QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 17:15)
Mano nuomonė nėra absoliučiai teisinga. Aš taip nei galvoju, nei sakiau. Teiginiai, kad pasyvų namą reikia statyti tokį, kaip suprojektavai yra ne mano sugalvoti. Žinoma, tam tikros korekcijos įmanomos, bet jos gali būti labai minimalios, ne esminės. Pvz., jei sienos U turi būti 0,08, tai ne esmė kuo tu ją pasieksi: 40 cm baltu putplasčiu, 35 cm neoporo ar 28 cm PUR putomis. Lygiai tas pats stogui.
Konstruktyvių pasiūlymų, kaip priklijuoti klinkerį be šilumos tiltelių, negirdėjau. Be to, puikiai atsimenu, kiek tu man knisai smegenis diskusijoje dėl garažas/stoginė. Tuomet aiškinai, kad gali patylėti, bet vis tiek įsikiši, nes nori, kad tavo viršus būtų. Lygiais tas pats dabar.
Beje, kur mano idėjos fix? Labai norėčiau išgirsti.
tingiu kapstyti, bet kad ir paskutinė tavo oksioma:
"esmė ta, kad tinkui nereikia frezuoto EPS'o, o klinkeriui reikia"
kai tau pakišo net kelias alternatyvas:
ant liktinių klojinių smeigių iš viso nereikia, armuoji tinkliuku ir viską klijuoji
jeigu bijai kad nukris - imi spec polistirolui plastikinius kaiščius ir prisiverži tas smeiges, arba tokiu atveju gali įgylinti pagrindines smeiges, jei jau netinka liktiniai klojiniai
renkiesi šiltus blokelius, kad ir durisolio ar alternatyvas, tada šiltini papildomai "tik" 15-20cm ir nėra jokių problemų dėl metalinių smeigių ir kitokio briedo kaip langų tvirtinimo problemos ar pan
toliau armuoji tinkuoji, nes įtariu fasado norėsi lygaus, o ne "kak polistirol liažet"
arba dedi struktūrą ir nebesuki čia plaučiu dėl to klinkerio
arba dabar renkiesi tik principinai sienos varžą, kurią tau suskaičiuos programa, norint pasiekti PN standartą, nelysdamas į niuansus kaip tą klinkerį priklijuoti prie sienos, jei nemanai jo klijuoti artimiausius du tris metus, nes gali atsirasti dar naujesnių medžiagų ir technologijų\ tiek šiltalo tiek klijavimo būdo. Jau dabar daro mineralinę vatą ri neįgeria drėgmės ir jos liamda 0,032, kas bus dar po poros metų?
Nors tiesa, tu statysi iš tradicinių, laiko patikrintų medžiagų, nes nebūsi bandomuoju triušiu.
tada apie kokį klinkerio klijavimą mes kalbame? tik mūryti
taip kaip darė protėviai, koks dar polistirolas ar neoporas?
ir išvis, rinkis rąstus ir spalius - tie tai tikrai patikrinti
o dėl garažo ir stoginės: o negali būti taip, kad būtent ten tu visiems knisai smegenis? nepagalvojai? tai pagalvok
o jei mano postai kiek nepatinka pačiam - ką padarysi, gyventi mums kartu nereikia. Nekreipti dėmesio galiu į tavo protingus postus (kurių dauguma), bet kai pradedi nusivažiuoti į šonus - tai priimk kritiką aukštai pakelta galvą (tuo labiau kad tavo ūgis tai leidžia), o ne inkšdamas iš po kampo kaip čia ant tavęs visi puola ir koks tu čia vargšas kankinys
peace on you
ir be nervų