QUOTE(Vilienė @ 2013 04 22, 09:16)
Aš asmeniškai nesuprantu, kad VIDINIUS angokraščius dengti šiltalu
Konstruktyvas nuo to netaps nei šiltesnis nei vėsesnis, teisinigai. Bet ir KJKG teisus.
Sutinku su KJKG 1, 2 punktais, matau jiems irgi neprieštarauji.
Dėl 3 punkto, tai yra ir viena rizika, gerai nepasaugojus apšiltintos vietos po putplasčiu, ta vieta bus vėsesnė, tad jei bus juntamai vėsesnė, atsiranda kondensato susidarymo rizika ir atitinkamai pelėsio rizika. Vienas dalykas mane ramina.
1. Sienos konstrukcija, kadangi ji pakankamai laidi šilumai (lyginant su apšiltinimo medžiagomis), tik iš vienos pusės apšiltinto konstruktyvo temperatūra labai stipriai nekris (čia turimas omenyje gerai iš išorės apšiltinto namo atvejis), kas mažina galimybę susidaryti kondensatui.
Išlieka
2. rėmo žemesnės temperatūros keliama rizika, bet visas apšiltinimas iš vidinės pusės, mano supratimu ir skirtas rėmo šiluminių savybių pagerinimui ir linijinio šalčio tiltelio, palei langų montavimo vietą sumažinimui. Vien XPS priklijavimas prie rėmo garų prasiskverbimo į konstrukcijos vidų ir iš to kylančios rizikos neišspręs. Mano nuomone, vienas iš šios problemos sprendimo būdų, būtų nedėti storesnio apšiltinimo sluoksnio, kad temperatūras įtakoti, bet tai padaryti minimaliai, keliant kaip galima mažesnį pavojų mazgui. Apie garo izoliaciją po XPS nekalbu, tai privaloma pagal nutylėjimą.
4 ir 5 punktai neutralūs, nebent kaip minėjai žiūrėti kainą, nors ir čia, kadangi kaina bendroje sumoje gaunasi panaši, aš manau, kad apšiltinimas ten labiau tinkamas.
Pas KJKG langai mediniai, tad jam ši problema neaktuali, bet aš matau dar vieną problemą - polanginį profiliuką, kuris yra konkretus šalčio tiltas. Matau konkretų poreikį imtis visų priemonių to šalčio tilto nutraukimui, be to, iš vidinės pusės minimaliai užlipdamas ant rėmo sumažinsiu šalčio tiltą atsiradusį dėl lango montavimo, kurį stipriausiai sumažinau išnešdamas langus į apšiltinimo sluoksnį.
Nors ir esi teisus, sakydamas, kad apšiltinimo sluoksnio vietą išorinėje konstrukcijų, šiuo atveju lango, pusėje, bet kaip sakoma, šaukštu sviesto košės nepagadinsi.