Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 11:46)
pas mane 2 drekintuvai, jei parodo 60% tai salia net rukas matosi ir dregme ore stovi, jauti ant odos dregnuma.. beje cia rusishkoje pirtije 60% dregnumas..  bet jie ir isgarina po 5 litrus maziausiai per para.. tai arba jusu davyklis rodo pievas, arba kazkas ne taip jus suprantate

O tai kur Viliaus problema: kad sienos iš ICF blokelių ir "nekvėpuoja" ar kad rekūpas su drėgme nesusitvarko?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 13:34)
O tai kur Viliaus problema: kad sienos iš ICF blokelių ir "nekvėpuoja" ar kad rekūpas su drėgme nesusitvarko?

Cibuli, prie ko čia ICF... kaban bando pasakyt, kad rekupas turėjo išdrėbt lauk visą drėgmę ir mes senai turėjom sudžiūt kaip pernykščios musės ant palangės. Jam tenka dviem drėkintuvais po 5l vandens išgarint, o aš pradžioj panikavau, kad drėgmė nekrenta žemiau 75-80%, kad langai truputi paverkia.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 26, 12:37)
Cibuli, prie ko čia ICF... kaban bando pasakyt, kad rekupas turėjo išdrėbt lauk visą drėgmę ir mes senai turėjom sudžiūt kaip pernykščios musės ant palangės. Jam tenka dviem drėkintuvais po 5l vandens išgarint, o aš pradžioj panikavau, kad drėgmė nekrenta žemiau 75-80%, kad langai truputi paverkia.

Rekupas galėjo būti viena medalio pusė, o ICF - kita. Žinoma nebūtinai, bet galėjo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 12:40)
Rekupas galėjo būti viena medalio pusė, o ICF - kita. Žinoma nebūtinai, bet galėjo.

Čia nereikia spėlioti.
Šaltame ore vandens garų (drėgmės) yra labai mažai. Pašildžius šį orą iki +22C santikinė drėgmė krenta iki 10-20%. Nesvarbu ar šis oras patenka per langą ar per plokštelinį rekuperatorių.

Sienos niekaip nesukaupia šimtų litrų vandens, kurio reikėtų per žiemą atstatyti santykinei oro drėgmei iki 50-60% lygio.
Kaip įsivaizduojate sienas, kurios rudenį įgeria 300-400 litrų vandens ir žiemą tariamai atiduoda? Kaip atrodytų tokios sienos?

Jeigu vyksta diskusijos apie "kvėpuojančias sienas", pabandykit paskaičiuoti kiek vandens per žiemą reikia išgarinti name, kad santykinė oro drėgmė būtų 50-60% ir kaip ją "patalpinti" "kvėpuojančiose" sienose?

Aš labai skeptiškai vertinu drėgmės akumuliavimą sienose žiemos periodui.
Taip pat rekuperatorius, kurie "grąžina" drėgmę. Pagalvokite kaip kvepia ir atrodo tas kondensatas (paprastai nuleidžiamas į kanalizaciją kaip tamsus skystis), kurį norime gražinti atgal į patalpas.
Logiškiausias būdas atrodo ultragarsiniai vandens išgarintuvai, kuriuos derėtų statyti toliau nuo žmogių, kad "nesigirdėtų".
Atsakyti
Kiek reiktų tikėti mano matavimo prietaisais - nesiginčysiu, bet nieko specialiai negarinam ir nedrėkinam, tik natūraliai susidariusi drėgmė - iškvėpta, išgarinta san mazguose, indaplovės, skalbiankos+džiovyklės, keletas vazonų gėlių - jokių ultragarsų. Sausas oras labai nesveikas, manau sloguotume visi ištisai - bet to tikrai nėra, todėl labai abejoju, kad matavimo prietaisai visiškai nesąmones rodo, na sovietinis gal per riebiai truputi, bet tikėčiau, kad apie 55-60% laikosi.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 26, 14:11)
Kiek reiktų tikėti mano matavimo prietaisais - nesiginčysiu, bet nieko specialiai negarinam ir nedrėkinam, tik natūraliai susidariusi drėgmė - iškvėpta, išgarinta san mazguose, indaplovės, skalbiankos+džiovyklės, keletas vazonų gėlių - jokių ultragarsų. Sausas oras labai nesveikas, manau sloguotume visi ištisai - bet to tikrai nėra, todėl labai abejoju, kad matavimo prietaisai visiškai nesąmones rodo, na sovietinis gal per riebiai truputi, bet tikėčiau, kad apie 55-60% laikosi.

duodu max 30%..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 11:46)
pas mane 2 drekintuvai, jei parodo 60% tai salia net rukas matosi ir dregme ore stovi, jauti ant odos dregnuma.. beje cia rusishkoje pirtije 60% dregnumas..  bet jie ir isgarina po 5 litrus maziausiai per para.. tai arba jusu davyklis rodo pievas, arba kazkas ne taip jus suprantate

Mano name apie 80% drėgnumas. Nei rūko jokio, nei nieko panašaus į rusišką pirtį. Vienintelis nepatogumas, popieriaus lapai kurie yra name yra šlapi.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2013 03 26, 13:06)
Čia nereikia spėlioti.
Šaltame ore vandens garų (drėgmės) yra labai mažai. Pašildžius šį orą iki +22C santikinė drėgmė krenta iki 10-20%.   Nesvarbu ar šis oras patenka per langą ar per plokštelinį rekuperatorių.

Visas reikalas Vilienės ŽŠ. Pas Vilienę oras ateina jau sušildytas iki pliuso, ir ŽŠ gavęs reikiamą kiekį drėgmės. Vasarą prikaupė, dabar gražina. Nors Vilienė bando jį nurašyti, bet jis iš tikrųjų yra labai galingas drėkintuvas.
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 13:27)
duodu max 30%..

manau, kad apsirinki smile.gif.

Būtum aukso vertės, jei per atstumą tiksliai matuotum smile.gif. Vis tik, tikėtina, kad net rusiškas prietaisas rodo tiksliau wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 kovo 2013 - 14:00
QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 14:27)
duodu max 30%..

Ar dar bus statymų, ponai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 09:08)
Tai ar yra 35 cm storio ICF blokelių? Kiek radau, tai riba - 30 cm. Ar aš klystu.
Papildyta:

Matai aš lygindamas tinkuotą fasadą su apkliujuotu klinkerio plytelėmis, bandžiau lyginti tik tuos dalykus, kurie lemia kainos skirtumą. Ar tinkui, ar klinkeriui EPS'ą reikės klijuoti. Tik esmė ta, kad tinkui nereikia frezuoto EPS'o, o klinkeriui reikia. Lyginau kainos skirtumą tarp pačių medžiagų (tinkas ir klinkeris) ir darbų (tinkas ir klinkeris).

Jei šalčio tiltai būtų dzin, nereikėtų to frezuoto putplasčio, dar jei gavus akcijos metu pigesnio klinkerio, tai tinkuotos ir klinkeriu apklijuotos sienos kvadratas beveik susilygintų.

Žodžiu, mano skaičiavimo matematika buvo tokia: jei nori klinkeriu padengti pasyvaus namo sieną be šilumos tiltelių, tai tokios sienos 1 kv. metras kainuoja apie 100 Lt brangiau nei tinkuotos sienos.

čia pats taip nusprendei, ar kas padėjo? nekišk visiems iš eilės savo teorinių svaičiojimų ir pardavėjų brukalų, nes dar kas nors pradės taip ir daryti. Taip galima daryti, tai vien iš būdų, bet ne vienintelis. Tobulybės siekti reikia ir sveikinu tavo judėjimo kryptį, jei turi pinigų ir gražų tikslą - vėliavą tau į ranką. Kai ateis laikas tavo klinkerį klijuoti (beje, labai didelis skirtumas ar pjaustytos plytos, ar klinkerinės plytelės, sendintas ar ne, bet jau tiek nebesigylinkime) bus išrastas spigliuotas tinklelis, kuris pats prisisiurbs prie biokosmoporo su liambda 0,01, kurio tau užteks 20cm, o klinkeris turės specialias duobutes tinklelio prisisiurbimui. Ar tu tada irgi visiems aiškinsi, kad 2013 metais tau suskaičiavo "pasyvų namą" ir liepė naudoti 35cm neoporą, todėl tau būtinai jo reikia, nors jis jau bus nebegaminamas nuo 2022m?
Atsakyti
BangaS teisingai viską sudėliojo. 1 - 2 metus namas po statybų drėgmės būna prikaupęs. Bet vėliau sausas oras žiemą didelė problema. Pas mane plokštelinis rekuperatorius, tai santykinis drėgnumas apie 20 procentų laikosi. Be drėkintuvo sunkiai verstumėmės. Į rekuperatoriaus sugebėjimą grąžinti drėgmę taip pat nereikėtų žiūrėti pro pirštus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 26, 14:07)
Ar dar bus statymų, ponai? biggrin.gif

57,35%
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 26, 14:14)
čia pats taip nusprendei, ar kas padėjo? nekišk visiems iš eilės savo teorinių svaičiojimų ir pardavėjų brukalų, nes dar kas nors pradės taip ir daryti.

Ko kabinėjiesi? Ar palengvėjo išsirėkus?

Visi gudrūs putotis ir kritikuoti, bet konstruktyvių pasiūlymų neturi. Jei turi ką pasiūlyti, tai siūlyk, o ne kabinėkis.
Atsakyti