QUOTE(BangaS @ 2013 03 29, 17:12)
ir kiekviena difuzinė plėvelė padėtų sumažinti infiltracijas ir kartu išnešamos į vatą drėgmės kiekį
Čia jau nukrypta šiek tiek į šoną. Jei būtų pažeista garui nelaidi plėvelė, tai jau būtų konkreti žo^%a, ir jokia difuzinė čia nepagelbėtų. Turėtumėt labai didelį ir "grąžų" varveklį storo apšiltinimo sluoksnio viduje su labai "gražiais" šilumos nuostoliais ir iš difuzinių tikėtis bent menkiausios pagalbos būtų daugiau nei naivu.
Todėl aš ir akcentuoju antro garui nelaidaus sluoksnio būtinumą, kai kalba eina apie šiltinimą vatomis. Nenorit žaisti su plėvelėmis, apie vatas pamirškit, lieka putplastis, PIR, PUR, vakumas, gelis ir pan, bet tik ne vatos.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 29, 17:19)
nepykite, bet difuzinės plėvelės naudojimas sluoksniuose tarp šiltinimo medžiagų (mineralinės vatos) yra nesąmonė. nieko ji neduoda.
Žinok, palaikau BangaS idėją, kad ji vis tik šį tą duotų. Ne, kalba eina ne apie kažką susijusio su drėgme, kalba eina apie konvekcijos pačios vatos storame sluoksnyje, apie galinčias kilti oro sroves tarp dviejų vatą gaubiančių plėvelių. Taip apšiltinimo sluoksnis būtų padalintas į mažesnius sluoksnius su mažesniais temperatūrų skirtumais ir galimybė pačiame apšiltinimo sluoksnyje atsirasti oro konvekcijai būtų sumažinama, kas tikrai turėtų padidinti vatos šilumines savybes. Tiksliau ne padidinti, bet leisti jas išlaikyti deklaracijose nurodytuose norminiuose dydžiuose.
Dėl garo laidumo, drėgmės keliui iš apšiltinimo sluoksnio lauk, difuzinės plėvelės nesudarytų problemų, dėl pakankamo šiam tikslui garo laidumo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 03 29, 17:26)
Pabandžiau paskaičiuoti siena iš Aeroc Eco Term Plus.
Blokeliai (su klijais ir armatūra) - 94 Lt
Mūro darbas - 21 Lt
Frezuotas 25 cm neoporas - 59 Lt
Klijai neoporui - 7 Lt
4 smeigės - 16 Lt
Neoporo tvirtinimas (klijavimas, smeigiavimas) - 12 Lt
Galutinė 1 kv. metro sienos kaina - 209 Lt
Tokios sienos iš Aeroc Eco Term Plus blokelių U-0,083, sienos storis - 55 cm.
Keraminių plytų U-0,088, storis - 60 cm, kaina - 244 Lt.
Taigi išeina, kad Aerocas pigesnis, šiltesnis, plonesnė siena. Man nepatinka geras Aeroco drėgmės įgeriamumas, prastos šilumos akumuliavimo savybės.
Blokeliai (su klijais ir armatūra) - 94 Lt
Mūro darbas - 21 Lt
Frezuotas 25 cm neoporas - 59 Lt
Klijai neoporui - 7 Lt
4 smeigės - 16 Lt
Neoporo tvirtinimas (klijavimas, smeigiavimas) - 12 Lt
Galutinė 1 kv. metro sienos kaina - 209 Lt
Tokios sienos iš Aeroc Eco Term Plus blokelių U-0,083, sienos storis - 55 cm.
Keraminių plytų U-0,088, storis - 60 cm, kaina - 244 Lt.
Taigi išeina, kad Aerocas pigesnis, šiltesnis, plonesnė siena. Man nepatinka geras Aeroco drėgmės įgeriamumas, prastos šilumos akumuliavimo savybės.
Šiuose paskaičiavimuose nėra armatūros. Yra teigiama, kad akytbetonis su armatūra yra panašios kainos kaip tvitesnių statybinių medžiagų mūras.
Dar, mano asmenine nuomone, mūrą iš akytbetonio, jei jį ruošiesi apšiltinti garui mažiau laidžiomis nei vata apšiltinimo medžiagomis, tokiomis, kaip putplastis, būtina atlikti gerą garo izoliaciją iš patalpų vidaus, panašiai, kaip tai daroma voniose. Tai akytbetonio mūrą iškarto iškelia į čempionus pagal mūro brangumą.
Jei kas mano, kad mano asmeninė nuomonė yra klaidinga, būčiau labai dėkingas, kad atsakydami remtųsi U-Werto vaizdinėmis priemonėmis.