Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(dvynių mama @ 2013 03 29, 11:32)
Jūs labai klystate!!!!!!  PALATOJE PAČIOMS NEGALIMA DARYTI MIŠINUKŲ, PLAUTI BUTELIUKŲ IR PANAŠIAI. MIŠINIŲ GAMINIMAS, BUTELIUKŲ, ČIULPTUKŲ, ŽINDUKŲ PLOVIMAS IR STERILIZAVIMAS YRA IŠSKIRTINAI AKUŠERINIO SKYRIAUS PERSONALO (AKUŠERIŲ, SLAUGYTOJŲ ARBA SPECIALAUS DARBUOTOJO) PRIEVOLĖ. Jei Santariškių akušerinio skyriuje esančios gimdyvės palatose pačios gamina mišnius ,- tai didžiulė netvarka

Tada Antakalnyje irgi didziule netvarka, nes man pati akusere pasake, kad jeigu vaikas nakti verks, tegu vyras nuperka misinuko, "vandens uzsivirt pati mokesit" (cia jos zodziai). Cia taip buvo 2010 metais. Jokio misinuko vaikui nepirkom, aisku.
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2013 03 29, 13:21)
Tada Antakalnyje irgi didziule netvarka, nes man pati akusere pasake, kad jeigu vaikas nakti verks, tegu vyras nuperka misinuko, "vandens uzsivirt pati mokesit" (cia jos zodziai). Cia taip buvo 2010 metais. Jokio misinuko vaikui nepirkom, aisku.

blink.gif
tikiuosi tokios akuseres ten ir liko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agatas85 @ 2013 03 28, 22:41)
aisku, aciu  smile.gif

virdulys reikalingas kartais ne tik arbatai pasidaryti, o ir pieno misinukui pasidaryti ar isplauti verdanciu vandeniu pientrauki, ciulptuka, buteliuka. na kol kas mano nuomone yra tokia kad palatos AK yra geresnes, ir atskiras dusas su WC, saldytuvas palatoje ir netolese buvo virtuvele, na ir palatoje buvo rozeciu tai ir virduliuka atrodo galima buvo savo tureti, bet kadangi as neturejau nuosavo tai teko naudotis bendru virtuveleje. tik vat geriausi gydytojai isvaziavo is AK tai vien del ju reiketu vaziuoti i santariskes

Palatos drauge maitino misinuku. Tai ta misinuka tiesiog nueidavo i naujagimiu skyriu(nezinau ar gerai pavadinau..na kur lialiukus nakti priziuri) ir is ten parsinesdavo jau paruosta misinuka. Buteliuku taip pat neplaudavo, o tik grazindavo po maitinimo.
Atsakyti
Arba "praskaiciau" arba nepaminejote jau gimdziusios del naktinuku gimdykloje, reikia savus tureti, ar rengia ligonine? Taip pat del mazyliu, rengia valdiskai, ar galima rinktis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dra-cena @ 2013 03 30, 10:12)
Arba "praskaiciau" arba nepaminejote jau gimdziusios del naktinuku gimdykloje, reikia savus tureti, ar rengia ligonine? Taip pat del mazyliu, rengia valdiskai, ar galima rinktis?  ax.gif

Reikia turėti savo, nes turi nepakankamai, aš kai atvažiavau laisvų neturėjo.
Mano nuomonė apie Santariškes nebloga, bet kitur nesu gimdžiusi, tai gal yra ir geriau.smile.gif
Aš gimdžiau susitarusi su gyd., tai dėl gyd. nieko negaliu pasakyti, man viskas buvo idealu. Akušerė su kuria nebuvau tarusis pasitaikė irgi labai gera, visas pagalbinis personalas gimdykloj taip pat man pasitaikė labai geras.
Pogimdyminėj palatoj tiesą pasakius į mus su mažyliu nelabai kas kreipė dėmesio, gal dėl to, kad viskas buvo sklandu, bet nepykstu visi darė kas privaloma ir per daug į akis nelindo. Buvo atėjusi prof.G.Drąsutienė, klausė ar nieko netrūksta ar gaunu pagalbą, turbūt dėl to, kad dar viskas nauja vaikšto pas pacientes.
Gimdykloj, tai kaip minėjau man buvo viskas tvarkoj, bet po gimdymo skyriuje personalas matosi, kad nesusidirbęs (dešinė nežino ką daro kairė).
Beje, dėl vonių gimdykloj irgi nežinau, tik vienoje mačiau kamuolius. Man siūlė pasivaikščioti po palata, bet aš nenorėjau.
Plano neturėjau, bet ko prašiau akušerės sakė viską sakyti ko noriu - kas bus įmanoma padarys kaip aš norėsiu, didelių norų neturėjau - prašiau, kad vaiką padėtų ant krūtinės, bet kaip suprantu būtu ir taip padėję.
Maistas kaip ir visose ligoninėse - ne koks, bet restorano ir nesitikėjau - dvi paras laisvai ištvėriau.smile.gif
Tiesa, vienas dalykas labai nepatiko - mano vaikas buvo gana ramus, tik vieną vakarą pazirzė - atėjusi naktinė sesutė paklausė ar turėsiu buteliuką, kad vaikas naktį triukšmo nekeltų, nesiginčyjau su ja, bet buteliuko net neketinau duoti. Beje, kas dėl maitinimo, buvau pasiruošusi savarankiškai, ačiū dievui viskas pavyko, nes kaip maitinti niekas neparodė, vadovavausi instinktais ir ką buvau skaičiusi K.Vitkausko knygoje.
Atsakyti
Is tu nedaugelio komentaru visgi susidariau ispudi, kad Santariskes is Antakalnio atsinese naujagimiui nepalankios ligonines ivaizdi... O gaila... Matyt, teks rinktis kitus gimdymi namus
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2013 03 30, 11:44)
Tiesa, vienas dalykas labai nepatiko - mano vaikas buvo gana ramus, tik vieną vakarą pazirzė - atėjusi naktinė sesutė paklausė ar turėsiu buteliuką, kad vaikas naktį triukšmo nekeltų, nesiginčyjau su ja, bet buteliuko net neketinau duoti. Beje, kas dėl maitinimo, buvau pasiruošusi savarankiškai, ačiū dievui viskas pavyko, nes kaip maitinti niekas neparodė, vadovavausi instinktais ir ką buvau skaičiusi K.Vitkausko knygoje.

liudesys.... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Morena. @ 2013 03 30, 12:38)
Is tu nedaugelio komentaru visgi susidariau ispudi, kad Santariskes is Antakalnio atsinese naujagimiui nepalankios ligonines ivaizdi... O gaila... Matyt, teks rinktis kitus gimdymi namus

tikrai ,kad ....
Atsakyti
QUOTE(make-up @ 2013 03 30, 14:19)
liudesys....  verysad.gif
Papildyta:

tikrai ,kad ....

lotuliukas.gif ir vel Vilniuj telieka tik VGN doh.gif
Atsakyti
As gimdziau 2 kartus AK ir ne uz kalnu gimdysiu 3 karta, tai AK ne viskas jau taip blogai buvo. Aisku, ne kas valanda pas tave uzeina sesutes ar gydytojas, bet kai reikejo pagalbos ar tiesiog vaikui negalejau teisingai paduoti kruti, tai sesutes buvo atejusios ir man padejo, parode kaip teisingai reikia daryti. Na del buteliuku, vis tiek manau geriausia tureti savo kaip ir drabuzius gimdymui, kaip ir drabuzelius kudikiui, man paciai maloniau ir zinau kad turiu savo. Ir ne visos mamos gali is karto maitinti krutimi bet nori kad vaikas vailgytu tik jos maista, tai dauguma mamyciu ima i gymdymo namus pientraukius, ligonineje gi tau niekas tolkio dalyko nepasiulys nebent rankomis reikes dirbti arba siulys duoti misinuko. tai po to ir begioje vargselis tevelis ieskodamas kur isplauti ir pasterelizuoti pientrauki, buteliukus. tai tokia mano nuomone. o kad santariskese sako duoti misinuko nakti vien tik tam kad vaikas neverktu ir nekeltu triuksmo - tai jau nesamone.
Atsakyti
QUOTE(agatas85 @ 2013 04 01, 08:59)
As gimdziau 2 kartus AK ir ne uz kalnu gimdysiu 3 karta, tai AK ne viskas jau taip blogai buvo. Aisku, ne kas valanda pas tave uzeina sesutes ar gydytojas, bet kai reikejo pagalbos ar tiesiog vaikui negalejau teisingai paduoti kruti, tai sesutes buvo atejusios ir man padejo, parode kaip teisingai reikia daryti. Na del buteliuku, vis tiek manau geriausia tureti savo kaip ir drabuzius gimdymui, kaip ir drabuzelius kudikiui, man paciai maloniau ir zinau kad turiu savo. Ir ne visos mamos gali is karto maitinti krutimi bet nori kad vaikas vailgytu tik jos maista, tai dauguma mamyciu ima i gymdymo namus pientraukius, ligonineje gi tau niekas tolkio dalyko nepasiulys nebent rankomis reikes dirbti arba siulys duoti misinuko. tai po to ir begioje vargselis tevelis ieskodamas kur isplauti ir pasterelizuoti pientrauki, buteliukus. tai tokia mano nuomone. o kad santariskese sako duoti misinuko nakti vien tik tam kad vaikas neverktu ir nekeltu triuksmo - tai jau nesamone.

as tai galvojau, kad pasitaike viena sesute tokia, kad pasiule duoti misinuko ax.gif nebutinai turi buti visu der dirbanciu, ar ligonines poziuris g.gif Man labai svarbu gimdymo eiga, kad po gimdymo vaikelis iskarto galetu atsidurti prie krutines rolleyes.gif o jau po gimdymo tai susitvarkysiu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2013 03 29, 11:08)
Vakar norejau nuvaziuot pasiziuret palatu (pries savaite skambinau, sake, atvaziuoti vakare, tada viska mielai parodys), pasiskambinau pries vaziuojant, tai labai atsiprase ir pasake, kad is valdzios (kas ta valdzia nepaaiskino) gavo draudima rodyti gimdyklas ir palatas. Tik pasake, kad yra 5 seimynines palatos ir ne visos dar irengtos. Del kursu nesciosioms pasiskambinti po Velyku. Dabar galvoju vaziuot i Antakalni, nors nuo santariskiu man 2 min kelio su masina g.gif

O kokiu numeriu skambinot? As bandžiau susisiekti Akušerijos ir ginekologijos centro registratūros numeriais 2365112, 2365113, bet deja niekas neatsakė. Gal dėl to, kad Velykos...Nors man prieš savaitę gydytoja sakė, kad bet kada galima nuvažiuoti, pasižiūrėt. Gimdymas ant dienų, tad būtų gerai žinot, kas kur ir kaip. smile.gif
Atsakyti
Oi tik nereikia. 2010 metais gimdziau AK. Gime 21.25 valanda, palatoj atsidurem apie 24, ir nakti apie 3 pradejo verkti dukra, negalejau susitvarkyti. Pakviesta akusere, pazadinta is miegu, net neatsiklausus ikiso staigiai buteliuka, apreke, uztad paaiskino iskur misinuka gauti. Pati pirma maitinima! Septinta ryto vyras buvo palatoje su paruosta amunicija - buteliukais, misinukais.. Man buvo panika. O kaip kruti duot parode kita diena vyresnio amziaus akusere, paprasyta uzeiti. Dar viena, paprasyta padeti, sake tuoj uzeis, nes dabar termometrus surenka biggrin.gif Nemaciau jos daugiau. Kai nuejau i posta ir prasiau isimti kateteri (nes pries tai gulejau ligoninej state laseline), apsauke dar karta, kad jai nepriklauso, mat atejau is kito auksto (vyko remontai, postas buvo kitam aukste, negu po gimdymo pagulde mane).

Nakti misinuka pagaminta reikia pasiimti is naujagimio skyriaus virtuveles, diena prie jo artintis negalima..

Nors del gimdymo buvau patenkinta, bet del naujagimio prieziuros tai manau rinksiuos kita ligonine. Nors toliau maitinau pati..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo millena: 01 balandžio 2013 - 14:45