Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(mintas @ 2013 04 01, 14:00)
Tai tokių sprendimų galima gyvai prisižiūrėti. Vilniaus energijos pastatas atrodo, olimpiečių gatvėje šalia Neries, ar Prokuratūros pastatas. Tik prokuratūros, manau, ne dėl dizaino, o dėl apsaugos nuo elektroninio šnipinėjimo smile.gif.

Man rodos tu cia maisai su visokiom hpl ir panasiom plokstem. Kas mane domina tai kazka panaudot dekoravimui lipdoma ar montuojama ant putplascio be jokiu ventiliuojamu karkasu irenginejimo.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 04 01, 18:39)

Dar, yra tiekejas stiklo paketams, paprastiems, 1,5x0,7. Be remo. Kur juos panaudot??? schmoll.gif Kiekis didelis... Nuo stikliniu saldytuvo-vitrinos duru.

Panaudoti gaminant pigius saules kolektorius .
Beje kokia kaina ,gal keleta priglausciau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 04 01, 12:14)
kas cia per stebuklas, kur tokios medziagos galima gaut?

Jau buvo kalbėta. Nepigi medžiaga ir stebūklingomis termoizoliacinėmis sąvybėmis neblizga, bet turi savų pliusų po žeme.

QUOTE(cibulis @ 2013 04 01, 16:22)
O kokį akytbetonį žadate naudoti? Gal galima konkrečiai?

Galvoju apie Ytong arba Aerock 375-425 kg/m3 priklausomai nuo konstruktoriaus paskaičiavimų 20-24cm pločio. Skirtumų tarp šių atskirų firmų medžiagų dar nežinau, bet jie nėra esminiai.
NEPS70 ar EPS100 spręsis pagal R/Lt kainą pirkimo metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 01 balandžio 2013 - 17:44
QUOTE(biesas66 @ 2013 04 01, 16:58)
Sakai siokie tokie  plysiulai pulistirole nieko nesudaro?

taigi oras puikus izoliatorius, svarbu tik kad konvekcija nevyktu. ups, jau korida atsake pries tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 01 balandžio 2013 - 17:45
Tai tam tikslui as ir susidomejau. Kaina ryt bus aisku, nedidele...
Atvaziuos pvz, bus aisku.

QUOTE(korida @ 2013 04 01, 16:39)
Panaudoti gaminant pigius saules kolektorius .
Beje kokia kaina ,gal keleta priglausciau... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 30, 23:01)
Niekad nesidomėjau Durisoliu, dabar žvilgtelėjau ir pamačiau standartinius liktinius klojinius tik ne iš putplasčio, o iš medžio drožlių plokščių su papildomais putplasčio intarpais. Iš principo tikrai tinkama medžiaga PN statyboms.

O aš kaip tik ką pažiūrėjau kelis video kaip iš jų stato, tai net labai nepatiko. Kiauros ir nelygios sienos. Dar tie tarpai tarp putplasčio. Ten greičiausiai mažesnė varža. Jų vienintelis privalumas: ekologija.

Štai čia gerai matyti kokios "sandarios sienos" būna iš to Durisolio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 balandžio 2013 - 18:10
QUOTE(*** @ 2013 04 01, 18:36)
Man rodos tu cia maisai su visokiom hpl ir panasiom plokstem. Kas mane domina tai kazka panaudot dekoravimui lipdoma ar montuojama ant putplascio be jokiu ventiliuojamu karkasu irenginejimo.

As ieskojau. Radau.. nuo 350 litu plius pvm. Akmens mases plokstes. Daugiau nieko..
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 04 01, 18:42)
taigi oras puikus izoliatorius, svarbu tik kad konvekcija nevyktu. ups, jau korida atsake pries tai.

Matai del ko as paklausiau.. Liktiniuose klojiniuose buna kartais idealiai nesueina blokeliai ir lieka tarpelis. Itariau kad nieko tokio,bet nebuvau isitikines. Dabar kaip ir aisku. Dekui.Ir koridai dekui.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 04 01, 20:14)
Liktiniuose klojiniuose buna kartais idealiai nesueina blokeliai ir  lieka tarpelis.

pries armavima is isores makrucha prasipusk del sventos ramybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 04 01, 16:22)

Gal galima plačiau: kur jos rasti ir kiek jie kainuoja?

Blokeliai panašūs į "EUROMAC 2" ta prasme sujungimas tarp vidinės dalies ir išorinės ne putplastine jungtimi, bet metaline. Kai ieškojau statybinių medžiagų, juos buvau aptikęs, bet pamatęs kainą iškart supratau, kodėl jie nepopuliarūs. Kadangi dėl kainos aš juos išbrokavau, nuorodų neišsisaugojau.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 04 01, 16:39)
radau 200 ltr skysto stiklo 9cia anksciau vadindavot chemija garo plevelei is visaus akytbetoniui. Kazin kaip, jei su juo nutepus vidu? Pries tinka?
Kazkada, ji pildavom i betona, darant vandeniui nelaidzias grindis rusiuose.

Pasiskaityk skysto stiklo charakteristikas. Ten aiškiai parašyta, kad apsaugo nuo vandens ir leidžia sienoms kvėpuoti, praleidžia garą kuo puikiausiai. Taip kad absoliučiai netinkamas produktas apsaugai nuo garo.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 30, 10:52)

Kai kalbejo DEU nama medi + stikla, pamaniau kad mintis paimta is sio sedevro
https://www.dropbox....4fyl/zmbU9px2j4

Šitas ir man labai gražus.
Bet namas ir taip stovi miške ir todėl gauna labai mažai saulės. Tokie veidrodiniai stiklai tą menką šviesos kiekį sumažina dar per pusę. Toks sprendimas labai nekomfortiškas namo gyventojams. Aišku PN tai būtų katastrofa.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 04 01, 00:28)
Gražus namas dideliam sklypui. Architektūra tikrai nenukentėjusi energijos taupymo sumetimais. "Užpasyvinti" bus brangu, dėl itin didelio išorės atitvarų ploto.
Nėra prie ko prikibti.
Kokią šviesią medieną ir chemiją naudosite fasadui? Maumedį? Kaip prižiūrėsite?

user posted image

Planuoju visai neprižiūrėti. biggrin.gif
Taip jau gavosi, kad nepavyko pradėti statybų praėjusį pavasarį. Per tą laiką fasado apdaila nusprendžiau pakeisti. Fasado mediena bus natūraliai sendinta. Pilka, gal kiek šviesesnė nei šitoje nuotraukoje. Nors sušlapęs toks medis labai patamsėja, todėl spalva kaitaliosis priklausomai nuo medžio drėgnumo. Maždaug trečdalį fasado dengs juodas arba tamsiai pilkas šiek tiek reflektinis stiklas. Panašiai kaip *** įdėtoje nuorodoje. Vaišvydava

Pilkas namas
Kažkas panašaus, bet su SkechUp kur kas prasčiau gaunasi perteikti norimą įspūdį. Reikia artimo šiai idėjai gyvo pavyzdžio, kurį būtų galima pabandyti perkelti į SkechUp. Labai tikiuosi, kad tam tiks ***, nurodytas namas Vaišvydavoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 02 balandžio 2013 - 07:39
QUOTE(DEU @ 2013 04 02, 07:36)
Pilkas namas
Kažkas panašaus, bet su SkechUp kur kas prasčiau gaunasi perteikti norimą įspūdį. Reikia artimo šiai idėjai gyvo pavyzdžio, kurį būtų galima pabandyti perkelti į SkechUp. Labai tikiuosi, kad tam tiks ***, nurodytas namas Vaišvydavoj.

Pats piešei ar architektas? Jei pats, tai tikrai neblogas darbas. 4u.gif
Atsakyti