Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(biesas66 @ 2013 03 25, 16:27)
Teks tau is liktiniu klojiniu nama statyti  bigsmile.gif

Parodyk man liktinių klojinių blokelius, kurių apšiltinimo storis būtų 35 cm neoporo? Man tiek reikia.

O problemos dėl apdailos didelės nematau. 170 kv. apdailinu mineraliniu tinku. Tik sakė, kad jį reikia padengti dviem sluoksniais silikoninių dažų. Toks fasadas bus labai ilgaamžis. Tinko ir dažų kaina (be darbo ir tiklelio) apie 15 Lt už kvadratą.

Likusius 27 kv. apdailu klinkeriu. Tam reikalui perku jau išpjautą Baltijos Polistireno putplastį.

Tiesą pasakius aš visą fasadą daryčiau vien tinku. Tik kiek suprantu klinkeris reikalauja mažiau priežiūros ir ilgiau tarnauja. Beje, kas kiek metų reikia atnaujinti tinkuotą fasadą: 5, 7 ar 10 metų? Kokia praktika?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 25, 17:43)
Beje, kas kiek metų reikia atnaujinti tinkuotą fasadą: 5, 7 ar 10 metų? Kokia praktika?

Pagal norus ir nusidėvėjimą, galima kas met, bet neabejoju rasite fasadų neliestų ir 20-30 metų. Kaip jie atrodo - čia kitas klausimas.
Atsakyti
Tik nedazykit fasado. Geriau jau iskart spalvotu silikoniniu, akriliniu tinku. Kiek matosi nusilupusiu dazu... doh.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 03 25, 15:43)
Parodyk man liktinių klojinių blokelius, kurių apšiltinimo storis būtų 35 cm neoporo? Man tiek reikia.

O  problemos dėl apdailos didelės nematau. 170 kv. apdailinu mineraliniu tinku. Tik sakė, kad jį reikia padengti dviem sluoksniais silikoninių dažų. Toks fasadas bus labai ilgaamžis. Tinko ir dažų kaina (be darbo ir tiklelio) apie 15 Lt už kvadratą.

Likusius 27 kv. apdailu klinkeriu. Tam reikalui perku jau išpjautą Baltijos Polistireno putplastį.

Tiesą pasakius aš visą fasadą daryčiau vien tinku. Tik kiek suprantu klinkeris reikalauja mažiau priežiūros ir ilgiau tarnauja. Beje, kas kiek metų reikia atnaujinti tinkuotą fasadą: 5, 7 ar 10 metų? Kokia praktika?

Atsakyti
Ar yra liktinių klojinių, kurių apšiltinimo storis iš karto būtų 35 cm: 30 cm išorė ir 5 cm vidus?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 25, 17:40)
Tik nedazykit fasado. Geriau jau iskart spalvotu silikoniniu, akriliniu tinku.  Kiek matosi nusilupusiu dazu... doh.gif

O man kaip tik priešingai tinko pardavėjai sakė. Jo mintys buvo tokios. Silikoninis tinkas labai gerai, bet jis turi griudelius, kurie, tinkuojant, pažeidžia šiek tiek sluoksnį. Todėl silikoninis gerai tik tuo atveju, jei dar vieną kartą jį nudažai. Tada super, bet brangu.

O mineralinis tinkas, pagal jį, puikus dalykas tik jį reikia du kartus padengti silikoniniais dažais. Tokia sistema ir pigi, ir ilgaamžė.

Beje, dar šiek tiek pasidėliojau kainas. Pasakykite ar neklystu.

Tinkuotas fasadas. Mineralinio tinko ir dviejų sluoksnių dažų 1 kv. metras - 17 Lt, darbas - 28 Lt, armavimo tinkelis - 2,8 Lt. Iš viso - 48 Lt. 35 cm neoporo - 77 Lt. 1 kv. metras sienos - 125 Lt.

Klinkeris. Darbas - 50 Lt, klinkerio plytelės - 65 Lt. 25 cm neoporo - 55 Lt, 10 cm specialaus neoporo klinkerio klijavimui - 55 Lt. Iš viso: 225 Lt.

Beje, kaip manote ar normalus dalykas daryti tokį apšiltinimo sumuštinį: 25 cm neoporo, tada dar 10 cm specialaus neoporo klinkeriui. Ir viską dar smeigėmis prisukti? Gal vientisas 35 cm storio neoporas daug geriau?

Atsakyti
Koki sluoksni pazeidzia??? hm kieno???
Visi tinkai turi grudelius, tik risancioji medziaga: akrilas, silikonas, mineraline...

Isivaizduok, pazeidei dazus, ir matos baltas gruntas, ar armavimo misinys, ar net liktiniai... smile.gif
Tinkas spalvotas apie 2-3 mm grynos spalvos...

Del kainu, nzn, bet neopora klijuoja-10lt, armuoja-10-12, dekora (tinka) deda - apie 15 (cia darbai).

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 25, 09:33)
Jei Mintas gali sau leisti laikytis kiekvienos įstatymo raidės - už tai vertas pagarbos.

Na čia ne visai į temą, bet kad jau pradėjom...

Džiaugiuosi, kad pas mus tiek darbščių žmonių, iškeliančių dėžutę ir tik po to gaunančių leidimą. Dar labiau reikia pasidžiaugti, kad statybų inspektoriai nespėja aplėkti visų statybų, nors žmonės kalba kad jie tikrai važinėja ir važinėja nemažai.

Atkreipiau dėmesį į vieną parametrą, leidžiamas matmenų neatitikimas 20cm, ką tai reiškia, tai reiškia, kad atvažiavęs statybų inspektorius, radęs tokį neatitikimą, sako, kad jūsų statinyje yra esminis neatitikimas projektui, kas reiškia, kad tai nelegalus statinys.

Taigi, tokiu atveju statybų inspektorius išrašo baudą ir įpareigoja statinį nugriauti arba leidžiama įteisinti statybą. Sakykim namo kaina 360000Lt, tai tokios vertės nelegalaus statinio įteisinimas kainuos 129600Lt.

Vis dar norit rizikuot? Nu jo, kas nerizikuoja tas negeria šampano. Bet jei rizika nesėkminga g.gif . Ar verta? g.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 25, 11:34)
Cibuli, nuoroda tau - tik pyst ir susipjaustai  mirksiukas.gif

Tik dar vienas patarimas, putplastį pirkti žiemą, kad per žiemos vakarus, kai statybos stovi, bus pakankamai laiko susipjaustyti visus putplasčio lakštus smile.gif.

Turiu įtarimą, kad gera savaitė vien tik tokiam putplasčio išpjaustinėjimui išeis. Nors jei man to prireiktų, spėju ne pirkčiau jau išpjaustytą, o pats išsipjaustyčiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 25, 19:04)
Tinkuotas fasadas. Mineralinio tinko ir dviejų sluoksnių dažų 1 kv. metras - 17 Lt, darbas - 28 Lt, armavimo tinkelis - 2,8 Lt. Iš viso - 48 Lt. 35 cm neoporo - 77 Lt. 1 kv. metras sienos - 125 Lt.

Nematau putplasčio klijavimo darbo įkainio ir putplasčio klijų. Putplasčio klijavimo darbai paprastai kainuoja 35-40Lt už kvadratą, plius ~5 Lt už pastolių nuomą kvadratui.

Grubiai man firma paskaičiavo sienos apšiltinimo darbų (30cm putplasčio) ir medžiagų kainą, su sienų tinkavimu apie 180Lt/m2.

Beje, kaip manote ar normalus dalykas daryti tokį apšiltinimo sumuštinį: 25 cm neoporo, tada dar 10 cm specialaus neoporo klinkeriui. Ir viską dar smeigėmis prisukti? Gal vientisas 35 cm storio neoporas daug geriau?

Nesiūlau daryti dviejų putplasčio sluoksnių, nes atsiranda dar vienas klijų sluoksnis, kas daro konstrukcija dar mažiau patikimą, kai ant paviršiaus reikia laikyti didelį svorį. Aišku geriau vienas putplasčio sluoksnis, tik firmos greičiausiai tokio storio neišpjaustinės, ir pjaustinėti reikės pačiam, tokią pjaustyklę išsinuomavus, ar pasidarius pačiam.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 26, 00:37)
Nematau putplasčio klijavimo darbo įkainio ir putplasčio klijų. Putplasčio klijavimo darbai paprastai kainuoja 35-40Lt už kvadratą, plius ~5 Lt už pastolių nuomą kvadratui.

Grubiai man firma paskaičiavo sienos apšiltinimo darbų (30cm putplasčio) ir medžiagų kainą, su sienų tinkavimu apie 180Lt/m2. 

Kai man buvo aktualu - tik darbai kainavo 35-40lt, cia viskas iskaiciuota nuo plikos sienos iki strukturos uzdejimo.
Pazistamas renovuojantis fasadus sako, kad m2 kaina su medziagom (aisku ne 30 ir ne35cm) 100lt.
Arba kazko nesupratau del 180lt/m2, arba ta firma reik siusti toli ant triju raidziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 26, 08:07)
Kai man buvo aktualu - tik darbai kainavo 35-40lt, cia viskas iskaiciuota nuo plikos sienos iki strukturos uzdejimo.
Pazistamas renovuojantis fasadus sako, kad m2 kaina su medziagom (aisku ne 30 ir ne35cm) 100lt.
Arba kazko nesupratau del 180lt/m2, arba ta firma reik siusti toli ant triju raidziu doh.gif

Man isejo taip

40lt darbas
~65lt putplastis (~210lt/m3)
~5lt armavimo tinklas
~72lt klijai, armavimo misinys
~22lt smeiges
+ejot nulasejimo profiliai, kampai, putplascio kamsciai, putos tarpams

taigi 204lt+ uz m2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 26 kovo 2013 - 08:24
QUOTE(*** @ 2013 03 26, 09:16)
~72lt klijai, armavimo misinys

Kablelio nepraleidai?
Atsakyti
Sienos plotas daba nepamenu koks tiksliai bet virs 300m2
30cm putplasti suklijuot isejo palete ar daugiau netgi. Ty 45 maisai paleteje, maisas 22lt. Tai primeciau kad suklijuot ir nuarmuot reiks apie 3maisu i viena m2.

QUOTE(biesas66 @ 2013 03 26, 08:28)
Kablelio nepraleidai?

Atsakyti