Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 19 tema

QUOTE(mintas @ 2013 03 28, 18:40)
Sėkmės pačiam mūrijant.

"mūryti - ne rū...ti" Susimūrys, ir sutaupys 147Lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 28, 15:46)
Nelabai suprantu. Plostirolas + plasmasinis sraigtinis kaishtis +

pritvirtinau lietvamzdzius ant PVC kaisciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kites: 28 kovo 2013 - 18:34
QUOTE(mintas @ 2013 03 28, 17:40)
1. Klausyk cibuli, aš ant tavęs važiuoju, kad toks "aktyvus" pasidarei?

2. bendra 1m2 neapdirbtos iš vidaus, bet apšiltintos sienos kaina 252Lt.
Bet kokiu atveju, jei nepatinka mano pateiktos realios kainos - sėkmės pačiam mūrijant.

1. Tai aišku, kad važiavai. Juk ankstesnio posto mintis buvo: ką tu čia, asile skaičiuoji. Aš, Mintas, teisingiau skaičiuoju.

2. Mano pateikta kaina be išorės tinko - 239 Lt. Mineralinis tinkas su dviem sluoksniais silikoninių dažų už 1 kv. metrą - 17 Lt. Tinkavimas dar apie 10 Lt. Iš viso: 266 Lt (35 cm neoporo). Tavo nurodyta kaina - 252 Lt (30 cm neoporo). Jei prie tavo kainos pridėti dar 5 cm neoporo, turėsime vienodą sienos kaina. 5 cm neoporo kainuotų apie 11 Lt. Tokiu atveju tavo statybininkų suskaičiuota sienos kaina pabrangtų iki 263 Lt. Mano suskaičiuota - 266 Lt.

Tai kur aš čia apsirikau? Ko pastoviai smegenis knisi ir šikonj ieškai sliekų? Aš kai pateikiu kainas apskambinu bent 5 firmas ir išvedu kainų vidurkį. Neimu kainų iš lubų.

Aš norėjau skaičiavimais parodyti, kad liktiniai klojiniai blogesni net dviem esminiais punktais:

1. Jų kvadratas brangesnis.
2. Esi apribotas storio, nes storesnių kaip 30 cm putplasčio kol kas nėra.

Tai vat gerbiamieji, "ekspertai" (taikau ne vien tau, o visiems, kurie čia labai reiškiasi ir N temos psl. tiesig putojasi be jokios realios naudos): skaičiuokite, o jei nemokate skaičiuoti tiesiog atminkite, kad naujovės kainuoja brangiau.

Jei norite pastatyti šiltą namą ir nepermokėti, tai taikykite kuo mažiau naujovių. Jų aišku neišvengsi, bet jei taikysi kuo daugiau, tuo brangesnis bus namas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 kovo 2013 - 18:53
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 28, 17:44)
"mūryti - ne rū...ti" Susimūrys, ir sutaupys 147Lt biggrin.gif

Pastatyti nama galima ir pigiau jai nebijai tamsos ir aplink vyksta daugiau statybu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 28, 18:45)
Pastatyti nama galima ir pigiau jai nebijai tamsos ir aplink vyksta daugiau statybu biggrin.gif

O jei šalia toks pats antras gruzinas stato namą. Tai vienas iš kito kas antrą naktį ir tampysit statybines medžiagas pirmyn atgal.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 28, 19:34)
1. Tai aišku, kad važiavai. Juk ankstesnio posto mintis buvo: ką tu čia, asile skaičiuoji. Aš, Mintas, teisingiau skaičiuoju.

2. Mano pateikta kaina be išorės tinko - 239 Lt. Mineralinis tinkas su dviem sluoksniais silikoninių dažų už 1 kv. metrą - 17 Lt. Tinkavimas dar apie 10 Lt. Iš viso: 266 Lt (35 cm neoporo). Tavo nurodyta kaina - 252 Lt (30 cm neoporo). Jei prie tavo kainos pridėti dar 5 cm neoporo, turėsime vienodą sienos kaina. 5 cm neoporo kainuotų apie 11 Lt. Tokiu atveju tavo statybininkų suskaičiuota sienos kaina pabrangtų iki 263 Lt. Mano suskaičiuota - 266 Lt.

Tai kur aš čia apsirikau? Ko pastoviai smegenis knisi ir šikonj ieškai sliekų? Aš kai pateikiu kainas apskambinu bent 5 firmas ir išvedu kainų vidurkį. Neimu kainų iš lubų.

Aš norėjau skaičiavimais parodyti, kad liktiniai klojiniai blogesni net dviem esminiais punktais:

1. Jų kvadratas brangesnis.
2. Esi apribotas storio, nes storesnių kaip 30 cm putplasčio kol kas nėra.

Tai vat gerbiamieji, "ekspertai" (taikau ne vien tau, o visiems, kurie čia labai reiškiasi ir N temos psl. tiesig putojasi be jokios realios naudos): skaičiuokite, o jei nemokate skaičiuoti tiesiog atminkite, kad naujovės kainuoja brangiau.

Jei norite pastatyti šiltą namą ir nepermokėti, tai taikykite kuo mažiau naujovių. Jų aišku neišvengsi, bet jei taikysi kuo daugiau, tuo brangesnis bus namas.

Cibuli, šiaip pastebėjimas - Meideinos 31 namas statomas iš baltijos polistereno ICF20 blokelių, kurių varža niekingi R~8 ir jie stato pasyvų namą pagal visus reikalavimus ir manau, kad reikalavimus jie pasieks. Tai dabar gaunasi, kad statybų bendrovė neišmaneliai, nes pagal Cibulio projektuotojus pasyviam namui reikia minimum 35cm neoporo.
Taip, tavo unikaliam atvejui, kai saulę užstoja kaimynai ir pritekėjimai bus maži, reikia super storo sienų šiltalo, bet tai visiškai nereiškia, kad tai galima taikyti bendrai pasyviems namams.

Gal tu paieškok dėkingesnio sklypo, kuri bus idealus pasyviam namui, tai nereikės sukti smegenų dėl super storų sienų.

Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 03 28, 19:23)
Cibuli, šiaip pastebėjimas - Meideinos 31 namas statomas iš baltijos polistereno ICF20 blokelių, kurių varža niekingi R~8 ir jie stato pasyvų namą pagal visus reikalavimus ir manau, kad reikalavimus jie pasieks. Tai dabar gaunasi, kad statybų bendrovė neišmaneliai, nes pagal Cibulio projektuotojus pasyviam namui reikia minimum 35cm neoporo.
Taip, tavo unikaliam atvejui, kai saulę užstoja kaimynai ir pritekėjimai bus maži, reikia super storo sienų šiltalo, bet tai visiškai nereiškia, kad tai galima taikyti bendrai pasyviems namams.

Gal tu paieškok dėkingesnio sklypo, kuri bus idealus pasyviam namui, tai nereikės sukti smegenų dėl super storų sienų.

Sklinda kalbos, kad medeinos name chalturyje. Mano skaiciuotojas dabar skaiciuoja nemazai projektu. Daugumos sienu storiai - 35 cm. Vienam reikia net 40 cm. Zmones pasistate ar besistatantys namus is ICF visa sakys priesingai. Beje Minto namo kaimynai neuzstoja, bet ir jam phpp rodo, kad reikia 35 cm. Galit pykti ir mane kvailiu vadinti, bet as manau, kad 35 cm bus minimumas A su dviem pliusais name. Retais atvejais pakaks 30 cm. Cia ne mano speliojimai. Tai keliu namu skaiciavimo pavyzdziai.
Atsakyti
Kartais ne Ozkiniuos sis namukas? ax.gif

QUOTE(Kites @ 2013 03 28, 17:32)
pritvirtinau lietvamzdzius ant PVC kaisciu

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 28, 19:45)

Ot pavaro treninguotas biggrin.gif doh.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Igr540 @ 2013 03 28, 20:23)
Cibuli, šiaip pastebėjimas - Meideinos 31 namas statomas iš baltijos polistereno ICF20 blokelių, kurių varža niekingi R~8 ir jie stato pasyvų namą pagal visus reikalavimus ir manau, kad reikalavimus jie pasieks.

Sublokuotą statant turi paprastesnes sąlygas, tikrai apčiuopiamai lengviau nei individualų. O daugiaaukštį pagal PN pastatyti būtų vieni niekai.
Pastaba "tinkamas sklypas vs. papildomas šiltinimas" yra labai verta dėmesio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 03 28, 19:48)
Kartais ne Ozkiniuos sis namukas?  ax.gif

Jo, uzeikit i svecius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 03 28, 15:46)
Nelabai suprantu. Plostirolas + plasmasinis sraigtinis kaishtis + medine apdaila lt negalima ? Bet pats taip darysi ar ne?

Plastikinės jungtys blokeliose, ne kaisciai.
Paziurek lenku kataloga, yra blokeliai su plastikinemis jungtimis, prie tu jungciu tvirtinamas sidingas.
http://lauginta.lt/b...ienu katalogas [en].pdf
Rezultatas ICF+medzio apdaila:
http://jackon.no/ewa.../4a93955115.jpg
Gal ne visai tiksliai issireiskiau. Blokeliu su EPS jungtimis negalima naudoti priesgaisrinems atitvaroms visose salyse. (PVZ siena tarp patalpu ir katilines).
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 28, 15:58)
Tris pyliau.

Ar ramstei papildomai tas tris?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivis: 28 kovo 2013 - 20:39
Aha, smile.gif Tai kalbejom mudu tel, pries koki menesi, apie PN. Musu NT agentas buvo suvedes.
But idomu paziuret ir pabendraut.

QUOTE(Kites @ 2013 03 28, 19:24)
Jo, uzeikit i svecius smile.gif

Atsakyti