš atminties", savotiška matytos informacijos interpretacija, kartais "ne taip išsireiškiau" nors viską žinojau ir nuolatinis inkštimas dėl kritikos iš šalies... na ne paslaptis, ką maloniau skaityti. Ir naudingiau - net atsižvelgiant į realius Cibulio PHPP skaičius.
Cibuli, gal pasilikite prie artimesnės pagal išsilavinimą srities - ŽURNALISTIKOS, nes inžinierinė analitika "nie v p... nie v krasnuju armiju" doh.gif jei tik atpasakotumėt ar copy/paste rastos informacijos naudos būtų žymiai daugiau 4u.gif Ir nervams žymiai sveikiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 26 kovo 2013 - 21:13
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 20:18)
Tikras kavenskas - ramiai be įžeidimų savo pasamprotavimų išdėstyti nemoki. Sakinys kitas ramesnis, o po to iššiepti dantys, urzgimas ir kandimas.

Taigi "ekspertas" pasamprotaujam:
1. Man reikia, kad sienos U būtų ne prastesnė nei 0,087. Parodyk man tokius liktinius klijinius be papildimo apšiltinimo ar kitų brangių brangių ir nelogiškų sprendimų.

2. Man minkšti blokeliai netinka. Nenoriu minkštos, snarglinės sienos. Kiekvienam savo. Vienam reikia tvirtos, kitam - šiltos sienos. Man pirmiausiai reikia tvirtos.

3. Kaip tau nedašunta, kad šiuo atveju buvo esmė aptarti pasyviam namui tinkamiausią apdailą be šilumos tiltelių. Tinkas - tinka. O kokios medžiagos dar tinka? Pasirodo, kad nelabai kas ir lieka, jei be šilumos tiltelių. Tam tikri sprendimai įmanomi su klinkerio plytelėmis. Kaip ir kiek tai kainuoja ir buvo diskusijos esmė.

4. Vata - tradicinė medžiaga. Šiuo atveju tu tik įvardi patobulintą vatą: neįgeria drėgmės, geresnis šilumos laidumas. Tai tik medžiagos evoliucija, o ne revoliucija. Revoliucija yra PUR putas purkšti tarp gegnių.

5. Teiginys, kai trūksta argumentų. Tik noras kandžiotis ir nieko daugiau. Au, au, au....  lotuliukas.gif

6. Tai buvo tik subjektyvi nuomonė. Nieko asmeniško. Žmogus juk gali pasakyti savo nuomonę, kodėl gerai garažas arba kodėl gerai stoginė. Aš sakiau savo subjektyvią nuomonę, o tu kandžiojaisi: au, au, au.... Lygiai kaip dabar: au, au, au...

pasiskaityk savo tekstą ir pasižiūrėk kiek čia pats prilojai ir priurzgei, ir pasidaryk sau išvadas, jei sugebi.

gal kai kur aš ir ekspertas, su tais epitetais atsargiau.

kas link šito tavo posto - tai visu pirmą - suvok esmę, o neskaityk po pusę sakinio ir jį analizuok atskirai. Sakinys tik tada turi prasmę, kai jis yra kontekste. kalu tą tau jau ne pirmą kartą, bet vis tiek išdrąskai tekstą išsirenki kas tau labiau patinka ar suprantamiau ir atsakinėji.

paaiškinu antrą kartą: norėjai nors vieno pavyzdžio, kur tu bandai įtvirtinti tau įbruktą nuomonę - gavai
norėjai konstruktyvesnių alternatyvų - gavai
jeigu jos tau nepriimtinos individualiai, tai nereiškia kad jos neturi teisės egzistuoti ir tavo nuomonė yra vienintelė teisinga.
reziumė: ATSARGIAU SU SAVO NUOMONĖS PIRŠIMU, nes čia ateina ir šiaip paskaitančių bei pasidarančių savo išvadas, ne visiem čia būtinos sienos kad U būtų ne prastesnė nei 0,087 ar smeigių po 8-9litus ar frezuoto polistirolo klinkerio klijavimui. yra ir kiti sprendimo būdai, bet tu matai tik tai ką nori matyti

ir dar: kas yra minkšti ir snargliniai blokeliai ? jeigu trenksi savo galvą į sieną ir prasiskelsi - jau nebus snarglinis blokelis? ar jeigu medvaržtį įsuki į sieną ir gali baldus kabinti jau bus pakankamai tvirtas? o jeigu jis pjaustosi su paprastu pjūklu - jis jau minkštas? pabandyk spirt su koją į "minkštą, snarglinį" durisolio blokelį, patarčiau netoli priimamojo.

taip, kartą jau pažadėjau dėti ant tavo postų ignorą, bet norom nenorom lenda kai kurie tavo svaiguliai į akis, jie kaupiasi, kaupiasi - nesusilaikiau
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 21:52)

Ar viską abiem atvejais suskaičiavot? Nieko netrūksta, pvz darbų? Klijų, skiedinio??? JTM, sudėt surinkt viską iki centukų zapadlo, o va išvados mygom! Greitos ir neginčytinos. doh.gif
O gal akivaizdesniam savos nuomonės įrodymui reikėjo imti ne thermomur, bet ICF5+5, ten varža vos gal 5, betono ir armatūros tas pats - skirtumas nuo "tradicijų" būtų toks milžiniškas, kad kokia namų šeimininkė paskaičius vemtų tik pastebėjus tokį keisksmažodį kaip ICF.
Norite "supernamo"? Kai kodėl nepaėmus kaip pvz Izodom ICF kur 25+5 blokas iš gryno DIDELIO TANKIO NEOPORO??? Nelyginkite b... su pirštu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 26, 21:01)
Jei būtų galimybė rinktis: ar KJKG postai paremti logika, sisteminiu informacijos rinkimu ir pateikimu, ar Cibulio - atradinėjimai "iš atminties", savotiška matytos informacijos interpretacija, kartais "ne taip išsireiškiau" nors viską žinojau ir nuolatinis  inkštimas dėl kritikos iš šalis... na ne paslaptis, ką maloniau skaityti. Ir naudingiau - net atsižvelgiant į realius Cibulio PHPP skaičius.

Aš rašau ne tam, kad mane skaitytų ir cituotų. Nesu narcizas, kaip ne kurie. Aš tik bandžiau diskutuoti, nes, kaip žinia, diskusijoje gimsta tiesa. Bet panašu, kad save laikantys ekspertais jau per daug užrietė nosį. Ką gi...
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 26, 21:02)
pasiskaityk savo tekstą ir pasižiūrėk kiek čia pats prilojai ir priurzgei, ir pasidaryk sau išvadas, jei sugebi.

gal kai kur aš ir ekspertas, su tais epitetais atsargiau.

Ne veltui liaudies išmintis byloja: duok durniui kelią. Jau vieną kartą daviau (temoje apie stogines ir garažus). Bet vis tiek prilipo kaip šlapias rudens lapas... Panašu, kad reikia dar kartą duoti kelią. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 20:52)
Pabandom paskaičiuoti be emocijų.

Tradicinės sienos 1 kv. metro kaina
1. 80 vnt. keraminių plytų. Vienos plytos kaina - 0,65 Lt. 1 kv. m. kaina - 52 Lt.
2. Kūbas neoporo - 220 Lt. Reikia 35 cm storio. Tokio 1 kv. metro kaina - 77 Lt.
3. 6 Ejot smeigės 395 mm ilgio. 1 smeigės kaina - 8 Lt. Visų smeigių kaina - 48 Lt.
Bendra sienos kaina: 177 Lt
Tokios sienos U - 0,087.

Liktiniai klojiniai
1. Thermomur blokeliai, kurių apšiltinimo storis 30 cm. Vieno kv. metro kaina - 161 Lt.
2. Betono kūbo kaina gaminant vietoje apie 180 Lt. 1 metrui sienos reikia apie 0,122 kūbo. Kaina - apie 22 Lt.
3. Smeigių - nereikia.
4. Kiekvienam kvadratiniam metrui sienos reikia 2,7 kg armatūros. Dar kokie 5 Lt.
Bendra sienos kaina - 188 Lt.
Tokios sienos U - 0,11.

Papildyta:

Turiu šiokią tokią moralinę teisę. Aš pats esu Kaune gimęs ir augęs.  4u.gif

dar, be emocijų, komentaras:
su vienu iš SM narių, specialiai nuvažiavom pasižiūrėti kaip sekasi klijuoti 35cm storio neoporą ant sienų, darbo kokybę. patikėk manim kai kur tarpai tokie, kad sunku suprasti, kam reikia tų 35cm neoporo, jei sandarumu ten net nekvepia. ne viską lemia statistinė varža, liktiniai šiuo atveju deda per šonus tik daina. nesakau, gal meistram abi rankos kreivos, bet noras turėti tokias sienas - nulinis ir didelis signalas, kad padaryti gerai nėra paprasta.
su tokiu sandarumu tavo U bus toks kokio reikia, bet pleškinsi energiją kaip geram kiauram name ir be termovizijos nesuprasi kodėl.

Vilienė statė jau antrą tokį namą ir tai neišvengė kai kurio darbų broko, nors patirtis jau buvo sukaupta. O tu pamaigęs SM'e klaviatūrą ir pabraižęs projektą ant popieriaus manai būsi iš karto pranašesnis? Jei mano nuomonė tau "po dvylikos" bent jau įsiklausyk ką kiti tau sako, kad nereiktų nulipti nuo to pačio grėblio.

toliau - prie visų medžiagų kalkuliuok ir darbo įkainius, sąramas, apžaidimą aplink jas, dar kokius monolitinių žiedų įrengimus ir pan - apsivers kvadrato kainą labai greitai liktinių naudai.

reziume: praktika nuo teorijos skiriasi labai stipriai. bando tau tai pasakyti ir mintas ir vilienė ir kiti. PVZ dabar smeigės o 8-9 litus tau nebrangu, ko tai ant popieriaus, bet kai jas reikės pirkti be to, jog labai realu kad pristatymo terminas bus mėnuo ar daugiau, o meistrai jau bus jau pastolius susitatę, vargu ar taip lengvai norėsis išmesti virš 10Klt ant smeigių.

Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 03 26, 20:47)

Buvo siandien noras apie R.Morkevičiu pajuokaut..

Man va idomu koki nors mediniu daililenciu intarpa tarp langu ar eitu pakabinti ant polistirolo su siais

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 26 kovo 2013 - 21:24
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 22:15)
Aš tik bandžiau diskutuoti, nes, kaip žinia, diskusijoje gimsta tiesa. Bet panašu, kad save laikantys ekspertais jau per daug užrietė nosį. Ką gi...

Eksperte, pažiūrėk kaip priskaičiavai sienas ir kokios išvados padarytos doh.gif
Bandė jis matot diskutuot...ar ne per drąsios išvados???
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 21:18)
Aš rašau ne tam, kad mane skaitytų ir cituotų. Nesu narcizas, kaip ne kurie. Aš tik bandžiau diskutuoti, nes, kaip žinia, diskusijoje gimsta tiesa. Bet panašu, kad save laikantys ekspertais jau per daug užrietė nosį. Ką gi...
Papildyta:

Ne veltui liaudies išmintis byloja: duok durniui kelią. Jau vieną kartą daviau (temoje apie stogines ir garažus). Bet vis tiek prilipo kaip šlapias rudens lapas... Panašu, kad reikia dar kartą duoti kelią. Sėkmės.

na pasisvaidyk, pasisvaidyk, tavo kultūros lygis ne paslaptis jau senai. Tikiuosi kada nors suaugsi. Ir beje, nelabai čia kam įdomu narcizas tu ar ne, jeigu jau nenori kad tave skaitytų - tai ko čia rašai?

o tavo vietoje Vilienės labai gražiai ir greitai atsiprašyčiau - tokių žmonių reta, o jau kam kam, bet tokiam "snargliui statybose" kaip tu, dar labai toli iki jo.

žinai ką, smirda jau su tavim diskutuoti, o ir ar yra prasmė diskusijai, kai egzistuoja tik tavo nuomonė ir neteisingos?

nuoširdžiai tau linkiu sėkmės, tikrai be ironijos 4u.gif
Atsakyti