Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(Milao @ 2013 04 29, 23:04)
Mano teorija tokia. Nejudancio oro lembda 0,024. Bet kokia medziaga, trukdanti orui judeti, sudaro tarsi termotiltelius tarp oro burbuliuku, vadinasi laidumas dideja. Jei termoizoliacines medziagos lembda panasi i 0,024 ar mazesne - uzpildas ne oras, vadinasi laidumas nebus stabilus, nes oras anksciau ar veliau pakeis ten esanti uzpida, koks jis bebutu - co2,  argonas, xenonas, R125, vakuumas, etc. Jei lembda juntamai didesne, pvz 0,03, jau galima vadovautis principu "pasitikek bet tikrink". Be to sendinto PUR deklaruojama lemba apie 0,03. Kodel gi turetu buti neimanoma patiuningavus technologija kazka panasaus ir stabilaus isgauti isXPS?
Jei PUR deklaruotu lemba 0,03, patikeciau, kad tokia gali buti stabili, bet nepirkciau, nes panasios varzos neoporas juntamai pigesnis.

ir labiau laidus garui 4u.gif jį reikia papildomai kažkuo klijuoti ar laminuoti, ar naudoti plėveles, kas vėl sukelia kainą, o jeigu daryti ne pačiam - dar ir darbų kaina prisideda.
Atsakyti
QUOTE(Panevėžys @ 2013 05 03, 10:01)
ir labiau laidus garui  4u.gif jį reikia papildomai kažkuo klijuoti ar laminuoti, ar naudoti plėveles, kas vėl sukelia kainą, o jeigu daryti ne pačiam - dar ir darbų kaina prisideda. <{POST_SNAPBACK}>
Jei naudojama sienų šiltinimui iš išorės, geras laidumas garui yra privalumas. Paprastas sveikos sienos receptas - sumuštinį sudarančių medžiagų laidumas garui turi didėti einant iš vidaus į išorę. Jei vertinti vien laidumą garui, sienų šiltinimui iš išorės mineralinė vata Nr. 1, o ne kokie nors PUR, EPS, XPS, etc. Deja įvertinus daugiau kriterijų, vatai tenka slėptis į krūmus biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas gali rekomenduoti patikima firma namo su plokstuminiu pamatu ir is liktiniu klojiniu statybai "nuo pamatu iki rakto" Vilniaus regione? Galima i AZ. Dekui.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 05 03, 13:26)
Jei naudojama sienų šiltinimui iš išorės, geras laidumas garui yra privalumas. Paprastas sveikos sienos receptas - sumuštinį sudarančių medžiagų laidumas garui turi didėti einant iš vidaus į išorę. Jei vertinti vien laidumą garui, sienų šiltinimui iš išorės mineralinė vata Nr. 1, o ne kokie nors PUR, EPS, XPS, etc. Deja įvertinus daugiau kriterijų, vatai tenka slėptis į krūmus  biggrin.gif

na kiek supratau, čia kalba vyko apie PIR ir jo senėjimą. kad jį kas dėtų išorėje - neteko matyti, bet dedant jį iš vidaus, garo nepralaidumas jau privalumas lyginant jį su neoporu.
Atsakyti
Acileides pradejau siltinti perdanga neoporu. Gipso lubas kabinsiu taippat kaip Vilius. Nusprendziau jog konstruot karkasa po perdanga nesamone juo labiau jog statybininkai rekomenduoja osb kabint 50cm zingsniu kas mano nuomone yra beprasmis siltalo retinimas.

Kokios nuomones?
Atsakyti
Acileidęs pats ar lubos? smile.gif lubas reiktų truputi veržt. smile.gif
Neoporą virš ar po konstruktyvu?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 05 04, 21:55)
Acileidęs pats ar lubos? smile.gif  lubas reiktų truputi veržt. smile.gif
Neoporą virš ar po konstruktyvu?

Acileides tai neskubant smile.gif Neoporas tarp gegniu ir po veliau..
Atsakyti
Yra Kaune tokių gyvų pavyzdžių, rezultatai - labai geri.
Atsakyti
Užkliuvo Lokio numestame straipsnyje rastas nacionalinės pasyvaus namo asociacijos direktoriaus Aido Vaičiulio pasisakymas, kokios energinės klasės namą jis pasirinko.

„Aš gyvenu 150 kv. m name, kurio šildymas per mėnesį kainuoja apie 50 Lt. Mano namas nėra pasyvus, jis yra energiškai efektyvus, sunaudojantis apie 22 kWh šilumos vienam kvadratiniam metrui. Šilumos šaltinis – židinys, kūrenamas malkomis“ – savo pavyzdį pateikia A. Vaičiulis.

Cibuliui buvo iškilęs klausimas, ar būtina pasiekti 15 kWh ribą. Mano pasirinkimas ~22 kWh, Vilienės irgi panašus. Tokio namo nepastatysi nesivadovaudamas PN rekomendacijomis, bet Lietuvos sąlygomis pasiekti 15kWh tikrai sudėtinga, čia ne Vokietija, tad ir 22 kWh rezultatas yra labai geras ir mano manymu pakankamai optimalus. Įdomiausia, kad net nacionalinės pasyvaus namo asociacijos direktorius Aidas Vaičiulis nusprendė, kad neverta siekti 15 kWh rezultato.

Tiesa, toks rezultatas jau reikalauja papildomo šilumos šaltinio, neužtenka tik rekuperatoriuje įmontuoto teno, bet kadangi tikro sertifikuoto PN Lietuvoje dar nebuvo, nors mano požiūriu, tai ne sertifikatas svarbus, o realus šilumos poreikis namą eksploatuojant, tad nesinorėjo rizikuoti ir pasirinkau investiciją į papildomą šildymą - į grindinį šildymą. Tuos pinigus išleidus geresniam namo šiltinimui iš tikrųjų būtų galima pasiekti 15 kWh ribą ir apsiriboti tenu rekuperatoriuje, bet aš dabar turėsiu galimybę namo šildymui pajungti saulę, kas manau man su kaupu kompensuos tą skirtumą tarp 15 kWh ir 22 kWh. Nors iš kitos pusės ed@`as teigia, kad su kaloriferiu saulės šildymą galima pajungti ir orinio šildymo sistemoje be recirkuliacijos. Jei pajungiama recirkuliacija, tai jau gaunasi, kad investuojama į šildymo sistemą ir reikia skaičiuoti, kokia iš tikrųjų optimalesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 gegužės 2013 - 08:47
50lt/men - kiek cia kietmetriu malku iseina? biggrin.gif
Atitinka tikra lietuviska patarle " kurpiaus vaikai basi laksto", pasyvistas ne pasyviam o mazos islaidos pasiekiamos malkaujant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 05 19, 18:36)
50lt/men - kiek cia kietmetriu malku iseina? biggrin.gif 
Atitinka tikra lietuviska patarle " kurpiaus vaikai basi laksto", pasyvistas ne pasyviam o mazos islaidos pasiekiamos malkaujant biggrin.gif

Speju, tik kamino butų atsisakęs, ir dėl geresnio sandarumo 15 kW būtų pasiekęs smile.gif.
Atsakyti
Apmiro tema. Uzduosiu klausima apie polistirola ir difuzine virs jo. Ka manot ar gali polistirolas liestis prie difu
Papildyta:
Apmiro tema. Uzduosiu klausima apie polistirola ir difuzine virs jo. Ka manot ar gali polistirolas liestis prie difuzines, ar turi buti koks tarpelis?
Atsakyti