Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 19:23)
Tinkas su hidroizoliaciniais priedais.
Gruntas po tinkavimo ar glaistymo nelaidus dregmei.

Dėl garams nelaidaus grunto, šiame forume jau buvau apšviestas, bet apie hidroizoliacinius priedus tinkui girdžiu pirmą kartą.

Ar čia man vienam problemos su U-Wertu? Man rodo kad serveris nulūžęs verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 kovo 2013 - 19:35
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 20:34)
Dėl garams nelaidaus grunto, šiame forume jau buvau apšviestas, bet apie hidroizoliacinius priedus tinkui girdžiu pirmą kartą.

Priedai i tinka - tie patys kaip i hidrotechnini vandeniui nelaidu betona 4u.gif kazkada stilklo vandeni naudojo, dabar gal ir kitokiu priemoniu atsirado
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 19:38)
Priedai i tinka - tie patys kaip i hidrotechnini vandeniui nelaidu betona 4u.gif  kazkada stilklo vandeni naudojo, dabar gal ir kitokiu priemoniu atsirado

Domėjausi stiklo vandeniu, tai jis pakankamai laikinas dalykas, iš aprašymo supratau, kad laikui bėgant jis susidėvi. Be to, stiklo vanduo stabdo tik vandens pratekėjimą, bet visai nelaiko garų, kas ir yra aktualiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 kovo 2013 - 19:42
Nekertu nieko vokiskai: tai jei pamodeliuot, ir 1-a skuoksni nurodyt kokia plevele garus saugancia (akytbetonio sienai). Pasikeistu rasos tasko vieta?
Ji, kaip suprantu turi but siltale?

QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 18:15)
Aš tau pritariu 100 proc. Dar prieš gerą valandą buvau labai susidomėjęs akytbetoniu, bet būtent dėl vandens garų įgeriamumo ir rasos taško labai greitai jais nusivyliau.

Jei sumuštinis 30 cm aktybetonio ir 25 cm neoporo rasos taškas susidaro jau prie -9 temperatūros.

Vienintelė išeitis iš vidinės pusės naudoti plėvelę. Tik įdomu, kokia tiktų ir kiek kainuotų? Gal kas žino?

Beje, o kaip pats žadi kovoti su rasos tašku savo sienoje? Koks sienos sumuštinis?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 19:34)

Bet sako, kad jo tarnavimo laikas tik 10 metų.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 03 29, 19:48)
Nekertu nieko vokiskai: tai jei pamodeliuot, ir 1-a skuoksni nurodyt kokia plevele garus saugancia (akytbetonio sienai). Pasikeistu rasos tasko vieta?

Su tokia plėvele akytbetonis tampa nelaidus garams. Ta PE Folie yra paprasčiausia šiltnamiams naudojama plėvelė? Ar aš klystu?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 18:48)
DEU uzsimine jai virs perdangos turi vietos ishsiplesti gali ten. Cia pagrinde apie neps ir pir kalbam, tai nezinau ka jis turejo galvoi, matomai vata. As tai jokiais budais, virs gegniu tik vata naudosiu, 90% kad ir tarp gegniu bus vata. Neps bus 15cm po gegnes.

Aš ten daugiau galvoje turėjau diskusiją kas geriau OSB ar PIR po gegnėmis. *** atveju turint nemažai neoporo galima jį po gegnėmis arba tarp jų sudėti. Jei yra vietos sočiai viršuje gal geriau tarp gegnių, turėsi aukštesnes patalpas. Na o viršuje jau vatos pagal poreikį.
Garo izoliacija PN mano galva esminis dalykas. Geras vidinis garo izoliacijos sluoksnis sprendžia dvi labai svarbias problemas. Užtikrina gerą namo sandarumą ir garantuoja, kad nesusidarys kondensatas sienoje ir nepablogės šilumos izoliacija.
Būdų kaip tai padaryti yra dauguma jų nėra visiškai patikimi, todėl man atrodo norint visiško patikimumo nepakenktų dėti du garo izoliacijos sluoksnius. Tarkim osb + garo plėvelė arba garo plėvėlė + kietos putos.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 29, 20:48)

Gal do you speak english? Yra kalbos keitimas, nors ir ne visai vykęs. Spaudžiat vėliavą viršuje.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 20:53)
Bet sako, kad jo tarnavimo laikas tik 10 metų.

10metų? Tai kaip tik laikas atnaujinti interjerą! Bus proga vėl pragruntuoti - sekančiam dešimtmečiui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 29, 19:48)

Ne, jos išvis neturi būti. Jei ji yra vadinasi sumuštinis nesveikas. Su akytbetoniu nėra paprasta išgauti sveiką sumuštinį, jei apšiltinimui naudojamos ne vatos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 20:10)
10metų? Tai kaip tik laikas atnaujinti interjerą! Bus proga vėl pragruntuoti - sekančiam dešimtmečiui biggrin.gif

Gal kiek per greitas variantas, bet įmanomas. 4u.gif
Atsakyti
Čia matau vis metat nuorodas į U-Wertą, Jums jis atsidaro?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 20:17)
Čia matau vis metat nuorodas į U-Wertą, Jums jis atsidaro?

Be problemų. Viskas veikia.
Atsakyti
*** smalsumui nuraminti įdedu savo namo keletą paveikslėlių ir planelį. 4u.gif

DEU namas
Atsakyti