QUOTE(mintas @ 2013 03 28, 17:40)
1. Klausyk cibuli, aš ant tavęs važiuoju, kad toks "aktyvus" pasidarei?
2. bendra 1m2 neapdirbtos iš vidaus, bet apšiltintos sienos kaina 252Lt.
Bet kokiu atveju, jei nepatinka mano pateiktos realios kainos - sėkmės pačiam mūrijant.
1. Tai aišku, kad važiavai. Juk ankstesnio posto mintis buvo: ką tu čia, asile skaičiuoji. Aš, Mintas, teisingiau skaičiuoju.
2. Mano pateikta kaina be išorės tinko - 239 Lt. Mineralinis tinkas su dviem sluoksniais silikoninių dažų už 1 kv. metrą - 17 Lt. Tinkavimas dar apie 10 Lt. Iš viso: 266 Lt (35 cm neoporo). Tavo nurodyta kaina - 252 Lt (30 cm neoporo). Jei prie tavo kainos pridėti dar 5 cm neoporo, turėsime vienodą sienos kaina. 5 cm neoporo kainuotų apie 11 Lt. Tokiu atveju tavo statybininkų suskaičiuota sienos kaina pabrangtų iki 263 Lt. Mano suskaičiuota - 266 Lt.
Tai kur aš čia apsirikau? Ko pastoviai smegenis knisi ir šikonj ieškai sliekų? Aš kai pateikiu kainas apskambinu bent 5 firmas ir išvedu kainų vidurkį. Neimu kainų iš lubų.
Aš norėjau skaičiavimais parodyti, kad liktiniai klojiniai blogesni net dviem esminiais punktais:
1. Jų kvadratas brangesnis.
2. Esi apribotas storio, nes storesnių kaip 30 cm putplasčio kol kas nėra.
Tai vat gerbiamieji, "ekspertai" (taikau ne vien tau, o visiems, kurie čia labai reiškiasi ir N temos psl. tiesig putojasi be jokios realios naudos): skaičiuokite, o jei nemokate skaičiuoti tiesiog atminkite, kad naujovės kainuoja brangiau.
Jei norite pastatyti šiltą namą ir nepermokėti, tai taikykite kuo mažiau naujovių. Jų aišku neišvengsi, bet jei taikysi kuo daugiau, tuo brangesnis bus namas.