QUOTE(cibulis @ 2013 03 28, 18:34)
1. Tai aišku, kad važiavai. Juk ankstesnio posto mintis buvo: ką tu čia, asile skaičiuoji. Aš, Mintas, teisingiau skaičiuoju.
Žiūri į konditerijos gaminį pesimistas mato skylę, žiūri optimistas, mato riestainį. Nesiruošiu pradėti kalbėti apie optimistus ar pesimistus, o apie tai, kad su tuo pačiu vaizdu, reiškiniu, dalyku ir panašiai, pas skirtingus žmones kyla skirtingas asociacijos. Ne išimtis ir šiuo atveju. Patikėk, geranoriškai tau patariau, kaip elgtis, kad nereikėtų vargti skaičiuojant ir gaunant neteisingus rezultatus, o paskui daryti klaidingas išvadas. Tiksliau niekad nesuskaičiuosi, nei tie žmonės, iš kurių tas paslaugas pirksi. Niekada kainos nenustato viena pusė-pirkėjas, visada yra ir antra pusė-pardavėjas. Taip ir tu, pasiskaičiavęs bet nepakalbėjas su savo darbą parduodančiais asmenimis, niekada tiksliai nesužinosi kainos.
Gerai, sakysi kainą žinau, 80Lt už kubą, bet yra daugybė kitų niuansų, apie kuriuos net nepagalvojai. Čia mūrininko įkainis, o kas jam plytas į antrą aukštą užneš. Plytos užnešimo kaina į 80 Lt nėra įtraukta. Ar žinai viską kas įtraukta? Tikrai ne, nes nedirbi toje srityje. Ką aš ir bandžiau pasakyti. Patikėk, man net mintis nekilo apie "asilus" ar kitus panašaus "rango" padarus. Ir aš tikrai nesakau, kad skaičiuoju geriau, aš sakau, kad net nepradedu skaičiuoti taip tiksliai, kaip bandai tu, nes nelaikau savęs taip gerai statybų sritį išmanančiu žmogum, todėl, kai reikia skaičiuoti tiksliai, šį darbą patikiu savos srities profesionalams, o pats tik labai grubiai primetinėju iš akies. Jei noriu ko nors tiksliau, tai paskaičiavęs kaip tu, dar primetu mažiausiai 20% nežinomiesiems. bet niekad nelaikau savo paskaičiavimų tiksliais, taip kad labai klysti, jei manai, kad aš save laikau geru "statybų kainų skaičiuotoju".
Papildyta:
Tai kur aš čia apsirikau? Ko pastoviai smegenis knisi ir šikonj ieškai sliekų? Aš kai pateikiu kainas apskambinu bent 5 firmas ir išvedu kainų vidurkį. Neimu kainų iš lubų.
O tai čia pavasarines, vasarines ar rudenines kainas skaičiavai?
Putplasčio klijavimas su tinkavimu pavasarį kainuoja 30 Lt už 1m2, vasarą apie 35-40Lt už 1m2, rudenį 45Lt už 1m2. Žinojai tokį niuansą? Tai pagal kurias kainas skaičiavai, ir pagal kurias žadi daryti?
Ir antras dalykas, prašyčiau kai bendrauji su manimi, apie "sliekus" ir "šiknas" nekalbėti, manes šios temos tikrai nedomina, ne šiomis temomis atėjau čia bendrauti. Jei tavo išsilavinimas leidžia tik tokiu leksikonu kalbėti, tai būk geras, išsikalbėk kur nors kitur, o čia jau nufiltruok tai, kas
.
Papildyta:
Aš norėjau skaičiavimais parodyti, kad liktiniai klojiniai blogesni net dviem esminiais punktais:
O kam tai įdomu? Ar nors vienas kitas šioje temoje bando įrodinėti, kurios medžiagos geriausiai tinka PN statybai?
Aš visad sakau, kad tinka beveik visos ir visos turi savų pliusų ir minusų. Pasiskaičiuok, apsispręsk ir aikykis savo sprendimo. Gali pasakyti jį ir kitiems, bet niekad nebandyk įrodinėti, kad vienas produktas yra geresnis už kitą. Ne, jis geresnis tik asmeniškai tau, nes tu vertinai, tik asmeniškai tau svarbius parametrus. Visi kai renkasi statybines medžiagas, renkasi, pagal jiems atrodančius svarbiais parametrus, ir tie parametrai pas daugelį skiriasi.
Atėjai čia per vėlai, nematei kaip mes ginčijomės su Viliene dėl termomasės svarbos ir atitinkamai dėl statybinių medžiagų tinkamumo, bet aš gerbiu jo pasirinkimą ir tikrai nevadinu "asilu" ar "ieškančiu sliekų subinėj" už tai. Su juo pabendravęs termoakumuliacijos klausimu, aš dar užtikrinčiau žinau, tik kad karkasinės statybos nesirinkčiau, nors Vilienė jau ir iš praktikos žino, kad jam net PP termoakumuliacijos per akis užtenka. Patikėk, tai kad nesutampa tavo požiūris kokiu nors klausimu, su kitu žmogum, tai dar nereiškia kad jis už tave žino mažiau, ar prasčiau mąsto, paprasčiausiai jis sau išsikėles kitus prioritetus, kurie konkrečiu atveju gal iš tikrųjų yra teisingesni.
Klausyk, jau kelintas kartas, kai iš lovos išlipi ne ta koja. Gal atostogų išeik, ar gal per velykas pabandyk atsigauti, panašu kad persitempei. Tikrai niekam nuo to maloniau čia nebus, kol tu čia tokios būsenos visus aplinkinius, visokiais padarais vadinsi. Apsiramink, atsigauk, o tada pasikrovęs naujos energijos, žvalus, gal nevertinsi oponentų sugebėjimo mastyti, ir kalbėsi konstruktyviais PN temos klausimais.