Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(*** @ 2013 03 26, 09:16)
taigi 204lt+ uz m2

Čia kažkas sakė ICF labi brangu smile.gif lyginant su šia kaina - aš sutaupiau smile.gif
Atsakyti
gal 0.3 maiso kliju/misinio i 1m2 mirksiukas.gif
nes 75 kg kliju i m2 kazkaip daugoka. (sunkiau uz klinkeri)
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 26, 08:51)
Čia kažkas sakė ICF labi brangu smile.gif  lyginant su šia kaina - aš sutaupiau smile.gif

Tai ar yra 35 cm storio ICF blokelių? Kiek radau, tai riba - 30 cm. Ar aš klystu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 03 25, 23:37)
Nematau putplasčio klijavimo darbo įkainio ir putplasčio klijų. Putplasčio klijavimo darbai paprastai kainuoja 35-40Lt už kvadratą, plius ~5 Lt už pastolių nuomą kvadratui.

Matai aš lygindamas tinkuotą fasadą su apkliujuotu klinkerio plytelėmis, bandžiau lyginti tik tuos dalykus, kurie lemia kainos skirtumą. Ar tinkui, ar klinkeriui EPS'ą reikės klijuoti. Tik esmė ta, kad tinkui nereikia frezuoto EPS'o, o klinkeriui reikia. Lyginau kainos skirtumą tarp pačių medžiagų (tinkas ir klinkeris) ir darbų (tinkas ir klinkeris).

Jei šalčio tiltai būtų dzin, nereikėtų to frezuoto putplasčio, dar jei gavus akcijos metu pigesnio klinkerio, tai tinkuotos ir klinkeriu apklijuotos sienos kvadratas beveik susilygintų.

Žodžiu, mano skaičiavimo matematika buvo tokia: jei nori klinkeriu padengti pasyvaus namo sieną be šilumos tiltelių, tai tokios sienos 1 kv. metras kainuoja apie 100 Lt brangiau nei tinkuotos sienos.
Atsakyti
Tikrai taip biggrin.gif netaip paskaiciavau... Zodziu 45maisai ant 300m2 klijavimui. Plius turiu jau nupirkes 45maisus po 25kg armavimui..

QUOTE(arkava @ 2013 03 26, 08:59)
gal 0.3 maiso kliju/misinio i 1m2  mirksiukas.gif
nes 75 kg kliju i m2 kazkaip daugoka. (sunkiau uz klinkeri)

PS Biesas teisus kablelio reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 26 kovo 2013 - 09:19
O dabar paskaiciuok, kiek laiko isleistus klinkeriui (su tiltialiais) tuos 100LT x X M2 galesi naudot sildymui? (berodz 190m2 tavo klinkerio, tai 19000 pinigu, PN, sildysi manau koki 20-30 metu

Žodžiu, mano skaičiavimo matematika buvo tokia: jei nori klinkeriu padengti pasyvaus namo sieną be šilumos tiltelių, tai tokios sienos 1 kv. metras kainuoja apie 100 Lt brangiau nei tinkuotos sienos.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 26, 09:18)
O dabar paskaiciuok,  kiek laiko isleistus klinkeriui (su tiltialiais)  tuos 100LT x X M2 galesi naudot sildymui?  (berodz 190m2 tavo klinkerio, tai 19000 pinigu, PN, sildysi manau koki 20-30 metu

drinks_cheers.gif Labai teisingai - brangu. Štai kodėl aš dar projekto stadijoje taip knisuosi iki smulkmenų. Vieną kartą nusprendęs, daugiau jau nebegrįšiu prie tų klausimų. Ir statybininkai manęs neperkalbės, nes jie labai mėgsta kišti savo trigrašius, kur nereikia ir patarinėti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 26, 10:08)
Tai ar yra 35 cm storio ICF blokelių? Kiek radau, tai riba - 30 cm. Ar aš klystu.

Gal pradžiai praleiskite ICF 30cm per PHPP prieš nusprendžiant "man reikia 35cm"?
Ner platesniu, turi užtekt ir 30cm.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 24, 23:02)
kam nepakanka? Aš lyg ir nesiskundžiu, nei per sausa, nei per drėgna. Nei vaikai sloguoja, nei nuo langų bėga.
Prie drėkintuvų dar 4 burnas pridėkite biggrin.gif 
Nepamirškime ŽŠ - nors čia kaži ar gali būti didelis drėgmės šaltinis.

pas mane 2 drekintuvai, jei parodo 60% tai salia net rukas matosi ir dregme ore stovi, jauti ant odos dregnuma.. beje cia rusishkoje pirtije 60% dregnumas.. bet jie ir isgarina po 5 litrus maziausiai per para.. tai arba jusu davyklis rodo pievas, arba kazkas ne taip jus suprantate
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 12:46)
pas mane 2 drekintuvai, jei parodo 60% tai salia net rukas matosi ir dregme ore stovi, jauti ant odos dregnuma.. beje cia rusishkoje pirtije 60% dregnumas..  bet jie ir isgarina po 5 litrus maziausiai per para..

Jei prie 60% rūkas - kas būtų prie 90%? O gal rūkas ne nuo garų, gal tabakas dėl to kaltas? smile.gif
Pačiam ne keista, kad rūkas, kuris reiškia prisotintą orą drėgme atsiranda prie 60%?
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 12:46)
tai arba jusu davyklis rodo pievas,

Profesionaliais drėgmės matuokliais pasigirti negaliu. Čiem bogaty tiem i rady.
Sovietinis kambarinis barometras
Universalus skaitiklis made in China
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 26 kovo 2013 - 12:22
mes darbe tris dregmes matuoklius susinese matavom, tai taip ir liko nezinomas dregmes procentas, nu vabsie skirtingai rode. taip mazdaug intervale 20-60 smile.gif
Atsakyti
aaaa.. nu tokius 2 ismeciau..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2013 03 26, 13:17)
aaaa.. nu tokius 2 ismeciau..

Meskit ir trečią, tą, kur 60% vos per rūką įžiūrite biggrin.gif
Atsakyti