Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(LokysL @ 2013 04 09, 23:04)
is tikruju keista kai yra sakoma U-0,6 U.7, paimk langa 1 kvadrato su varcia, ir paimk langa 4 kvadratu be varcios, ir tada palygink U, pamatysi koks bus skirtumas, todel taip teigti yra neteisinga, nes kai sertifikuoja langus ima standartinius matmenis visiems langams 1,23m x 1,48m. Tikrai U=0,6 nebus net ir su rehau geneo ph profiliu. Apsiltinus remus - va tada gal priartetum teoriskai.

Orientuojantis į A++ namą man reikėtų langų su U 0,7. Tik vienas kitas gamintojas gali tokius langus pasiūlyti. Pvz. Fauga pasakė, kad jie nieko net nebandys siūlyti. Todėl kalbėti apie U-0,6 gana optimistiška. Bent jau pagal PHPP šiltinimo užleidimas ant rėmo, panaikina papildomus nuostolius per langų ir sienų jungtį, bet nepagerina pačio lango U vertės.

Tas pat liečia ir kitas atitvaras. Neskaičiuoti šalčio tiltelių, smeigių ir pan. įtakos nelabai teisinga. Namą vis tiek reikės sertifikuoti pagal lietuvišką standartą. Bus suskaičiuoti netik šalčio tilteliai ir šiltalą laikančios konstrukcijos įtaka, bet ir drėgmės bei vėjo įtaka šiltinimui. Vien dėl pastarosios priežasties daugeliu atvejų varža pamažėja apie 10 procentų. Jei skaičiuojam, kad susidėję ant stogo 40 cm vatos turėsime varžą R - 10, tai viską tiksliai suskaičiavus gali paaiškėti, kad turime kiek daugiau nei 8.

Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 04 09, 23:04)

Rasiau, rasiau ir pamirsau ko norejau paklausti.  Ka esat girdeje apie iklijuojamus stiklo paketus. Pliusas: nereikia metalo profilio viduje, daug geriau stabilizuoja visa varcia, reciau reikia reguliuoti pacia varcia ir t.t. Duzio atveju yra spec irankis paketui ispjauti, tada siek tiek apsivalo, uzhsipila kliju ir vel isistato.

http://www.reimpex.l..._prospektas.pdf

ir siaip kas liecia keitima tai namas vistiek bus draustas, langai bus drausti nuo duziu, tai kaip ir pofik butu ar ten isheis pakeisti ar ne, ten jau butu draudimo reikalas ar keisti visa varcia ar ispjauti paketa

Manau, kad rinksiuosi tokius langus. Prie privalumų dar reikėtų pridėti garantuotą sandarumą tarp paketo ir rėmo.
Minusas dėl paketų keitimo, man atrodo nereikšmingas. Per visą gyvenimą dar nė karto nenutiko, kad būtų sudužęs koks nors mano langas. Tikiu, kad taip gali nutikti. Greičiausia jei kas specialiai išdaužytų.

Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 04 10, 08:08)
Beje pries dedami 30 ar 35  pasikalbekit su siltintojais ir kokia kaina ima uz tai. Nes pvz anskciau rekomenduoti siltintojai uzhsiprase didesne kaina  vien del to kad Neps 25 o ne 20 nes pasak ju pjaustant su pjuklu gaunasi dideles paklaidos tada reikia lyginti su tarka ir t.t. vienu zodziu varda cia forume uzhsitarnave siltintojai labai nuvyle su tokiom kalbom, nes pjausymui yra skirtos stakles su volframo viela ir kalbant su kitais siltintojais jie problemu visiskai nemato del 25 cm pjausymo. Taip kad kai pradeda gauti per daug rekomendaciju - ishpindeja visi statybininkai.

Teko prieš savaitę pabuvoti prie garsiojo Medeinos dvibučio. Pastatytas jis iš neoporo lygtinių, kurie iki šiol atviri. Įspūdis šiurpokas. Tikriausia nuo saulės jie gerokai išsivaikščioję ir pasibangavę. Matosi, kad ten jau ir tarkuota ir tinkuota bet vaizdelis vis tiek liūdnas. Ypač žinant, kad tai bus sertifikuotas PN. Nemažai kur tarp polistireno blokų 5 mm plyšeliai, yra ir iki kelių centimetrų.
Man atrodo iki Veikmės kokybės šiam projektui labai toli, panašu, kad iki rezultato taip pat.

Nuogąstavimai dėl neoporo vaikščiojimo tikrai nevisai iš piršto laužti. Ji naudojant reikėtų kuo greičiau armuoti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 04 10, 09:56)
Jei ši žinutės dalis buvo adresuota man, tai kaip ir privalau atsakyti. Paminėti niuansai man žinomi, bet iš ~30m2 langų ir durų ploto, varstoma dalis, tame tarpe ir durys, pas mane tesudaro 5,5m2. Didžioji dalis langų pas mane yra nevarstomi. Langus stengiausi daryti maksimaliai didelius, taip maksimaliai sumažinant profilio įtaką lango šiluminėm savybėm. Didžiąją dalį profilio planuoju skandinti apšiltinimo sluoksnyje.
Tikslas toks, kad aš dabar PHPP programoje kaitalioju apšiltinimo sluoksnio storį nuo 30cm iki 35cm ir rūšį nuo EPS100 su liambda 0,035 iki neoporo su liambda 0,032, ir realiai matau galutinį šilumos sunaudojimo ataskaitą visam namui ir jis skiriasi nuo blogiausios iki geriausios reikšmės iki grubiai ~5kWh/m2 per metus visam namui.

Rezultatas neatrodo toks mažas, kad į jį visai nekreipti dėmesio.
O kam KTU, kai yra PHPP? Skirtumą parašiau, nors kiekvienu individualiu atveju jis šiek tiek skirsis, todėl mano parašymo kategoriškai negalima taikyti kaip aksiomos, tuo labiau, kad ir visų PHPP niuansų tikrai nesu perkandęs.
Jei keitimas nekelia problemų tai klijuojami langai tampa tikrai patrauklūs.

Man jie nepatinka, kadangi teko susidurti su klijuojamų automobilio stiklų keitimu. Tikrai nenorėčiau pats gramdyti tų klijų nuo lango rėmo.

Automobilininkai stiklą išima jį išpjaudami su pinta viela. Kai apžiūrėjau jau išimtą stiklą, radau keliose vietose įpjautą automobilio kėbulą. Plastikas pažeidžiamas turėtų būti gerokai lengviau. Jei po nevykusio stiklo paketo išėmimo reikės kaisti ir profilį, tai mano atveju, reikės ne tik putplastį užleistą iš lauko pusės ant rėmo keisti, pertinkuoti aplinklangą, bet ar nereikės visos sienos, kad plėmų nesimatytų, toks pat darbas ir su apšiltinta rėmo dalimi iš vidinės pusės su visais tinkavimo darbais. Taip pat reikės atstatinėti visas sandarinimo juostas, o tai bus daroma pakankamai ilgą laiko tarpą, be to klausimas, kaip atsakingai, greičiausiai reikės vėl atlikinėti sandarumo testą, gal ir ne vieną, kad įsitikinti, jog lango sandarinimo darbai atlikti be broko. Nelinkėčiau, kad toks stiklas išdužtų žiemą.

Nors turiu pripažinti, visos mano baimės klijuoto stiklo atžvilgiu susijusios su neišmanymu, kaip tai atliekama realiai.

ne taip supratai, langai klijuojami butu tik varcioje, ten kur nera varcios klijuoti nereikia, uztenka remo stabilumo be metalo profiliu, as siaip ziuriu Kommerling 88+ pro energy tec. Tas profilis isleista 2012-10, rehau naudoja is karto kiek suprantu rema is stiklo pluosto ar kazkokios kitos medziagos ir ta rema po to aptraukia PVC. Kommerling naudoja savo standarti profili, tik vietoj metalo profilio deda stiklo pluosto profili, kas attinka metalo profili. Tai va, uz porros dienu parasysiu ataskaita langu ka ishsiaiskinau, nes informacijos gavau per dvi savaites laiko tikrai nemazai, t.y visokiu niuansu kuriuos reikia ivertinti siunciant uzklausima paskaiciuoti langu kaina.

http://www.reimpex.l...s_tvirtinti.pdf

Beje klausimas, tie kyliukai kurie naudojami islyginti langa, jie dedasi isilgai remo ar skersai? as kiek maciau deda visur skersai, nes taip lengviau deti ir tipo atramos plotas didesnis, bet paziurejus i ju ploti jis yra 44 mm (http://www.reimpex.lt/img.php?img=site/gallery/91/kyliukai1.jpg), tai jei tarkim dedant popalangini tai jis pilnai remiasi ant popalanginio ir gali juos dedi isilgai remo. Del ko? jei noresit storu palangiu, tarkim klijuotas medis, arba stalvirsis virtuveje, jums tie kyliukai maisys, t.y bus ishsikishe, juos reikes nukirsti - nupjauti nes kitaip nepakisit palanges. Mano pirmine ideja buvo palange glausti prie remo, bet po to pagalvojau ant kiek langas turi buti tiksliai istatytas, kad po to dedant palange jinai priglustu milimetro tikslumu. T.y jei remas bus pasisukes per 2 mm, dedant palange kazkuriame kraste turesim 2 mm tarpa, tada reikia skersuoti pacia palange ir t.t.

Cia buvo klausimas ir man ir kitiems kaip buvo sumontuotos drenazo slangutes tam bloge, tai aptikau viena is variantu. Tik sita varianta reiktu turbu tis anksto numatyti pries gaminant langus, nes cia greziam skyle 10mm o ne pailga ovalo formos skyle.

http://www.reimpex.l...iai/apvalus.htm idejus toki dangteli ant silikono, gali ji pragrezti ir imauti ar uzmauti slangute taip pat ant hermetiko. galima aplamai uzhsisakyti be drenazo langu ir po to prasigrezti jas paciam ir prisikombinuoti kaip reikia. Taciau pries darant pasiklauskit del garantijos, net neabejoju bus atsakyta grantijos neduodam tokiu atveju. Toliau ka sliecia palangiu priglaudima prie remo, tie kurie matavo langus sake, kad pas vokiecius toks montazas instrukciijose grieztai perbrauktas su raudona linija, t.y kaip netinkamas visiskai. Del to kaip matome pasyviems namams yra naudojami jau paruosti profiliai lango montavimui kurie leidzia isvengti visokiu salcio tiltu. Tik ju kaina man atrodos tikrai nedziugina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 10 balandžio 2013 - 13:50
QUOTE(DEU @ 2013 04 10, 12:22)
Orientuojantis į A++ namą man reikėtų langų su U 0,7. Tik vienas kitas gamintojas gali tokius langus pasiūlyti. Pvz. Fauga pasakė, kad jie nieko net nebandys siūlyti. Todėl kalbėti apie U-0,6 gana optimistiška. Bent jau pagal PHPP šiltinimo užleidimas ant rėmo, panaikina papildomus nuostolius per langų ir sienų jungtį, bet nepagerina pačio lango U vertės.

Tas pat liečia ir kitas atitvaras. Neskaičiuoti šalčio tiltelių, smeigių ir pan. įtakos nelabai teisinga. Namą vis tiek reikės sertifikuoti pagal lietuvišką standartą. Bus suskaičiuoti netik šalčio tilteliai ir šiltalą laikančios konstrukcijos įtaka, bet ir drėgmės bei vėjo įtaka šiltinimui. Vien dėl pastarosios priežasties daugeliu atvejų varža pamažėja apie 10 procentų. Jei skaičiuojam, kad susidėję ant stogo 40 cm vatos turėsime varžą R - 10, tai viską tiksliai suskaičiavus gali paaiškėti, kad turime kiek daugiau nei 8.

Papildyta:
Manau, kad rinksiuosi tokius langus. Prie privalumų dar reikėtų pridėti garantuotą sandarumą tarp paketo ir rėmo.
Minusas dėl paketų keitimo, man atrodo nereikšmingas. Per visą gyvenimą dar nė karto nenutiko, kad būtų sudužęs koks nors mano langas. Tikiu, kad taip gali nutikti. Greičiausia jei kas specialiai išdaužytų.

Papildyta:

Teko prieš savaitę pabuvoti prie garsiojo Medeinos dvibučio. Pastatytas jis iš neoporo lygtinių, kurie iki šiol atviri. Įspūdis šiurpokas. Tikriausia nuo saulės jie gerokai išsivaikščioję ir pasibangavę. Matosi, kad ten jau ir tarkuota ir tinkuota bet vaizdelis vis tiek liūdnas. Ypač žinant, kad tai bus sertifikuotas PN. Nemažai kur tarp polistireno blokų 5 mm plyšeliai, yra ir iki kelių centimetrų.
Man atrodo iki Veikmės kokybės šiam projektui labai toli, panašu, kad iki rezultato taip pat.

Nuogąstavimai dėl neoporo vaikščiojimo tikrai nevisai iš piršto laužti. Ji naudojant reikėtų kuo greičiau armuoti.

kas liecia U=0,7, na kommerling 88+ su poliuretano uzpildu ir stiklo pluosto armuote deklaruoja Uw=0.77 anksciau paminetam lango dydziui, tik nepamenu kiek remo Uf gaunasi sitam profiliui. Uzleidus siek tiek putplascio tu pagerini remo U, tik neaisku ant kiek. Plius dedamas paketus tarkim 4+20+4+16+4, ar mano atveju 4+18+418+4 gauname Ug=0.5. Galima deti ir 4+20+4+20 bet nera garantijos ar lango tarpe neprades vykti konvekcija, kadangi tarpui didejant dideja turis, ten pradeda vykti silumos mainai ir taip gali net pabloginti U. Siaip gamintojai turi skaiciuokles ir prie kiekvieno uzhsakomo lango paraso bendra Uw. Tai gali mzdg primesti kiek langu pas tave neatitinka uzhsiduoto Uw. Cia viskas teorija, bet ta teorija isplaukia is bandymu. Taip pat klausiau del stiklu klijavimo. Imone sake kad dar nesusidure su klijuotu stiklu ispjovimu, o ten kur buvau idejes nuoroda is reimpex tai is vis patyliu apie ju vadybininkus. Ko paklausi to negausi, net kliju neturi vietoje vienu zodziu del konsultaciju geriau ten nevaziuoti. Tai va ta imone sake kad stiklo paketai klijuojami gamykloje, tik daviau zuduoti ishsiaiskinti kaip klijuojami, ar klijuojamas apatine sonine paketoi dalis, ar pats dugnas. Sake kad objekte klijuoti butu problematiska, ypaz ziema nes reikia laikyti temperaturos ir dregmes parametru. Todel is dalies jei namas draustas nuo langu duziu, tai kaip ir px butu tas, nes varcia butu ismontuota ir nuvezta i gamykla paketo idejimui. arba aplamai butu pateikta nauja varcia. Cia jau draudimo bedos. Toliau kas liecia rankenas, as imu langus kur norint pasukti rankena reikia nuspausti mygtuka. Rankenos su imontuotais sharatukais (secustic atrodosa vadinasi) saugesnes nei paprastos, taciau kaip kazkur buvau idejes video, pragrezus langa, ikisus viela kokia 6 mm ir ja siek tiek uzlenkus tokia rankena galima be problemu atidaryti. Toki atveji patvirtino ir gamintojai langu. Su mygtuku rankenos blokavimas 100%. Taip pat reiktu atkreipti demesi i termojuostele kuri yra pakete. As imu su thermix juostele kurios dugnas su nerudijancio plieno folija. Reiktu atkreipti demesi i i termoremelio forma, nes tai susije su paketo dehermetizacija. Aliuminio folija prasciau nei nerudijancio plieno folija (cia atkartoju langu matuotoju aiskinima). Thermix juosteles lambda yra 0.036 jei neklystu.

Dar pridursiu, gal kas komentara numes. Kai klausiau gamintoju jie sake kad isnesus langa ir ji tvirtinant prie kronsteinu (tarkim prie standartiniu stabilizuotu metalo kampu ar prie spec profiliu) jie pergrezia lango rema is paketo vidaus ir tada isigrezia i metaline plokstele. Kitas atvejis kai remas pergreziamas is isores, t.y pirma pergreziamas kronsteinas ir tada pegreziamas remas bet remas pergreziamas ne visas. Is tikruju as irgi maciau tik du montavimo budus tai yra kai pergreziamas visas remas pilnai (kaip pvz tvirtinant i muro anga) arba ant "kabliu"/inkaru, nors pvz faugos montuotojai kazkaip be problemu greze is isores. Kabliai yra 1.5 mm storio, todel montuojant langus su varcia jie nelaikys, todel reikia tvirtinti prie kronsteinu, t.y reikia pergrezti rema. Klausimas - ant kiek blogai pergrezti kiaurai rema ir kokie galimi minusai. Gamintojai teigia kad greiziant is isoreines puses gali buti neuztikrintas lango stabilumas. Bet cia visa tai galioja langams su varcia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 10 balandžio 2013 - 13:48
QUOTE(Milao @ 2013 04 09, 23:16)
...
Papildyta:
Beje, apsižiūrėjau, kad dar 16-oje PN temoje Igr540 paminėjo tai, apie ką aš dabar svaigstu. Iš karto nesusižavėjau, bet kitu keliu pats link to paties nuėjau. Tada neįžiūrėjau visos trapecijų naudos. Igr540 siūlė trapecijas tik polistirolui laikyti. Mano požiūriu trapecijos yra visos konstrukcijos esmė, būtent ant jų laikosi namas. Kaip nešančioji atrama vietoj trapecijų galėtų būti ir stačiakampiai ar cilindrai, bet be jokių papildomų sąnaudų vietoj stačiakampio pasirinkta trapecija dar ir smeigių funkciją atlieka. Kaip Igr540, dalinamės patentą per pusę? smile.gif

Na trapecijų idėją aš paėmiau iš Viliaus pamatų konstrukcijos, tai ir jį teks traukti į patento turėtojus smile.gif
http://vvnamas.wordp...jp-carousel-121
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 04 10, 11:22)

Langai bute kur dabar gyvenu maždaug 10m senumo. Ant jų stiklo paketo vidinės pusės matosi užsidėjęs kondensatas. Sakoma kad tokie stiklai išsihermetizavo ir juos reikia keisti. Kada jie išsihermetizavo, nežinau, šį butą nuomojuosi neseniai, kalbama, kad išsihermetizuoti stiklo paketai gali jau po 5 metų. Tarp kitko, šilti termorėmeliai yra prastesni hermetiškumo užtikrinimo atžvilgiu nei aliumininiai, tad tie kas perka "šiltus" langus, tikėtina kad stiklo paketus keis dažniau.

Taip kad nebūtina laukti, kol stiklai bus išdaužyti, stiklus gali tekti pakankamai greitai ir be nelaimingo nutikimo ir keitimo išlaidų draudimas gali nekompensuoti, nebent specialiai juos po to daužyti, bet tada jau galima iš vis su teisėsaugos institucijom pradėti bendrauti, draudimo kompanijoms pradėjus įtart ką nors negero.

Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2013 04 10, 13:16)
Taciau pries darant pasiklauskit del garantijos, net neabejoju bus atsakyta grantijos neduodam tokiu atveju.

Tai aišku, jei patys darysit, bet kam daryti pačiam, jei langus dar užsakinėji, pasakai ir langus gaminanti įmonė pati padarys, ar pasiūlys kokią alternatyvą. Langus parduoti gi norės.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 04 10, 11:22)

Manyčiau, kad klystat. Kaip supratau su PHPP draugaujat, žvilgtelėkit į pavyzdinio skaičiavimo duomenis, į langų skiltį. Atkreipkit kokie ten rėmai pasirinkti. Tokių rėmų, su tokiomis išskirtinėmis šilumą izoliuojančiomis savybėmis šiame pasaulyje mano žiniomis dar nėra sukurta, o jie jį panaudojo skaičiavimams. Mano supratimu, čia ir žaidžia rėmo apšiltinimas, ta prasme jis ne tik termo tiltelio įtaką mažina, bet ir koreguoja pačio rėmo savybes.

Taip pat kaip pavyzdį galima naudoti ir S. Klezio skaičiavimus, ten taipogi nebuvo skaičiuojamos rėmo savybės, nes rėmo išorėje beveik ir nėra.

Rėmo apšiltinimas pagerina viso lango U vertę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 balandžio 2013 - 15:22
QUOTE(mintas @ 2013 04 10, 16:05)
Langai bute kur dabar gyvenu mawdaug 10m senumo. Ant jų stiklo paketo vidinės pusės matosi užsidėjęs kondensatas. Sakoma kad tokie stiklai išsihermetizavo ir juos reikia keisti. Kada jie išsihermetizavo, nežinau, šį butą nuomuojuosi neseniai, kalbama, kad išsihermetizuoti stiklo paketai gali jau po 5 metų. Tarp kitko, šilti termorėmeliai yra prastesni hermetiškumo užtikrinimo atžvilgiu nei aliumininiai, tad tie kas perka "šiltus" langus, tikėtina kad stiklo paketus keis dažniau.

Taip kad nebūtina laukti, kol stiklai bus išdaužyti, stiklus gali tekti pakankamai greitai ir be nelaimingo nutikimo ir keitimo išlaidų draudimas gali nekompensuoti, nebent specialiai juos po to daužyti, bet tada jau galima iš vis su teisėsaugos institucijom pradėti bendrauti, draudimo kompanijoms pradėjus įtart ką nors negero.

Papildyta:
Tai aišku, jei patys darysit, bet kam daryti pačiam, jei langus dar užsakinėji, pasakai ir langus hgaminanti įmonė pati padarys, ar pasiūlys kokią alternatyvą. Langus parduoti gi norės.

Pas mane bute per 5 metus visi stiklo paketai išsihermetizavo ir juos reikėjos keisti. Tai buvo pačių paketų brokas ir jie buvo pakeisti pagal garantija.
Nuo brokuoto stiklo paketo niekas nėra apdraustas ir gerai jei tai išslys per pirmus 5 metus, kol galioja garantija ir tau viską sutvarkys nepriklausomai ar tai klinuotas paketas ar ne.
Bedos prasidės kai garantija pasibaigs.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 04 10, 15:15)

Stiklo paketo išsihermetizavimas yra tik laiko klausimas, net ir pagamintiems be broko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 balandžio 2013 - 15:24
QUOTE(mintas @ 2013 04 10, 15:14)

Manyčiau, kad klystat. Kaip supratau su PHPP draugaujat, žvilgtelėkit į pavyzdinio skaičiavimo duomenis, į langų skiltį. Atkreipkit kokie ten rėmai pasirinkti. Tokių rėmų, su tokiomis išskirtinėmis šilumą izoliuojančiomis savybėmis šiame pasaulyje mano žiniomis dar nėra sukurta, o jie jį panaudojo skaičiavimams. Mano supratimu, čia ir žaidžia rėmo apšiltinimas, ta prasme jis ne tik termo tiltelio įtaką mažina, bet ir koreguoja pačio rėmo savybes.

Taip pat kaip pavyzdį galima naudoti ir S. Klezio skaičiavimus, ten taipogi nebuvo skaičiuojamos rėmo savybės, nes rėmo išorėje beveik ir nėra.

Rėmo apšiltinimas pagerina viso lango U vertę.

Na žvilgtelėjau. Rėmo storiai įpūdingi 150 mm, o apatinio 175 mm. Nežinau ar tokie egzistuoja realiai, bet galima patikėti, kad jų Uf siekia 0,59. Ir tai tikrai nėra susiję su rėmų šiltinimu. Žvilgtelėkite į skaičiavimo instrukciją, ten plačiau parašyta kaip viską reikėtų skaičiuoti. Bent jau tiek, kad dėl rėmo apšiltinimo galima neskaičiuoti nuostolių per šalčio tiltelius ties langų tvirtinimais.

Kleizio PHPP langų skaičiavimai tikrai nėra pavyzdiniai, ką jis ir pats pripažįsta. Taip skaičiuoti negalima, bet kaip tiksliai skaičiuoti berėmius langus taip pat nėra aišku. Skaitinėjau kažkada jo puslapyje diskusiją, ir net pats autorius neslepia, kad langai ten suskaičiuoti truputį gudraujant sau naudinga linkme.
Va ką į ką verta būtų atkreipti dėmesį, tai kad net su tokiais pagerintais langais ir didesnėmis varžomis nei pas daugelį, jam sunkiai sekėsi pasiekti tuos 15 kWh/m2. Kažkas kažką nevisai gerai matyt skaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 04 10, 14:41)
Na trapecijų idėją aš paėmiau iš Viliaus pamatų konstrukcijos, tai  ir jį teks traukti į patento turėtojus smile.gif

Tiek butelių kainuos patentas, kad praeis noras monolitą naudoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 04 10, 16:15)
Pas mane bute per 5 metus visi stiklo paketai išsihermetizavo ir juos reikėjos keisti. Tai buvo pačių paketų brokas ir jie buvo pakeisti pagal garantija.
Nuo brokuoto stiklo paketo niekas nėra apdraustas ir gerai jei tai išslys per pirmus 5 metus, kol galioja garantija ir tau viską sutvarkys nepriklausomai ar tai klinuotas paketas ar ne.

kas liecia paketo keitima klijuojant langa - siaip esme ta kad ji pakeisti galima, tik reikia tureti irankius, jei tai bus ishsihermetizaves paketas - palauksiu vasaros kada tai galima bus atlikti vietoje, o jei ne tai susitarsiu is anksto, nusivesiu i gamykla ir pakeis per diena, ishsaugodami montavimo kokybe. Cia ne problema.

Ksd liecia palanges - galiu paskayti kad jus nenumatysit dabar kur bus tvirtinama palange, arba veliau po to gailesites, jei bus kazkokiu netikslumu, nes palanges vietoj matuojamos, ir pvz as galvociau palange tvirtinti prie zemiau esancio neporo su kazkokiais klijais, ar su kazkokia lipnia mastika (siais laikais tokiu pilna yra) ir pati aliumo krasteli prikniedyti i rema, kniede gan estetiskai atrodo, plius kniedziu galima pasirinkti pagal skardos spalva jau is kardo nudazytu, o kad kniede laikys tai faktas, nes toje vietoje remo storis yra 3 mm jei tai A klases profilis.

Ir kas liecia visus pasakymus kad imonei nebus problema padaryti kazokiu skyliu ir t.t - tikrai bus, patikekit reikia daug aiskintis paciam, kad dar po to imonei irodyti kad taip bus geriau ar kad pas juos nera vientiso sprendimo. Kaip kad pvz praplatinimo profilis kommerling langams, vitrinai toki reikes deti. Lango remas uzpustas poliuretanu, o tas profilis pasirodo ne, tai reiskias neisbaigta visa tokio tipo gaminio linija. Arba gal ji yra bet pats gamintojas net nezino. Ir kas susije su garantija tai patys gamintojas gali nedaryti tokiu skyliu, nes profilio gamintojai jiems diktuoja garantijos salygas, o ne jie. PVZ lango varcios dydis, profilio gamintojai nurodo kokia max varcia galima naudoti, o jei lango gamintojas padarys didesne reiskias atsakomybe nesa lango gamintojas.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 04 10, 17:33)
Na žvilgtelėjau. Rėmo storiai įpūdingi 150 mm, o apatinio 175 mm. Nežinau ar tokie egzistuoja realiai, bet galima patikėti, kad jų Uf siekia 0,59. Ir tai tikrai nėra susiję su rėmų šiltinimu. Žvilgtelėkite į skaičiavimo instrukciją, ten plačiau parašyta kaip viską reikėtų skaičiuoti. Bent jau tiek, kad dėl rėmo apšiltinimo galima neskaičiuoti nuostolių per šalčio tiltelius ties langų tvirtinimais.

Kleizio PHPP langų skaičiavimai tikrai nėra pavyzdiniai, ką jis ir pats pripažįsta. Taip skaičiuoti negalima, bet kaip tiksliai skaičiuoti berėmius langus taip pat nėra aišku. Skaitinėjau kažkada jo puslapyje diskusiją, ir net pats autorius neslepia, kad  langai ten suskaičiuoti truputį gudraujant sau naudinga linkme.
Va ką į ką verta būtų atkreipti dėmesį, tai kad net su tokiais pagerintais langais ir didesnėmis varžomis nei pas daugelį, jam sunkiai sekėsi pasiekti tuos 15 kWh/m2. Kažkas kažką nevisai gerai matyt skaičiuoja.

DEU labai taikliai pasakei kad namas bus sertifikjuojamas pagal STR, kas tikrai sumazins visas namo vazras del visu tavo isvardintu parametru. Man atrodos vien silumos nuostolius skaiciuojant jau ta varza kazkaip visaip kitaip ivertinama negu kad tik R= storis/liambda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 10 balandžio 2013 - 17:28
QUOTE(LokysL @ 2013 04 10, 17:31)

DEU labai taikliai pasakei kad namas bus sertifikjuojamas pagal STR, kas tikrai sumazins visas namo vazras del visu tavo isvardintu parametru. Man atrodos vien silumos nuostolius skaiciuojant jau ta varza kazkaip visaip kitaip ivertinama negu kad tik R= storis/liambda

Labai kitaip tai ne. Tik įvertinami tokie dalykai kaip drėgmės, vėjo ir karkaso ar kitų šilumos tiltelių įtaka. Kiekvienas sumuštinis unikalus, bet kokia 10 - 20 procentų nuo metodo storis/liamda turėtų nubraukti.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 04 10, 17:31)
o jei lango gamintojas padarys didesne reiskias atsakomybe nesa lango gamintojas.

Langų gamyba - verslas, o verslas daromas su pamatuota rizika. Jei tas lango gręžimas nėra pavojingas lango konstrukcijai, langų gamintojai ir padarys skyles, ir garantijas visas savo sąskaita duos. Vat jei jie neduos, tai tikrai verta susimastyti ar verta pačiam rizikuoti. Bet jei koks vienas gamintojas atsisakys, tai dar nereiškia kad ir kitas, bent keletos užklauskit. Beje, komerling ir man visai patiko, bet aš raklamos auka, sužavėjo Geneo reklama, kad langai be armuotės. Nepagalvojau, kad pats "fibro" sluoksnis bus laidesnis šilumai nei PVC. Ne superiniai ir Geneo parametrai sad.gif. Bet šiaip tai langais esu labai patenkintas. Paliko įspūdį tai, kad name palaikant ~+2C temperatūrą ir oro drėgnumui esant virš 80%, o lauke esant ~-17C, ant langų susidaręs kondensatas neužšalo. Visą žiemą namo viduje panaši temperatūra laikėsi, o ledo ant langų nebuvo. Mano nuomone situacija tikrai neeilinė.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2013 04 10, 16:33)

Na ten namo forma labai nepalanki, ji labai stipriai ištempta, labai stipriai padidinant namo lauko sienų pliotą, grindų ploto atžvilgiu. Pas mane patį yra šioks toks architektūrinis nukrypimas padidinantis lauko sienų plotą (jei panaikinti vieną kampą, nekeičiant sienų ploto, namo plotas padidėtų nuo ~120m2 iki ~150m2) ir oi kaip tai jaučiasi skaičiavimuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 balandžio 2013 - 18:20