Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(BangaS @ 2013 03 29, 17:12)
ir kiekviena difuzinė plėvelė padėtų sumažinti infiltracijas ir kartu išnešamos į vatą drėgmės kiekį

Čia jau nukrypta šiek tiek į šoną. Jei būtų pažeista garui nelaidi plėvelė, tai jau būtų konkreti žo^%a, ir jokia difuzinė čia nepagelbėtų. Turėtumėt labai didelį ir "grąžų" varveklį storo apšiltinimo sluoksnio viduje su labai "gražiais" šilumos nuostoliais ir iš difuzinių tikėtis bent menkiausios pagalbos būtų daugiau nei naivu.

Todėl aš ir akcentuoju antro garui nelaidaus sluoksnio būtinumą, kai kalba eina apie šiltinimą vatomis. Nenorit žaisti su plėvelėmis, apie vatas pamirškit, lieka putplastis, PIR, PUR, vakumas, gelis ir pan, bet tik ne vatos.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 29, 17:19)
nepykite, bet difuzinės plėvelės naudojimas sluoksniuose tarp šiltinimo medžiagų (mineralinės vatos) yra nesąmonė. nieko ji neduoda.

Žinok, palaikau BangaS idėją, kad ji vis tik šį tą duotų. Ne, kalba eina ne apie kažką susijusio su drėgme, kalba eina apie konvekcijos pačios vatos storame sluoksnyje, apie galinčias kilti oro sroves tarp dviejų vatą gaubiančių plėvelių. Taip apšiltinimo sluoksnis būtų padalintas į mažesnius sluoksnius su mažesniais temperatūrų skirtumais ir galimybė pačiame apšiltinimo sluoksnyje atsirasti oro konvekcijai būtų sumažinama, kas tikrai turėtų padidinti vatos šilumines savybes. Tiksliau ne padidinti, bet leisti jas išlaikyti deklaracijose nurodytuose norminiuose dydžiuose.

Dėl garo laidumo, drėgmės keliui iš apšiltinimo sluoksnio lauk, difuzinės plėvelės nesudarytų problemų, dėl pakankamo šiam tikslui garo laidumo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 17:26)
Pabandžiau paskaičiuoti siena iš Aeroc Eco Term Plus.

Blokeliai (su klijais ir armatūra) - 94 Lt
Mūro darbas - 21 Lt
Frezuotas 25 cm neoporas - 59 Lt
Klijai neoporui - 7 Lt
4 smeigės - 16 Lt
Neoporo tvirtinimas (klijavimas, smeigiavimas) - 12 Lt
Galutinė 1 kv. metro sienos kaina - 209 Lt

Tokios sienos iš Aeroc Eco Term Plus blokelių U-0,083, sienos storis - 55 cm.

Keraminių plytų U-0,088, storis - 60 cm, kaina - 244 Lt.

Taigi išeina, kad Aerocas pigesnis, šiltesnis, plonesnė siena. Man nepatinka geras Aeroco drėgmės įgeriamumas, prastos šilumos akumuliavimo savybės.

Šiuose paskaičiavimuose nėra armatūros. Yra teigiama, kad akytbetonis su armatūra yra panašios kainos kaip tvitesnių statybinių medžiagų mūras.

Dar, mano asmenine nuomone, mūrą iš akytbetonio, jei jį ruošiesi apšiltinti garui mažiau laidžiomis nei vata apšiltinimo medžiagomis, tokiomis, kaip putplastis, būtina atlikti gerą garo izoliaciją iš patalpų vidaus, panašiai, kaip tai daroma voniose. Tai akytbetonio mūrą iškarto iškelia į čempionus lithuania.gif pagal mūro brangumą.

Jei kas mano, kad mano asmeninė nuomonė yra klaidinga, būčiau labai dėkingas, kad atsakydami remtųsi U-Werto vaizdinėmis priemonėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 kovo 2013 - 19:09
Tarybiniais laikais, pvz 70tais akytbetoni naudojo sienu siltinimui prie tradicinio muro. Dar juom piesdavom ant asfalto piesinius smile.gif Siais laikais sumaste kad vien jais jau namus galima statyt.. Teko viena palete aeroco iskraut, sutrupeje, suduze labai nemaloni trapi medziaga pasirode, su paprastu pjuklu kaip per sviesta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 29 kovo 2013 - 18:43
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 18:01)
Tikrai taip, taciau nevienas cia esanciu neps ar pir irenginet virs gegniu nenori. Vilius ir tas gegniu virsu paliko "kvepuot" smile.gif

Pala pala, o negi tau dar kyla klausimų, kad galima daryti kaip nors kitaip blink.gif ? Nustebinai. Tiksliau šiek tiek nuvylei verysad.gif .

Turejau pasakiskai daug problemu del isnestu sunkesniu langu..

kokių?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 18:42)
Pala pala, o negi tau dar kyla klausimų, kad galima daryti kaip nors kitaip  blink.gif ? Nustebinai. Tiksliau šiek tiek nuvylei  verysad.gif .
kokių?

DEU uzsimine jai virs perdangos turi vietos ishsiplesti gali ten. Cia pagrinde apie neps ir pir kalbam, tai nezinau ka jis turejo galvoi, matomai vata. As tai jokiais budais, virs gegniu tik vata naudosiu, 90% kad ir tarp gegniu bus vata. Neps bus 15cm po gegnes.

Tokiu kad kintant oro temperaturai pvz stipriai atsyla arba atsala nebeatsidarinejo langai durys. Iki tol kol viskas buvo irengta pagal vadoveli ty tie strypai is kuriu Vilius pasisaipe. Patyriau nemazai papildomu islaidu, teko ardyt polistirola, garo juostas, smeiges, nervai laikas ir tt.. Cia kalbu tik apie vitrinas su langais viskas ok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 29 kovo 2013 - 18:50
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 19:10)
Pas mane labai panašiai  blink.gif , o kas ten blogo?  blink.gif

Langas išneštas į apšiltinimo sluoksnį. Tos plonos skardelės, gal ir yra minimalus termo tiltelis, bet jų bendras plotas tai atleiskit, galima į tai ir užsimerkti, bet kai EPS70 tik ant klijų laikosi, tai labai teisingas sprendimas, kad ne visas lango svoris tenka putplastį laikantiems klijams.

Kad pas tave isnestas - labai nustebciau, jei butu atvirksciai. O toje nuotraukoje matau max 20mm tarpa tarp remo ir betono, atrodo, kad langas angoje. Kas yra 20mm siltinimo? Beveik nieko.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 18:48)
DEU uzsimine jai virs perdangos turi vietos ishsiplesti gali ten. Cia pagrinde apie neps ir pir kalbam, tai nezinau ka jis turejo galvoi, matomai vata. As tai jokiais budais, virs gegniu tik vata naudosiu, 90% kad ir tarp gegniu bus vata. Neps bus 15cm po gegnes.

Tai čia mintys net nekyla, kad DEU kai minėjo apie išsiplėtimo virš gegnių galimybę, turėjo omenyje tokių pat ar geresnio laidumo drėgmei savybių apšiltinimo medžiagas, jokiu būdu ne prastesnio drėgmei laidumo.

Tokiu kad kintant oro temperaturai pvz stipriai atsyla arba atsala nebeatsidarinejo langai durys. Iki tol kol viskas buvo irengta pagal vadoveli ty tie strypai is kuriu Vilius pasisaipe. Patyriau nemazai papildomu islaidu, teko ardyt polistirola, garo juostas, smeiges, nervai laikas ir tt.. Cia kalbu tik apie vitrinas su langais viskas ok.

Naujiena, tikrai nemaloni naujiena. Užjaučiu, tikrai spjaudyčiausi, jei reikėtų plėšyti jau suklijuotą apšiltinimo sluoksnį.

Džiaugiuosi, kad man nekilo jokių minčių apie vitrinos darinėjimą.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 18:54)
O toje nuotraukoje matau max 20mm tarpa tarp remo ir betono

Pas mane irgi grubiai toks atstumas bus tarp lango kampo ir mūro/sąramos kampų.

Na ir pastabus tamstelė. Nieko aš toje nuotraukoje neįžiūriu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 19:41)
Tarybiniais laikais, pvz 70tais akytbetoni naudojo sienu siltinimui prie tradicinio muro. Dar juom piesdavom ant asfalto piesinius smile.gif Siais laikais sumaste kad vien jais jau namus galima statyt.. Teko viena palete aeroco iskraut, sutrupeje, suduze labai nemaloni trapi medziaga pasirode, su paprastu pjuklu kaip per sviesta.

Ar ne su duju silikatu piesdavote? Kazkaip abejoju, kad buvo akytbetonis sovietiniais laikais, keramzitbetonis buvo labai silta medziaga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 18:32)
Šiuose paskaičiavimuose nėra armatūros. Yra teigiama, kad akytbetonis su armatūra yra panašios kainos kaip tvitesnių statybinių medžiagų mūras.

Armatūra yra. Aš ją įrašiau skliausteliuose prie mūro. Beje, kaina (94 Lt su PVM) man pateikė Aeroco pardavėjai. Skaičiavo šiandieną. Į 94 Lt už kvadratą įskaičiuoti ne tik blokeliai, bet ir armatūrai bei klijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 kovo 2013 - 19:08
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 29, 18:54)
Kad pas tave isnestas - labai nustebciau, jei butu atvirksciai. O toje nuotraukoje matau max 20mm tarpa tarp remo ir betono, atrodo, kad langas angoje. Kas yra 20mm siltinimo? Beveik nieko.

Tarpas min 2cm turi buti pagal STR. Duju silikatas ir yra akytbetonis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 19:48)

Is jokiu strypu lyg nesisaipiau smile.gif kas del lango statymo - jau rasiau.
Tik su vitrinom bedos, o su langais ciki? Tai persa minti, kad silpnoki gaminiai, nepakankamo standumo - su mazais viskas ok o dideliu matmenu susikraipe. Montavimas turi tik fiksuoti gamini projektineje padetyje, bet ne spresti jo standumo!
Tikrai nera ne menkiausio noro juoktis is kazkieno nesekmiu, nelinkiu niekam blogo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 03 29, 20:08)
Tarpas min 2cm turi buti pagal STR. Duju silikatas ir yra akytbetonis smile.gif

Nx toki str jei po to pelija angokrasciai doh.gif
Tuoj patapsiu giliai tikinciuoju - kiek problemu netekau kai apsviete naudoti ICF nuosaviems namams bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 29 kovo 2013 - 19:19
QUOTE(mintas @ 2013 03 29, 18:32)
Dar, mano asmenine nuomone, mūrą iš akytbetonio, jei jį ruošiesi apšiltinti garui mažiau laidžiomis nei vata apšiltinimo medžiagomis, tokiomis, kaip putplastis, būtina atlikti gerą garo izoliaciją iš patalpų vidaus, panašiai, kaip tai daroma voniose. Tai akytbetonio mūrą iškarto iškelia į čempionus lithuania.gif pagal mūro brangumą.

Jei kas mano, kad mano asmeninė nuomonė yra klaidinga, būčiau labai dėkingas, kad atsakydami remtųsi U-Werto vaizdinėmis priemonėmis.

Aš tau pritariu 100 proc. Dar prieš gerą valandą buvau labai susidomėjęs akytbetoniu, bet būtent dėl vandens garų įgeriamumo ir rasos taško labai greitai jais nusivyliau.

Jei sumuštinis 30 cm aktybetonio ir 25 cm neoporo rasos taškas susidaro jau prie -9 temperatūros.

Vienintelė išeitis iš vidinės pusės naudoti plėvelę. Tik įdomu, kokia tiktų ir kiek kainuotų? Gal kas žino?

Beje, o kaip pats žadi kovoti su rasos tašku savo sienoje? Koks sienos sumuštinis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 kovo 2013 - 19:16
QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 20:15)
Aš tau pritariu 100 proc. Dar prieš gerą valandą buvau labai susidomėjęs akytbetoniu, bet būtent dėl vandens garų įgeriamumo ir rasos taško labai greitai jais nusivyliau.

Jei sumuštinis 30 cm aktybetonio ir 25 cm neoporo rasos taškas susidaro jau prie -9 temperatūros.

Vienintelė išeitis iš vidinės pusės naudoti plėvelę. Tik įdomu, kokia tiktų ir kiek kainuotų? Gal kas žino?

Beje, o kaip pats žadi kovoti su rasos tašku savo sienoje? Koks sienos sumuštinis?

Tinkas su hidroizoliaciniais priedais.
Gruntas po tinkavimo ar glaistymo nelaidus dregmei.
Atsakyti