QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 09:08)
Tai ar yra 35 cm storio ICF blokelių? Kiek radau, tai riba - 30 cm. Ar aš klystu.
Papildyta:
Matai aš lygindamas tinkuotą fasadą su apkliujuotu klinkerio plytelėmis, bandžiau lyginti tik tuos dalykus, kurie lemia kainos skirtumą. Ar tinkui, ar klinkeriui EPS'ą reikės klijuoti. Tik esmė ta,
kad tinkui nereikia frezuoto EPS'o, o klinkeriui reikia. Lyginau kainos skirtumą tarp pačių medžiagų (tinkas ir klinkeris) ir darbų (tinkas ir klinkeris).
Jei šalčio tiltai būtų dzin, nereikėtų to frezuoto putplasčio, dar jei gavus akcijos metu pigesnio klinkerio, tai tinkuotos ir klinkeriu apklijuotos sienos kvadratas beveik susilygintų.
Žodžiu, mano skaičiavimo matematika buvo tokia: jei nori klinkeriu padengti pasyvaus namo sieną be šilumos tiltelių, tai tokios sienos 1 kv. metras kainuoja apie 100 Lt brangiau nei tinkuotos sienos.
čia pats taip nusprendei, ar kas padėjo? nekišk visiems iš eilės savo teorinių svaičiojimų ir pardavėjų brukalų, nes dar kas nors pradės taip ir daryti. Taip galima daryti, tai vien iš būdų, bet ne vienintelis. Tobulybės siekti reikia ir sveikinu tavo judėjimo kryptį, jei turi pinigų ir gražų tikslą - vėliavą tau į ranką. Kai ateis laikas tavo klinkerį klijuoti (beje, labai didelis skirtumas ar pjaustytos plytos, ar klinkerinės plytelės, sendintas ar ne, bet jau tiek nebesigylinkime) bus išrastas spigliuotas tinklelis, kuris pats prisisiurbs prie biokosmoporo su liambda 0,01, kurio tau užteks 20cm, o klinkeris turės specialias duobutes tinklelio prisisiurbimui. Ar tu tada irgi visiems aiškinsi, kad 2013 metais tau suskaičiavo "pasyvų namą" ir liepė naudoti 35cm neoporą, todėl tau būtinai jo reikia, nors jis jau bus nebegaminamas nuo 2022m?