QUOTE(LokysL @ 2013 04 09, 23:04)
is tikruju keista kai yra sakoma U-0,6 U.7, paimk langa 1 kvadrato su varcia, ir paimk langa 4 kvadratu be varcios, ir tada palygink U, pamatysi koks bus skirtumas, todel taip teigti yra neteisinga, nes kai sertifikuoja langus ima standartinius matmenis visiems langams 1,23m x 1,48m. Tikrai U=0,6 nebus net ir su rehau geneo ph profiliu. Apsiltinus remus - va tada gal priartetum teoriskai.
Jei ši žinutės dalis buvo adresuota man, tai kaip ir privalau atsakyti. Paminėti niuansai man žinomi, bet iš ~30m2 langų ir durų ploto, varstoma dalis, tame tarpe ir durys, pas mane tesudaro 5,5m2. Didžioji dalis langų pas mane yra nevarstomi. Langus stengiausi daryti maksimaliai didelius, taip maksimaliai sumažinant profilio įtaką lango šiluminėm savybėm. Didžiąją dalį profilio planuoju skandinti apšiltinimo sluoksnyje.
koks tikslas deti ant sienu 30 ar 35 EPS, kai varza dideja minimaliai as nesuprantu, ypac kai dar uzpusti 5 cm PUR. nebent tik del saves, kad pasakyti va mano namas atitinka PN standartus. Stogui suprantu, ten reikia daugiau, nes kitoks slegis, kitaip siluma verziasi.
Tikslas toks, kad aš dabar PHPP programoje kaitalioju apšiltinimo sluoksnio storį nuo 30cm iki 35cm ir rūšį nuo EPS100 su liambda 0,035 iki neoporo su liambda 0,032, ir realiai matau galutinį šilumos sunaudojimo ataskaitą visam namui ir jis skiriasi nuo blogiausios iki geriausios reikšmės iki grubiai ~5kWh/m2 per metus visam namui.
Rezultatas neatrodo toks mažas, kad į jį visai nekreipti dėmesio.
reiktu viena karta susirasti koki bicha, entuziasta, kad paskaiciuostu ekonomine/silumine nauda priklausomai nuo polistirolo storio pagal, jei neklystu, KTU sukurta metodika. Gal tada bent kazkiek butu aiskiau ir dingtu visi tie speliojimai 25-30-35 cm.
O kam KTU, kai yra PHPP? Skirtumą parašiau, nors kiekvienu individualiu atveju jis šiek tiek skirsis, todėl mano parašymo kategoriškai negalima taikyti kaip aksiomos, tuo labiau, kad ir visų PHPP niuansų tikrai nesu perkandęs.
Rasiau, rasiau ir pamirsau ko norejau paklausti. Ka esat girdeje apie iklijuojamus stiklo paketus. Pliusas: nereikia metalo profilio viduje, daug geriau stabilizuoja visa varcia, reciau reikia reguliuoti pacia varcia ir t.t. Duzio atveju yra spec irankis paketui ispjauti, tada siek tiek apsivalo, uzhsipila kliju ir vel isistato.
http://www.reimpex.l..._prospektas.pdf
ir siaip kas liecia keitima tai namas vistiek bus draustas, langai bus drausti nuo duziu, tai kaip ir pofik butu ar ten isheis pakeisti ar ne, ten jau butu draudimo reikalas ar keisti visa varcia ar ispjauti paketa
Jei keitimas nekelia problemų tai klijuojami langai tampa tikrai patrauklūs.
Man jie nepatinka, kadangi teko susidurti su klijuojamų automobilio stiklų keitimu. Tikrai nenorėčiau pats gramdyti tų klijų nuo lango rėmo.
Automobilininkai stiklą išima jį išpjaudami su pinta viela. Kai apžiūrėjau jau išimtą stiklą, radau keliose vietose įpjautą automobilio kėbulą. Plastikas pažeidžiamas turėtų būti gerokai lengviau. Jei po nevykusio stiklo paketo išėmimo reikės kaisti ir profilį, tai mano atveju, reikės ne tik putplastį užleistą iš lauko pusės ant rėmo keisti, pertinkuoti aplinklangą, bet ar nereikės visos sienos, kad plėmų nesimatytų, toks pat darbas ir su apšiltinta rėmo dalimi iš vidinės pusės su visais tinkavimo darbais. Taip pat reikės atstatinėti visas sandarinimo juostas, o tai bus daroma pakankamai ilgą laiko tarpą, be to klausimas, kaip atsakingai, greičiausiai reikės vėl atlikinėti sandarumo testą, gal ir ne vieną, kad įsitikinti, jog lango sandarinimo darbai atlikti be broko. Nelinkėčiau, kad toks stiklas išdužtų žiemą.
Nors turiu pripažinti, visos mano baimės klijuoto stiklo atžvilgiu susijusios su neišmanymu, kaip tai atliekama realiai.